צריכה ייעוץ

צריכה ייעוץ

שלום, אני יודעת שיש לי בעייה אבל לא יודעת מהי...וזה מתסכל אותי ומפריע לי בחיי היום יום. הסימפוטים שלי הם : רב היום אני סובלת מדפיקות לב (התרגשות כזאת) , הדבר מלווה אותי יותר משנתיים ומשפיע לי על החיים. בעיקר, בזמן שצריך ללכת לישון- אני לא נרדמת כי אני מרגישה לא רגועה. אני לא מצליחה להבין למה זה קורה לי ? אני מרגישה כאבים פניימיים באזור הבטן, כאילו משהו עצור שם, עשיתי בדיקות אצל הרופא וגם הייתי פעם אחת אצל פסיכולוגית שאמרה לי שאני סובלת מחרדה קטנה, אבל זה לא עוזר לי... אני מרגישה בעיקר לא משוחחרת, עצורה, משהו מפריע לי ואני לא יודעת מהו ? חייבת לציין שאומנם בשנתיים האחרונות עברתי שינויים , אבל הם לטובה, כלומר, הכרתי את אהבת חיי, הספקנו להינשא והחיים נראים כאלו הם על הגל הנכון, אז למה זה קורה לי ?

nutmeg

New member
אני מקווה שברור לך

שאי אפשר לענות לך על השאלה האחרונה. בשביל להגיד לך "למה זה קורה לך" צריך להכיר אותך לפני ולפנים. מה שאת מתארת אכן מתאים לתאור של חרדה. ואם כך את מגיבה בתקופה בחיים שהכל לכאורה בסדר - שווה ללכת לטיפול ולברר, לא?

../images/Emo123.gif

מדוע אני חשה בנימה של זלזול בדברייך ? אם אין לך משהו חכם או לפחות מועיל לומר- אז עדיף לשתוק !

מנורה

New member
מדוע זלזול? ומדוע נפגעת?

המעט שתארת מראה על חרדה ויעוץ עם פסיכולוגית פעם אחת לא מספיק לפתור את בעייתך מה עוד שהיא מצאה שאת נתונה בחרדה. מטרת הפורום לעזור לפי הבנתו של הכותב ואם מקבלים זאת בצורה קשה רצוי לבדוק מדוע הגבת כפי שהגבת אני כשקראתי את התגובה הרגשתי שרוצים לעזור.

צ ב ת ו ת

New member
נוטמג ידועה בתשובותיה התוקפניות

והמזלזלות. קחי זאת כעובדה. (ותתעלמי מתשובותיה)

פומפיה

New member
שינויים חיוביים

התשובה של nutmeg מאוד עניינית ואני מאוד מסכימה איתה. אני לא יודעת מדוע בחרת להגיב כך... אולי קיווית לקבל אבחון מדויק, אולי קשה לך לשמוע שלא די בפגישה יחידה אצל המטפלת. אני חושבת שיש מקום להתנצל. נשמע שעברת הרבה שינויים בפרק זמן קצר, יחסית. גם אם מדובר בשינויים חיוביים - ההשלכות של האירועים האלה והצורך להסתגל למצב החדש בהחלט גורמים ללחץ. על פניו, נשמע שאת סובלת מחרדה. אבל על-מנת להבין יותר באיזה סוג של הפרעת חרדה מדובר, כדאי שתפני לאיש מקצוע ושתתמידי בטיפול. טיפול תרופתי עשוי גם הוא להקל עלייך ולעזור לך לחזור לתפקד.

sharpantie

New member
rocknroll שלחת לי תשובה נוספת

במסר אישי ולא הצלחתי לקרא כנראה בגלל תקלה במחשב. אם את מעוניינת שאקרא ואשיב, שלחי לי לאימייל [email protected] תודה.

gesus

New member
תרגע צבתות

נטמאג ידועה בזה שהיא נותנת תשובות.לפעמים זה מוצא חן בעיניי השואל ולפעמים לא אבל אל תתקוף מישהו שרוצה לעזור (במיוחד כשיש לו הכשרה לזה).

צ ב ת ו ת

New member
אני רגוע להפליא ../images/Emo13.gif

ו..כמובן שאני מכיר גם את תשובותיה של נוטמג. אילמלא הייתי מכיר את נוסח תשובותיה ואת התוקפנות שעולה מהן לעיתים קרובות מידי, מובן של הייתי מעיר על כך בפורום. הכשרה לא נותנת לגיטימציה לתוקפנות.

הסבר :

לפי הידוע לי זהו פורום "ייעוץ פסיכולוגי" - זוהי כניסתי הראשונה לפורום ואין לי מושג כיצד מתנהלים כאן הדברים, הדבר היחיד שחיפשתי כאן זה -ייעוץ ! פומפיה, איך תסבירי את העובדה שאת ומוטמג נתתם לי את אותה תגובה, אך את שלך יכולתי לקבל , והתגובה של נוטמג בהחלט הייתה בגישה מתנשאת ! ומסתבר כאן שהיא ידועה בגיתה שלה... אני לא רוצה לפתוח נושא לויכוח, אעדיף אם היא לא תפנה אלי, ואודה לתגובות מבעל מקצוע (אחר !)

Beaker

New member
עוד הסבר

אני קורא פאסיבי בפורום כבר כמה זמן ושמתי לב שכל משפט אפשר לקרוא (ולשמוע) בכמה מובנים. את שמעת מתנשא, אני שמעתי "יבשושי": שאלת 'למה' וענו לך שאי אפשר לענות לך 'למה'. די בלקוניות. מכיוון שהכתב נטול טון דיבור, לפעמים קשה לדעת (לא רק פה אלא בכל הפורומים). אני גם לא בטוח כמה "בעלי מקצוע" מסתובבים פה חוץ מגרא בכל מקרה. אם קיוית לסיעור מוחות של בעלי מקצוע כאן בעניינך, אני לא חושב שזה המקום... בכל אופן לא ממה שאני ראיתי בזמן הקצר שאני קורא כאן. תוכלי לשמוע אנשים מהשורה, סטודנטים וכל מיני מתעניינים - כשמן הסתם (כמו בחיים) לא כל מה שיגידו לך תאהבי ולא כל מה שיגידו לך יתאים.

גרא.

New member
rocknroll,כפי שאת מתארת את מצוקתך

את כנראה סובלת מהתקפי חרדה,בעוצמה בינונית, כפי שתוכלי גם להבין מהמאמר המצ"ב.במצבים אלה, אפשר או לטפל בסימפטומים, בדרך כלל בטיפול תרופתי.ו/או להתחקות על שורשיה, כלומר הסבות לחרדה, וזה רק דרך פסיכוטראפיה. אם חשוב לך לדעת מהן הסבות,כדאי לך להמשיך בטיפול הפסיכולוגי. אם את רוצה לפי שעה למנוע את הסמפטומים הללו,בקשי מרופא המשפחה ,לפי חוות דעתו, טיפול תרופתי.כפי שציינתי, את יכולה גם בו זמנית למנוע את השפעת הסמפטומים,וגם מן הסתם דרך טיפול פסיכולוגי ארוך טווח עפ"ר,להגיע למודעות ותובנה לסבות.

גרא.

New member
נוטמג, היא פסיכוטרפיסטית במקצועה

יש לה ידע עצום, ונסיון טיפולי רב ומגוון..זכותה, ככל גולש אחר, לומר את דעתה,ויש לה המון מה להגיד, בסגנון האישי המיוחד שלה. נוטמג תורמת המון לשואלים בפורום. אני מעריך ומכבד אותה ואת תגובתיה ביותר.גם אם תגובה כזו או אחרת שלה, נתפסת כפוגעת על ידי מי שהגיבה לו,אין זה אומר שתגובתה מתירה את דמה..וכל מי שרוצה יכול לבקר אותה בחריפות רבה כל כך, וודאי כזה שאינו השואל, אלא קורא מקרי שנכנס לפורום.להבא, בקשתי היא להמנע מתגובות כפי שהופיעו בשרשור הזה..תגובות שאינן הולמות, או פוגעות, ימחקו.

גרא,

ראשית, תודה על תגובתך ועל המאמר המצורף, קראתי אותו בעיון והבנתי יותר את מהות הבעייה שלי. בקשר לנוטמג, אין לי כוונה להלהיט כאן את הרוחות ולהרוס את האוירה , אבל , בתור יועץ , הינך צריך להבין כי אנשים שנכנסים לפורום הנ"ל, ובמיוחד אליו- מגיעים עם מטען אישי כבד, ולא תמיד, גם אם הפתרון לבעייה נמצא מול העיניים- אזי הדרך שלנו קלה ! אני בכל אופן, הגעתי הנה מתוך יאוש ותיסכול רב ! בכדי לקבל יותר מידע על "איך ממשיכים מכאן והלאה ?" לאן צריך לפנות ? והאם זה נורמלי ? אני לא אוסיף , ורק אומר כי אפשרי שנוטמג הינה פסיכוטרפסטית בעלת ידע וניסיון רב ואינני מזלזלת בכך, אך יחסי אנוש אינם הצד החזק שלה.

צ ב ת ו ת

New member
תגובה שלי

גרא, זה שאני איני כותב כאן בפורום, לא הופך אותי ל"קורא מקרי שנכנס לפורום". קראתי רבות מתגובותיה של נוטמג לגולשים, ולעיתים מאוד קרובות תגובותיה נרגנות ביותר. הפעם החלטתי להגיב, כיוון שאותה גולשת העלתה את הנושא הזה. אין לי עניין אישי עם נוטמג, וביקורתי לא כוונה על מנת "להתיר את דמה" ולפגוע בה. "יש לה ידע עצום ונסיון טיפולי מגוון" יכול מאוד להיות (אני אישית, לא יודע עד כמה זה נכון) אבל נסיונה והידע שלה לא מקנים לה זכות להגיב בצורה תוקפנית לפונים. קצת ריסון ודרך ארץ לא יזיקו. יום טוב.

גרא.

New member
צבתות,ידוע לי שהרבה יותר קוראים

יש בפורום, מאשר משתתפים בפועל..אבל כמובן אין לי שום כלי לדעת,כמה נכנסים וקוראים את ההודעות בפורום..ולכן אני מתייחס יותר לאותה קבוצה קטנה של גולשים, כמו נוטמג,פומפיה ואחרים, המגיבים עפ"ר בחוכמה רבה לפניותף, איש איש וסגנונו.ובזה העניין..כל אדם מביע אחרת את מחשבותיו, רגשותיו,הידע שלו, ובעיקר מנסח את תגובותיו כפי שהוא רוצה..אין צנזורה על סגנון הכתיבה,או התוכן, גם אם הנאמר אינו נאמר מדוייק מבחינה טיפולית. אבל יש הקפדה מצידי כמנהל הפורום על שמוש במילים בוטות,מילות גנאי,או ניבול פה..ובמקרים כאלה, ההודעה נמחקת.הניסוח שלך צבתות, כאילו תגובותיה של נוטמג הן נרגנות,הו התחושה הסוביקטיבית שלך בלבד. אני איני מרגיש כמוך ודומה שגם מרבית המשתתפים בפורום.לעיתים היא מתנסחת בצורה צינית מה, וזה בהחלט רלוונטי, במיוחד נוכח שאלות חסרות, חלקיות, מוזרות ויותר מזה.וזה בהחלט מקובל עלי..איני חושב שנוטמג מגיבה צורה תוקפנית,שוב, זו תחושה סוביקטיבית שלך.ובעצם באיזה שהוא מקום, לקחת לעצמך את זכות השפוט והתוכחה ללא הסמכה לכך מאיש..אני חוזר ומדגיש כי למרות שייעוץ פסיכולוגי אמור להנתן רק על ידי פסיכולוג, הפורום פתוח לכל דעה והתייחסות של גולשים,בלא הגבלה של גיל, מין וכמובן השכלה מתאימה..כל אחד יכול להגיב בפורום הזה, ובלבד שאינו מתבטא בצורה בוטה..ואינו מסוגל לכבד דעות או סגנון כתיבה מנוגד לשלו..אחרת, אף אחד לא ירצה להשמיע את דעתו. ולכן צבתות,חיה ותן לחיות...

אל דופא

New member
גרא,

כמו שכתבת, יש לפורום הרבה יותר קוראים מאשר משתתפים בפועל,ולכן אינך יודע מה דעתם של יתר אלו הקוראים על תגובותיה של נוטמג, ואם דעתי לגביהן היא "סוביקטיבית שלי בלבד". מה הן בדיוק שאלות "מוזרות וחלקיות"? ומדוע אתה מקבל את הציניות של נוטמג בהתייחסה לשאלות אלו? מאחורי כל מסך יושב אדם. אולי אותם אנשים הכותבים את ההודעות הללו בלי כוונה שיראו "מוזרות" נפגעים מהציניות של נוטמג? ובכלל, מדוע להיות ציניים ופוגעים? לציניות, לדעתי, אין מקום בפורום רגיש כזה. כמו שכתבת, כל אחד יכול להגיב בפורום הזה. על כן הגבתי, וכתבתי את אשר נראה לי. אל תתייחס בביטול לדעתי. אין זו חוכמה לתאר אדם המביע דעתו על הנעשה בפורום כ"קורא לרגע" ולהזכיר שבידך היכולת למחוק הודעות. אין לי כל כוונה להעכיר את האווירה בפורום הזה, וגם לא התכוונתי לעשות כך. אך אם אראה להבא שנוטמג (או כל גולש אחר) מגיב בציניות ותוקפנות אראה לעצמי זכות להעיר על כך בפורום. אני באמת לא חושב שהבעת ביקורת מפריעה למישהו לחיות את חייו. ערב טוב שיהיה לך.

אל דופא

New member
../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif אבל למה לפרוץ לניק שלי!!!

נראה לי שאני יודעת מי עשה זאת...

גרא.

New member
אל דופא,לא זכור לי שהתייחסתי לכותב

בשם הזה, אלא אם כן את או אתה מאלה,שנכנסים לפורומים עם כל מיני שמות שונים.מכל מקום את או אתה,מוזמנים להמשיך לבקר בפורום,להביע את דעתך לייעץ ולעזור לפונים במצוקה.

למעלה