צריכה מתכון

luliy

New member
צריכה מתכון

שנוסה בהצלחה לפשטידת פטריות.
תודה:)

luliy

New member
שכחתי לציין..

מחפשת מתכון לפשטידת פטריות בלי טופו.

luliy

New member
לא פאי ולא קיש

אין לי מושג באפייה...
מתרגלת קודם דברים פשוטים:)

l coyote l

New member
לזניה זה קל. קונים דפים מוכנים

ורק מניחים ביניהם מילוי ומכניסים לתנור, הם מתרככים שם לבד.
כך שנדרש מתכון רק לתערובת המילוי.

luliy

New member
ניסיתי פעמיים להכין

לזניה. יש לזניית פטריות? חח

littlegem

New member
פאי רועים זה ממש קל ובלי בצקים

עושים שכבת פירה ושמים מעל המילוי. את המילוי תבשלי איך שבא לך, רק שלא יהיה רטוב מדי. אם טעימה לך השמנת הצמחית אפשר להוסיף קצת.

luliy

New member
לא הבנתי

אצלנו משתשים

לחומר רקע והדבקה בשבבי תפוחי אדמה ובאגוזים טחונים. אני מעדיפה בצק פריך ועליו מלית, אני מטגנת בצל קצוץ קטן ופטריות למכביר-מינימום שלוש סלסלות,שתיים שמפניון ואחת פורטובלו כשכמובן ניתן להגדיל את הכמות ולהוסיף שיטקה או פרוצ'יני אם אוהבים. זה מגביר את הארומה הפטריתית. מטגנת ומכ=ערבבת כדי שהפטריות יצלו . נפחן יורד מאד, זה בסדר. מסירה מהגז.
מוסיפה לתערובת במחבת בהדרגה שליש עד חצי כוס אגוזים טחונים ובערך חצי כוס שבבי תפוחי אדמה. תלוי במידת הלחות של התערובת שתלויה כמובן בפטריות. מתבלת במלח, פלפל שחור גרוס ולעיתים בירוקים קצוצים לפי המצאי בבית. לא חובה.אפשר גם לגרר אגוז מוסקט על זסטר.

את זה מניחה על בצק פריך שאפיתי 10 דקות שיתייצב. ומעל אם יש לי בבית קשיו0 אני מכינה שמנת קשיו עם שמרי בירה. חצי כוס קשיו מושרים בכוס מים לחמש שש שעות. אחר כך מסננים וטוחנים במעבד מזון או בלנדר עם חצי כוס מים ולפי הצורך מוסיפים עוד , למרקם שמנת. ניתן להוסיף שן או שתיים שום. מלח בעדינות. את זה מורחים מעל הפטריות ומפזרים מלמעלה שמרי בירה.

luliy

New member
הכל טוב ויפה עד...

לפיסקה השלישית
כי אין לי מושג באפיה. אז מה עושים במקום? (כתבת שאפית בצק פריך)
מקווה שאני לא מכבידה..

את יכולה לקנות בצק עלים מוכן

בעזרת מערוך לרדד ולדקק אותו ולשטוח אותו על ניר אפיה בתבנית
את יכולה לחלק אותו לשני חלקים, מאחד לרדד תחתית, עליה להניח את תערובת הפטריות והשני לחתוך בסכין חד רצועות ולהניח על המלית , או לרדד גם אותו ולהניח על המלית. לנקב בעזרת מזלג חורים אקראיים . לפזר שומשומין מעל ולהכניס לתנור עד שהחלק העליון מזהיב.

את יכולה לקלף תפוחי אדמה לחתוך לפרוסות, להכניס למים רותחים ולהמשיך להרתיח עוד כ-10 דקות. להניח על קרקעית תבנית כמו עלי כותרת ומעליהם הפטריות. לצפות בשמנת קשיו ולאפות.

את יכולה לעשות משהו דומה עם פרוסות חצילים קלויות.

אפשר לשמן תבנית, על השמן לפזר פרורי לחם ביד נדיבה ואז להניח את הפטריות.

ואם את רוצה הנחיות לבצק פריך- זה הבצק הכי פשוט להכנה- בקשי

luliy

New member
טוב.. זה ל מתקדמים

כלומר אני יודעת שזה פשוט אבל אני צריכה בעיניינים האלה הדרכה צמודה, או סרטון קצר
( איך מרדדים, כמה דק וכו')
לא יודעת אם יש לי בכלל מערוך בבית.
ממש מסקרן אותי לבצע את כל ההוראות שכתבת כאן.. אבל קודם .. שלב שלב. ראשית להתמקצע בפשטידות

רק מלקרא את ההוראות נוזל לי ריר

מקווה שלא ביאסתי..

למה ביאסת?

אם את מתכוונת לפשטידה של תערובת בחושה ולתנור אני מציעה את ורסיית תפוחי האדמה, שם לא צריך להכין בצק ויש לך מה שיארוז את המילוי.
למטה פרוסות מרוככות מעט של תפוחי אדמה, באמצע תערובת פטריות ,
מעל חמאת קשיו שזה פשוט להפליא בזכות מעבד מזון /בלנדר

luliy

New member
כנראה שזו הכוונה

למה יש פשטידה שהיא לא תערובת בחושה?
יש לך במקרה תמונות של פשטידה כזו למאותגרת קולינרית כמוני?

מורה נבוכים לפשטידות

טארט- בצק פריך ועליו/בתוכו מלית .כאן שני שלבים הכנת הבצק-קלתית, אפיה נוספת עם המילוי http://tivonim-blog.co.il/mushrooms/

בחושה, תמונה של בחושה קלאסית, כל המרכיבים מעורבבים יחד בקערה , מוכנסים לתנור ונאפים כיחידה אחת. הקמח וחומרי ההדבקה http://cooking.einatnutrition.co.il/?p=1412

פאי- לפאי לפי ההגדרה יש גם בצק מלמעלה, או בשכבה מנוקבת או בפסים, בכל מקרה הנה דוגמא משובחת של נופר http://tivonim-blog.co.il/פאי-בשר-טבעוני/

במקרה הזה הבצק בצק עלים, ניתן להכים פאי מבצק פריך, מבצק שמרים או מבצק עלים מוכן

luliy

New member
ואוו איזו השקעה

חלק מהקישורים לא עובדים.
תודה רבה

luliy

New member
השאלה לגבי פשטידה

לא אוהבת שמוסיפים טופו לזה.

לא אוהבת כי?

זה לא טעים?
בגלל המרקם?
מטעמי בריאות?
לסוגיית הטעם ברגע שהוא מגורר דק על פומפיה או טחון יחד עם ירק כמו בצל או פטריות הטעם מתבטל וגם המרקם
מבחינת המרקם הרעיון הוא לעשות המטופו חומר מחבר כמו חלבון ביצה לכן הוא מעוך/טחון/ מגורר ככה שהמרקם כמו כל תערובת קמח מים ביצה להדבקה

מטעמי בריאות אני לא מתערבת.
אפשר להשתמש בשבבי תפוחי אדמה ובשקדים/קשיו טחונים

luliy

New member
כן.. מטעמי בריאות

משתדלת לצרוך טופו כמה שפחות ולא להתרגל שבכל פשטידה יש טופו.
איפה קונים שבבי תפוח אדמה? בכל סופראו בחנויות טבע?
האם לא עדיף להשמש בתפוח אדמה מבושל או שזה היינו-הך?

littlegem

New member
אה את מחפשת פשטדה בחושה?

תנסי לעשות אולי את האומלט חומוס עם מחבת או תבנית קטנה ועמוקה? יש לך מחבת שמתאים לתנור?

למעלה