צריכה להתייעץ...

צריכה להתייעץ...

היי, אמממ...לא ידעתי כל כך למי לפנות בקשר לזה אז אני מקווה שפה אקבל מענה...הייתי אנורקסית לתקופה של כמה שנים והגעתי לסכנת חיים ממשית ועקב כך, נאלצו לאשפז אותי בכפייה במחלקה פסיכיאטרית..ולא לגמרי החלמתי אך עליתי במשקל ואני כבר לא במצב מסכן חיים...האם יש סיכוי שעל אף רקע זה אוכל להתקבל ללימודי רפואה?? זה החלום שלי, וזה מה שגרם לי לרצות להחלים בכלל מראש..6471

U2020

New member
אם את עומדת ברף ציונים

אני לא רואה סיבה שלא. כמובן שזה לא סיפור להתגאות בו במו״ר / מרק״ם. שמעתי מאנשים שהתקבלו עם ״הפרעות נפשויות״ חמורות יותר.

PantherettePitz

New member
זה אפשרי

אבל כדי להתקבל צריך להצהיר על מצב רפואי, וסביר להניח שירצו לערוך לך ועדה רפואית. בעיקרון לפי מה שנאמר לנו (לפחות לגבי ת"א), לא ממש ברור מה המצבים שבהם לוועדה יש סמכות לא לקבל מועמד ללימודים על רקע רפואי, אבל כדאי לקחת בחשבון שהם ירצו לקבל סיכום רפואי, מכתבים ממטפלים וכו', ושיכול להיות שאם את עדיין לא לגמרי בשלב של החלמה זה יגרום להם להסס.
בלי קשר (וכמי שהייתה צריכה לעבור ועדה בעצמה), חשוב לי לומר: הבעיה הגדולה היא לא לעבור את הוועדה. הלימודים עצמם הם אינטנסיביים ויכולים להעלות הרבה קשיים, ובאופן אישי אני ממליצה לך להתחיל את התהליך בדרך לקבלה (אם יש לך ציונים לשפר וכאלה) אבל לחכות עם הלימודים עד לשלב שתרגישי שאת במקום בטוח ויציב מבחינה נפשית. אחד החברים שלי בשנה א' בלימודים לא עשה את זה, והוא נאלץ לפרוש אחרי חצי שנה בערך כי הוא לא הצליח להתמודד עם מה שהלימודים תבעו ממנו, וזה פגע במצבו הנפשי והקשה עליו מבחינת העתיד (בינתיים הוא עוד לא חזר ללמוד). אם תרצי להתייעץ עוד בנושא הזה את מוזמנת לפנות אלי במסר

למעלה