צריכה עזרה...בארגון התוכנית לימודים

liron av

New member
צריכה עזרה...בארגון התוכנית לימודים

אני החלטתי שאני מתחילה לבד ללמוד למועד פברואר. הכנתי לעצמי תוכנית עבודה ואני לא בטוחה אם היא טובה וגם אין לי מושג אם אני באמת אספיק את מה שאני מתכננת,אני אשמח אם תוכלו לעזור לי בזה ובלי שום קשר מי שהחליט לתחיל ללמוד לפברואר באופן עצמאי יכול "לגנוב" ממני את התוכנית לימודים...קחו בחשבון שניגשתי לפסיכומטרי באוקטובר אז החומר עוד רענן אצלי בראש.. 26/11-2/12-כמותית-כל נושא האלגברה+ הסרת חלודה, אנגלית-restatement,מילולית-השלמת משפטים 3/12-9/12- כמותית-כל נושא הגיאומטריה +הסרת חלודה, אנגלית-sentence completion, מילולית- שאלות פ.ט.ל 10/12-16/12- כמותית-בעיות קומבינטוריקה והסתברות, אנגלית-unseen, מילולית-קטע קריאה. 17/12-23/12-כמותית-בעיות קומבינטוריקה והסתברות, אנגלית-להתחיל לעשות פרקים, מילולית-אנלוגיות 24/12-30/12- כמותית-בעיות ממוצעים ובעיות אחוזים, אנגלית-פרקים, מילולית-הגיון 31/12-6/1- כמותית- בעיות הספק ובעיות תנועה, אנגלית-פרקים, מילולית-הגיון 7/1-13/1- כמותית- בעיות חפיפה ובעיות יחס, אנגלית-פרקים, מילולית-להתחיל פרקים 14/1-20/1-כמותית-מספרים ואותיות, אנגלית-פרקים, מילולית-פרקים 21/1-27/1-סימולציות 28/1-3/2- סימולציות 4/2-10/2- סימולציות 11/2-17/2- סימולציות אני יודעת שזה צפוף ועמוס אבל אין לי מושג איך לארגן את זה אחרת!!! תעזרו לייי!!ועוד משהו-כמה אותיות צריך לדעתכם ללמוד בשבוע?!?

QAF Fan Block

New member
יש תוכנית מוכנה כבר

באתר של פסיכו http://psycho.co.il/ את מוזמנת להסתכל
ב ה צ ל ח ה

liron av

New member
ראיתי את התוכנית הזאת

אבל את חושבת שהיא באמת טובה? אני פשוט לא יודעת לומר אם כן...

QAF Fan Block

New member
תראי,

מאחורי האתר הזה עומדים 3 מדריכי פסיכומטרי ממכונים שונים, אז אני מניחה שזאת תכנית מצויינת.. בכלל כל הטיפים וההסברים שלהם מעולים

הכל, אבל הכל, עניין של ניסוי וטעיה.

כמו כל דבר בחיים. אמנם יש את העצות של האנשים האחרים עם הנסיון, את ההדרכה של האנשי המקצוע, ואפילו תוכניות מובנות. הכל טוב ויפה, רק ש-**כל מקרה לגופו**. פשוט, תנסי, ותטעי, ותשני, ותעכבי אחר ההתקדמות, תתקדמי ותנתבי את הלמידה בהתאם לכך עם הזמן. תהיי דינאמית. בסך הכל יש שלושה דגשים עיקריים בלמידה לבחינה הפסיכומטרית- 1. למידה: שינון מילים, תרגול מרובה, המון קריאה. 2. מעקב והסקת מסקנות בהתאם: פרקי בחינה. מבחן אמצע/התחלה. אחוזי הצלחה בתרגול. עבודה תחת לחץ זמנים. תחקור מאוד מאוד רציני של הטעויות. הפקת לקחים. 3. סימולציות: להתרגל לשבת על התחת מרוכז 3 שעות ו20 דקות. להתרגל ללחץ הזמן. להתרגל למבנה הבחינה. כל הסעיפים קשורים זה בזה ויש לדאוג תמיד לשמור על שלושתם-לא להסחף עם הלמידה ו"ללמוד ה-כ-ל כי קניתי ספר חדש ויפה". לא להסחף עם הסימולציות "כי יש לי 20, למה שאני לא אנצל אותן". וכמובן שלא להסחף עם המעקב ולהתחפר בטעויות יותר מידי. מצד שני, לא להזניח את המעכב-לפחות פעם בשבוע לעשות שלושה פרקי בחינה, פרק מכל חלק, כדי לדעת כיצד לפלג את הלמידה, איפה להשקיע פחות ואיפה יותר. איך ללמוד מבחינת הדגשים-הצבה, ריכוז, קריאה מהירה, וכו'. לא להזניח את הסימולציות-לא לעשות 2 או 3 ולסגור עניין. להקדיש לסימולציות ולחקירה לא מעט שעות ביום, ולהשתדל ללמוד כמה שפחות בימי הסימולציות. וכמובן לפתור אותן בשעה שבה תתקיים הבחינה. ואי הזנחה אחרונה-של נושאי הלימוד. לא להפסיק ללמוד נושא מסויים כי "הוצאתי בו 100 אחוז". תמיד לשמור על כושר ולשאוף להתמקצעות. בקיצור- ניסוי וטעיה. בהצלחה!

למעלה