צריכה מתכון לפונץ'

morsh17

New member
צריכה מתכון לפונץ'

(כמו שמגישים במסיבות סיום האמריקאיות, בתוך קערה גדולה שקופה כזאת) ... ורציתי לדעת אם יש לזה שם מסויים? כי הגעתי לאתר של משקאות ויש שם בערך 100 סוגים של פונץ' ואני לא יודעת מה מהם זה מה שאני צריכה ... תודה !

MEIMIS

New member
למה את צריכה ד-ו-ו-ק-א את זה??

ולא משהו אחר שיכול להיות משובח יותר.. ההגדרה של פונץ' היא תערובת מיצי פירות.. לרוב מה שאת רואה בסדרות האמריקאיות זה פשוט מיצים (ללא אלכוהול)... אם רוצים להוסיף קצת עיניין אז מוסיפים, רום בד"כ.. או וודקה.. בד"כ שנה בפונצ'ים האמריקאים "בקולג'" שלהם מוסיפים בד"כ בורבון או משהו... קערה עם קינמון מיץ חמוציות מיץ תפוזים ובורבון/רום

MEIMIS

New member
בכלל אם כבר להכין פונצ'ים אז הייתי

ממליץ לך על אחרים.. ולא דווקא זה שהיה בטלוויזיה..

siete

New member
תתעלמי ממימיס... ../images/Emo3.gif

אין שום דבר רע בפונץ'. במסיבות סיום אמריקאיות הפונץ' הוא ללא אלכוהול - כיוון שרק בגיל 21 מותר להם לשתות. אז הפעם תחפשי פונץ' ללא אלכוהול ותקבלי הרבה פחות מ100 סוגים. אבל אם הגעת לפורום כדי למצוא משהו אלכוהולי, נדמה לי שהיה כאן פונץ' טעים על בסיס יין שcloclo פירסמה. תחפשי בארכיון של הפורום (הייתי נותנת לינק, אבל החיפוש לא עובד אצלי...) אני בטוחה שתמצאי עוד דברים נחמדים. קל מאד גם לעשות קייפירושקה בסגנון פונץ'. זה טעים, קל להכנה, ובכלל לא יקר.

bar wine

New member
מה כן עובד אצלך...../images/Emo8.gif

מה זה ? לא יכולה לצ'וטט ..בגלל החלונות לא יכולה לחפש...בגלל .... אנחנו מאחריך , היזהרי....

MEIMIS

New member
סיטייט....

זה לא בעיה להשיג משקאות - כמו שמלא אנשים לא בני 18 בארץ קונים אלכוהול

siete

New member
מסיבות סיום הם במסגרת בי"ס התיכון

ככה שהפונץ' אינו אלכוהולי - לפחות בתחילת הערב.
(זה שאחד הבוגרים בא ושופך פנימה וודקה אני מניחה שהוא לא ממש מקפיד למדוד את הכמויות והאם יש לזה באמת טעם טוב...)

cloclo

New member
הנה זה:

פונץ' חצי קייצי. את המקור הכנתי בחורף, ואז, במקום דובדבנים והרבה אננס, היה מעט אננס והרבה פירות הדר כמו אשכולית אדומה, פומלית וכאלו. אבל אז צריך כמובן יותר סוכר. החלפה של הקברנה במרלו נותנת כמובן גירסה לייט. העיקרון הוא להשתמש ביין טוב. לא חייבים הטוב ביותר, אבל בהחלט לא לקחת משהו שלא הייתם מעלים על השולחן לשתייה. ולא לחסוך ביין אם אתם רוצים שאנשים יהיו, המממ... שמחים.
הטעם של הפירות והמיצים מסתיר את טעם האלכוהול. מאוד מתאים לז'אנר הקערה השקופה (הכל בורדו יפה, וכל הפירות הבהירים נצבעים באדום בגלל ההשרייה ביין. האננס אדום, התפוזים אדומים. מאוד נחמד).

cloclo

New member
לא קישר.

הנה עוד נסיון, וגם העתק. *********************************** לחבורת אנשים שלא מתים על טעם של אלכוהול אבל רציתי שיהיו שמחים: מכינים כמעט יממה מראש. 2-3 בקבוקי קברנה סוביניון 1 ליטר סודה 1 ליטר מיץ תפוזים (בלי "פאלפ" וכאלה - מיץ רגיל) 1 ליטר מיץ אשכוליות 3-4 תפוזים 1 קופסה גדולה של אננס בפרוסות 1 קופסה גדולה של דובדבנים טריים 1 תפוח 1 לימון מקלות קינמון מסמרי ציפורן סוכר מים מוזגים את מיץ התפוזים + האשכוליות לקערה גדולה. פורסים את התפוזים (הקלופים) לפרוסות דקות ומכניסים פנימה. פורסים את הלימון (לא קלוף) לפרוסות דקות ומכניסים פנימה. מכניסים פנימה את האננס + מיץ האננס מקופסת השימורים. פורסים את התפוח לפלחים דקים ומכניסים פנימה. מכניסים את הקינמון והציפורן. עוטפים בכמה שכבות ניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה. כ-6 שעות לפני השתייה, מוסיפים בקבוק אחד של קברנה. מוסיפים גם את הדבדבנים (אחרי שמוציאים את החרצנים). מכסים שוב וחזירים למקרר. כשעה לפני השתייה מוסיפים את שני בקבוקי הקברנה האחרים, ומתחילים להמתיק בעזרת כוסות מים שממיסים בהן סוכר. אני לא קוראת לזה מי סוכר, כי אני מכינה את זה בריכוז מאוד נמוך - כפית או שתיים סוכר לכל כוס. ומים פושרים, לא חמים. זה לא מזיק שהם פושרים כי התערובת היתה הרבה במקרר ולא יזיק לה קצת לחזור לטמפרטורת החדר. ממש שנייה לפני ההגשה מוסיפים עוד 3/4 ליטר או ליטר סודה. זה עוזר לזה לעלות לראש. זה מתוק למדי, זה טעים, זה משמח. ****************************************

MEIMIS

New member
פונץ' נחמד שפעם מישהו פירסם פה

"1 בקבוק וודקה 1 בקבוק ליקר - רצוי דובדבנים 4 בקבוקי יין - פשוט, רצוי אדום 1 קופסאת שימורי אננס 1 קופסת שימורי אפרסק 1 צנצנת דובדבנים חמוצים 1 כוס סוכר. מערבבים את הכל (יש לדאוג לכלי גדול מספיק כ 15 ליטר) ומגישים 50/50 עם סודה או ספרייט (לא חובה) הקוקטייל מיועד "לשפוך" עד כ 100 איש ובסוף השתייה נישארים פירות מתוקים ספוגי אלכוהול. נסה ולא תתאכזב." הזכויות שמורות ל dmainsinner

למעלה