צריכה סיוע דחוף!!!

צריכה סיוע דחוף!!! ../images/Emo7.gif

יש לי גן ילדים, ועכשיו שיא הרישום אצלי. ישנם ילדים שאמורים להמשיך שנה שניה, ונרשמו לפי תנאי ההסכם (כלומר חתמו והעבירו צ'קים), וישנם שהודיעו בע"פ שממשיכים, אך לא מילאו עדיין את תנאי ההסכם, וישנם נרשמים חדשים. הבעיה: לפני מספר ימים עלתה בפני בעלי הצעה שקשה לסרב לה- לעבור לארה"ב למינימום שנתיים, אך לא נדע אם זה יצא לפועל עד תחילת אוגוסט. כלומר, אם בכלל להודיע להורים על סגירת הגן, אז בתחילת אוגוסט, מה שמשאיר להם כחודש לחיפוש מקום חלופי (עד ספטמבר), ואנו נציע להם שהגן יפעל עד נובמבר, כדי שיהיה להם זמן לחפש. כמובן שבשלב זה של השנה רב ההרשמות נסגרו, מה שיקשה על ההורים. עליי לציין שבהסכם שלי עם ההורים מחוייבים ההורים בהודעה של חודש מראש על עזיבה, או בתשלום של חודש, אך לגבי סגירת הגן לא כתוב כלום. האם, משפטית, עליי לחשוש? אם יחליטו הורים להתנקם ולהגיש תביעה נגדי, האם תהיה להם קבילה? אודה לתשובה מהירה

mol3

New member
כן

אם אין דבר הקשור באפשרות לסגירת הגן, אפשרות כזו איננה קיימת. אם יוכיחו שלא הצליחו למצוא תחליף, יוכלו לבתוע את הוצאותיהם; נניח הפרש בין עלות הגן לעלות מטפלת + החזר כספי על חלק יחסי שנותר בשנה. אם יש להם הוצאות נוספות, כגון נסיעה כל בוקר ואחה"צ למטפלת ידרשו הוצאות דלק וטרדה והפסד זמן. בהחלט יש ממה לחשוש.

האם עלי לחשוש גם מאלה שרשומים

אצלי השנה, אבל עדיין לא מילאו את תנאי ההסכם, ולא העבירו צ'קים לשנה הבאה? כלומר, האם זה שאמרו לי בע"פ שמתכוונים להמשיך קביל? אני מבהירה בשנית- ברור להם שאני לא יכולה לשמור מקום למי שלא נרשם פורמלית, כלומר הם מצפים ממני כביכול (למרות מספר התרעות בכתב ובע"פ) להודיע להם ברגע האחרון כשלא ישאר מקום, כדי שלא תהיה להם ברירה אלא להביא מיידית צ'קים.

mol3

New member
לגבי אלו שטרם הסדירו ההרשמה

זו סוגייה סבוכה מברור בפורום.

ועוד שאלה... אופציה אחרת

אם אני מביאה גננת לחפיפה, ועוזבת בינואר כמתוכנן, אבל הגננת המחליפה מפעילה את הגן במקומי עד סוף שנה"ל- האם אז ישנה עדיין עילה לתביעה? יש לקחת בחשבון שכיום אני הגננת, מנהלת ובעלת הגן, ואני בעצם הסיבה שבגללה נרשמים האנשים (כי הם מתרשמים ממני). האם לא יכולה להתעורר בעייה משפטית גם במקרה כזה? האם עליי להעלות את האפשרות בפני ההורים, ולתת להם לבחור- סגירת הגן בנובמבר, או הפעלתו עם גננת חליפית? האם מקרה כזה שההורים בוחרים, יכול להסיר מעליי את איום התביעה?

mol3

New member
גננת מחליפה

זו אופציה טובה, אבל לדעתי רצוי שלא תהייה באופן חד צדדי. היינו לא להביא גננת וללכת. זה עלול באמת לעורר צרות. רצוי שהדבר ייעשה בהסכמת ההורים. מכל מקום, רצוי היה שתפני לעו"ד על מנת להוועץ בו. כדאי לשלם מעט עכשיו, מאשר הרבה יותר אח"כ. ואל תשכחי דבר אחד, הכי חשוב שעו"ד בדר"כ לא יתיחס אליו. כתבת שאת עוזבת לתקופת ניסיון של חודשיים. הרי יום אחד תרצי לחזור הנה. ואם תרצי לחזור, תרצי לחדש את פעילותך הכלכלית. כדאי לבצע מהלך שיהיה נכון גם עסקית וגם משפטית, שיאפשר לך לחזור עוד שנתיים ולא להתחיל הכל מאפס. עכשיו, תחשבי איך את משלבת בין האינטרס המשפטי לאינטרס הכלכלי ומיצאי פיתרון נכון.

למעלה