צריכה לעשות סדר בבלאגן

naturegirl2

New member
צריכה לעשות סדר בבלאגן

שלום אני בחורה בת 20 מתקרבת ל21 הסיפור שלי ארוך אבל אני אנסה לקצר.. אני בת יחידה ועברנו ממושב לעיירת פיתוח שונה לחלוטין (אוכלוסייה וכו) וזה שמיים וארץ לילדה שהייתה בת 9. כעקרון השתלבתי פה בזריזות היתי ילדה שכל הזמן הצטיינה בלימודים ובכל (למדתי גם נגינה). אני בחורה אינטיליגנטית ובעלת אינטילגנציה רגשית גבוהה מאוד אולי מדי. כשהגעתי לחטיבה משהו השתנה לא השקעתי בלימודים וכו וכו. עברתי לתיכון וכשהגעתי דווקא הצלחתי ועשיתי בגרויות והשקעתי אבל התחלתי לעשן ולהתערבב עם אנשים (לעשן לא סיגריות) וזה לא הפריע לי כי למדתי וכו וקמתי לבצפר למרות שהייתי מבריזה הרבה. העישון פתח אותי מבחינה שכלית ונתן לי בטחון אבל בשלב מסויים אחרי 4 שנים עם הפסקות באמצע הבנתי שזה למעשה משאיר אותך באותו מקום וזה לא מתאים לי..ואיפה הבחורה שהייתה ילדה לאן היא נעלמה...אבדה לי המוטיבציה הבערה הזאת בלב להצלחה ולעשייה. עכשיו שאני לא מעשנת וכעקרון לא היתי מכורה פשוט אהבתי לעשן וזה כבר היה כל הסביבה שלי שהם גם אנשים שלומדים ועובדים והכל ..אני מצטערת על הזמן האבוד בוא נגיד ככה..על שלא התגייסתי (קבלתי פטור עודף כא) ולא עשיתי שירות לאומי התחלתי לעבוד שנה וחצי בערך והיום אני מתנדנדת פה ושם בלי עבודות ועם חוב בבנק. עכשיו הציעו לי להתגייס או לצבא או לשירות לאומי ואני לא יודעת מה לעשות ואיך להחזיר אליי את האנרגיה והמוטיבציה...

bridges

New member
מה התוצאה שאת רוצה?

שלום וברוכה הבאה לפורום, השאלה הראשונה שעליה את רוצה לענות היא מה יקרה כאשר האנרגיה והמוטיבציה תחזור אלייך? אילו תוצאות יהיו לך? מה תעשי? איזה אדם תהיי? רונן

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
להסתכל קדימה

להסתכל אחורה ולהצטער לא כל כך עוזר. עדיף להתבונן קדימה ולראות לאן כדאי ללכת. בואי נחלום חלומות... אם לא היו שום מגבלות - מה היית רוצה לעשות? מה היה מעניין אותך ללמוד? באיזה סוג דברים היית רוצה להתעסק?

צבא או שירות לאומי

קבלת תגובות טובות עם שאלות חשובות ואני לא אוסיף על כך, אלא אענה על נושא השירות הלאומי. איני יודעת מי הציע לך להתגייס לצבא או לשירות לאומי, אך לצבא לא בטוח שיגייסו עכשו. לגבי שירות לאומי - את חייבת להתחיל שירות עד גיל 21, כי חייבים לסיים בגיל 22 וחשוב לעשות שנה שירות, בכדי לקבל זכויות וגם לא בטוח שיקבלו לפחות משנה. עבדתי כרכזת מתנדבים בעמותת "שלומית" (שירות לאומי חילוני) ופגשתי הרבה בנות ובנים כמוך. השירות הלאומי נותן לך הזדמנות לתרום, להיות כמו כולם (לא משתמטת) והעיקר - להתנסות, להכיר, ללמוד. פגשתי בנות ובנים שהתחילו את השירות כאשר הם לא יודעים מה לעשות עם עצמם בחייהם ויצאו מהשירות עם בגרות, ניסיון וכיוון. אם את בוחרת בדרך זו - כדאי שתמהרי ותפני לעמותה (צרפתי קישור של "שלומית"), תבררי מה האפשרויות וקדימה לדרך. אם תרצי להתייעץ איתי עוד - תוכלי לפנות במסר. שיהיה בהצלחה.

naturegirl2

New member
תשובות לשאלותיכם..

לגבי הנושא שצריך להסתכל על העתיד זה נכון אבל העבר לפעמים חוזר ... מה שהייתי רוצה לעסוק בו זה ללמוד את תחום המלונאות והתיירות... בין לבין גם את תחום המוסיקה כי זה הכשרון שלי ותחביב... לגבי הצבא הציעו לי להתגייס ואני לא יודעת מה להחליט מה אני אעשה שנתיים ככה בלי עבודה ואם ישימו אותי במקום שלא יהיה לי טוב בו כבר אין דרך חזרה זה החשש שלי. ולגבי שירות לאומי כבר הגשתי בקשה בעמותת שלומית כמו שהוזכר..

היי לך

נאטורגירל חביבה. אני חושבת שאת חשה את כל התחושות הללו כי את מרגישה שאת לא מוצאת את עצמך ואולי מרגישה מחוץ לעיניינים בגלל שההווי פה בארץ מייחס חשיבות גבוהה לגיוס לכן אם ישנה האפשרות להיתגייס אולי כדי שתחשבי על זה באור חיובי ובנוסף אני אצטט שיר שאני מאוד אוהבת "...תעשי רק מה שאת אוהבת ,רק מה שאת חושבת שיהיה לך טוב..."-תחפשי את מה שהכי מלהיב אותך ותציבי לך מטרות ברורות שיובילו את חייך לעתיד שאת מצפה ורוצה מעצמך. הצלחה רבה

יודה ב

New member
ילדת טבע

בוקר טוב לך, אפשר לדמות את המחשבות על העבר לשק של חפצים ישנים שאין בהם צורך, אבל קשה מאוד להפטר מהם. בידיך הברירה להחליט לסחוב אותו כל הזמן על הגב או להניח אותו בצד. קחי את כל ההפסדים והכשלונות מהעבר, ארזי אותם בשק והניחי אותם במחסן. הבטיחי להם שתחזרי אליהם כשתתפני, רק בשביל שלא ידאגו. בזמן שיתפנה לך, העבירי את המחשבות שלך לכיוון המטרות הטובות שציינת, הנגינה, הלימודים וכל מה שעשוי לקדם אותך. לפעמים יתכן ואיזה מחשבה תברח מהשק, אל תהססי לתפוס אותה ולהכניסה חזרה ושוב להפנות את המבט על העתיד.

naturegirl2

New member
כן אבל

זה גלגל היו לי כבר הפסקות של כמה חודשים וחזרתי לעשן לא יודעת למה ..

למעלה