צריכה ייעוץ דחוף

צריכה ייעוץ דחוף

שלום לכולם, אני דיי חדשה כאן, אשמח לקבל עצות . אז ככה, אני נשואה +2 נשואה כ-5 שנים, מערכת היחסים שלי עם בעלי ראתה עליות ומורדות רבות. אני אספר בקיצור שבעלי הוא אדם מקסים ואהוב אך השוני ביננו כל כך גדול כך שרוב הזמן אני מרגישה פגועה, דחויה, מתוסכלת,ובודדה, הוא מצידו איננו מבין מה לא בסד וטוען כי הכל בסדר ושאני סתם קוטרית שלא מרוצה משום דבר (מה שממש לא נכון!!!) הוא באופיו אדם קר ומרוחק שקט ומסוגר בעצמו, ואני לעומת זאת בדיוק ההפיך הגמור מכל התיאורים האלו. אתם בטח שואלים את עצמכם איך מלכתחילה זו היתה בחירתי?! והתשובה על כך היא, שבתור חברים הוא היה קצת שונה, יותר קליל.ובסה"כ מאוד אהבתי ועדיין אוהבת אותו. כרגע אני דיי בכסח איתו, רבנו ריב ענקי בשבת ואני מאוד כועסת ופגועה מהדברים שאמר,אני כן מצפה ממנו הפעם להתנצל/לחזור בו, או לפחות לנסות לדבר איתי ולהבין אותי סוף סוף. בכל הוויכוחים והמריבות שלנו אני זו שמתחילה לדבר, מנסה להשלים, נמאס לי להיות היוזמת של כל דבר, אני מרגישה שהוא יכול להמשיך כך את חייו, ולא מענין אותו, או שאוליי הוא חושב שאני זו שיתקפל שוב. שאלתי היא כזאת, מחרתיים יש לו יום הולדת, השאלה אם אני ימשיך עם הברוגז גם ביום הההולדת או גם הפעם אתקפל ואוותר בגלל שיש לו יום הולדת. מתחננת לעצה אני ממש לא יודעת כיצד לנהוג?

felka

New member
שלום סימפטית10

אכן מצב של הרגשת שוני הוא לא פשוט. בעיקר הוא מרחיק. לפי מה שאת מתארת נוצר מצב של חוסר תקשורת, בעית התאמת ציפיות והדחקה מצדו לבעיה שאת חווה. תוכלי בבקשה להגיד איך זה התחיל? מה גרם לך להרגיש את השוני? לדעתי הדבר הכי חשוב הוא להתמקד במה את כן רוצה להרגיש ולחוות ומה מקומו של בעלך בחוויה הזאת. תנסי לפרט כמה שיותר.

מריוס זכריה

Member
מנהל
טווח קצר טווח ארוך

את שואלת לטווח המאוד קצר, מה לעשות בעוד יומיים. אני אומר שזה לא משנה בכלל, ועצם ההתעסקות שלך בשולי והמיידי היא בזבוז אנרגיה. בטווח הארוך את צריכה להבין שבעלך הוא מה שהוא, ואת לא תשני אותו. את כותבת שהוא "אהוב", ולא "אוהב". אולי זאת טעות הקלדה ואולי לא. השאלה היא האם הוא באמת אוהב אותך. יש אנשים שאוהבים ולא מראים את זה בהרבה מחוות, אבל כן מראים את זה בדברים החשובים באמת. ויש אנשים שלא כל כך אוהבים... אני לא יודע מה מצבכם. בהנחה שהוא כן אוהב, את צריכה להסתגל אליו, ולהגדיר היטב סט מינימלי של ציפיות שמאוד חשובות לך ושהוא יוכל לעמוד בהן. לא תוכלי לקבל ממנו סגנון חיים שונה ממה שהוא. הוא לא יהיה אדם שכל רגע מחייך ומחמיא ומנהל שיחות ארוכות. אבל יש מינימום שגם הוא יכול לספק לך, ועל זה צריך לעבוד - לא לנהל מלחמה לאורך כל החזיתות. לגבי היום הולדת: חכי יומיים, והבעיה תחלוף מעצמה. אם הדפוס הוא שתמיד את מתפייסת, לא נראה לי שזה ישתנה ביומיים הקרובים. אבל מי יודע - יש גם הפתעות בחיים.

רפסודיה

New member
מסכימה עם התגובה שכתב כאן מריוס

השאלה הגדולה כאן היא אכן האם הוא אוהב אותך, יש לו את הדרכים שלו להביע את זה ואת מצידך לא מצליחה לזהות את זה ולכן מרגישה דחויה ומתוסכלת - שאז יש לך לחפור הרבה בתוך עצמך ולעשות שינוי בתפישה שלך אותו. באשר ליום ההולדת, גם בעיני זה פרט שולי, בכל מקרה גם "ברוגז" וגם התנחמדות ביום ההולדת הם התנהגויות על פני השטח- מה שאת מחפשת נמצא עמוק הרבה יותר.

אייבורי

New member
פרה פרה

מי יזם את המריבה ? מה את אמרת לו ? [עכשיו תתנצלי בפניו על מה שאמרת] לרוב בבסיס של מריבות יש אבן נגף קבועה. לכן גם רוב המריבות נולדות על אותו נושא, קל לזהות אותן "אתה תמיד..." (ככה זה מתחיל) לרוב כמו כל עקיצה, כשמגרדים מספיק זה נפוח אדום ומדממ ואז כל גירוד הכי קל פוצע מחדש את העור. נשמע שבעלך הוא גבר טיפוסי לגמרי (קר מרוחק ושקוע בעצמו, מקביל לומר משה כהן יהודי) רוב הגברים אינם חובבי דרמות, הם קרים שקולים ונוטים להיות ענייניים ולא רגשנים. אבל ידעת את זה כאשר התחתנת איתו למה את עדיין מנסה לשנות אותו ?

I C E M A N 7

New member
../images/Emo6.gif

קר מרוחק ושקוע בעצמו, מקביל לומר משה כהן יהודי. אשכרה

למעלה