צריכה עזרה דחוף!!!!

• פותח הנושא duf
  • פורסם בתאריך

duf

New member
צריכה עזרה דחוף!!!!

חברה שלי גרושה ומקבלת סיוע בשכר דירה מחר היא רוצה לקנות רכב, האם זה בסדר?? האם יאשרו לה עדיין??

יערית

New member
שאלו יהיו הבעיות שלה

אכן אם היא תתפס עם רכב,ישללו לה את הזכויות ומה גם אולי היא תיקנס. אולי כדאי שתרשום את רכב על שם קרוב משפחה.

קטי30

New member
../images/Emo45.gifאמן על כל מה שיערית רשמה

לא שווה את זה
היא תהייה צריכה שהרכב לא יהיה רשום בבעלותה.

deena

New member
אני חושבת שאת מבלבלת בין

קבלת 'הבטחת הכנסה' לקבלת סיוע בשכר דירה. ובכל מקרה, אם היא תרשום רכב שבבעלותה על שמו של אדם אחר, היא צפויה לאי נעימות מאוד גדולה מול הרשויות כולל קנסות, בתי משפט וכו'.

יערית

New member
לא מתבלבלת

ישנם כמה זכאויות לשכר דירה: -זוגות צעירים-לא מתחשבים עם יש רכב או אין,המדינה מחוייבת לעזור לזוג צעיר שלוש שנים ראשונות בשכ"ד(גובה הכנסה חשוב) -עולים חדשים -משפחות חד הוריות-ישנם הרבה איסורים וקריטריונים בכדי לקבל זאת,בסה"כ היא לא חייבת להצהיר על רכב,הכי חשוב בשכ"ד שאין ידוע בציבור. -זקנים -ובטח עוד כמה שלא יודעת עליהם.

שלי 9

New member
יערית, האם את מתמצאת בנושא של

חלק מהקריטריונים להמשך קבלת הסיוע בשכ"ד? העניין הוא כזה: ניסיתי למצוא תשובות לשאלותיי באתר שלהם (וגם טוטל ניסה לעזור לי עם הקישור) אבל לצערי לא מצאתי תשובות , או התייחסות לקריטריון הספציפי הזה.. השאלה היא כזו: כמה זמן מישהו צריך לגור איתי בכדי שיפסיקו לי את ההטבה של הסיוע בשכר דירה? האם יש פרק זמן כזה בכלל, או שברגע שאני גרה עם מישהו אוטומטית ובאופן מיידי זה אמור להיפסק??? זה מאוד מאוד חשוב לי ,תודה מראש!

קטי30

New member
אני זוכרת בוודאות שיש סעיף כזה

גם בסיוע לשכר דירה ! אצלי כחד הורית זה נשאל בבקשה שלי להמשך סיוע ואולי יתכן כי אצלי היה מדובר על הארכת המשך הסיוע
ולכן ....
אבל זה משהוא שבוודאות אני זוכרת שנשאלתי באחד הטפסים .

deena

New member
נראה לי שאת צודקת.

ובכל מקרה ממש לא מומלץ לרכוש רכב ולרשום על מישהו אחר ולקוות לא להתפש.

קטי30

New member
מזל שהכלי תחבורה היחיד שמככב אצלנו

ב
זה הקורקינט של הבן שלי מודה שלפעמים אני "משאילה" אותו מילולית כששואלים אותי אם אני באה וברור שאין מצפ' אני פשוט אומרת : "שניה שמה מגנים כסדה ומטניעה את הקוקרינט של הילד שלי"

קטי30

New member
../images/Emo123.gifהמורה נחמה צ'כה אותך במיידי

מודה ומתוודה
העיקר הכוונה

אבל

הקשר בין הזכאות להבטחת הכנסה תפור לאורכן של הטבלאות זכור לי שבין הבטחת הכנסה ובעלות על רכב יש קשר אבל מזהיר מראש! הזיכרון שלי לא משהו

d a n i e l s 5

New member
הזכרון שלך בסדר רק ש...

כאן דיברו על זכאות בשכר דירה ........ ולעניות דעתי אין קשר בין זה להבטחת הכנסה .... הפרטים הקטנים...הם אלה שמשנים את כל הסיפור :)

woodywoodpecker

New member
בכחול של טוטאל

יש קשר בין זכאות להבטחה. מכאן שיש קשר ישיר לרכב. אבל כל זה בעבר. בוטל הקשר לאחרונה. לכל המחזיק ברכב ישן בלבד. התחדשנו.

למרות שהוודי הזה

כבר נתן לך בשואו של ההסברה חושב שאת הקטנים לא פיקששתי ולמרות כל זאת, הזיכרון שלי עדיין לא משהו.

L o v e M e1

New member
יש קשר בין הבטחת הכנסה לסיוע בשכ"ד

למי שזכאי לקבל סיוע מתוקף היותו מקבל הבטחת הכנסה. כמו שכתבה יערית ישנם כל מיני קריטריונים לקבלת סיוע בשכ"ד. לכן אלה שצריכים להביא אישור מביטוח לאומי מנועים מלהיות בעלי רכב. לא מומלץ לרשום רכב ע"ש מישהו אחר, הן ביטוח לאומי והן משרד השיכון שולחים כל אחד לחוד חוקרים כדי לודא את אמיתות ההצהרות עליהן חותמים בטופסי הבקשה. מי שמקבל כבר סיוע בשכ"ד , כל שינוי במעמדו האישי או כל חריגה מההסכם כפי שנחתם מחייב דיווח מידי (לביטוח לאומי ו/או למשרד השיכון).אין כזה דבר ימי הסתגלות לבן זוג חדש או משהו דומה
. כיום חברת עמידר וחברת מ.ג.ע.ר היא נותנת השרות בתחום הזה עבור משרד השיכון ואפשר לפנות אלעהן בשאלות וברור מדויק של כל הקריטריונים.

למעלה