צריכה עזרה דחוף!!!!

אנדראה

New member
צריכה עזרה דחוף!!!!

יש לנו כלבה בת 4 נבחנית שאין כמותה. אף אחד מבחוץ לא יכול להבין את משמעות הדבר. אני יודעת שכלבים צריכים לנבוח אבל היא ממש מגזימה. ניסינו הכל- כל השיטות הרגילות, קולר אימונים ושום דבר לא עוזר. אני לא רוצה למסור אותה כי אני אוהבת אותה וזה לא פייר כלפיה אבל זה כבר נהיה בלתי נסבל. אני לא אפרט פה את כל הפרטים כי באמת שזה לא סתם נביחות. מה עוד אפשר לעשות? שמעתי פעם על ניתוח במיתרי הקול- מה דעתכם? אשמח לקבל כל עצה מעשית. תודה

be_roo

New member
לא יודעת מה כלול ב"ניסינו הכל"

אך ניתוח כזה נשמע לי קיצוני ומוגזם. ניתוח שגוזל מהכלב את אחד הכלים החשובים לתקשורת. וכמו בכל ניתוח, גם אם הוא פשוט (ואין לי מושג מה רמת הסיבוך של ניתוח כזה), ישנה סכנה בעצם הרדמת הכלב. ישנם מאלפים, וטרינרים העוסקים בבעיות התנהגות ועוד, וגם אם פניתם לאחד מהם לעזרה, יתכן והשני הוא זה שיפתור את הבעיה. בהצלחה.

ניל´´י

New member
ניתוח ניתוק מיתרי הקול אינו פוגע

באיכות החיים של הכלב, הוא אינו מודע לכך שאין לו "קול", הוא ממשיך לנבוח כרגיל אבל בלי ה"רעש" הנלווה. שאנלי הדנית שלי עברה ניתוח והוצאו לה (לא נותקו) מיתרי הקול מסיבה רפואית ולא מסיבה של נוחות הבעלים, היא חיה איתנו עוד 3 שנים נפלאות כשהיא נובחת ב"שקט", הניתוח הציל את חייה!!! לולא הניתוח, היא היתה מתה!!!! וסתם לשם התענוג מצורפת תמונה של ג'ינקל'ה שלנו, הכלבה הכי מפונקת בעולם!!! והכי רבגזעית שיש בעולם!!!

lilithmm

New member
הניתוח הזה אסור על פי חוק../images/Emo36.gif

כשאין בו צורך רפואי לכלב. וכלב בעל בעיות התנהגות שאינו מסוגל לנבוח בקול רם עלול לפתח בעיות התנהגות אחרות אחרי כזה ניתוח. במקרה בררתי את העניין לעומק לפני ימים ספורים.

ניל´´י

New member
לילית....

לא חושבת שכלב עלול לפתח בעיות התנהגותיות בעקבות ניתוק מיתרי הקול, שלא תחשבי שאני בעד, ההפך!!!! אולם מתוך נסיון עם שאנלי, היא נשארה אותה כלבה בעלת אותו אופי מקסים. ד"א לפני כמה שנים שופט בית משפט, אם אני לא טועה בראשל"צ, חייב משפחה לערוך את הניתוח לפינצר שלהם היות והיו המון תלונות של השכנים.

lilithmm

New member
כנראה

שאותו שופט לא היה מודע לאופציות אחרות מלבד הניתוח הזה. לכלבה שלך לא היו בעיות התנהגות שקשורות לנביחות לפני הניתוח, לא? אני התייעצתי בנושא עם וטרינר מאוד מנוסה וידוע, והוא אמר בשום אופן ומייד להוריד את זה מהפרק.

be_roo

New member
לדעתי זו מסקנה לא נכונה

זה לא משנה שהיא לא מודעת לכך וממשיכה "לנבוח". אין לה קול, והקול הזה משמש לתקשורת. נביחות, יללות חזקות וחלשות, משמשים להבעה. נכון, סביר להניח שכלב יכול לחיות חיים שלמים בלי זה, ואולי ימצא דרכים אחרות להבהיר עצמו, אבל לבצע את הניתוח שלא מסיבה רפואית נשמע לי קיצוני ומוגזם (ומן הסתם גם לא חוקי כמו שצויין)

ניל´´י

New member
בי רו...

כששאנלי היתה נובחת ב"שקט" רחוק מרעמססי וג'יני, הם היו מגיבים לנביחה שלה, למרות שלא היו לידה!!!! כלבים שומעים גם את הנביחה השקטה. לא!!! אני לא בעד הניתוח!!! אלא שאני מנסה להבהיר כי ניתוח כזה אם הוא הכרחי מבחינה רפואית, אינו גורם לנזק לכלבים ולתקשורת בינהם.

be_roo

New member
שוב, את מערבבת בין יכולת הכלב

להסתגל למצב החדש, ואולי גם ליכולת הקרובים אליו להבין אותו גם ללא הקול, אך לטעון שקול הוא דבר מיותר עבור כלבים זו הגזמה. עם כלבים לא היו זקוקים לנביחות וקול, האבולוציה היתה דואגת שהיכולת הזו תכחד.

ניל´´י

New member
בי רו...

לא טענתי ש"קול הוא דבר מיותר עבור כלבים" קראי שוב את מה שכתבתי, ממתי האבולציה דואגת לכלבים??? אלא אם אנחנו בני האדם = אבולציה. כתבתי שרעמססי ובובה היו מגיבים לשאנלי למרות שלא היו לידה ולא ראו אותה בעת הנביחה, כנראה שכלבים מסוגלים לשמוע מרחוק גם נביחות שקטות. ושוב אני מדגישה!!!! אני נגד ניתוח אם הוא לא מסיבה רפואית. את מתפרצת לדלת פתוחה.

האפי לי

New member
זה פוגע בכלבים

גם אני מכירהמישהי שעוללה את זה לכלבשלה שנותח במיתרי הקול ונהיה פסיכי ואומלל תמצאו מטפל רציני ע"פ ההמלצות שנרשמות לכם פה ותטפלו בבעיה. אפילו אם זו נראית אופציה יקרה יותר אני משוכנעת שהניתוח לא זול, והטיפולים שיבואו בעקבותיו כדי להרגיע את הכלבה ולמנוע ממנה בעיות נוספות יעלו במחיר על כל אילוף אחר.

אלָה

New member
היי אנדראה

לדעתי כדאי לפנות ליעוץ של מומחה התנהגות שידריך אתכם כיצד לטפל בבעיה. באם תכנסי לאתר של PETNET שם תוכלי להכנס לאתר של פרויקט חיות וחברה של אונ' תל-אביב פעילותם מגוונת ומעניינת ביותר בנושאי חיות וחברה תוכלי להתיעץ איתם או להסתיע ברשימות של אנשי מקצוע המפורטים שם,ולמצוא את בעל המקצוע המתאים לך ושוב לבדוק איתו האם ומה ניתן לעשות. בטוחה שיש עצה ופתרון התנהגותי. בשום פנים ואופן לא להשתמש בקולר הפועל על תדרים שמעתי סיפורים קשים על הנושא. מקדחה של פועל באחד הבתים השכנים מפעילה קולר כזה וזה יכול להוביל לאסון. באם תעבירי לי אי מייל אחזיר לך בחזרה שם ומספר טל' של מומחית להתנהגות (באם רמת גן זה בסביבה בשבילך) שסופר עליה שעזרה מאד באחד המקרים מה שתחליטי או תעשי,תעדכני שנלמד ונוכל לעזור יותר ממוקד בעתיד. זו בעיה שצצה הרבה.

למעלה