צריכה לסדר "הצהרה"

kiticat

New member
צריכה לסדר "הצהרה"

שאני דתייה ועכשיו! בלשכת הגיוס לא עונים לי. אני יושבת שעות על גבי שעות מחייגת וממתינה ושום דבר. משהו שם בבאר שבע דפוק לגמרי. איך אני יוצרת מגע עם הרבנות שלי שאין לי מושג איפה היא נמצאת לעזאזל???

kiticat

New member
תסלחו לי

אבל משהו מאוד דפוק במערכת הצבאית הזו שלנו. שלוש שעות עד שמישהו סוף-סוף עונה לי בטלפון וכשאני מסבירה לו ש- א. אין לי גרוש על התחת לסוע עד לבאר שבע כרגע וב. שאני בכלל צריכה להצהיר אבל הרבנות לא פתוחה עד ה25 לחודש, זה לא מעניין אותו. לא מעניין את הצבא כלום. אז מבחינתי? שהצבא ילך לחפש את עצמו, אם הם חושבים שאני אתנדב לשרת שנתיים בתוך מערכת שעוד לפני שאני נכנסת אליה הם דופקים אותי, אז הם טועים. מערכת דפוקה.

Coolishness

New member
את כל כך צודקת !

הצבא הזה הוא התירוץ הכי עלוב למערכת היררכית שמתפקדת כיום כארגון להגנת המדינה. הצבא עמוס בפרוטקציות, בלכלוך, ובזוהמה (במובן המטאפורי והפיסי כמובן). הוא פועל על תחלופה מהירה של כח עבודה זול, מבלי לטפח את האינדיבידואל אלא לזרוק אותו לאלף אלפי עזאזל, כי במילא, עוד שלוש שנים הוא יהיה : מת \ נכה \ אזרח. האנשים שכן מקבלים תשומת לב הם אלו בדרגים הגבוהים, איפה שנימצאת השחיתות והזוהמה, אלו שנשארים יותר מהזמן המינימלי שצריך. אבל החייל הפשוט, הוא אפס, הוא שום דבר, הוא פחות מכלב. אז אל תצפי ליחס, או להבנה, ואל תנסי להתנגד, כי אם תנסי יבעטו אותך לכלא. כמו כלבה.

ofirgaon

New member
סליחה אבל אני חושב שאת נורא חוצפנית

את זאת שרוצה פטור מהצבא. אז מה אם את דתייה?? אז מותר לך לא לשרת בצבא?? את גם תולידי 8 ילדים ואח"כ תרצי מהמדינה כסף כדי להאכיל אותם.. וגם כסף כי אין לך עבודה וגם כסף כי את מסכנה שגרה בבני ברק בדירת 2 חדרים עם 8 ילדים. חבל! את צריכה לשרת בצבא כמו כולם ולא להגיד "אני קוראת ספר כל היום, אז אני לא צריכה לשרת". ואת עוד מתעצבנת על הצבא שמתייחס אלייך ככה????? תראי איך את מתייחסת לצבא! ועוד משהו בקשר למשפט האחרון- "אם הם חושבים שאני אתנדב לשרת שנתיים..." מותק, לצבא לא מתנדבים.. זה לא תוכנית כבקשתך.. לצבא חייבים ללכת. זה שאת משתמטת זה לא אומר כלום. תודה רבה ושלום ביי

אהמ ...

תסלח לי , אבל זה לא בסדר מה שאתה אומר , קודם כל דתיות עושות שירות לאומי במקום צבא וזה לא פחות חשוב , אז למה אתה מזלזל?? חוץ מזה שהיא בכלל לא חרדית , היא אמרה שהיא דתייה , יש הבדל וכל הקטע עם בני ברק וחים על חשבון המדינה לא לעניין פה בכלל. ובקשר להתנדבות , תבין שבנות דתיות יכולות לבחור בין התנדבות לצה"ל ובין שירות לאומי , לכן השירות שלה הוא בגדר התנדבות ולא שירות חובה. לכן כל הקטע של ההתייחסות שלה לצבא גם לא תופס בדברים שלך. נוסף על כך ידוע שללשכת גיוס באר שבע לוקח הרבה זמן לענות או בכלל להגיב , תשאל את חברי הפורום והם יגידו לך.. זה שאתה קשור ללשכת גיוס תל השומר , לא אומר שכולם מקבלים מענה תוך 10 דקות... ומירי , כבר היית בצו ראשון או לא?

ofirgaon

New member
גם זה שבנות דתיות יכולות לבחור

זה דבר שמעצבן מאוד. מה ההבדל בדיוק בין בנות דתיות לבנות חילוניות?? הא??? הן אזרחות יותר טובות ולכן הן יכולות לבחור?? החובות כמו גם הזכויות של כולם צריכים להיות אותו דבר!! (גם בין גברים לנשים.. אבל זה כבר סיפור אחר).

kiticat

New member
לא. למעשה...

זה נובע מכך שהצבא אינו מאורגן בצורה שבת דתייה יכולה לעבור שירות ולשמור על אמונותה. זה הכל. תאמין לי שאני לא בעד אפליות, אבל אם כבר מגיעה לי הזכות לבחור, אני אעשה את השיקולים הנכונים. אם כל מה שהצבא רוצה אותי, זה להגיש קפה או פקידה תאמין לי שבשירות לאומי שאני תורמת לחברה בצורות שונות- כמו סעד, אני מועילה בצורה גדולה יותר. גם אם לא מגנה על המולדת. בלה- צו ראשון ביום רביעי. ויש לי עכשיו התלבטות ענקית, אם פשוט להצהיר או לעשות שירות.......

גברת

אל תבואי לכאן ותלונני כמה שהצבא חרא כי הוא לא ענה לך לטלפון כדי שתוכלי להשתמט ואת אפילו לא יודעת איפה הרבנות!?!?!?!!? עד לאן החוצפה שלך תגיע?

kiticat

New member
אני לא מתלוננת, שהוא לא יודע איפה ה

הרבנות. אני מתלוננת שלוקח ללשכה שעה ומשהו לענות לי לטלפון. קצת לייעל את העניינים לא יזיק להם. ואני לא אפרט את השיחה כאן, אבל אני מתלוננת בעיקר בגלל שהיחס שלו היה מזלזל ופוגע. אוקיי? אז זה הרושם שקיבלתי. ואם ככה זה כבר עכשיו למה שאני אתגייס מרצוני- כשלפני אופציה מרעננת יותר?

dudster

New member
יש אחלה ספר שעוסק בחרדים...

"חרדים בע"מ" - שכחתי כרגע מה שם הסופר. אבל הוא מראה בדיוק, כמה, למה ואיך, להיות חרדי זה עסק מצויין. אל תגידו שזה לא לעניין, הכל פוליטיקה

kiticat

New member
בנימה קצת אישית.

אני שקלתי רבות אם ללכת לצבא עד עכשיו, וגם עכשיו יש לי התלבטות קלה. אני לא מי יודע מה דתייה, ושנית כל, אין לי שום תיכנונים להוליד 8 ילדים!!!! אבל זה נחמד שהסטיגמות שלך קיימות. המסגרת הצבאית- אשר הזהירו אותי ממנה, על היחס המזעזע, ומה אני אעשה שם? הדבר היחיד שמושך אותי, הוא או במחנה או גל"צ, ולשני אלה? צריך כמויות של פרוטקציה בכמות איומה. פרוקטציה שאין לי. המסגרת עליה אתה מדבר, מתוק, היא מסגרת שמזלזלת, אך אם אבחר בשירות לאומי על פני הצבא (אין לי כוונות להשתמט משום דבר, אני מכבדת עד מאוד את האנשים שמשרתים בצבא ומעריכה אותם מאוד, ואני מרגישה גם חובה לתרום משהו לאחרים, גם אם לא לצבא עצמו יש עוד אלפי דרכים) זה יהיה רק בגלל שהיחס שם טוב לאין ספור על פני הצבא.

Black Star

New member
טוב, תקשיבי...

קודם כל, אני חושבת שזה עניין די שערורייתי- שלבנות דתיות נותנים את כל הבחירה בעום בין מסגרת צבאית לשירות לאומי, ולבנות חילוניות ממש לא. (בקושי- זה לא המקום להיכנס לזה כרגע). למה זה שערוריה? לא כי שירות לאומי זה פחות חשוב- ממש לא, אני חושבת שיש המון דברים שנעשים בשירות לאומי שתורמים לא פחות, ואולי יותר, מחלק מהתפקידים בצבא. אבל המסגרת היא הרבה יותר נוחה, ואת משרתת שם רק שנה- לא שנתיים כמו בצבא. וגם זה מבחירה. למה אי אפשר להשוות תנאים? שמי שבוחרת לא לשרת בצה"ל מטעמי דת, שתשרת שירות לאומי שנתיים ולא "תתנדב" לשרת שם.. אותי, בתור מישהי שמתגייסת ממש בקרוב, זה מכעיס. ועם כל הכבוד, מותק, רוב הבנות לא הולכות לצה"ל כי הן נשבו בקסמיו של תפקיד זה או אחר. רובנו רצינו גל"צ- לצבא יש תכניות משלו עבורנו. וזה שאין תפקיד אחר שמושך אותך בצבא זה חבל, אבל גם אותי לא מושך להתגייס ובכל זאת אני עושה את זה. איך תסבירי את עניין אי התאמת הצבא לשירות בנות דתיות מצד אחד, אבל כל המטבחים שומרים כשרות מלאה, יש שמירת שבת (חוץ מפעולות קרביות, אני מניחה) ואין פגיעה ברגשות הדתיים? אל תשכחי שיש המון חיילים דתיים (לא חרדים). אני מניחה שמתחשבים בהם! שתביני- כל זה לא אישי נגדך, לך יש זכויות מסוימות שהוענקו לך בחוקים מסוימים וזה בסדר שתלכי איתם, אבל זה כל כך מכעיס הפרזיטיות הזו, שהחוקים המטומטמים רק עוזרים להנציח! יעלי.

kiticat

New member
בנימה קצת יותר פרטנית

מספיק שמישהי תצהיר והיא פטורה. אני חושבת שמי שלא משרתת בצבא חייבת לשרת בשירות לאומי. כי בכל זאת להיות פרזיט, זה לא נעים ולא יפה. העניין הוא שאני אישית מתנדנדת על קצה החוט הדתי. כי יש לי משיכה לחילוניות, וכמוני- הרבה בנות. כי זה הגיל שבו מגיעים להחלטה סופית. אני דתייה בגלל שאני דתייה או בגלל ההורים שלי? כשאת הולכת לצבא האוירה שונה. ללכת במכנס, או חצאית קצרה יכול להיות שלא מתאים לך, ולהיות בחבורת בנות שמדברות בצורה קצת פחות דתית, יכול להשפיע ולהשליך אותה לקצה החילוני. לא שיש לי בעיה עם זה, אבל לי לדוגמא זה משנה. לבנים קל יותר לשמור על ההקפדה....

dudster

New member
אז למה שלא תהפכי את זה לנוהל גורף?

אל תלכי לעבוד בעבודה שיש בה רוב חילוני, כי אז תהיי בסביבה עויינת, שתמשוך אותך לחילוניות. ואל תלכי ללמוד באוניברסיטאות, כי יש בה רוב חילוני, ואת עלולה להיות מושפעת מהם. אני מסכים עם זו שאמרה שאת משתמשת בדת כתירוץ לעצלנות שלך. אלפי בנות עושות עבודה ורבות מהן משרתות מאחורי שולחן ולא פוצות את פיהן, כי גם זה גבירתי, שירות בצה"ל, וגם זה... תרומה למדינה ומייעל ת´צבא. קראתי שמה שאת רוצה זה "במחנה" או "גלי צה"ל", אז רק שתדעי שהלכי הרוח במקומות האלה, הם לא משהו. הם לא בדיוק מוסר שישתווה למוסר-דת, גם שם, ואני יודע שתופתעי לשמוע, יש חילונים, והרבה.

תראי

אני חושבת שאם את לא דתיה לגמרי, בואי לצבא. יש מחסור רציני בכוח אדם. בשירות לאומי תדריכי ילדים בטיולים, בצבא תוכלי להדריך חיילים כמשקית חויה. יש הרבה תפקידים חופפחים. אבל אני מציעה לך לנסות להגיע לשם. אני יכולה להגיד לך שלגל"צ יש נטיה מוצהרת להביא לתחנה מסורתיים מזרחים ואנשים מהפריפריה, זה לא כזה אבוד בשבילך. חוצמזה שיש את במחנה, יש גם את בטאון חיל האויר ודובר צה"ל. ויש עוד אלף תפקידים שיענינו אותך, הצבא זה לא רק פקידה. והיחס בצבא הוא לא כזה גרוע, יש משמעת אבל העיקר אצל החילות יש בית זונות די גדול. אם את לא דתיה לגמרי בואי לצבא. תתרמי כמו כל בת אחרת. אל תחשבי רק על עצמך.

מיטללל

New member
סליחה מישהו עובד אצלך?

לדעתי את בהגזמות והגזמות גדולות. את יושבת שעות על גבי שעות, ממתינה ואף אחד לא עונה? עשי לי טובה. אז באמת שמתקשרים מחכים זמן מוגבל אבל בטח שלא שעות על גבי שעות. את לא יודעת איפה הרבנות שלך? את כבר ילדה גדולה-תמצאי אותה ותסתדרי לבד. או שאולי את מצפה שישלחו שליח מצה"ל שיחפש בשבילך את האישורים שאת צריכה? זאת אולי מערכת דפוקה אבל כמו שאני והרוב פה הולכים לשרת פה גם את צריכה. לתרום מעצמך משהו ואולי לגדול וללמוד שאף אחד לא עובד בשבילך.

מסכימה עם מיטל

חוץ מזה- לא היה לך צו ראשון? כי יש איזה קטע, לפי מה שהבנתי, שעוד לפני שאת "מטריחה" את עצמך בכל התהליך של הצו- את פשוט מצהירה! פשוט וקל... ד"א- למה שמישהו ייתן לך פתור מטעמי דת אם אפילו אין לך מושג איפה הרבנות הראשית (שד"א לא צריכה לתת לך שום אישור, אם את דתיה- את דתיה!).

kiticat

New member
מותק...

העצבים שלי בשעה שכתבתי את ההודעה נבעו מכך שישבתי מעל לשעה וארבעים דקות בפעם הראשונה ובפעם השנייה קצת מעל לשעה, מחכה שיענו לי. אכן. המתנתי שעות על גבי הטלפון, על מנת שאוכל להסתדר ולהבין מה אני עושה. כי מה לעשות, אין לי מושג איפה הבית דין הרבני ומה אני צריכה לעשות. אין לי! אז שאלתי, או לפחות ניסתי. נקודת זכות היא שכן הסבירו לי בלשכה לאן לפנות לפחות. אבל מה שמרגיז זה הטון של החייל שענה לי. במקום להיות סימפטי ומבין ולנסות להסביר הוא סתם חימם אותי. אין לי טינה לחיילים, יש לי טינה למערכת הצבאית שמעדיפה להסתכל על האדם בתור חד פעמי.

*-*SUNSHINE*-*

New member
הלו חמודה....כמה חצופה את יכולה

להיות???? זאת את שלא רוצה להתגייס!!! תכניסי לראש שלך טוב טוב שזה חובה ולא "אם לא בא לי אז לא.."ממש לא!! זו בעיה שלך שאת רוצה להשתמט,לא של צה"ל-בכלל לא יותר נכון. הם לא חייבים לך שום דבר אז תרגעי.
....

kiticat

New member
לפחות הם יכולים לענות לטלפון.......

אם כבר אני אלך לצה"ל, זה יהיה מתוך בחירה, וכך שאני מתכוונת לעשות משהו מועיל. העניין הוא שהם לא כל כך טורחים לעשות משהו למען הסברה. מבחינתם הם אפילו לא בודקים את רמת הדת של כל אחת, הם מקבלים טופס, ומחתימים. תאמיני לי, הם לא כל כך רוצים אותי גם ככה.

למעלה