צריכה הרגעה

צריכה הרגעה ../images/Emo206.gif

אתמול הורידו לאכילס את התפרים אחרי הסרוס הוא עלה ב500 גרם. שאלתי את הוטרינרית אם ישמין בעקבות הסרוס היא פסקה חד משמעית שכן !!! היא אמרה שאקפיד על דיאטה כלומר לשים לו את האוכל פעם אחת ביום ולא אני לא מסוגלת כי יש לו טראומה ברגע שהוא לא רואה את האוכל שלו כי לחצי שעה לא שמתי לב שהקערה התרוקנה הדבר הראשון שהוא עושה זה מתחיל להחביא אוכל מתחת לשמיכות במיטה שלי ובכל מקום בבית או שמנסה לכסות את האוכל עם המים. לא רוצה שיפחד שאין לו אוכל. שנית מאחר והוא צולע משקל רב יקשה עליו את ההליכה. מה עושים? חבל שסרסתי אותו

shar29

New member
לא חבל ....relax ../images/Emo13.gif

יש לך כמה אפשרויות. להוריד את כמות ההאכלה היומית ב5-10%, אם המשקל מתייצב תמשיכי כך, אם זה לא עוזר מספיק או שאת רוצה לשמור על כמות האכלה דומה אפשר לתת לו אוכל דיאטטי. ובכל מקרה טיולים קצת יותר ארוכים יועילו גם למשקל וגם לבריאות כללית. בהקפדה על דיאטה זה לא חיוני לתת ארוחה אחת ביום, רק להקפיד על כמות ההאכלה היומית. עקרונית עדיף שיאכל 2-3 ארוחות מסודרות ביום. אם הוא כלב בינוני-גדול לא כדאי לתת ארוחה אחת ביום או אוכל זמין במשך כל היום. בהצלחה

אבל הוא נלחץ

אם הוא סתם עובר ליד הקערה ולא רואה את האוכל שלו הוא נלחץ ואז כשאני שמה הוא לא אוכל את האוכל אלא מחביא אותו. אני כ"כ מצטערת על הסרוס הזה. עדיף כלב שחי פחות שנים אבל שמח, מאשר כלב שחי יותר שנים ולא יכול לזוז.

shar29

New member
הוא רגיל שיש לו אוכל זמין כל היום?

אם תשימי לו את הכמות היומית כולה בבוקר, הוא יאכל את כולה מיד או במשך כל היום? לא הבנתי בדיוק איך הוא אוכל עכשיו - את שמה לו כמות יומית ואם הוא גומר אותה את מוסיפה? אני לא חושבת ששתי האפשרויות שכתבת הן היחידות - בטוח שיש פתרון נוסף טוב יותר. בן כמה הוא ומה גודלו?

lilithmm

New member
זה לא ממש נכון

אסור שיהיה אוכל זמין כל היום. זה גורם לבעיות שיניים, מעיים והכלב נהיה מסריח ולא בריא. אפשר לחלק לו אוכל ל-3 מנות ביום, וכל פעם אחרי שאת שמה לו את האוכל תספרי 10 דקות. מה שהוא לא אכל את צריכה לשים בצד. הכלב משמין אחרי סירוס כי הוא נהיה רגוע וזז פחות. אפשר לתת לו טיפה פחות אוכל בהדרגה, ובעיקר להעסיק אותו בפעילות ספורטיבית. עשית טוב שסירסת אותו, תעשי לו קצת ספורט ואל תדאגי

תשובות

הוא בן 6 עוד מעט עכשיו שוקל כמעט 9 ק"ג תמיד היה 8 ק"ג. הוא אוכל בדר"כ בלילה אבל הוא תמיד בודק אם יש אוכל וחוזר. הוא תמיד היה רגוע חוץ משבאים אורחים עכשיו הוא רגוע גם כשבאים אורחים וממש עצוב לי שהוא ככה הדבר היחידי שהוא שמח אבל גם ממש לא כמו לפני הסרוס זה כשיוצאים לטייל. לפני הסרוס היה קשה לשים לו את הרצועה כי הוא היה קופץ ומשתולל משמחה היום סתם יושב אפטי ואני שמה לו. ובמהלך היום הוא כמו בדיכאון סתם שוכב על הכרית בוהה אפילו לא רוצה לשחק. כ"כ פחדתי מזה והנה זה קרה כולם אמרו לי שהוא יאבד משמחת החיים וישמין וכשהתייצתי פה אמרו לי שזה רק שמועות והנה זה ממש לא הכלב שאני מכירה 6 שנים. כ"כ עצוב לי כזה צעד טיפשי עשיתי.

lilithmm

New member
חבל שאת מרגישה ככה

הכלב שלך לא אפאטי. הכלב שלך רגוע, אין לו מחשבות על יחום בראש. את צריכה ליזום איתו משחקים, טיולים, תלמדי אותו להחזיר לך כדור ותשמחי שיש לו עכשיו חיים טובים יותר.

אבל הוא אחרי הניתוח עדיין

תתני לזה כמה ימים והוא יחזור לעצמו, וכמו שלילית רשמה לך, הוא יותר רגוע. איך זה קשור לשמחת חיים? ניסית לקחת אותו החוצה לשחק עם עוד כלבים ?

רגע, רגע...

בטוח שמבחינה רפואית הכל בסדר? גם אם כלב כביכול "מאבד את שמחת החיים" אחרי סירוס - זה לא קורה אחרי שבוע/עשרה ימים. לגוף לוקח חודשים "להתנקות" מההורמונים. זה ממש לא מיידי. האפטיות שאת מדברת עליה לא יכולה לנבוע מהסירוס עצמו. חשוב לבדוק שאין לו שום בעיה רפואית, שמקום הניתוח לא מזוהם וכו'.

../images/Emo127.gif צודקת ילדה בלבן - נשמע שהכלב לא מרגיש טוב

אנא לקחת אותו בדחיפות לבדיקה. אחרי סירוס הם בכלל לא אפאטיים. הם מתאוששים מזה מהר מאוד !

goolo123

New member
לגבי האוכל...תקחי את הכמות היומית שאת

נוהגת לתת לו, ותחלקי לשניים...שימי חצי מהכמות בבוקר וחצי בערב, "תפנקי" אותו עם יוגורט אפס אחוז שומן, עם פלפלים ירוקים, ועם גזר ,זה לא מעלה במשקל...וזה עיסוק מענג עבורם.זה מה שעשיתי עם הכלב שלי שסורס בגיל 8 והוא לא עלה במשקל...

אין לו שום דבר

רק ביום שני הוצאנו את התפרים והוא משחק עם כלבים אחרים וגם רב איתם אבל בבית הוא ממש שקט וצמוד אליי כל הזמן. אין זיהום במקום כי הוטרינרית פסקה יומיים נוספים עם הקונוס כי הוא ישר התחיל ללקק את המקום אז רק עכשיו הוצאתי לו אותו ואמרתי שאסור ללקק ואם ילקק הקונוס יוחזר. כשהוא צמוד אליי אז הוא עצוב בגלל משהו שקרה אבל הפעם זה שונה גם כשהוא סתם שוכב על הכרית שלו בסלון הוא נראה עצוב. ואם קודם כשהיה עייף היה הולך לישון אז עכשיו מחכה לי ולא הולך בלעדיי.

תראי,

נשמע שהכלב פשוט דואג לך. לקחת אותו לסירוס ברגשות מעורבים והוא מרגיש את זה. הוא דואג לך בגלל שאת דואגת לו. מעבר לכך, סביר להניח שמאז הסירוס הוא מקבל יותר תשומת לב, מה שמתפרש בעיניו כחיזוק שלך להתנהגות הזו - הוא מבין ממך שכך את רוצה שהוא יתנהג. הדרך הטובה ביותר להתגבר על זה היא לשדר לכלב "עסקים כרגיל". תוך יום - יומיים גג הוא יחזור לעצמו. לגבי נושא המזון, ניתן ואף רצוי להעביר אותו לארוחות קצובות בזמנים ידועים, אבל חייבים לעשות זאת נכון. הכלב מתנהג סביב המזון בצורה שאת מתארת מסיבה כלשהי וצריך למצוא את הסיבה ולטפל בה, כך שהוא לא יכנס ללחץ כאשר אין אוכל. לצורך זה, אשמח אם תוכלי לענות על כמה שאלות.. 1. באיזה גיל אימצתם את הכלב ומאיפה? מה אתם יודעים על ההיסטוריה שלו לפניכם? 2. האם הוא תמיד התנהג ככה? מתי זה התחיל? איך זה התחיל? 3. אני מבינה מדבריכם שמותר לכלב לשבת על הספות ולעלות לכם על המיטה. האם זה נכון? 4. האם הכלב נמצא איתך תמיד? כמה זמן ביום הוא נמצא לבד? 5. מה הכלב אוכל חוץ ממזון יבש (אם בכלל), האם אתם נותנים לו אוכל שלכם כאשר אתם אוכלים? 6. איך אתם מגיבים כשהכלב מתחיל להחביא אוכל? אפשרות אחרת היא כמובן להעביר אותו למזון דיאטטי, סביר להניח שזה יעבוד ויתן פיתרון לגבי המשקל, אבל זה לא יפתור את הסיבה שהוא מתנהג כך. אור. סטו' לאילוף

למעלה