צריכה יעוץ

ליה1234

New member
צריכה יעוץ

הבן שלי בכיתה ו׳.
הילד לומד בבית ספר פרטי ואין עליו תלונות מבחינה לימודית והוא מוציא ציונים טובים.
אבל כל פעם שהוא נפגש עם איש מקצוע( רופא, פסיכולוג, דיאטנית וכו) הוא מתנהג בצורה תזזיתית,
לא יוצר קשר עין, מקפץ באמצע ומתעסק עם חפצים ללא הרף,
עשינו לו מבחן טובה שיצא תקין ונמסר שאין לו צורך בטיפול תרופתי.
כרגע אנחנו מנסים לרשום אותו לחטיבת ביניים ואף חטיבה לא מסכימה לקבל אותו כי הוא מתנהג בראיונות כמו שתארתי
קודם.
פניתי למספר מכונים כדי לעשות לו אבחון פסיכוסידקטי וכולם טוענים בתוקף שאין טעם לעשות אבחון בכיתה ו אלא רק בתחילת ז.
השאלה היא האם זה נכון? איך אני צולחת את תקופת הקבלה לבית הספר כשאף מנהל לא מסכים לקבל אותו כי כולם טוענים שהוא נראה ילד עם בעיה מובהקת של קשב וריכוז.
האם שווה לעשות אבחון שתקף רק לכמה חודשים?( שעלותו אלפי שקלים) או שאין טעם?
אשמח לתובנות כי אני ממש מבולבלת.

לי זה נשמע כמו סיבה לבחון אפשרות של PDD

או משהו דומה....
כדאי ללכת לנוירולו לאבחון
איך הוא מבחינה חברתית? האם הוא לומד את כל המקצועות? האם הוא תמיד מבין מה אומרים לו, או מנסה לעשות בדרך שלו?

זה בהחלט נכון

בשלב הזה קצת בעייתי לעשות אבחון פסיכודידקטי, לעשות רק בכיתה ז. הסיבה אבחון שנעשה בכיתה ז' תקף לבגרויות. את כותבת שאין בעיות לימודיות אז למה אבחון פסיכודידקטי. אולי צריך אבחון פסיכולוגי אולי טיפול רגשי יותר חוויתי כמו טיפול באמצעות בע"ח , טיפול באומנות, רכיבה טיפולית יכול להיות שטיפול כזה יתקבל אצלו יותר בקלות בעיקר אם יש לו תחומי עניין שקשורים לאחד מתחומי הטיפול שציינתי, ואז בכיתה ז' אם יש צורך אז אבחון פסיכודידקטי. כמו שאני רואה הוא צריך התמודדות רגשית ולא לימודית ואבחון פסיכודידקטי מטרתו לזהות נקודות חוזקה וחולשה לימודיות יחד עם היבטים רגשיים קוגניטיביים

תובנות

בשלב זה לא נראה שאבחון פסיכודידקטי נחוץ.
אבחון כזה נעשה כאשר נראה פער בין היכולות של הילד לבין ההישגים שלו ובודקים את המקור לפער. את בעצמך כתבת שאין עליו תלונות בנושא הלימודי.
יתכן שהוא יכול להגיע להישגים גבוהים עוד יותר, אבל בשלב זה את לא מדווחת שזה מהווה קושי עבורו.
(כפי שענו לך כבר אם וכאשר יעלה צורך כזה, כדאי לעשות זאת בחופש הגדול לפני כתה ז כדי שההמלצות להתאמות יהיו תקפות עד הבגרויות)
ובכל זאת יש לו קושי בהתנהגות בסיטואציות מסויימות שמקשות עליו להתקבל לחטיבות ביניים.
אני הייתי חוזרת לנוירולוג עם השאלה, כי יש עוד הסברים להתנהגות התזזיתית ובהמשך לפסיכולוג שיעשה אבחון רגשי.
ציפי קוברינסקי

מאור APE

New member
האם את מרגישה שהוא זקוק לזה?

קראתי את המודעה שלך ואני חייב להודות שאני קצת מבולבל..

מצד אחד את אומרת שאין עליו תלונות, הוא מוציא ציונים טובים, במבחן טובה הוא הוציא ציון תקין (לא שזה מדד אמין אבל עדיין) ובמכונים שפנית אליהם אמרו לך שאין טעם לעשות אבחון לפני כיתה ז' (ולפי החוק, זה לא נדרש לפני כיתה ח')

אל תמהרי להקשיב לכל מיני עצות של "מומחים" - וגם את העצה שלי קחי בערבון מוגבל!!!
רק את מכירה את הילד שלך ויכולה להעיד באמת האם הוא זקוק לזה בכלל??

לפעמים, כשאנחנו ממהרים לאבחן ולהצמיד תוויות אנחנו לוקחים ילד בריא, שאמנם יש לו קושי מסויים בתחום חיים כזה או אחר, אך ע"י הצמדת התווית שהאבחון מייצר אנחנו גורמים לו ל"תחושת מחלה" - פתאום הוא אומר לעצמו "אני כזה כי יש לי הפרעת קשב."
וזה מצב קצת מסוכן.

אולי הקושי של בנך מסתכם בחרדה ולחץ מפני הפגישה שבה הוא מרגיש שבוחנים אותו. הרי ברגע שהוא נכנס לחדר עם פסיכולוג או כל מטפל אחר, הוא נכנס למעין אבחון ובדיקה שבה "בודקים את היכולת שלו". מצב זה מכניס אנשים רבים לסטרס - גם מבוגרים. ניתן להכין אותו לקראת פגישות כאלו ע"י שיחה פתוחה, הכנה מנטאלית והסבר מדוייק מדוע ועם מי הוא עומד להפגש, ייתכן שזה מספיק בכדי לשפר את התנהגותו במצבים אלו.

חשבי על עצמך - האם אי פעם הגעת לראיון עבודה וגמגמת, רעדת, התרגשת? התנהגת לא כמו שאת בדרך כלל?
חשבי על בנך ועל הקושי המסויים שכן יש לו, האם ניתן לסייע לו בדרכים אחרות?

ודבר נוסף שפחות מודעים אליו - ניתן לקבל אבחון פסיכו-דידקטי בסבסוד מלא!!!
במידה והמסגרת החינוכית דורשת לשלוח את הילד לאבחון - ניתן לקבל אבחון זה בסבסוד מלא של משרד החינוך! רבים לא יודעים זאת וכתשאלי גם יגידו לך כנראה שזה לא אפשרי, אבל אל תוותרי מהר!! מי שמתעקש זוכה.

אשמח לייעץ עוד בנושא,
שמי מאור ביטון, אני מטפל נוירו-התפתחותי מטעם המרכז לכישורי למידה
ניתן לפנות אלי בטלפון 054-5706778
או באימייל [email protected]

מאור APE

New member
האם את מרגישה שהוא זקוק לזה?

קראתי את המודעה שלך ואני חייב להודות שאני קצת מבולבל..

מצד אחד את אומרת שאין עליו תלונות, הוא מוציא ציונים טובים, במבחן טובה הוא הוציא ציון תקין (לא שזה מדד אמין אבל עדיין) ובמכונים שפנית אליהם אמרו לך שאין טעם לעשות אבחון לפני כיתה ז' (ולפי החוק, זה לא נדרש לפני כיתה ח')

אל תמהרי להקשיב לכל מיני עצות של "מומחים" - וגם את העצה שלי קחי בערבון מוגבל!!!
רק את מכירה את הילד שלך ויכולה להעיד באמת האם הוא זקוק לזה בכלל??

לפעמים, כשאנחנו ממהרים לאבחן ולהצמיד תוויות אנחנו לוקחים ילד בריא, שאמנם יש לו קושי מסויים בתחום חיים כזה או אחר, אך ע"י הצמדת התווית שהאבחון מייצר אנחנו גורמים לו ל"תחושת מחלה" - פתאום הוא אומר לעצמו "אני כזה כי יש לי הפרעת קשב."
וזה מצב קצת מסוכן.

אולי הקושי של בנך מסתכם בחרדה ולחץ מפני הפגישה שבה הוא מרגיש שבוחנים אותו. הרי ברגע שהוא נכנס לחדר עם פסיכולוג או כל מטפל אחר, הוא נכנס למעין אבחון ובדיקה שבה "בודקים את היכולת שלו". מצב זה מכניס אנשים רבים לסטרס - גם מבוגרים. ניתן להכין אותו לקראת פגישות כאלו ע"י שיחה פתוחה, הכנה מנטאלית והסבר מדוייק מדוע ועם מי הוא עומד להפגש, ייתכן שזה מספיק בכדי לשפר את התנהגותו במצבים אלו.

חשבי על עצמך - האם אי פעם הגעת לראיון עבודה וגמגמת, רעדת, התרגשת? התנהגת לא כמו שאת בדרך כלל?
חשבי על בנך ועל הקושי המסויים שכן יש לו, האם ניתן לסייע לו בדרכים אחרות?

ודבר נוסף שפחות מודעים אליו - ניתן לקבל אבחון פסיכו-דידקטי בסבסוד מלא!!!
במידה והמסגרת החינוכית דורשת לשלוח את הילד לאבחון - ניתן לקבל אבחון זה בסבסוד מלא של משרד החינוך! רבים לא יודעים זאת וכתשאלי גם יגידו לך כנראה שזה לא אפשרי, אבל אל תוותרי מהר!! מי שמתעקש זוכה.

אשמח לייעץ עוד בנושא,
שמי מאור ביטון, אני מטפל נוירו-התפתחותי מטעם המרכז לכישורי למידה
ניתן לפנות אלי בטלפון 054-5706778
או באימייל [email protected]

למעלה