צריכה עזרה בפסקל..

VampirGirl

New member
צריכה עזרה בפסקל..

מישהו יכול להסביר לי איך כותבים random ולמה כותבים את ככה?

Zack DA

New member
זו פונקציה כמו כל הפונקציות....

השאלה צריכה להיות קצת יותר ממוקדת. אגב, את צריכה להשתמש גם ב- randomize לצורכי אקראיות הערכים שיוחזרו מ- random.

VampirGirl

New member
אז הנה מה שאני לא מבינה כל כך...

אם רוצים מספר בין 0-6 אז רושמים random(6)+1 או משהו כזה...כלומר- הטווח פחות המינימום, אז איך עושים טווח בין 30-50 נגיד..שכולל את שני הקצוות?.. ואתה יכול להסביר לי את randomize יותר? כלומר, למה הוא ואיפה רושמים אותו?..

הטרחן

New member
תשובה

רושמים random(50-30)+30 כלומר random(20)+30. כך נקודת האפס מתחילה מהמספר 30 ומגרילה את 20 המספרים שמופיעים מעליו. אם יש לנו בין 2 תחומים מוסיפים את הקצה התחתון ומגרילים מספר שהוא ההפרש בין התחומים. למשל random(100) מתחיל מ-0 עד 100 כי זה בעצם random(100)+0. ברור...

הטרחן

New member
תשובה

רושמים random(50-30)+30 כלומר random(20)+30. כך נקודת האפס מתחילה מהמספר 30 ומגרילה את 20 המספרים שמופיעים מעליו. אם יש לנו בין 2 תחומים מוסיפים את הקצה התחתון ומגרילים מספר שהוא ההפרש בין התחומים. למשל random(100) מתחיל מ-0 עד 100 כי זה בעצם random(100)+0. ברור...

kobyp2

New member
אני יודע =)

אם את צריכה עזרה פני אלי באיסי 195439231 אני יכול להסביר לך את פוננקצית הרנדומייז האקראית מצוין היא ממש פשוטה וקלה להבנה קובי

Amit Gal

New member
נצל"ש...

הפונקציה ב-C הרי מגרילה מספר בין 0 ל-1, איך המחשב "בוחר" את המספר כאשר משתמשים בפונקציה randomize?

מחוללי מספרים אקראיים

זו תורה בפני עצמה, ויש המון אלגוריתמים שעושים את זה. הם גם יודעים "לסדר" שהמספרים יתפלגו בצורה אחידה, או שהם יתפלגו בצורה של "הפעמון של גאוס" (התפלגות נורמלית) או כל התפלגות אחרת. מחוללי המספרים האקראיים הם לא באמת אקראיים. כלומר הם יראו לך אקראיים, אבל הם תוצאה של חישוב. יש איזהשהו פרמטר חופשי שקובע את סדרת המספרים שייצרו. לדוגמא, אם אותו פרמטר חופשי שווה 8 תמיד 5 קריאות רצופות ל-random יחזירו
3, 7, 5, 9, 3​
הפונקציה randomize קובעת את אותו פרמטר חופשי על פי שעון המחשב כדי להבטיח שבכל הרצה של התוכנית נקבל סדרה אחרת של מספרים אקראיים.

Amit Gal

New member
ידעתי שזה קשור לזמן של המחשב

אחרת הכל היה סטטי כזה ואם היית מפעיל randomize על שני מחשבים התוצאה היתה זהה

למעלה