צריכה עזרה דחופה....

shoosha1

New member
צריכה עזרה דחופה....

שלום, אני לא בטוחה שהבעיה שלי קשורה דווקא לפורום הזה, אבל זה הפורום הכי קרוב שמצאתי. בשנים האחרונות יש לי בעיה בעמידה מול קהל כאשר ה"קהל" בוחן אותי או שאני מרגישה שאני צריכה להוכיח את עצמי. ברגעים אלו ממש קשה לי לדבר ולהיות במייטבי. כרגע אני בת 18 לפני גיוס ובימים הקרובים יש לי מיונים לתפקידי הדרכה (אני דווקא חושבת שאני מתאימה) ובעיתי קצת מלחיצה אותי (המבחנים כוללים הרצאה ועמידה מול כיתה). עד לפני כמה שנים ממש לא נתקלתי בבעיה זו ותמיד הייתי מאוד פעילה. אין לי בעיה בחברה, יש לי הרבה חברים, חבר, ואין לי חוסר ביטחון עצמי בצורה קיצונית (כמובן שגם אין לי עודף), אני מאוד מודעת לעצמי, ואני מתקשרת מצויין עם אנשים. הייתי שמחה אם הייתם נותנים לי קצת שיטות ודרכים להקל על הבעיה.

m_katzmann

New member
הליכה על ה8 האינסופי

לכי בחדר צעד אחר צעד ו"כתבי" את ה-8 האינסופי ברגלייך. לאחר שעשית כמה סיבובים התמקדי בקיר באחת הנקודות מעל אמצע ה-8. אמרי משפט חיובי כמו: אני מדברת בהנאה מול כל קהל. אמרי משפט זה כשאת בוכה, צוחקת, רוקדת,שרה וכו. עשי זאת כל יום ובמיוחד לפני המבחן. בהצלחה, מאיה

גרא.

New member
"חרדת קהל",מופיעה כמעט תמיד אצל

זמרים,מרצים,שחקנים,וכל אלה שעיסוקם מחייב אותם להופיע מול קהל.מובן שעוצמת החרדה,שונה מאדם לאדם,בהתאם לנסיונו,גילו,וחשיבות ההופעה בשבילו. בעצם תחושת החרדה,יש דווקא תועלת,מאחר והיא מחדדת את הרגישות לקשר החד חד ערכי עם קהל השומעים,או הצופים.אבל לעיתים,חרדת יתר,בדומה לחרדת בחינות,אכן מקשה על המופיע לדבר ולהיות במיטבו,כפי שאת מציינת.אחת הדרכים הטובות להתגבר ובעיקר לשלוט בתחושת החרדה ,היא שימוש בהרפייה עצמית,זמן קצר לפני תחילת ההרצאה/הופעה.כדי לרכוש את המיומנות הזו,נסי להקשיב לקלטת מצויינת של ד"ר אליצור,דרכה תוכלי ללמוד הרפייה עצמית,ללא קושי.יש בוודאי קלטות נוספות לבחירתך.בדרך זו,את יכולה,שתיים/שלוש דקות לפני שאת מתחילה בהופעה לפני קהל,להתרכז,להרגיע בעיקר את המתח הנפשי המתבטא גם במתח גופני.וללא ספק תרגישי הרבה יותר נינוחה ושולטת בעת ההרצאה.דרך אחרת לרכוש תחושה של נינוחות ושליטה בקהל המאזינים,היא לדעת מראש מי הוא הקהל שלך ,ולכוון אליו ספצפית את סגנון הדיבור (יש הבדל בין קבוצת ילדים, מתבגרים,חיילים,או קבוצה מקרית).ייקל עלייך להתמודד,גם אם תמצאי מישהוא, או מישהיא ספציפית בקהל,שאליו תדברי,כביכול..מאד עוזר להתמקד במישהוא, ולא להרצות לקהל דיפוזי.ולבסוף,מה שהכי יעזור זה הנסיון.גם אם קצת תפשלי פה ושם,ככל שתרבי,ייקל עלייך.בהצלחה..!

אני מניח שאת פשוט פוחדת שיצחקו

עלייך, או שיבחנו אותך (ישפטו אותך), או שיחשבו דברים מסויימים (שאת יודעת מה הם) וכולי... את יודעת בדיוק ממה את פוחדת? בטוח שאת פוחדת ממשהו. בטוח שאת יוצרת אותו בדמיונך, כאילו הוא המציאות (למשל, שהם חושבים עלייך דברים מסויימים, מרגישים כלפייך דברים מסויימים וכולי). נסי לראות ממה את פוחדת - וזה כבר יעבור חלקית. כדי שזה יעבור לגמרי, דמייני את הדבר ההפוך לדבר שממנו את פוחדת, או דמייני את זה בצורה מתונה יותר, פרופורציונית יותר, או הקציני את מחשבותייך עד כדי גיחוך. אשמח לפרט או להרחיב, אם רק תסבירי קצת יותר... ובכל מקרה, שיהיה בהצלחה!!!

למעלה