צריכה יעוץ =(

insane99

New member
צריכה יעוץ =(

אני כרגע בשנות העשרים הצעירות לחיי, התחתנתי לפני פחות מחודש. יש לי תעודת בגרות מלאה וכשחיפשתי מה ללמוד ידעתי שאין מי שיקבל אותי כך שלא שווה לי לפנות אפילו כי נתוניי נמוכים מאד ולא שווה אפילו לנסות כך שפניתי למכללה שמספיק להם לדעת שכן יש לי ת. בגרות מלאה וכך היה עשיתי שני קורסים שם בחשבונאות רק כי ידעתי שאין לי מקום במקום אחר וכל הזמן הזה זה הציק לי שהלכתי ללמוד את אותם קורסים בחשבונאות רק מתוך פחד שמא שום מקום לא יקבל אותי בקיצור כברירת מחדל. יצא לי לדבר עם אנשים וכששאלו אותי מה אני לומדת אמרתי ותמיד הרגשתי את המבטים שלהם- שמה שלמדתי לא מעניין והייתי בדעה איתם אבל לא הייתה לי אפשרות אחרת, למעשה כן היה להתחיל להעלות את ממוצע הבגרויות ולעשות שוב פסיכומטרי אבל לא הייתי בראש הזה. בקיצור לאחרונה ישבתי עם בעלי ופתאום אני מגלה איזשהו מכללה מוכרת לחלוטין שאני כן יכולה להתקבל למכללה אליהם (הוא לומד שם ואמר שיתמוך בי) וללמוד משהו שונה לגמרי. דיברתי על זה עם אבא שלי ותגובתו הייתה- לא מתאים כרגע כי כרגע יש לי משהו ביד- חשב לציין שאני מחודש אוגוסט האחרון מחפשת עבודה במה שלמדתי ולא מוצאת, כל הזמן אני בראיונות תמיד מגיעה לשלבים מתקדמים עד שאומרים לי שאני מקסימה אבל האופי שלי חלש. כששמעתי את תגובתו נפגעתי כי הוא חושב שאני רוצה להתחיל ללמוד כי אני לא מוצאת עבודה אבל אני בדעה שאני רוצה לשנות מקצוע כדי להוכיח את עצמי כדי שאוכל להעריך את עצמי טוב יותר, כדי שאוכל למצות את עצמי, כל מה שאומרים לי שאני לא אמצא (במקצוע הזה שאני רוצה ללמוד) אני לא אמצא בו עבודה- וזה מתסכל. מצד שני אני עדיין מקבלת הצעות לעבודה וכשאני אומרת להורי על הצעה הם שוללים לי את זה בטענה שזה רחוק ותכלס אותו מקום עבודה באמת רחוק אז מה זה אומר להמשיך לשבת בבית ולחכות שהצעה קרובה תגיעה אלי?? ותשובתי היא אין מצב ביחוד שאין לי ניסיון אני פשוט מיואשת כי אני פגועה מזה שהורי מעדיפים שאהיה פקידה באיזה קופת חולים ואני לא רואה את עצמי שם, ככה אני לא אעריך את עצמי ואין מי שמבין אותי אני מרגישה שהוריי "שומרים" עלי יותר מידי ואין לי מילה כל מה שהם אומרים לי אני עושה, אבל איפה אני? למה אין לי מילה?? וכל פעם אני אומרת לעצמי שהם בעלי ניסיון בגלל זה. בראיונות תמיד אני שמה לב שהמראיינת היא רו"ח או חשבת ותמיד אני אומרת אם הן יכולות למה אני לא? ומשום מה אני אעריך את עצמי רק אם אגיע גבוה אבל כרגע זה לא קורה ובגלל זה רוב הזמן שלי אני עצובה וחסרת שמחה למרות שלאחרונה התחתנתי. מה לעשות??

cyder

New member
מה לעשות ? לנסות !

יש משהו שמעניין אותך ? לכי על זה ! ההורים שלך אוהבים אותך ורוצים לשמור עלייך אבל אי אפשר למנוע ממך לעשות את הטעויות של עצמך ולהתגבר ולהתבגר מתוכן.. ואם תמשיכי לרצות אותם ולפחד לפעול מתוך הרצונות שלך את תמיד תרגישי מתוסכלת ושפספסת משהו וחבל. מה זה "יש לי משהו ביד " ? זה שלמדת שני קורסים בחשבונאות זה אומר שעד גיל הפנסיה מצווה עלייך לעסוק בכך ? הטיעון הזה לא מחזיק מים. את בת עשרים ומשהו- לכי ללמוד מה שמעניין אותך. מה הטוב שיכול לצאת מזה ? תאהבי את מה שתעשי, זה יעניין אותך ותרגישי שאת ממצה את עצמך, תמשיכי להתפתח , תעריכי את עצמך יותר ויהיה לך יותר סיכוי למצוא עבודה. את גם תשדרי לעולם שאת זה את רוצה לעשות ואת מעולה בזה. מה כבר הכי גרוע שיצא מזה ? שתלמדי משהו שתגלי שלא מתאים לך ? - אז מה, לפחות ניסית.. תמיד אפשר לשנות כיוון , שתמצאי עבודה במקום רחוק ? -גם לזה יש פתרונות : רחוק זה עניין יחסי. חצי שעה נסיעה זה רחוק ? ארבעים דקות נסיעה זה רחוק ? יש אנשים שעושים את זה יומיום בשביל עבודה משתלמת מבחינה מקצועית וכלכלית. יש רכב, יש רכבת, את תסתדרי. לי יש שני ילדים ואני נוסעת כל יום כחצי שעה לעבודה וויתרתי על עבודה בעיר שלי, במרחק 5 דק' מהבית כי העבודה הרחוקה יותר היתה משתלמת יותר עבורי מכל מיני בחינות. אז אפשר להסתדר. אז מה עוד יכול להיות גרוע ? שלא תמצאי עבודה בכלל בתחום הזה ? אז תמיד תוכלי להמשיך ללמוד משהו אחר ולעבוד בשביל הפרנסה בעבודה אחרת, שלא במקצוע שלך. תני לעצמך צ'אנס!!! יש לך כזה בן זוג מקסים שתומך בך, את הלימודים אפשר לממן בדרך כלל עם מילגה חלקית ואת זה את יכולה לבדוק כבר כעת עם המכללה. אל תפחדי מהכשלון לפני שבכלל ניסית.. רק מי שאינו מנסה אינו טועה. תעזבי את ההעדפות של ההורים שלך: הם עשו את הבחירות שלהם בחיים ועכשיו זו ההזדמנות שלך- למה שהם "מעדיפים" אין כל משמעות. אני בטוחה שבשורה התחתונה הם הכי מעדיפים את טובתך: שתהיי מאושרת ומסופקת ואת זה רק את תוכלי לחפש ולמצוא. נשמע שכמו שלהורים שלך קשה להפרד מהילדה הקטנה שלהם גם לך קשה להפרד מהם במובן של לגדול ובאמת "לעזוב את הקן" ולמצוא את המסלול שלך. אל תפחדי ואל תשאלי אותם יותר מדי שאלות- פשוט תהיי אקטיבית ותעשי: תלכי למכללה, תתאמי פגישה עם מישהו מהחוג בו את רוצה ללמוד, תבדקי מתי יש יום פתוח, תנסי ליצור קשר עם אנשים שעוסקים בפועל בתחום בו את מתעניינת, תנסי להפגש עם סטודנטים מהמכללה שלומדים בחוג הזה ומתוך זה, כשכל המידע פרוש בפנייך תחליטי אם את הולכת על זה או לא. אם אתם יכולים לממן את הלימודים ללא עזרת ההורים תרשמי ותבשרי להם שיאחלו לך בהצלחה. אם את זקוקה לתמיכה כלכלית של הורייך בלימודים תבואי אליהם עם כל המידע שאספת ועם החלטה אמיצה ותבקשי את תמיכתם. כאמור, ישנן מלגות שיכולות להקל עלייך. אני בטוחה שצעד כזה יתרום לך לא רק במישור המקצועי אלא ובעיקר לדימוי העצמי שלך ולתפיסה העצמית שלך כאישה בוגרת, שמחליטה בעצמה על מסלול חייה. את תראי שברגע שתהיי אקטיבית יותר ביחס למימוש הרצונות שלך מצב הרוח שלך ישתפר ותהיי מלאה באנרגיות חיוביות... בהצלחה רבה!

גרא.

New member
insane99,בשלב הזה של ההתלבטויות,מה לעשות עם

עצמך בצורה הטובה ביותר,כפי שאת מתארת את מצבך,את למעשה מגששת באפלה,ומה שלמדת, גם מה שעבדת בפה שם,לא מספק לא אותך,גם לא את הורייך,כשההרגשה שלך שאת שווה יותר ויכולה להגיע,כפי שאת כותבת,יותר גבוה.כאן כדאי שתפני למכון לייעוץ לבחירת מקצוע,ויש כמה מכונים רציניים וטובים כאלה,תעברי במשך יום סדרה של אבחונים אינדוידואליים וקבוצתיים,ראיון אחד או שניים,ובסופו של היום,בפגישה עם פסיכולוג/ית תעסוקתי/ת,תוכלי לקבל מידע על הכישורים,היכולות הנטיות הדומיננטיות שלך,והתחומים (כמה תמיד)שבהם אם תבחרי תוכלי להצליח.אחרי ייעוץ כזה, אגב שגם אני עברתי אותו,יהיה לך קל ותר והרבה יותר בטחון במה שתלכי לללמוד,אם יש צורך לימוד ממושך או קצר טווח.וזה יעזור לך גם לממש את עצמך,גם להרגיש שאת פועלת מתוך בחירה עצמית ולא בהכתבה זו או אחרת של הורייך.

למעלה