צריכה מילה טובה

I am Shira

New member
צריכה מילה טובה

הי,
בשבוע שעבר גיליתי שאני בהריון עם תאומים. אין לי תאומים במשפחה וההריון היה ספונטני, אז הבשורה נפלה עלי כרעם ביום בהיר. כרגע אני ממש חוששת איך נתמודד עם העומס של שני תינוקות, בקושי הצלחנו להתמודד עם תינוקת אחת (שהיום בת שלוש). כמובן שהעיקר שיהיו בריאים, אבל אני באמת צריכה שמישהו יגיד לי שזה לא כ"כ נורא, ואולי יש גם יתרונות לתאומים... בבקשה רק תגובות מעודדות :)

תאומים מעסיקים אחד את השני מגיל ממש צעיר

הגורים שלי מדברים ביניהם מגיל 5 חודשים, וכיום בגיל שנתיים לא צריכים שנבדר אותם הרבה בכלל - יש להם אחד את השני! צריך כמובן עדיין לשמור שלא ישמידו את הבית, אבל אין "משעמם לי" והצמדות להורים.
אם אחד בוכה השני מיד מביא לו את שמיכי שלו, ונותן לו מוצץ. אנשים שגדלו כתאומים אומרים שזה נפלא והקשר המדהים נמשך כל החיים.
וחוצמזה, זה נורא חמוד.
ההלם של הגילוי מובן וצפוי. קחי את הזמן שלך והכל יהיה בסדר!

אם יש משהו שהתאומים לימדו אותי בינתיים

(והם סך הכל בני חודשיים, ילדים ראשונים) זה שכל ילד הוא שונה ועם כל אחד יש את הקשיים שלו - את נותנת לשניהם את אותם תנאים, אותה תזונה, אותו יחס וכל אחד מגיב שונה. לדעתי אל תלמדי מהחוויה שהייתה לך איתה, לפעמים שני תינוקות נוחים קלים יותר לגידול מאשר אחד קשה.
חוץ מזה, יש לכם נסיון אז תחשבי איפה אתם יכולים להקל על עצמכם (נגיד לשלב תמ"ל אם את מניקה, להרגיל את התינוקות להרדם לבד שלא תמצאי את עצמך כל הלילה מנענעת אותם, לקבל עזרה אם יש לך ממי וכו').
אל תגיעי לזה מראש בגישה שלילית, אני הקשבתי רק לעצמי כשכולם חפרו לי כמה יהיה קשה וכמה עזרה אני אצטרך ובסוף מסתדרים יופי. יכול להיות שזה באמת בזכות תינוק אחד קל, ואולי זה פשוט הגישה.
גם אני נורא התבאסתי מעניין התאומים במשך הרבה זמן אבל כמובן שאני לא רואה את עצמי היום רק עם אחד מהם, הם כל כך מקסימים ואני ממש נהנת מכל אחד מהם ושמחה שהם שניים. לקח לי מתחילת ההריון ועד עכשיו בערך להשלים עם המצב הזה ולהפסיק עם המחשבות של "אם היה לנו רק אחד...", אבל בסוף זה קרה.

מזל טוב על ההריון הכפול, שיהיה תקין וארוך ויסתיים בידיים מלאות!

עידוד

קודם כל, ברכות על ההריון, שמרי עליו ושמרי על עצמך מאוד מאוד!!
תאומים שבאים בהפתעה הם באמת הלם, הורים לפעמים נדהמים ממש שעומד ליפול עליהם. יש גם המון "הפחדות"
מסביב כמו : "יהיה לכם קשה", או "מרחמת עלייך" ועוד דיבורים איומים כאלה.
אין ספק שלקבל שני תינוקות לידייך אחרי לידה זה דבר שונה לגמרי מקלבל תינוק אחד, אך האושר וההתרגשות הם עצומים וכפולים.
אני קיבלתי את הפתעת התאומים אחרי שני ילדים "גדולים" יותר בבית, ויש כאן עוד הרבה כמוני ואפילו עם יותר ילדים. או זוג תאומים שני ואפילו שלישיות.
ברור שיש כאן ניפוץ של פנטזיה ואתגר, מצד שני. אתם הורים מנוסים, אם אתם יודעים במה התקשיתם עם הילדה כשהייתה תינוקת, תחשבו איך להתארגן מראש.
ייתכן שתצטרכו הרבה עזרה, הרבה תמיכה, אבל זה אפשרי.
כמה מהיתרונות שאני רואה:
שניים זה כיף וזה שמחה כפולה. זה ברכה כפולה, ואם תרגישי את זה מקרוב, תביני.
כמה כיף לשים אותם יחד על מזרן ולראות אותם מתקשרים, כמה כיף להניק שניים יחד.
כמה כיף שהם משחקים יחד אחהצ, אפילו אם קצת רבים, קצת מתלוננים.
כמה כיף לדעת שיש לנו כוח כהורים לגדל תאומים ולגדול.
מחכה שעוד נשים יספרו על היתרונות ועל האושר שלהן הפרטי.

שמרי על עצמך!
יעל

שלישה6

New member
שניים זה...

יותר מורכב, יותר מספק ויותר מאתגר, בייחוד כשהם לא ילדים ראשונים.
&nbsp
אני מאמינה גדולה שקושי הוא בעיניי המתבונן וכבר כשציפינו לשלישייה שלנו (היו ילדים ראשונים) היה ברור שפשוט לא יהיה לנו. דיברתי, שאלתי ואספתי טיפים לקראת ההורות- בחרנו יחד מה שנראה לנו מתאים, גילינו בחלקים לא מעטים שהיינו תמימים (חשבנו שלהאכיל כל שלוש שעות ייתן לנו שלוש שעות מנוחה.... למעשה כל האכלה לקחה לנו שעה וחצי-שעתיים) והיו מקרים שהטיפים עזרו בגדול. בסופו של דבבר בחרנו מה שהתאים לנו ולילדים.
&nbsp
במקום הכי חשוב מבחינה רגשית - עשינו המון הכנות נפשיות וזוגיות לקראת השלישייה כשהמרכזית ביניהן היתה לשים את הזוגיות במרכז ואת הילדים במרכז הזוגיות (עובדים על זה כל הזמן, אבל מצליחים בחלק משמעותי) והשנייה הייתה שלא אומרים "קשה" אומרים "מאתגר", נשמע קטן, אבל עושה הבדל גדול.
&nbsp
בסופו של דבר, בכל גן שושנים יש קוצים- אבל הדקירות שבדרך מחדדות את היופי שיש בעולם ההורות לתאומים.

אהבתי... (למה אין לייקים בתפוז?!)

מחזקת את מה ששלישה אמרה,
ככל שההריון יתקדם, תקראו, תלמדו על הנושא, אספו לכם גישות ודיעות.
מידע וידע זה גם מודעות וגם כוח וגם יכולת שליטה.
בבוא הזמן תוכלו לפענח לעצמכם את הקוד ולמצוא נוסחה, לפעמים לוקח זמן עד שמוצאים אותה
אבל עושים אותה מתוך מודעות וידע, וזה חשוב.
בלי לחץ. יש עוד זמן להתבשל עם זה....

מסכימה לגמרי לגבי ה"מאתגר"

הרצון להתמודד עם האתגר ולהצליח מניע אותי יותר מכל דבר אחר, זו דרך חיובית מאוד להסתכל על הקושי...

מבינה אותך...

גם עליי זה נפל משום מקום, והחששות שלי הם דווקא בגלל שזו לידה ראשונה - אפילו עם תינוק אחד עוד לא התנסינו ועוד לא עברנו את השוק של להפוך להורים, אז איך יהיה עם שניים בבת אחת...
אז עדיין לא יודעים איך ומה יהיה. אבל ככל שעובר הזמן מעכלים ומתרגלים לרעיון, לומדים ומתכוננים, מתאהבים בתנועות שבבטן, ובעיקר מבינים שזכינו במשהו גדול מהחיים, ברכה ענקית, ואם קיבלנו את השפע הזה כנראה שגם יהיו לנו את הכוחות להתמודד איתו. אני חושבת גם שדווקא האתגרים (שמתחילים כבר בהריון) עוזרים להיקשר ולהתרגש יותר מהרגיל.
&nbsp
שיהיה בהצלחה רבה, והמשך הריון קל ובריא!

sefia

New member
באתי לעודד

כמי שמגדלת תאומים לבד לגמרי אני מתחברת לכל מה שכתבו לך
הקושי קיים
זה הרבה בעיני המתבונן
אנחנו מגלים בעצמנו יכולות מופלאות
המשפט השגור פה בפורום: תאומים זו מתנה שניתנת להורים מיוחדים
ממרומי גיל 4 פלוס, אני יכולה רק לברך על הצמד הזה שקיבלתי במתנה. הקשר ביניהם לא יסולא בפז
והאושר שהם מסבים לי - אין שני לו

Velerio

New member
בדרך להיות אמא ל-2..

הי ספי,
אין לך מושג כמה התגובה שלך כאן עשתה לי טוב...
בייחוד אחרי כל הפידבקים ה"מפחידים" שאני מקבלת מאנשים שמגלים שאני עומדת להפוך לאמא יחידנית לזוג תאומים (גם בן ובת..).
אשמח לשמוע קצת מניסיון הרב.. אם בא לך לחלוק..

sefia

New member
הי לך ברוכה הבאה

אני תמיד שמחה לחלוק עם כל מי שרוצה
את מיותר ממוזמנת לשאול אותי מה שאת רוצה, פה או בפרטי
&nbsp
תובנה ראשונה בדרך להיות אמא לתאומים (יחידנית או בזוג):
להקשיב רק לעצמך ולמה שמרגיש לך נכון
לאנשים תמיד יהיה מה להגיד וכמו שסבתא שלי תמיד אמרה : ״כל אחד מדבר מהיכן שכואב לו״

&nbsp

MISS U 32

New member
ואו ספיה

איזה פרחים מתוקים גידלת, לבד! 555 , כל הכבוד.
ממרומי ילד בן 4.5 + תאומים בני 5 חודשים אני אומרת: אם כבר לקום בלילה, אז שיהיה בשביל שניים :):):)
תמשיכי לגדל אותם בנחת :)

תאומים זה הכי!

יש לי שני זוגות תאומים. הזוג השני הגיע בהפתעה גמורה וללא תכנון... ולמרות הטירוף, תאומים זה הכי! כולם שואלים את הבכור שלי אם לא משעמם לו להיות לבד ובלי תאום
&nbsp
הם משחקים יחד, ישנים יחד, נותנים בטחון אחד לשני, לומדים להיות סובלניים יותר ומכילים יותר ומספקים אינספור רגעי הומור ואהבה
&nbsp
לא אשקר - יש רגעים מאתגרים.. וזה עמוס. במיוחד בהתחלה. אבל... זה עובר ומהר. רצוי ומומלץ להיערך בהתאם, להבין מה הסדר יום שלכם, והיכן ובמה תזדקקו לעזרה.
להרבה מאתנו זה הלם ראשוני, אבל ממליצה לך לעשות לעצמך סדר בבהלה ולהבין מה מטריד אותך - ותראי שיש פתרון לכל דבר
&nbsp
אנסה להעלות כמה תמונות בהמשך שתראי למה זה באמת הכי הכי

יהלום29

New member
הכי כיף

מבחינתי יש רק חסרון אחד - שזאת שנולדה אחר כך , בבודדת, מרגישה קצת בחוץ.
כי התאומים ממש קשורים אחד לשני (בן ובת) והמשחק שלהם יחד זה משהו מיוחד שלא נוצר עם אף אחד אחר.

למעלה