צריכה יעוץ.

lenkin

New member
צריכה יעוץ.

ביקרתי את אחד הידידים שלי, שלא ראיתי הרבה זמן, וגיליתי שהוא מגדל זיקית מקומית. שכנעתי אותו לשחרר אותה. והיום או מחר אכך אותה לצפון, מאיפה שהיא הגיעה. היא עדיין קטנה 8 ס"מ בלי הזנב בערך. מה הסיכויים שלה לשרוד בטבע? לפי מה שהבנתי הוא טפס אותה ממש בייבי. האם כדי לשחרר אותה בגינה שלי? (פעם גרו שם זיקיות) ו לשים עין עליה, שלא תמות מרעב או משהו? או שאני סתם דואגת יותר מדי? ומספיק עם הסנטימנטליות שלי?

dreaming h

New member
היי לנקין

אני יכולה להעריך שהזיקית תתאקלם מהר מאוד חזרה בטבע, ותדע להסתדר. אין צורך להשגיח עליה, רק לשחרר אותה בשטח שאינו פתוח וחשוף לחלוטין, כדי שלא תנקר עיניים לציפורים או טורפים אחרים. אני שמחה שהתעקשת על שחרורה :) בהצלחה

guyon

New member
שיחרור לטבע

היי, כל הכבוד ששיכנעת אותו לשחרר אותה. הוא הסתכן בתיק פלילי ופגיעה בערך טבע מוגן. אבל... חשוב ביותר לשחרר במקום בו היא נתפסה. ישנו שוני רב בין אוכלוסיות שונות באותו מין. למשל האפעה בארץ, צבעו אפור בביקעה, אדמדם באילת וצהוב או אדמדם בנגב. גם מספר מגיני הגחון משתנה. לכידה ושיחרור אינו מומלץ לבע"ח שהתאקלם לסביבה מסויימת וייתכן שיש לו התאמות פיסיולוגיות קלות שקשה לנו להבחין בהן. הערה נוספת, אובדן זנב פירושו אובדן מאגר שומן. עבודות שנעשו באוסטרליה הוכח שלאובדן הזנב ישנה השפעה שלילית על הפרט גם 12 חודשים מאוחר יותר... הדבר קריטי במיוחד בפרט צעיר ובסוף הקיץ. יתכן שהוא לא ישרוד את החורף בטבע אם איבוד הזנב התרחש בלכידה או זמן קצר לפניה. מומלץ לפטם אותו לפני השיחרור. בכל מקרה, בהצלחה.

BabaGee

New member
צודק בהכל

אבל נראה לי שכשהיא כתבה "8 ס"מ בלי זנב" היא רק התכוונה למדידה שהתבצעה מהראש עד לפתח היציאה (SVL) ולא למצב של הזיקית. יכול להיות שאני טועה (למרות שאני מקווה שאני צודק והזיקית שמרה על הזנב שלה
)אבל ככה אני התרשמתי מההודעה.

lenkin

New member
הכוונה היתה...

לאורך הגוף, בלי הזנב. הזנב שלו במקום. חוץ מזה, לא שמעתי שזיקיות מאבדות את הזנב..

guyon

New member
SVL=RA

נראה לי שאתה צודק והכוונה אכן לאורך גוף לא כולל זנב, שזה Rastrum-Anus או SVL= Snout Vent Length

rawiv

New member
זיקיות לא 'מפילות' את הזנב שלהם

ואם הוא התכוון לשממית,אני עוד לא ראיתי שממית בית בלי זנב באורך 8ס"מ. אני חושב שהוא התכוון לזיקית והוא מדד אותה מהראש עד לתחילת הזנב (ויש לה זנב)

guyon

New member
ראיתי שממית בוגרת חסרת זנב

ראיתי שממית בתים בוגרת חסרת זנב וגם מניפנית מצויה. בנוגע לזיקית, היא לא חייבת לבצע קיטוע עצמי= אוטוטומיה, יש גם תאונות ונסיונות טריפה. חוצמזה ההערה בהחלט במקום, תודה.

למעלה