צריכה המלצה

shier123

New member
צריכה המלצה

על פשטידות (לא חלביות) ועוגיות (גם לא חלביות) תודה!! :)
 

pirge

New member
יש לי המון,אבל קבלי 2 מעולים

להתחלה..... עוגה כושית משגעת. מהירה מאד - בחושה.עוגה כושית - ב ה מל צ ה....ח מ ה......תבנית עגולה... 24... קפיצית. 1 כוס קקאו 2 כוסות קמח תופח 2 כוסות סוכר 2 ביצים כוס שמן 2 כוסות מים רותחים לערבב לבלילה מאד מאד דלילה וזה בסדר.... לשמן תבנית 24 או 26 ולאפות בחום 175 כ-40 דקות. קרם פרווה:יש להכין דליל שייכנס לתוך העוגה קרם פרווה : לבשל בסיר בינוני: 4 כפות מים 4 כפות סוכר 2 כפות קקאו. מורידים מהאש ומוסיפים 100 גרם שוקולד מריר שבור ו-100 גרם מרגרינה. מערבבים לקבלת קרם ויוצקים חם על העוגה החמה. בסוף.....כדאי להוסיף יותר מים תוך כדי עירבוב שהקרם יהיה ממש נוזלי ואז לצקת אותו חם על העוגה החמה כדי שיחלחל פנימה. אפשר לדקור את העוגה בקיסם. פשטידת קישואים: פשטידת קישואים ופרפרי אטריות חדש ומומלץ מקור:פירגה 2\1 1 כוסות פרפרים אטריות--- מהסוג הקטנטן,לפני בישול. לבשל בהרבה מים עד שכמעט רכות. לסנן. לשים בקערה: את פרפרי האטריות אחרי סינון בצל קצוץ אחד גדול------ אפשר חצוי ופרוס דק ----- (מי שרוצה, יכול לטגן את הבצל) 2\1 כוס קמח תופח או רגיל רבע כוס שמן קנולה 4 ביצים טרופות במזלג.-------- ל ע ר ב ב ביחד. להוסיף 7-8 קישואים קלופים ומגוררים על מגררת גסה. (יש לסחוט היטב מעודף הנוזלים) לתבל במלח,פלפל שחור, אגוז מוסקט,פפריקה. בוחשים ויוצקים לתבנית פיירקס-- משומנת ---שמפזרים עליה כף פירורי לחם. לפני שמכניסים לתנור זורים מעל לפשטידה-- 3 כפות פירורי לחם, שומשום וגרעיני חמניה ---אפשר לקשט בפפריקה אופים בחום 175 . כ-50 דקות.
 

pirge

New member
עוגיות תמרים

16:01 | 02/12/04 עוגיות תמרים מהמחברת של אמאו pirge ו 4 כוסות קמח רגיל שקית אבקת אפיה מרגרינה רכה 4\1 כוס שמן 2\1 כוס מים פושרים מהברז 3 כפות סוכר לחלק ל- 3 או 4 כדורים. . לפתוח עלים על מעט קמח, למרוח ממרח תמרים-קינמון- ואגוזים קצוצים. לגלגל ולסמן לפני האפיה. אופים עד לצבע זהוב-חום יפה. אחרי האפיה לחתוך לפי הסימנים. לפזר אבקת סוכר. אפשר למרוח כל ממרח אחר ולהוסיף שלל תוספות. אפשרות נוספת: בצק שק"ם במקום שמנת לשים 4\3 כוס מיץ תפוזים. למלא בכל מלית ותוספת. להכין ככרוכיות או כעוגיות. אחרי שמגלגלים לרולדה,פורסים למנות ומשכיבים בצורת שבלול על ניר אפיה.
 

pirge

New member
והנה גם עוגיות פרווה

15:58 | 22/04/06 עוגיות טחינה ואגוזים חדש ו pirge / אוכל חלבי ו עוגיות טחינה ואגוזים מקור:פירגה לשים בקערה: 200 גרם מרגרינה רכה או חמאה 4\\3 כוס טחינה גולמית 4\1 כוס סילאן 4\3 כוס סוכר 100 גרם אגוזים גרוסים (לא טחונים) 2\1 2 כוסות קמח תופח. להכין כדורים ולהניח בספלוני ניר. לנעוץ בכל כדור ,צימוק, חתיכת אגוז או שקד מולבן. . אפיה בחום 175 כ-15 דקות.
 

pirge

New member
קוגל אטריות וטונה

מתכון: קוגל אטריות וטונה רכיבים: 400 גרם אטריות רחבות מבושלות לפי הוראות היצרן 5 ביצים שלמות 3 בצלים קצוצים מוזהבים ב-4 כפות שמן 2 קופסאות קטנות טונה - ללא השמן. 2 כפות קמח תופח פלפל שחור ומלח לטעם. להוסיף 3 גבעולי בצל ירוק קצוץ אופן הכנה: לערבב ביחד. להכניס לסיר ג'חנון משומן----- או תבנית עגולה משומנת. לפזר גושים קטנים של מרגרינה מעל לקוגל לפזר גם 2 כפות פירורי לחם. חום 175 מעלות כ-50 דקות. מקור המתכון: Pirge הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

pirge

New member
מאפה שכבות כרוב ואורז ועוד

מאפה שכבות כרוב ואורז צמחוני - ---------במקום הממולאים--------- כעוגה.....מהיר וללא בישול מוקדם. ניתן להחליף את הכרוב בפלחי קישואים תבשיל ריחני במיוחד וטעים להפליא. מקור:פירגה. לחתוך את הכרוב לפרוסות עבות. למלית: לטגן ב-3 כפות שמן זית או קנולה-- בצל קצוץ ולשקף אותו בלי להגיע להזהבה. להוסיף שן שום כתושה ולטגן ביחד דקה. לשים בקערה גדולה את הבצל והשום המטוגנים 2 כפות גדושות סילאן חצי כפית קינמון 3 כפות גדושות קטשופ - אפשר בהחלט גם בטעם חריף 2 קופסאות רסק עגבניות קטנים כף רוטב צ'ילי - לא חובה 3 כפות צימוקים 3 כפות שקדים מולבנים אפשר להוסיף חצי כוס פטריות חתוכות וגם מעט צנוברים -- לא חובה... כפית שטוחה מלח פלפל שחור כוס וחצי אורז 4 כוסות מים רותחים מעורבבים עם כף אבקת מרק עוף לערבב ולטעום ולשפר טעמים. לשמן תבנית פיירקס בינונית להניח את כל פרוסות הכרוב – בתבנית -בצורה מסודרת בשכבות לצקת את כל התכולה של האורז על הכרוב להשתדל שהאורז ייכנס בין כל פרוסות הכרוב. לעזור לו להכנס פנימה בעזרת היד או כף... לטפטף על הכל כף מיץ לימון טרי. לכסות היטב בניר כסף. לחורר את ניר הכסף כ-10 חורים עם קיסם. לאפות כשעה ולבדוק שמוכן. אם לא? אז להמשיך לאפות עד שהכרוב והאורז רכים. לפני הארוחה להוריד ניר --לחמם ולהשחים את המאפה. תהנו.
 

pirge

New member
בצק בצבע לבן להמון מאפים מעמול וכו'

בצק בצבע לבן..... מתאים למגוון עוגיות בצק עדין לכל מיני מאפים – אחרי האפיה הבצק נשאר לבן. מהמחברת המשפחתית שלי-כלומר מתכונים ישנים שאספתי במשך השנים מקרובי משפחה. הבצק במקור הוא לסהרוני מיני ממולאים. היום החלטתי להכין ממנו גם מעמולים וגם שבלולים. המעמול שווה את ליבי. המלית :ממרח חלבה קנוי , אגוזים גרוסים, ושוקולד צ'יפס לבן. המלית לא מעורבבת. על כל עוגיה שמים כפית מהממרח-מעליו מפזרים אגוזים-ומעל את השוקולד צ'יפס. הערה חשובה: הבצק נשאר לבן גם אחרי אפיה של כ-30 דקות—שלא יטעה אתכם. הוא מוכן. הבסיס חום והעוגות לבנות. ראו בתמונה. חומרים לבצק: חבילה מרגרינה מזולה רכה 4\1 כוס שמן קנולה 2\1 כוס מים מהברז 3 כפות סוכר 4 כוסות קמח שקית אבקת אפיה שקית סוכר וניל ללוש לבצק רך ועדין ולחלק ל-5 כדורים שווים. לרדד או לקרוץ למלא ולגלגל-מה שרוצים. אופים על ניר אפיה ---מניחים את המאפים במרווחים-הם תופחים. אפיה בחום 175. כ-30 דקות מקררים ומאבקים באבקת סוכר. תהנו.
 

העבריה

New member
נשמע מאד טעים.מה הכוונה מרגרינה

מזולה רכה?האם מרגרינה באריזת פלסטיק המיועדת למריחה,או מרגרינה רגילה שתהיה במצב של ``רכה``? תודה וסליחה שאני משגעת אותך היום.אני רושמת לי את המתכונים ולא רוצה להתקע ללא תשובות ברגע האמת.
 

pirge

New member
מרגרינה בניר לאפיה שעומדת בחוץ כמה

שעות---במידה ושכחת, ניתן להכניס לכמה שניות למיקרו. (בלי הניר,בקערית). בבקשה.
 

pirge

New member
כדורי שוקולד פרווה

כדורי שוקולד שלי חבילה בסקויט "פתי בר" שבורים ג ס תוספות של:2\1 כוס אגוזים שבורים גס --אפשר צימוקים ופירות יבשים. 150 גרם מרגרינה בלי חלב--- רכה 2\1 כוס סוכר 2-3 כפות מים 2 כפות קקאו כפית נס קפה מחממים בסיר את המים, הקקאו, נס קפה, הסוכר ומערבבים. מורידים ללהבה קטנה, וממיסים את המרגרינה. בבחישה. בסוף מוסיפים את התוספות והבסקויטים. לשים לבצק ומכינים כדורים.
 
למעלה