צריכה עזרה דחוף!!!

רינת 043

New member
צריכה עזרה דחוף!!!

היי בנות יקרות... אני אמנם חדשה בפורום למרות שאני תמיד קוראת ומוצאת תשובות לשאלות שלי.. בכל אופן, אני בת 26.5 סובלת מאנדו' קשה עברתי שני ניתוחים, הראשון בגיל 20 בעקבות ציסטה על השחלה, והשני לפני שנה בגלל כאבי בטן מאוד חזקים, חשבו שזה אפנדציט ואז גילו שהאנדו חוגג... בכל מקרה לקחתי גלולות ברצף עד לפני 4 חודשים, הפסקתי עם הגלולות מכיוון שאני ובעלי רוצים להיכנס להריון. הייתי אתמול אצל ד"ר סוריאנו והוא הסביר שעומדות בפניי 2 אופציות: אחת ללכת ישר ל IVF הוא הפנה אותי לשולמן בבי"ח מאיר או האופציה השנייה לעשות קודם ניתוח ולנקות. אני כ"כ מתוסכלת. מצד אחד אני פוחדת מניתוח כי החצוצרות שלי קבורות בתוך הידבקויות קשות, לא רואים בכלל את החצוצרות (כמו שנכתב בדו"ח ניתוח) ויש סיכון שאולי יוציאו לי את החצוצרות או איברים פנימיים אחרים, מצד שני האופציה של טיפולי פוריות קצת מפחידה אותי בבקשה תעזרו לי מניסיונכן מה אני עושה???

בלגן2

New member
קצת קשה לי לייעץ

כי אי אפשר לצפות מראש את ההשלכות והתוצאות של כל אחת מהדרכים שתיארת. אבל לא הבנתי דבר אחד - ד"ר סוריאנו אמר לך שהאופציה השניה היא רק לעבור ניתוח?!? ז"א - אחרי הניתוח הוא לא אמר שתצטרכי בכל מקרה לפנות לIVF? בכל מקרה שיהיה בהצלחה ותעדכני אותנו

זואילי

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

ההחלטה היא שלך בלבד
אם יש בעייה ידועה בחצוצרות (האם עשית צילום רחם?) - בכל מקרה IVF עוקף חצוצרות אז הן לא ממש משנות... שולמן, ממה ששמעתי מחברות, הוא מקסים ומומלץ. מבינה אותך מאוד בעניין הפחד מטיפולי פוריות. יכולה להגיד לך שאני עדיין מפחדת, אבל כבר בתוך זה, וכשאת משלימה עם התהליך (כמו ההשלמה עם החיים עם אנדו) אז את פשוט פועלת וממשיכה, ומקבלת כוחות חדשים ואופטימיות ותחושה גדולה של שליטה ולקיחת אחריות. גם ההחלטה שקיבלתי לתת לעצמי דד ליין לטיפולים מקלה עליי כי עדיין אני יודעת שאני עושה מבחינתי את המקסימום וזו הרגשה מעולה. בהצלחה בכל דרך בה תבחרי, אנחנו כאן

נעמי 17

New member
לדעתי הוא צודק. מצטערת.

אם האנדו שלך חוגג, אין לך הרבה ברירה אלא לעבור IVF כי לצערנו האנדו לא רק מחוץ לחצוצרה הוא גם סותם אותה מבפנים. לא הייתי הולכת לשום מקום אחר פרט לשולמן שמבין היטב באנדו ובIVF. אבל סיכוייך להרות כך ולעבור את כל הסיוט הזה, נמוכים מאוד ללא לפרסקופיה. מה אני הייתי עושה? עוברת לפרסקופיה אצל סוריאנו והולכת לשולמן להמשך. זו רק אני.

lee E

New member
מהניסיון שלי..

ניתוח בגיל 25..(ובהחלט הוצאה של חלקי אברים כמו חלק מהקיבה..כן איכס מגעיל אני יודעת, חצוצרות, בשלב זה כבר לא היו רלוונטיות כי לא נשאר מהן כלום..סתם גוש), כנראה עזר מאוד ל IVF שהגיעו אחריו. IVF ראשון לאחר 10 חודשים מהניתוח הניב ילד אחד. IVF שני פחות שנתיים אחריו-הצלחה בניסיון ראשון. גם סוראינו האמין שהניתוח ההוא, השפיע בצורה חיובית על ההפריות. כלומר, הייתי במצב דומה לשלך ואכן ניתוח ניקוי עזר.

רינת 043

New member
תודה תודה תודה, ועוד שאלה קטנה...../images/Emo23.gif

בנות אתן מקסימות,תודה רבה על התמיכה... יש לי שאלה קטנה וסליחה על הבורות, אבל אם מוציאים את החצוצרות אז אפשר בעיקרון לקבל מחזור??? האם זה לא גורם לבלות מוקדמת או משהו כזה??

lee E

New member
לא.

ההורמונים נמצאים בשחלות ובבלוטת יותרת המוח. גם אם מוציאים את השחלות, אפשר לקבל את ההורמונים החסרים דרך הפה.

מישמש33

New member
רוצה להוסיף...

ניתוח ראשון בגיל 27 פתיחת בטן (מהסתבכות בניתוח), לא הוציאו כלום, אפילו שהחצוצרות היו עיסה לא ברורה ועשו נקיון כמעט יסודי של מוקדים הדבקויות וציסטות. אחרי הניתוח, דחיתי מעט את עניין ההריון עד להשלמה עם הנושא, מבחינתי, כמובן שהלכנו ישר ל - IVF והצלחה בניסיון ראשון (אומנם עשינו הפסקת הריון בגלל מום בעובר, אבל להיתפס על פעם ראשונה היה סימן טוב לרופאים). בפועל הושג הריון ב - IVF שלישי וגם שנתיים אח"כ הריון ב - IVF שלישי. כמעט כל רופא שדיברתי איתו זקף זאת לזכות הניתוח. חייבת לציין שאת הניתוח לא עברתי לצורך השגת הריון, אלא לשם שיפור איכות חיי שהייתה בכי רע בזמנו. בנוגע לחצוצרות, תפקידן הוא בעצם להעביר את הביצית המשתחררת מהשחלה לרחם, IVF עוקף את תפקיד החצוצרות, בכך שמוכנס עובר ישירות לרחם, ולכן הן מאבדות את משמעותן, בנוסף אינן קשורות לגיל הבלות ולא קשורות למחזור. בשחלות מיוצרות הביציות והן אלו הקשורות לתנודות ההורמונליות במהלך המחזור החודשי, במידה ומוציאים אותן, מפסיקים את ייצור הביציות, משמע הפסקת המחזור החודשי, משמע גיל בלות. מקווה שעזרתי.

|המלצהרינת-לדעתי עדיף לך קודם לעשות את הניתוח

ואחר כך ללכת ישר להפרייה. את לא צריכה חצוצרות להפרייה. מספיק רחם ושחלות. עדיף לעשות הפריות מהר כדי שהביציות לא יפגעו מהאנדו. יש הצלחות רבות בהפריות. אין מה לדאוג מטיפולי פוריות ותודה לאל שיש את האופציה הזו. תחשבי על זה. בהצלחה בכל אופן.

ר ו מ י ה

New member
לא בטוח שעדיף ניתוח כדבר ראשון (דינוש)

לפעמים ניתוח דווקא יכול להרע את מצב הפוריות, בעיקר כאשר פוגעים ברקמת השחלה (בעקבות הסרת ציסטות). המלצתי היא להתייעץ במקביל עם פרופ' שולמן ולקבל החלטה מושכלת הבוחנת את כל ההבטים. המון הצלחה

אנדי 22

New member
היי , אולי אני יכולה לייעץ!!!../images/Emo203.gif../images/Emo59.gif

אני ובעלי לא ניסינו אף פעם להיכנס להריון טבעי הרופאים [כולל הרופאים של תל השומר] לא נתנו לי הרבה אופציות בכל אופן ד"ר זולטי מתל הושמר -אמר ניתוח אח"כ פניתי לעוד 3 רופאים של הכללית שעוסקים בפוריות - וכולם אמרו לא ניתוח -הפריה IVF ובמידה ולא יצליח אחרי כמה מחזורים לפנות לדיכוי ע"י זריקות/כדורים ואח"כ שום IVF ואם זה לא יעזור האופציה האחרונה היא ניתוח רק רציתי לציין שאני עם אנדו דרגה 4 ואני בת 24 ככה שדי מזדהה איך אני כרגע בשלבים הראשונים של הIVF באסף הרופא ומאחלת לך המון המון בהצלחה [מקווה שעזרתי] שבת שלום אנדי.

אני תמיד בעד דיכוי ארוך טווח

ורק אחריו לראות את התמונה הכוללת ולקבל החלטות. דיכוי של דקא לפחות ל3 חודשים יכול לעזור לקבל החלטות, הבטן תיראה אחרת, את תרגישי אחרת ואז תקבלי החלטה בצורה מושכלת ולא מתוך לחץ ופחד. ניתוח זו האופציה האחרונה לטעמי.קודם דיכוי ארוך. בהצלחה
וברוכה הבאה

ha1231

New member
ברוכה הבאה!../images/Emo24.gif

ראיתי את הודעתך רק עכשיו, צר לי על כל מה שאת עוברת. לא תהייה לך בררה, רוב הסיכויים שהריון טבעי לא יתממש אז הבררה היחידה היא IVF ובמצב זה אין צורך לעשות ניתוח ואין צורך בחצוצרות, פעולה זאת עוקפת את הבעיה. שיהיה בהצלחה ואל תיבהלי מזה השד לא כל כך נורא מנסיון אישי. לא קל אך צריך לקחת הכל בפרופורציה.

למעלה