טוב, תקשיבי...
קודם כל, אני חושבת שזה עניין די שערורייתי- שלבנות דתיות נותנים את כל הבחירה בעום בין מסגרת צבאית לשירות לאומי, ולבנות חילוניות ממש לא. (בקושי- זה לא המקום להיכנס לזה כרגע). למה זה שערוריה? לא כי שירות לאומי זה פחות חשוב- ממש לא, אני חושבת שיש המון דברים שנעשים בשירות לאומי שתורמים לא פחות, ואולי יותר, מחלק מהתפקידים בצבא. אבל המסגרת היא הרבה יותר נוחה, ואת משרתת שם רק שנה- לא שנתיים כמו בצבא. וגם זה מבחירה. למה אי אפשר להשוות תנאים? שמי שבוחרת לא לשרת בצה"ל מטעמי דת, שתשרת שירות לאומי שנתיים ולא "תתנדב" לשרת שם.. אותי, בתור מישהי שמתגייסת ממש בקרוב, זה מכעיס. ועם כל הכבוד, מותק, רוב הבנות לא הולכות לצה"ל כי הן נשבו בקסמיו של תפקיד זה או אחר. רובנו רצינו גל"צ- לצבא יש תכניות משלו עבורנו. וזה שאין תפקיד אחר שמושך אותך בצבא זה חבל, אבל גם אותי לא מושך להתגייס ובכל זאת אני עושה את זה. איך תסבירי את עניין אי התאמת הצבא לשירות בנות דתיות מצד אחד, אבל כל המטבחים שומרים כשרות מלאה, יש שמירת שבת (חוץ מפעולות קרביות, אני מניחה) ואין פגיעה ברגשות הדתיים? אל תשכחי שיש המון חיילים דתיים (לא חרדים). אני מניחה שמתחשבים בהם! שתביני- כל זה לא אישי נגדך, לך יש זכויות מסוימות שהוענקו לך בחוקים מסוימים וזה בסדר שתלכי איתם, אבל זה כל כך מכעיס הפרזיטיות הזו, שהחוקים המטומטמים רק עוזרים להנציח! יעלי.