צריכה ייעוץ..

צריכה ייעוץ..

ההורים שלי רבים בתדירות מאוד גבוהה.. כל יום ואפילו כמה פעמים ביום שניהם מאוד חסרי סבלנות אחד לשניה בעיקר אמא שלי. אני לא יודעת מה לעשות.. כבר נמאס לי לשמוע צעקות וקללות. אני תמיד מדברת עם שניהם ואומרת להם שיפסיקו כי זה כבר הגיע למצב שיש לי לחצים וכאבי ראש בגלל זה אבל הם לא מקשיבים לי כשהם מגיעים לריב כל אחד מנסה לקלל כמה שיותר אפילו ליד אח שלי שהוא בן 5. הם רבים על הדברים הכי טיפשיים שיש ולוקחים כל דבר יותר מידי קשה.. אני מנסה לעצור את זה כבר הרבה זמן ללא הצלחה. בזמן האחרון הם רבים גם ליד המשפחה כמו דודים וסבתות.. וליד חברים. זה מפריע לי ומבייש אותי מאוד. אשמח לקבל יעוץ. שבוע טוב וחג שמח.

גרא.

New member
אפריקוט19,מריבות קולניות בין הורים,חוסר

סבלנות ואי התחשבות בשאר דיירי הבית,כלומר בילדים,מאד שכיחים לצערי אצל זוגות נשואים וותיקים,דוגמאת הוריכם,שלא עושים מאומה בכדי ליישב את הקונפליקטים ביניהם,וממררים בכך את חיי ילדיהם.לרוב המריבות האלה אינן נעשות בחדרי חדרים אלא בנוכחות ילדים,לעיתים גם בנוכחות מבקרים בבית.קשה להבין כיצד שני בני זוג מבוגרים,מתקוטטים שוב ושוב ולא עושים מאומה בכדי לפתור את הבעיות שלהם.במצב כזה,זוג מפוכח בדעתו,פונה לטיפול משפחתי/זוגי, הולך לטיפול ומצליח לעיתים ללמוד לחיות אחרת.זה כנראה מה שהורייך זקוקים לו מאד.יתכן שהם אינם מודעים לכך,או לא יודעים שאפשר לחיות אחרת.כאן את,כנערה בוגרת שמאד כואב ואכפת לך המצב,יכולה להיות זו שתברר עבור ההורים את אפשרויות הטפול,בדרך כלל תוכלי, לקבל מידע בלשכת הרווחה המקומית הנמצאת בעירייה,או במועצה המקומית.יש ברחבי הארץ תחנות לטיפול במשפחה וחיי הנישואין של משרד הרווחה,במחירים סבירים.כדאי שתבררי תאספי מידע,ותפני להורייך שעה שהם רגועים ויכולים להקשיב לך,דברי איתם על אפשרות כזו אם אפשר בנימה אסרטיבית,כשאת מסבירה את הקשיים שיש לך ולאחייך בגלל התנהגותם. עליהם לדעת,גם שיש אפשרות שתעזבי את הבית,אחרי הכל את עוד מעט מתגייסת,ויכולה למצוא פתרון מגורים חליפי דרך הצבא.לא קל,אבל אפשרי.אם לא הולך לך,נסי לערב בני משפחה משמעותיים להורייך,בהמלצה ללכת לטיפול.אולי גם דרך חברים שלהם שיגידו להם שגם הם הלכו לטיפול וזה מאד עזר.באחזה שהוא מקום את חייבת להיות יצירתית בדרכי השכנוע שלך את הורייך.אבל תמיד ברקע זכרי,הם אנשים מבוגרים,ורשאים לעשות מה שהם רוצים.להחליט אם ללכת לטיפול אם לא.ולכן המטלה לשכנעם מאד קשה,אבל אפשרית.

למעלה