צריכה עזרה דחופה

פילפילה

New member
צריכה עזרה דחופה

אחי שרת כשנתיים ביחידת חי"ר בשטחים ,בעקבות השירות והטירונות הוא נפגע בגבו והתגלו לו 3 פריצות דיסק וסדק באגן, למרות שהוא התלונן שנה שלמה על כאבי גב עזים ,אף אחד לא התייחס אליו בצבא, נתנו לו כדורים וזריקות, הוא קפץ מרופא לרופא ,ועד שאמא שלי לא התערבה והרימה שם צעקות למרות כל ההתנגדות של אחי, אף אחד לא פזל לכיוונו, מפרופיל 97 הורידו לו פרופיל ל-49 ,כל חלום הקריירה הצבאית או גוב שקשור בתחומים אזרחיים הקשורים לצבא התנפצו לו בפנים,אנשים שונים אמרו לנו שעלינו לתבוע את הצבא, (אחי משתחרר בעוד חצי שנה) מה אנחנו אמורים לעשות, למי לפנות, אין לנו מושג איך ממשיכים הלאה מפה...

איילב

New member
היי

תהליך ארוך עומד לפניכם למיטב ידיעתי עליו להשתחרר מהצבא ורק אז הוא אמור להגיש תביעה צריך לאסוף ולצלם את כל החומר הרפואי כשישתחרר צריך לגשת ללשכת השיקום באיזור מגוריכם ומלא טופס תביעה צריך לצרף את המסמכים הרפואיים וחוות דעת רופא מומחה (שעולה כסף) ששם יהיה רשום כמה אחוזים ממליץ המומחה אם בכלל לצרף הכל ולשלוח למשרד הבטחון ואחכ לחכות לתשובה ומשם אם יש צורך ממשיכים הלאה או לא...

DCS

New member
רק משהו אחד !!!!!!!!!!!!!!!

תעזבו הכל תשיגו רק דו"ח פציעה !!!!!!!!!!!! וכמה שיותר מהר. בשלב זה אתם לא צריכים כלום. בלי דו"ח פציעה חייכם יהיו קשים מאוד. קחו את הדו"י שמרו עליו מכל משמר וביום הדין תתחילו עם שאר הדברים. רק לסבר את האוזן. בצבא מכיר בפציעה רק שהיא קורה בעת השירות והעקבות השירות. המסמך של דוח הפציעה אמור לאשר לכם אוטמטתי את טיפול הצבא. בלי דוח פציעה עליכם להוכיח - וכאן הדרך ארוכה. אז בשלב זה שמרו על דו"ח הפציעה ובהצלחה DCS

פילפילה

New member
צריכה עוד פרטים

ראשית התבלבלתי לגבי הפרופיל, הורידו לו ל-45 . שנית איך משיגים דו"ח פציעה, הרי הפציעה שלו הייתה תהליך שנמשך בערך שנה, זה לא שהוא נפצע באיזשהו אירוע מסויים, הפציעה שלו נגרמה כתוצאה מהאימונים והמפעילות הצבאית..וכמובן החריפה בעקבות ההזנחה של הצבא..למי פונים לגבי אותו דו"ח???

DCS

New member
מס פרטים

1. ניתן להיות עם פרופיל 97 ונכות של מס´ מסוים של אחוזים. אין קשר בין השנייםץ 2. כל מה שאתם צריכים לעשות בשלב זה ועד השחרור הוא רק לאסוף חומר רלוונטי שיעזור לכם להוכיח שהפגיעה קרתה במהלך השירות ולא לפני. קחו המון נשימה שתו מים. ואל תחשבו בשלב זה על ועדות עורכי דין וכו´ הדבר הראששון שצריך להדאיג אתכם זה שהצבא יכיר בפציעה-משם והילך זו כבר דרך אחרת שתוכלו להתייעץ כאן עם כולם. אם אין דוח פציעה כי מדובר על הרעה תוך כדי שירות דבר ראשון צלמו את כל המסמכים מהתיק הרפואי צלמו את התיק בקופ"ח - בבוא היום אולי תדרשו להוכיח כי לנ"ל לא היו בעיות לפני הגיוס. ממליץ לבדוק עם גורם צבאי מה נוהל הנפקת דוח פציעה. האם רק על תאונה /אשפוז / מחלה חומרה וכו´ אם ניתן להנפיק ע"פ המקרה זה יכול לחסוך. אם יש לכם קרוב משפחה בשירות קבע אולי ניתן בשלב ראשון לגשש. אל תפנו ישירות- בררו ואז תיגשו עם עובדות מקווה שעזרתי במעט שבת שלום DCS

אייל חמודי,אתה טועה כי:כבר במהלך

השירות אפשר קודם כל להכין ולאסוף את כל החומר,ואז להגיש את התביעה. אני זוכרת בוודאות שזה מה שקרה איתי. אולי דברים השתנו..... אבל אני זוכרת שקצינת נפגעים היתה אצלי,והיא הציעה לי להגיש תביעה

פילפילה שלום

לפי דעתי: 1.אחיך צריך לפנות אל המרפאה הצבאית ולהוציא את כל החומר הרפואי שלו,וזה כולל(את כל התיק הרפואי שלו) 2.תדעי לך שיש 2 נקודות חזקות וטובות לטובת אחיך: א-הוא התגייס עם 97 ושוחרר 45, בצבא לא מורידים סתם פרופיל,ואם הורידו לו אז יש הוכחות שמצבו הרפואי נפגע ב- זה שהוא עדיין חייל זה לטובתו,מישום שאם היה משתחרר,המצב היה יותר מסובך לדעתי פילפלה- אנא תגידי לו שיפנה לקצינת נפגעים בצבא,וזו תדריך אותו מה לעשות. ואיך שנראה לי שזו תביעה שיש לה בסיס. תראי גם אני נפגעתי כחצי שנה לפני השחרור,ופניתי לקצינת נפגעים,והיא הדריכה אותי. אנחנו כאן לכל שאלה ,ואחיך מוזמן להכנס בהצלחה

c a t c h 22

New member
לא להיות לחוצים אנכנו פו../images/Emo96.gif

לכל חייל יש קצין/ת נפגעים אפשר להעזר בא אך בעקרון יש גם חוברות המסבירות את תהליך תביעה באגף השיקום מדיעין טל 03-6975040/50 דוד אלעזר 18 הקריה,ת"א היחידה לתביעות וקביעת זכאות 03-6975055/6/7

דלית 3

New member
היי פילפילה, מצטרפת להמלצות ומוסיפה

שכדאי ללכת עם עורך דין שמתמחה בתביעות מול משרד הביטחון. אני עשיתי זאת ואמנם שילמתי לו הון עתק, אבל הגשתי מסמכים + דוח פציעה (חשוב מאוד - מקצר המון את הדרך), ועדה רפואית וישר קבעו לי אחוזים לצמיתות. אין לי ספק שלולא החתימה של עורך הדין והמלצתו לדוח הפציעה היו מטרטרים אותי המון. דבר נוסף, לפעמים יש הכרה ב-0 אחוזים שזה יותר ממה שזה נשמע (ויתקנו אותי המתמצאים אם יש שינוי לגבי זה). זה אומר שאמנם אין הכרה בעלת משמעות כספית אבל כל הוצאות הטיפול הרפואי הן על משרד הביטחון ותמיד ניתן להגיש בקשה להחמרה בלי מגבלת זמן. הגשה ראשונה של בקשה להכרה בנכות מוגבלת ל-3 שנים מהשיחרור. את החומר הרפואי איספו בצינעה שלא יהיו מי שינסו לשים לכם רגל - לפעמים יש גם אנשים כאלה.

DCS

New member
מס תיקונים

כיום נכים המוכרים עד 19 אחוז כולל. מעוברים לטיפול רפואי של קופות החולים. DCS

c a t c h 22

New member
פילפילה דליה 3../images/Emo96.gif

נכון לפעמים צריך עו"ד ויש כזה עו"ד יועץ של הפורום (עומר) אך מעבר להמלצות הטובות של חברי הפורום איסוף חומר רפואי וכו... לדעתי לא צריך להתחיל עם עו"ד בפגיעה שהיא במהלך שרות צבאי סדיר עו"ד רצוי רק אחרי ערעור לועדה עליונה

למעלה