צריכה לפרוק קצת..

stbakior

New member
צריכה לפרוק קצת..

אהלן, קצת רקע: 9 שנים סובלת שקטה. העלאת האופציה של אנדו לאחר התחלת טיפולי פוריות אחרי שלא הסכמתי לותר על קבלת תשובות לכאבים. בלפרוסקופיה באפריל לא מצאו מוקד אבל היו מליון הדבקויות. בביקורת, הרופא עדין הרגיש גוש בבדיקה שכנראה נמצא בין המעי לנרתיק והכאבים רק הלכו והחמירו מחודש לחודש במקביל לטיפולי הפוריות.. היום הייתי בהדסה לפתיחת תיק ל IVF ומי שקיבל אותי היה מי שניתח אותי והיום גם הוא הרגיש את הגוש (אוף איזה כאבים, שעתיים אחרי ועדיין קשה לי לשבת...). עכשיו הוא חושב שכדאי ללכת על שני התהליכים במקביל: הפריה וניתוח נוסף. הפעם (לא ברור לי למה לא עשו את זה פעם קודמת) הוא שולח אותי לאולטסאונד פרינאלי, היסטרוסקופיה ו MRI. כמו כן, הוא רוצה שאני אפגוש כירורג גסטרו כדי לבדוק האם כדאי לנתח באיזור הרגיש וגם שהמומחה יהיה שותף לניתוח שהוא חושב שבכל מקרה נצטרך לעשות (אמר שיכול להיות שיצטרכו לכרות חלק מהמעי אבל כדאי לבדוק). הדבר הטוב היחיד היה שהוא נתן לי מרשם לזריקות וולטרן כך שאני מקוה שבפעם הבאה אני אעבור את הסיוט בצורה יותר סבירה (יותר נכון, פחות סיוטית..). תאמינו לי, אני כבר די אדישה לכל העסק. התעייפתי מההתעסקות ומהמחשבות על זה כל הזמן. מצד אחד, קשה לחיות יומיים בחודש חולה ועוד חמישה ימים סובלת רק קצת מה גם שאולי (כמובן שרק אחרי החגים..) ההפריה תצליח ואז אני מקבלת דחייה. מצד שני, נראה לי שלעשות את הבדיקות ולהפגש עם מומחים לא יכול להזיק, כך שבמידה ואני אחליט ללכת על זה הכל כבר יהיה מוכן. טוב, היה ארוך ות'אמת, עדיין לא מרגישה "פרוקה" אבל כבר כתבתי הכל אז הנה אני שולחת.

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

שמחה שמצאת אותנו
לא הבנתי מדבריך האם אובחנת כסובלת מאנדומטריוזיס? בלפרוסקופיה אמורים לשלוח דגימות למעבדה ההיסטולוגית ואז התשובה הופכת ודאית. הבדיקות שציינת הן בדיקות שרוב נשות האנדו' עוברות בשלב זה או אחר, מלבד ההיסטורוסקופיה. היסטורוסקופיה היא בדיקה לחלל הרחם בעוד שאצל האנדואיות הרירית מתפשטת, על פי רוב, אל מחוץ הרחם ולכן לא ברורה לי מטרת הבדיקה, אלא אם ישנו ממצא מסויים ברחם. במידה ותדרשי לניתוח נוסף, במיוחד כזה המערב את המעיים, הייתי ממליצה לך לפנות אל המרכז בתה"ש שם יושבים המומחים בה' הידיעה לנושא. ניתוח המערב מעיים אינו ניתוח פשוט וחשוב שמי שינתח יהיה סופר מקצועי. מאחלת לך שההריון ידחה את הבדיקות והניתוח
אבל חושבת שאת עושה נכון כאשר את פועלת במקביל. המון המון הצלחה, אנחנו כאן איתך

stbakior

New member
הגוש שלי "מוחבא"

קודם כל תודה רבה שענית לי. בעבר השתתפתי קצת בפורום, אבל בחודשים האחרונים אני משתתפת שקטה. בדיקות CA 125 יצאו גבוהות מאוד והכאבים שלי הצביעו על האפשרות של אנדו. לכן עברתי את הלפרוסקופיה באפריל. בניתוח (המנתח לא היה מי שבדק אותי לפני כן) לא ראו מוקדים אלא רק הדבקויות וחשבו שמדובר בדלקת. אבל, בבדיקה "מסורתית" מורגש גוש כואב מאוד. כנראה שהמוקד שלי מוחבא בין המעי לנרתיק ולכן לא ראו אותו בניתוח, כך שלא יכלו לקחת דגימות. מאז הניתוח הכאבים מחמירים כל חודש בסדרה הנדסית עולה...אמנם אין לי הרבה מוקדים אלא כנראה רק אחד "שובב" שעושה את העבודה כמו שצריך... לגבי ההיסטרוסקופיה, לא ברור לי אם לאחר ה"פשלה" הקודמת בניתוח, הרופא החליט לשלוח אותי לכל בדיקה אפשרית או שאולי הבדיקה הזו היא לצורך ההפריות. בעניין הזה אין לי מושג. בשלב זה אני אעשה את כל הבדיקות ונראה מה התוצאות. אם התוצאות לא תהיינה טובות, אני בהחלט אלך לתל השומר לקבל חוו"ד. אני לא אעשה את הטעות שעשיתי בפעם הקודמת וסמכתי על הדסה שהם יסודיים. שאלה קטנה נוספת לגבי זריקות וולטרן, האם יש צורך להזריק לוריד או שזה כמו זריקות ההורמונים?

lior362

New member
אוי זריקות הוולטרן האהובות שלי

אפילו לימדתי את חברה שלי להזריק. היא מסתכלת על הטוסיק וחושבת שזה תפוז ומזריקה.

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif|

קיבלת את התשובות. גם אני חושבת שאת פועלת נכון. בהצלחה

למעלה