צריכה עזרה דחוף

AngelEyes1701

New member
צריכה עזרה דחוף

האמת היא שאני לא ממש יודעת מאיפה התחיל אבל אני חייבת לכתובת את זה כי אני צריכה עצה ועזרה. אני ממש מיואשת. אני בת 20 ויש לי PCOS עם עודף אינסולין בדם. די נכנסתי לדיכאון (יש לי רקע של דיכאונות) שכגיליתי שאני חולה בזה ורופא המשפחה שלי רשם לי PRIZMA (FLUOXETINE על תקן משהו שיגרום לי לצאת מהדכאון. זה קרה לפני חודשיים. לפני 28 יום בדיוק הייתי באמצע מעבר דירה כשנתקפתי במה שהרופאים טוענים הוא התקף חרדה - הרגשתי חולשה, רעדתי כולי, הפה שלי נעשה יבש, נעשה לי קר והתחלתי להקיא. יום למחרת התחילו לי גם שלשולים והרעידות נעשו כה חמורות שהחלטתי ללכת לביה"ח. באותו היום אגב, קיבלתי מחזור. בבית-החולים לא ידעו מה לעשות איתי חוץ מלתת לי הרבה נוזלים ופראמין נגד ההקאות ופאפאברין נגד הרעידות. זה לא עזר. כשהתחלתי לבכות הם נתנו לי איזו תרופת הרגעה שהרדימה אותי לשעה וחצי. משהגיע הפסיכיאטר הוא אמר שזו כמות מספיקה של תרופה להרדים סוס. הוא דיבר איתי למרות שאני לא זוכרת כלום מהשיחה, ורשם שפשוט חטפתי התקף חרדה בגלל מעבר לדירה חדשה ולחץ בעבודה ולימודים והוא ממליץ מעקב פסיכיאטרי ושימוש ב-CLONEX בעת הצורך אם יש התקף. הלכתי לפסיכיאטרית, והיא לא חידשה לי כלום. לקח לי שבוע וחצי (כמעט שבועיים) לחזור למצב צבירה נורמלי השילשולים ליוו אותי כמעט על לפני שבוע. הפסיכיאטרית אחרי מספר שיחות הודיעה לי שאני אהיה בסדר ואני פשוט צריכה להמשיך עם חצי כדור פריזמה וקלונקס לפי צורך. חשבתי שהסרט הרע הזה נגמר. לפני כיומיים הייתי באיזה אירוע בעיר אחרת, כשפתאום נתקפתי כאבי בטן ורצתי לשירותים לשלשל. אחרי זה התחלתי לרעוד, ולהרגיש חלשה והתקשרתי לידיד שלי שיבוא לקחת אותי הביתה. כל הדרך ישנתי. אחרי שהגעתי הביתה מיקמתי דלי ליד המיטה שלי ובקבוק מים כי הפה שלי נעשה יבש להחריד. אחרי כשעה הקאתי ואז הצלחתי להרדם. התעוררתי בחצות בערך, והרגשתי בסדר. אפילו אכלתי יוגורט ושתיתי תה. באותו ערב גם קיבלתי מחזור. בבוקר אתמול התחילו שוב הרעידות, החולשה והקור. הלכתי לבית של אמא שלי איפה ששכבתי במיטה זמן ארוך ולבסוף הקאתי. מרוב יאוש נסעתי למוקד לרפואה דחופה הקרוב למקום מגוריי איפה ששוב מילאו אותי נוזלים ופראמין נגד ההקאות. המליצו לקחת קלבטן נגד השלשולים. בדיקות הדם היו תקינות, בדיוק כמו בפעם הקודמת. הרופא שם אמר שזה כנראה לא פסיכיאטרי אלא דווקא משהו במערכת העיכול. התבלבלתי לחלוטין. אתמול בערב הייתי בסדר גמור - אכלתי, שתיתי, עשיתי קצת הליכה בשביל לעורר קצת את המערכות של הגוף. היום בבוקר החולשה והרעידות החמירו. לא הצלחתי לצאת מהמיטה (פרט לגיחות לשרותים לשלשל) עד 14:30. לא אכלתי כלום אבל שתיתי המון מים (לא רוצה להתייבש). למזלי הרב לא הקאתי היום (טפו טפו טפו בלי עין הרע) אבל אני מרגישה פשוט נורא. כל הזמן קר לי (אין לי חום אגב) העיניים נעצמות לי. הצלחתי לאכול לפני חצי שעה 3 כפות מרק וגם זה בקושי. אני מיואשת לחלוטין. הרופא שלי בחופש עד יום ג' ואני מרגישה לגמרי לבד ולא ידועת מה לעשות. כל אחד נותן לי דיאגנוזה אחרת ואני תקועה באמצע מפסידה ימי לימודים ועבודה ולא יודעת מה לעשות. בנקודה הנוכחית אני פתוחה להצעות - רופא פרטי טוב, רפואה אלטרנטיבית, פסיכולוג, פסיכיאטר, כבר לא איכפת לי פשוט אני רוצה שזה יעבור. אני רוצה את החיים שלי חזרה. אני הולכת לרשום את ההודעה הזו בכמה פורומים, בתקווה שאולי מישהו באחד מהם (או יותר) יוכל לעזור לי או לפחות לתת לי איזה כיוון. אנא שלחו אלי מייל ל[email protected]. בתודה, אילנה

קודם-כל, להישאר במעקב רפואי מערבי.

שנית, לפנות למטפל אלטרנטיבי טוב, רצוי (לדעתי) ברפואה סינית, ולקבל טיפולים. טיפולים ברפואה סינית יכולים לכלול דיקור, צמחי מרפא, טיפול במגע, תרגילי התעמלות ייעודיים, או שילוב של חלק מהארבעה. אל תצפי לתוצאות מיידיות, בד"כ דברים כאלה לוקחים זמן; יכולים לעבור שבועים-שלושה לפני שתרגישי שיפור. אני ממליץ לא לפנות לקופות החולים, כי שם בד"כ לא מקבלים טיפול משולב אמיתי. מצד שני, כן להישאר במעקב רפואי מערבי, לוודא שלא חלה הידרדרות.

0 אור 0

New member
טיפול אלטרנטיבי

כמו שדוד כתב, כדאי לך מאד ללכת מיידית לרופא אלטרנטיבי טוב. אני רק רוצה לחזק נקודה מסויימת: בסיפור שלך ראיתי שההתקף החזק מופיע כל פעם יחד עם מחזור. התופעה שהמערכת ההורמונלית לקראת ובתחילת מחזור גורמת לכאבי בטן, שלשולים ועוד תופעות משמחות מוכרת , אם כי בדרך כלל היא לא בעוצמה שאת מקבלת אותה - ומחזקת את ההמלצה של דוד שאת צריכה טיפול שמחזק את כל המערכות בהסתכלות על השלם. המלצה נוספת שלי - אמנם תישארי במעקב רפואי, אך תנסי לקחת פחות מהתרופות שכתבת (פראמין ושות) - התרופות עצמן גורמות לתופעות לא נעימות ומרעות את המצב. להקלה על כאב בטן ושלשולים במקום התרופות הללו - תה לענה יכול מאד לעזור. אולם צריך לדעת שהוא מאד חזק - לכן לא מומלץ לשתות יותר מ1-3 כוסות ליום. וכמובן, במידה שהוא עוזר לך תיידעי את המטפל על כך שאת לוקחת אותו.

AngelEyes1701

New member
תה

כרגע אני שותה הרבה תה רגיל. זה נותן קצת ערך תזונתי וגם הקפאין משאיר אותי ערה לפחות קצת. אני באמת רוצה להפסיק עם כל התרופות שנותנים לי. כרגע אני לוקחת רק את הגלולה ורבע (מהיום רבע) כדור פריזמה (פלואוקסטין). ועכשיו אני מרימה טלפון להומאופת לקבוע פגישה. אני חייבת לעשות משהו.

0 אור 0

New member
לא תה רגיל

התה הרגיל מכיל חומרים שכפי שאמרת הם דומים לקפאין ולכן לא מומלץ לשתות הרבה מהם בכל מקרה, ובודאי לא כאשר חלק ממה שאת מחפשת זה הרגעה. אם את במצב של שלשולים, כאבי בטן - אני בכל זאת מציעה שתשתי כוס או שתים (ליום! ועד 2 ימים) של תה לענה - מדובר בלענה רפואית מאד מרה, את מכינה תה רק עם עלה אחד של לענה וממתיקה בדבש או סוכר לפי טעמך. אם המצב קצת פחות סוער את יכולה להסתפק בתה קמומיל, מרגיע גם את הבטן (ולא מרדים כמו תרופות הרגעה)

AngelEyes1701

New member
לענה?

בחיים לא שמעתי על דבר כזה. אם אני אצליח לקום אני אלך לחנות טבע לקנות קצת. עד אז, אני אשתה מה שיש בבית.

AngelEyes1701

New member
יש כיוון?

יש כיוון מסויים שאתה יכול להפנות אותי? איפה מוצאים מטפל כזה?

freearth10

New member
מרגישה לבד

היי אילנה, שני משפטים קלטו עיניי ונראה לי שהן הסיבה לכל הבעיות שאת מספרת כאן: "אני מרגישה לבד" ו"אני תקועה באמצע". וזה די מתחבר לי עם כל המעברים שעברת בתקופה האחרונה שגרמו לחידוד ההרגשה הזאת. ממליצה על טפולים קנסיולוגיים בשילוב עם תמציות למיניהן להפחתת הרגשת הסטרס ולשיחרור המתחים השליליים . מאיה

AngelEyes1701

New member
נכון

את צודקת. מה שהתחיל בהתחלה כחולשה והרגשה רעה מבחינה בריאותית התדרדר למצב של הרגשה שעה כללית - גם גופנית וגם נפשית. ואכן, אני לא יודעת מה לעשות כי נאי לא יודעת מאיפה להתחיל. רופא המשפחה שלי ממליץ על מיני כדורים ואני יודעת שזה יחזור אלי כמו בומרנג ואני לא רוצה לסמם את עצמי סתם. וכן, אני מרגישה לבד. הלוואי והיה מישהו שיכל להגיד לי "תירגעי, אני אטפל בהכל, אני אדאג למצוא רופא, אני אדאג שיטפלו בך טוב, הכל יהיה בסדר".

שמש א

New member
../images/Emo24.gif אילנה...

לא מחדשת הרבה מעבר למה שחרי כבר אמרו, אבל אחזק את דברם. ממליצה בחום טיפול משולב ברפואה סינית עם מגע (למשל שיאצו). טיפול כזה עובד על שורש הבעיה, כך שאמנם לוקח מעט יותר זמן להעלים את חזרת ההתקפים, אולם לטוח הארוך יעיל יותר. חשוב מאוד לחזק את גופך ונפשך ולכן אם אפשר לת להם שניהם לנוח. תרגישי טוב במהרה
גלית

למעלה