צריכה טיפה עזרה..

צריכה טיפה עזרה..

היי
אני לא יודעת איך להתחיל אז אני פשוט יתחיל.. אני בת 19 ויש לי חבר הבעיה היא שהכרתי אותו בזמן שהייתי חברה של האקס שלי (בדיוק בשבוע האחרון כשהכל כבר לא היה ממש זה) אנחנו ביחד 4חודשים עכשיו חבר שלי בהתחלה אמר שאין לו בעיה שאני מדברת עם האקס שלי כי אחרי הכל עסק היה טרי מאד.. חודש אחרי שנהינו ביחד האקס שלי אמר לי שהוא רוצה שנחזור וניקח את הקשר רציני-לחתונה. חבר שלי קיבל את זה קשה וביקש ממני להפסיק לדבר איתו ובאמת הפסקתי אבל אחרי חודש נשברתי וחזרנו לדבר.. עכשיו אני בקשר עם האקס וחבר שלי לא יודע.. אני אוהבת את חבר שלי הכי בעולם והכל אבל אם הוא יגלה שאני מדברת עם האקס זה יהרוס מאד בינינו.. חוץ מהקטע הזה אני לא מסתירה ממנו כלום אבל בזה יוצא לי הרבה לשקר.. כל פעם שהאקס שולח הודעות אני ממציאה שזו חברה וזה.. והאקס שלי לא מרפה הוא ממש אוהב אותי ואני הבהרתי לו שאין סיכוי שנחזור.. הוא טוען שהוא הבין את זה.. ואני רוצה לשמור על קשר איתו כי זה הקשר הכי תומך וכייפי בעולם אבל מפחדת שבסוף זה יהרוס לי.. מה אני אמורה לעשות?

AlabamaW0rley

New member
והקשר עם החבר לא יכול לספק את אותה תמיכה

כמו שהקשר עם האקס מספק לך?

זה שונה

החבר שלי מדהים והכל אבל האקס אובססיבי כלפיי וזה כיף אין מה לעשות..
גם כשאני נפגשת איתו פעם במליון שנה אין בינינו כלום בקושי חיבוק של שלום אני נותנת לו.. אני יודעת לשמור מרחק בקטע הפיזי אבל קשה לי לנתק את הקשר

Danab220

New member
"האקס אובססיבי כלפיי וזה כיף..."

את באמת עד כדי כך נהנית מהאובססיביות של האקס שלך, ומוכנה לסכן את הקשר שיש לך עם החבר... ?!

תגידי לאקס שלך "יש לי חבר, יש לי מחוייבות, מנתקים קשר"

ותפסיקי להנות מסבל של אחרים . כי אחרי הכל האקס שלך צריך לחיות יום יום עם העובדה שאת לא שלו, אבל בטוח מבולבל מזה שבשבילו את משקרת לחבר שלך. הוא סובל, ואת נהנית מזה.

אז או שתמשיכי להנות לך,
או שתנתקי קשר עם האקס.

TDKR

New member
אני לא רואה יותר מדי אופציות.

את בוגדת באמון של החבר שלך, את חייבת לספר לו או להפסיק את הקשר עם האקס.

אבל

זה ברור שחבר שלי לא יאהב את זה כי הוא יודע כמה האקס שלי אוהב אותי והוא יודע שהאקס שלי מוכן להלחם עליי..

advah155

New member
בשביל מה?

בשביל מה את צריכה את האקס אם יש לך חבר חדש? מה זה מועיל לך ולו?
תעזבי א האקס הבהרת ל שאתם לא חוזרים לא?..

טוב אתן צודקות

היום בעזרת השם אני יפגש איתו ויסיים את זה..
תודה רבה על העזרה.. עזרתם לי מאד.. ואני באמת לא.מוכנה לסכן את הקשר עם החבר שלי בשביל זה..

muse18

New member
אממ

ברגע שהחלטת להיות עם החבר שלך,פתחת דף חדש, היית צריכה לנתק את הקשר עם האקס, ובמיוחד מיוחד אחרי מה שהוא אמר לך שהוא רוצה לחזור.
עצתי לנתק את הקשר עם האקס כי את פוגעת בחבר שלך ו גם באקס שבטח עוד מפתח ציפיות שתחזרי אליו...

אם את חושבת שהאובססיביות של האקס כלפייך זה כיף, אז היפרדי מהחבר כי את סתם פוגעת בו...

לא קשור

האובססיה זה כיף כי זה כיף לדעת שיש מישהו שאוהב אותך ולא מוותר. אין בנאדם שזה לא כיף לו. ואין לו ציפיות כל כך כי הוא יודע שאין מצב שאני חוזרת אליו דיברנו על זה כבר והוא יודע שזה לא הולך להשתנות אבל אין שום דבר שאמור לפגוע בחבר שלי כל עוד הוא לא יודע אבל כבר החלטתי שאני מנתקת את הקשר עם האקס ככה שהכל טוב..
תודה!

שרונת XD

New member
"כיף לדעת שמישהו אוהב אותך"

חבר שלך לא אוהב אותך מספיק?
את גם סותרת את עצמך, את מצד אחד אומרת שהוא לא מוותר עליך ואת נהנית מזה, ומצד שני אומרת שאין לו ציפיות.
ברור שאם הוא נלחם עליך יש לו ציפיות, את סתם פוגעת בו ובוגדת באמון של חבר שלך. את צריכה לבחור, ואת צריכה לספר לחבר שלך את האמת, כי אף קשר טוב לא מסובב על שקרים.
בהצלחה.

זה לא משנה שרונת

גם אם יש לה אהבה עם החבר ועוד אהבה עם האקס הידיד, אנחנו כבני אדם רוצים לספק את כל אהבותינו ולא רק אהבה אחת גם אם היא הכי חזקה. בכל מקרה, היא צריכה ליצור קשר כי היא אוהבת ולא רק כי כיף לה לדעת שמישהו אוהב אותה.

שרונת XD

New member
לא נראה לי שהבנת

הנקודה העיקרית היא שיש לה חבר שהיא משקרת לו שהיא לא בקשר עם האקס, וזה לא משנה אם אין בינהם שום דבר מיני, כי היא משקרת לו ובוגדת באמון שלו.
כן, זאת בגידה, כי הוא מאמין לה שהיא לא בקשר איתו והוא מאמין לה שהיא אמיתית איתו והיא לא, לכן זאת בגידה באמון.

לגבי מה שאמרת על הצורך שלנו לספק את האהבות שלנו, אני לא יודעת אם עשית מחקר בנושא או שקראת תורות פילוסופיות או פסיכולוגיות בנושא, אבל אני כן קראתי טקסטים של אנשים שכתבו תיאוריות ותורות פילוסופיות ופסיכולוגיות.
אני מבטיחה לך שכמה שהדעות היו שונות, אף אחד לא עודד בגידה.

שרונת XD

New member
אבל פה בדיוק הבגידה

כי חבר שלה ביקש ממנה לא להיות בקשר עם האקס והיא משקרת לו שהיא נפגשת עם חברות.
מה זה בדיוק לא לספר את כל האמת? היא הולכת להיפגש אם האקס שלה והוא שואל אותה עם מי היא נפגשת, מה היא אמורה לומר? כל מה שהיא תגיד יהיה שקר.
מה שאני אומרת, היא לא יכולה פשוט להעלים פרטים, היא צריכה לשקר.

אגב גם לא לספר את כל הפרטים זה יכול להיות חלק מבגידה, אתה בטח יודע שבבית משפט צריך להישבע לומר "את כל האמת ורק את האמת".
זה לא חשוב רק לומר אמת, זה חשוב גם לומר את כל האמת, זה חשוב גם במערכות יחסים.
לא כל פרט קטן ושולי, אבל דברים גדולים כמו קשר עם האקס שרוצה אותה בחזרה, אחרי שהחבר ביקש ממנה שלא להיות איתו בקשר, זה דבר דיי גדול להסתיר.

לא נכון

היא יכולה לא לענות ולהגיד שהיא לא רוצה לענות עם מי תיפגש. זה גם לא עניינו. מותר לה לנהל ידידות עם כל אדם שתרצה, ואסור לו לדרוש ממנה לא להיפגש עם האקס כל זמן שלא תעשה אתו דברים זוגיים. אם היא רק ידידתו, זו לא בגידה גם אם הוא רוצה אותה אבל היא לא רוצה אותו.

שרונת XD

New member
באמת?

שהיא תגיד לו שהיא לא רוצה להגיד לו לאן היא הולכת או את מי היא פוגשת? זה נשמע לך כמו יחסים בריאים? שהיא מסתירה מערכות יחסים מחבר שלה?
זה היה בסדר מצידך אם מישהי שאתה בקשר זוגי איתה תגיד לך שהיא לא רוצה לומר לך לאן היא הולכת או את מי היא פוגשת? בוא נגיד שאצל הרוב הגדול של האנשים זה היה מדליק נורה אדומה, והיה מערער את הביטחון באדם הזה. אולי לך זה לא מפריע, לא יודעת עניין שלך.
תקרא את שאר התגובות שכתבו פה, כנראה שאני לא הוזה ולא היחידה שחושבת שמה שהולך שם לא בסדר.
בכל אופן, אני לא רוצה להמשיך את הדיון הזה.

יום טוב לך

שרונת XD

New member
בסדר

אז שחברה שלך תסתיר ממך דברים, לרוב האנשים זה מפריע.
בכל אופן אני לא רוצה לדון בזה

יום טוב :)

למעלה