צריכה עזרה דחוף

• פותח הנושא noa9
  • פורסם בתאריך

noa9

New member
צריכה עזרה דחוף

יש לי ילדה בת 3.5 (עוד מעט). היא הולכת לגן, אבל לאחרונה היא לא רוצה ללכת לגן. היא אומרת שהיא לא רוצה ללכת לגן, שמרביצים לה, שקוראים לה בשמות וכו'. היום בעלי החזיר אותה מהגן, והוא אמר שכשהיא אמרה שלום לאחת הילדות היא אמרה לה: "בי, בטטה". הבת שלנו ממש נעלבה, והתחילה לבכות. אני חייבת לציין שאין שום קשר בין הכינוי שהדביקו לה לצורה החיצונית שלה. היא ממש לא שמנה. משקלה הוא בסדר גמור. אני לא יודעת מדוע דבק בה הכינוי הזה, משום שהיא סיפרה לי שילד נוסף בגן מכנה אותה באותו שם. שוחחתי עם הגננת, אבל ללא הועיל. היא טוענת שבתי משחקת בגן. והדימוי העצמי שלה נמוך. ויש כל הזמן לחזק לה את הביטחון. אני מרגישה שאין בכך די. אשמח לקבל תגובות ועיצות מה עלי לעשות על מנת לעזור לה

a g 2 7

New member
ממש מסכנה../images/Emo24.gif

אני הייתי מזמינה אחר-הצוהריים חברים לשחק איתה ולראות את הקשר שיש לה עם החברים. ולעלות את הביטחון העצמי ליד החבר שהיא מזמינה. הייתי עושה איתה עבודות בבית ושבגן הגננת תתלהב ותראה לכל הילדים איזה ילדה מוכשרת.. עוד עצות??

tomer2007

New member
ואיך מתייחסות הגננות לשמות הגנאי?

כי הרי יש להן חלק וכח השפעה גדול על הילדים - במיוחד בגיל הזה. הגננת צריכה לדאוג לכך שאף אחד לא יקרא לה בשם גנאי - או לפחות שזה לא יעבור בשקט, וכמובן וכמובן שלא ירביצו לה... ואם הגננת אומרת שיש לה שימוי עצמי נמוך - היא מתבקשת להרתם למשימה ובאמת לשבח אותה קצת יותר מכולם כשהיא מצליחה במשהו, לתת לה חיזוקים חיובים וכו'. האם גם בבית היא בעלת דימוי עצמי נמוך?

memko

New member
איזה מרגיז! כל כך מעצבן שנדבק לך כינוי

ובמיוחד בגיליים האלה שהילדים לא מבינים את המשמעות כי כמו שאת אומרת הילדה בטח לא שמנה. לדעתי תדברי עם הגננת שתתנהג לילד הקורא בשמות בדיוק כמו ילד מכה / נושך / דוחף וכו. זו אלימות מילולית כמו אלימות פיזית. עובדה שהילדה שלך נעלבת. מקווה שישתפר.

tookmy

New member
יש כאן עניין עם ההעלבות שלה

אני לא חושבת שהכינויים קשורים בגיל הזה למציאות. הבת שלי צעירה יותר ויש ימים שהיא קוראת לכל מי שסביבה "ראש בטטה" "ראש כרוב" או "פח זבל". העניין הוא שלא נראה לי שהמשמעות נהירה להם בגיל הזה, אבל מה שכן נהיר להם זו התגובה שהם משיגים ממנה והעובדה שהיא נעלבת שגורמת להם לחזור על זה כי הם הבינו שיש כאן איזה טריגר. הבוקר הבת שלי אמרה לי "אמא את חמודה ומגעילה". יום אחד נפרדנו מחברים והיא צעקה לאחד הילדים מהאוטו: "בי בי ראש כרוב" במקום להיעלב הילד צחק וקרא לעברה: "ביי ראש עגבניה" ושניהם היו מבסוטים והמשיכו עד שהנעתי את האוטו ונסעתי. מה שאני מנסה לומר לך הוא שיש משהו בדבריה של הגננת ושזה מאד משמעותי איך הבת שלך תופסת את הדברים. אם באמת מרביצים לה זה כבר סיפור אחר, ובכלל, מעבר ללחזק אותה ספציפית במקום בו היא נמצאת יש צורך לוודא שהיא לא הופכת לקורבן ושגם בגן יחזקו אותה, גננת חזקה בהחלט יכולה לרומם מעמדו של ילד.

מיכלי MP3

New member
היי noa9

זה שמרביצים לה ולועגים לה בגן - יכול לכשלעצמו להוריד לה את הביטחון, והגננת צריכה לשים סוף לדברים האלה. היא לא יכולה לפתור אתכם ב- "תחזקו לה את הבטחון העצמי בבית.." כי כמה שאתם תחזקו אותה, אם אין בגן מבוגר שייגן עליה ברמה האלמנטרית ביותר - אז אין לכם מה להשאיר אותה שם. אני מציעה שתגידי לגננת את הדברים האלה מפורשות, ובמקביל תתלונני על המצב הזה אצל המפקחת על הגנים, חבל שהילדה תסבול
וזה לא משהו מקובל בכלל באף מקום.

שיר ל 2

New member
מסכימה עם מיכלי

אלימות מילולית פוגעת לפעמים יותר מאלימות פיסית. שם גנאי שנדבק יכול מאוד לערער את הביטחון העצמי והדימוי העצמי. עובדה שהילדה שלך נפגעה ואף בכתה. הבת שלך לא צריכה להימצא במצב כזה בו היא מרגישה רע מול ילדים אחרים ובנוסף לבד במערכה, כי לפי התשובה של הגננת, לא נראה שהיא עושה משהו בנדון. ואם גם מרביצים, אז על אחת כמה וכמה. תיזמי שיחה עם הגננת ותבהירי לה באסרטיביות שאת לא מוכנה שזה ימשך ושאת רוצה שהעניין יטופל, כמו שהיא הייתה מענישה על כל התנהגות שלילית אחרת. איך הבת שלך מגיבה כשאומרים לה דברים פוגעים? אם הייתי במקומך הייתי אומרת לבן שלי שיחזיר להם באותה המטבע ושלא ירגיש כך רע ושלא יקשיב להם, שהם סתם אומרים וכו'.. ומחזקת אותו ככל האפשר, במקביל למעקב יומיומי עם הגננת ומה קורה בגן.

למעלה