צריכה לחלוק..

hibiscus88

New member
צריכה לחלוק..

שלום לכולם..!
אני כבר כמה שנים נוהגת לקרוא בפורום, אבל מעולם לא נרשמתי או הגבתי..
סיימתי זה עתה תואר שני במשפטים, כך שאני צריכה להחליט מה הלאה מבחינת תעסוקה, מגורים וכו'.. (מה שיכול להסביר גם את צומת הדרכים שאני נמצאת בו ותחושת האובדן..).
אני נמצאת במערכת יחסים קצת יותר משנה וחצי. חשוב לציין שזו מערכת היחסים הראשונה שלי - עד שהכרתי את חבר שלי יצאתי עם בנים פה ושם אבל בעיקר דברים לא מחייבים. כשהתחלתי את התואר השני החלטתי להתחיל טיפול כי הרגשתי שמשהו חסר לי ואני נמצאת בטיפול מזה שנתיים, ובגדול מאוד מרוצה. כמה חודשים לאחר שהתחיל הטיפול הכרתי את חבר שלי וכמו בכל מערכת יחסים מדובר בעבודה קשה, השקעה, פשרה, גמישות ופתיחות ואני באמת מרגישה שהיחס הזה מבחינת בן הזוג שלי. הוא מדהים (גם כשהוא לא =) ) ומבין.. ויש ביננו חיבור שלא ידעתי שיכול להיות לי עם בן אדם כמעט מכל הבחינות.
עוד כמה פרטים - בן הזוג שלי גרוש ויש לו ילד קטן בן שנתיים. ההוא עבר גירושים נוראיים, מכוערים, ועדיין הקשר בינו לבין גרושתו, אם אפשר בכלל להגדיר את זה קשר, הוא גרוע ויש מאבקים קשים על הפעוט. בעיקרון האמא פשוט מחלייטה שכשהוא לא עושה את הדברים לפי ראות עיניה - לא להביא את הילד. כך יצא מצב שבמשך שלושת החודשים האחרונים הוא לא ראה את בנו, למרות שהאמא מחויבת להביא אותה (לפי ההסכם).
כמו כן, לפני מספר חודשים הוא התפטר מעבודתו בשל חילוקי דעות ועדיין מחפש עבודה אבל לא מוצא.
החלטנו שאנחנו עוברים לגור יחד אבל פתאום התחילו לעלות לי כל מיני ספקות. אני יודעת שכל קשר הוא קשה (בדיוק קראתי תגובה של מריוס על פאזה של מאבקי כוחות ושתמיד יהיו מאבקים וקשיים) זה ברור לי. לא יודעת... זה לא מרגיש לי רק רגליים קרות. יש ביננו הרבה דברים שאנחנו כל כך שונים בהם (אמונה, ערכים שונים.. ) אבל אנחנו באמת ובתמים אוהבים זה את זה.. לפעמים הוא כל כך טרוד בעבודה ובילד ובכל זה שאני ממש מרגישה שהוא מוצף ופשוט לא פנוי לקשר ולעבודה על קשר. המצב כל כך טעון כל הזמן שבאמת אני מנסה ומנסה אבל אני מתחילה להרגיש שנגמר לי האוויר.. ואנחנו כל הזמן מדברים על זה ומנסים לצוף יחדיו.. אבל עדיין..
אני לא רוצה לעזוב בזמן משבר אבל אולי בעצם מה שאני מרגישה זה שאין לי קו גבול - מתי אני יודעת שמספיק זה מספיק?
אם נעבור לגור יחד אני חושבת שכבר לא ניפרד אז אני אומרת אולי עדיף להיפרד כבר עכשיו, בכלל זה הזוי לי שאני חושבת על פרידה באופן כל כך קונקרטי אבל זה נראה לי טבעי.. בקיצור.. בלבול

אהלן מבולבלת

נשמע שעוד לפני שחווית קשר סטנדרטי ופשוט בין שני אנשים פנויים עם כל השטיקים שיכולים לצוץ ולהפריע, קפצת ראש ישר לתוך קשר למתקדמים, כשאת בעצמך עודך סבוכה ולא מאורגנת לעצמך כמו שצריך <ואולי מתוך המקום זה בדיוק>. קשר למתקדמים, בייחוד אם מדובר בפצעים טריים ומבעבעים, דורש המון הכלה, הבלגה ואורך רוח. והרבה פעמים הקרבה וביטול עצמי <אפשר כמובן לקרוא לזה פשרה, כדי לרכך, אבל זה מה שזה - מוותרים מראש על בכורה ועל הצורך להיות במרכז כי לרוב ענייני הילדים מהפרקים הקודמים בעדיפות עליונה>.

ממה שאת מספרת נשמע שאת אוהבת את הבחור, ודי רוצה אותו, אבל לא את כל מה שמתלווה לזה. 'התיק'. שדוחק אותך מהמרכז <את קוראת לזה "פשוט לא פנוי לקשר ולעבודה על קשר">. וזה מוביל להתלבטות, אם אני מבינה נכון, בין 'לצאת מניאקית' ולנטוש את הספינה כשאת עוד לא מעורבת עד הצוואר, על אף שיש תחושה של קריסת מערכות גלובלית ברקע, או לקפוץ קפיצת ראש אל תוך התופת ולאבד את הידיים והרגליים?
אם כן, ברמה השכלתנית היבשה עדיף לך לצאת מניאקית ולשמור על השפיות, מאשר לאבד את עצמך בתוך קשר קשה ומורכב שבו הצד השני עדיין לא סיים את כל שלבי השיקום מהפרק הקודם, וגורם לזה להיות חלק ארי ובלתי נפרד מסדר היום של הקשר שלכם.
אבל, משהו אומר לי ש... את הולכת לאכול את המרור, ובגלל שאת אוהבת והוא מדהים - לבקש אפילו תוספת

hibiscus88

New member
אממ לא בדיוק..

אמנם יש לו את המטען שלו (או תיק כמו שאת קוראת לזה) אבל גם לי יש את המטען שלי.. ובעצם לכל אדם יש את המטען שלו ואני יוצאת מנקודת הנחה שאין דבר כזה באמת קשר סטנדרטי ופשוט, כל קשר אם באמת מוכנים אליו הוא מעמיק וסבוך...
העניין בקשר לא לנטוש בזמן משבר לא כי אצא מניאקית אלא כי זו תקופה שלא מעידה על שאר הקשר אלא נקודתית.. אני מקווה...

מריוס זכריה

Member
מנהל
דעתי

ברור שהמעבר הצפוי וסיום שלב בחייך גורם לחשבון נפש. הבאת תאור מאוד ריאליסטי ומאוזן של מערכת היחסים, שבו יש שתי כפות למאזניים (אהבה וקשר טוב, ואתגרים קשים) ושתיהן משמעותיות. אז באמת השאלה פה היא שאלה נטו של יחסים, ואם עולים כאלה ספקות, אז בוודאי שיש להתייחס אליהם בכובד ראש. לפי דעתי, המקום לברר את הסוגיה הזו הוא בטיפול.

יחד עם זאת, לגבי מעבר דירה: לעבור לגור יחד (בשכירות) זה צעד משמעותי, אבל בשום פנים ואופן לא צעד מחייב. המון זוגות שכרו יחד דירה ואחרי חודש או שישה או אחד עשר חודש נפרדו. אז מישהו נשאר בדירה ומישהו עוזב, או שמשכנעים את בעל הבית לשחרר ומביאים לו דייר חלופי, או שמראש מכניסים סעיף מתאים בחוזה. בקיצור: לא דרמה גדולה. לכן, מבחינה זו, לא הייתי חושש לעבור לגור יחד. מה שכן, הייתי נמנע מהריון בלתי מתוכנן - כי זה כבר סרט אחר. בקיצור, בנושא זה: שחררי ותזרמי...

לסיכום: לגבי השורה התחתונה - להמשיך בקשר או לא - אין לי כמובן שום תשובה וגם לא כיוון. אנמי מאוד מתחבר למה שמפלצת כתבה, אבל מה נכון בסופו של דבר? הפתרון לדעתי הוא רק בטיפול.

לגבי מעבר דירה, הכי טוב היה אם אפשר היה למשוך עוד 3 חודשים בלי להחליט. אבל אם אי אפשר למשוך זמן וחייבים להחליט, והסיכויים הם 50-50, אז הייית אולי כן מעז ועובר לגור יחד, על מנת לתת סיכוי לעניין, ומתוך הבנה שאם זה לא מסתדר את יכולה לקחת הובלה קטנה ולצאת משם.

מריוס זכריה

Member
מנהל
מה שכן,

יהיה נכון וצודק ליידע את בן זוגך לגבי הלבטים.

זה יכול להגדיל את הבעיה, ומצד שני, אם לא תפתחי איתו, זה לא קשר אמיתי, ואין סיכוי להתגבר על זה.

ואם כבר שירשרתי עוד הודעה, אוסיף עוד עניין: הרבה נכתב כל החלטות שקורעות אותנו בין שכל לרגש. מה שיש לי להגיד בעניין, שוה אשכדאי כמה שפחות להיכנס לפינה הזאת. ואחת הדרכים להמנע מכך היא לא להלחץ להחליט מהר, אלא לתת לזמן להביא בהירות. ואם המחיר הוא מעבר דירה, זה לא נורא בעיניי. החלטה חפוזה על פרידה עלולה להיות יותר מזיקה בטווח הארוך.

hibiscus88

New member
תודה

בטיפול זה עולה וגם עם בן הזוג שלי.... אנחנו מאוד פתוחים בנושא (בעיקר בזכות הטיפול) אבל משום מה יש משהו שמהדהד לי במאחורה של הראש שאומר לי אולי זה לא זה...
אבל אולי זה משהו שלי ועדיף שאני אברר את זה באמת עוד כמה חודשים ואדחה את המעבר יחד..

את עושה הפרדה מלאכותית בין תחומי החיים

הזוגיות שלכם היא לא משהו שצף בחלל, נפרד משאר תחומי החיים, היא שזורה בהם ולכן כאשר את מתמודדת איתו בגרושים הקשים, באותו זמן אתם גם עובדים על הזוגיות שלכם, בדיוק כמו בשעה שאתם מכינים יחד ארוחת ערב, עושים אהבה או מנקים את הבית. מגורים משותפים מאפשרים יותר הזדמנויות של real life situations בעבודה על הזוגיות, חלקן נעימות יותר חלקן פחות, אבל כולן עבודה.
אני כן מבינה את זה שמפריע לך שהראש שלו עסוק בעיקר בבעיות שלו ופחות באיך לקדם את הקשר שלכם באופן חיובי, אבל אני לא הייתי פוסלת אותו בגלל זה אלא מציעה לך שבשלב זה תקחי על עצמך את החלק הזה בעבודה על הזוגיות - תצרי סיטואציות חיוביות כמו טיולים משותפים, בילויים, ספורט משותף וכדומה. ככה המשקל של האירועים המצוקתיים בחייו יתאזן קצת עם החיוביים.

תסבירי לו שחשוב לך מאוד לבלות איתו,

שאת לא מצפה ממנו כרגע ליזום בילויים, אבל כן להשתתף באילו שאת יוזמת. אם גם זה לא מזיז אותו, תתחילי לצאת ולבלות בלעדיו - גם בגלל שזה חשוב עבורך, שיהיו לך דברים כפיים בחיים ולא הכל יסתובב סביבו וסביב המצוקות שלו וגם כדי לתת לו הזדמנות קצת להתעורר, אולי להצטרף, אולי לקנא קצת... אחר כך יהיה לך אולי קצת יותר ל להחליט לאן להמשיך.

סטנגה Joe

New member
בסך הכל

כל הנתונים אצלך.
את צריכה לעשות חושבים עם עצמך ולקבל החלטה האם הסך הכל טוב לא או שלא.
בכל מקרה מדובר בהחלטה אמיצה.
בהצלחה

שילה1

New member
אם אכן את בת 25 הקשר הראשון

המשמעותי-הייתי בהחלט שוקלת לפרק.
את לוקחת על עצמך קשר של גרוש+ילד(ה),מאבקי כוח עם הגרושה שאת שומעת רק מהצד שלו וקובעת עובדות(גם לה יש לבטח מה לאמר),אינך ערב לקשיים העתידיים.
כשאת מוצפת ,קשה לך,מהססת בקשר,כמו כעת-זה הזמן -להפרד כדידידים.

ויקה1222

New member
את בתחילת מערכת היחסים

ובינתיים נראה לי שבעיקר למדת שמדובר ב"עבודה קשה, השקעה ופשרה" וגם ש"כל קשר הוא קשה ויש בו מאבקי כוח". למה? ממש לא. למה כל קשר הוא קשה, אולי רק שלך? כעיקרון, יש גם עבודה ופשרה, אבל בעיקר (במיוחד בהתחלה) מדובר בשמחה , הנאה וכיף.
הבחור שלך הוא תיק לא קל, לפי דברייך הוא מוצף ולא פנוי לקשר ולעבודה על קשר (שוב, אני לא מבינה למה צריך לעבוד כל כך קשה על הקשר, אבל מילא), התפטר מעבודה לפני שמצא עבודה אחרת, כשהוא יודע שהוא צריך לשלם מזונות ולפרנס את עצמו ואם את מהססת לעזוב עכשיו כי את לא רוצה להיפרד בשעת משבר, מה תעשי כשהוא יגור איתך ואת תפרנסי אותו , הרי אז יהיה עוד פחות נעים.
בעיני, ברגע שקשר הוא כה קשה שאת מרגישה שנגמר לך האוויר ושאתם מנסים לצוף, לא צריך להיות בו.

seeyou

New member
"כשהוא לא עושה את הדברים לפי ראות עיניה "

לא להביא את הילד

זה קצת דומה ל:"לפני מספר חודשים הוא התפטר מעבודתו בשל חילוקי דעות ועדיין מחפש עבודה אבל לא מוצא."

במצב כפי שאת מתארת לא הייתי יוזם שינוי-מעבר למגורים משותפים

למה למהר?
רוצה ילדים?

יוסי

האם גם לו יש השכלה מגבילה לשלך?

hibiscus88

New member
כן יש לו תואר שני..

מבחינתי הוא עוד צעיר ועכשיו יכול להרשות לעצמו לחפש עבודה שהוא אוהב.. הוא לא ייתן לי לפרנס אותו בכל מקרה..

אייבורי

New member
זה מה שקורה

כאשר הופכים זוגיות למטרה מתוכללת.

אין ספק שעכשיו תרצי רשימת מכולת מפוארת, רווק עמיד פנוי חכם שמיועד מיידית לעשות 2 ילדים וחתול והקמת בית פרטי בכפר.

בהצלחה

למעלה