צריכה עזרה בסמינריון

צריכה עזרה בסמינריון

שלום, אני סטודנטית וצריכה עזרה במציאת נושא לסמינריון בנושא תקשורת בתנ"ך (או תנ"ך בתקשורת...) בגלל שזה פורום תנ"ך אני מניחה שאתם יודעים את סיפורי התנ"ך הרבה יותר טוב ממני ולכן אשמח אם תכתבו לי על סיפורי תנ"ך שניתן לנתח אותם בקלות ובצורה מעניינת. או (אם אתם עוד יותר רוצים לעזור)- אם תוכלו לחשוב על דוגמאות של אירועים תקשורתיים בתנ"ך/עיתונאות בתנ"ך/דיווח/שפה/תקשורת מתווכת וכדומה. חשבתי על כל מיני רעיונות אך אני לא מצליחה להתמקד או להתחבר לאף אחד מהם ולכן אני פונה אליכם ומבקשת את עזרתכם- אולי בזכותם יהיה לי רעיון שלא חשבתי עליו ושאוכל להתמקד בו ולמצוא עליו חומר. תודה רבה והמשך שבוע נעים !

תקשורת בתנ"ך

בתנ"ך איש התקשורת נקרא המבשר, יש מספר דוגמאות לכך (הקישי בפורטל "מבשר" והן תופענה), זה המעט שאני יכול להציע.

masorti

New member
../images/Emo18.gif זהירות - תעמולה נוצרית...

המילה "בישור" היא שם קוד להטפה נוצרית. אם תחפשי ברשת את המונח הזה ומילים מסוגו, תופני לאתרי הטפה של נוצרים או יהודים-משיחיים חובבי ישו.

תרגע

אתה פרנואיד. לא כל דבר זה הטפה נוצרית. אם תקליד באתר תנ"ך מבשר תגיע מקסימום לכושי ואחימעץ.

Lakedaimon

New member
בסיפור פילגש בגבעה

מסופר שאיש הלוי וַיָּבֹא אֶל-בֵּיתוֹ, וַיִּקַּח אֶת-הַמַּאֲכֶלֶת וַיַּחֲזֵק בְּפִילַגְשׁוֹ, וַיְנַתְּחֶהָ לַעֲצָמֶיהָ, לִשְׁנֵים עָשָׂר נְתָחִים; וַיְשַׁלְּחֶהָ, בְּכֹל גְּבוּל יִשְׂרָאֵל. ל וְהָיָה כָל-הָרֹאֶה, וְאָמַר לֹא-נִהְיְתָה וְלֹא-נִרְאֲתָה כָּזֹאת, לְמִיּוֹם עֲלוֹת בְּנֵי-יִשְׂרָאֵל מֵאֶרֶץ מִצְרַיִם, עַד הַיּוֹם הַזֶּה; שִׂימוּ-לָכֶם עָלֶיהָ, עֻצוּ וְדַבֵּרוּ. שופטים י"ט בסמינר את יכולה למצוא עוד מקרים כאלה - לדוגמא של שאול: וְהִנֵּה שָׁאוּל, בָּא אַחֲרֵי הַבָּקָר מִן-הַשָּׂדֶה, וַיֹּאמֶר שָׁאוּל, מַה-לָּעָם כִּי יִבְכּוּ; וַיְסַפְּרוּ-לוֹ--אֶת-דִּבְרֵי, אַנְשֵׁי יָבֵישׁ. ו וַתִּצְלַח רוּחַ-אֱלֹהִים עַל-שָׁאוּל, בשמעו (כְּשָׁמְעוֹ) אֶת-הַדְּבָרִים הָאֵלֶּה; וַיִּחַר אַפּוֹ, מְאֹד. ז וַיִּקַּח צֶמֶד בָּקָר וַיְנַתְּחֵהוּ, וַיְשַׁלַּח בְּכָל-גְּבוּל יִשְׂרָאֵל בְּיַד הַמַּלְאָכִים לֵאמֹר, אֲשֶׁר אֵינֶנּוּ יֹצֵא אַחֲרֵי שָׁאוּל וְאַחַר שְׁמוּאֵל, כֹּה יֵעָשֶׂה לִבְקָרוֹ; וַיִּפֹּל פַּחַד-יְהוָה עַל-הָעָם, וַיֵּצְאוּ כְּאִישׁ אֶחָד. ולנתח את צורת התקשורת...

יוסי ר1

Active member
תקשורת בד"כ עוסקת בפרסום החדשות -

אני הייתי הולך על הסיפור של רבשקה על החומה, הרצון שלו לדבר באזני כל העם, והנסיון של השרים אליקים ושבנה להסותו... (מלכים ב' י'ח).

eyalnadav

New member
כמה דוגמאות לתקושרת וחוסר תקשורת במלחמות

הריגת אנשי שכם ע"י שמעון ולוי - הפסוק אומר אח"כ " ולא רדפו אחרי בני יעקב" הגבעונים שמרמים את יהושע והזקנים ובני ישראל כורתים איתם ברית . (הם לא ידעו שהם גרים לידם ורק אח"כ התברר להם) כל ענין השליחים במלחמות לשיתוף פעולה במלחמה - יש הרבה דוגמאות מלך יהודה פנה לארם כדי שיציל אותו ממלך ישראל, פנו מלך יהודה למלך מצרים כדי להצילם ממלך בבל , מלך יהודה פנו למלך אשור שיצילם ממלך ישראל . עמון פנו לארם צובה שיעזור נגד דוד המלך . גם לגבי מלחמה עם נחש מלך בני עמון בתחילת שמואל א' במלכות שאול , ששלחו לכל ישראל שיעזרו להם . ויש עוד ועוד

למעלה