צריכה הכוונה בבקשה

לילי73

New member
צריכה הכוונה בבקשה

שלום
אני אמא לילד בן 5.5 שנמצא בגן שפתי עקב עיכוב התפתחותי. הגננת מדווחת על משהו שעלול להצביע על הפרעת קשב. פנינו לרופא התפתחותׁ (אנחנו במאוחדת) ששאל כמה שאלות והפנה אותנו למבחן TOVA. כשניסיתי לקבוע תור הבנתי שהמחבחן הזה לא ממש מתאים לגיל שלו.
בנוסף נראה לי שלילד יש קושי רגשי. השאלה היא למי לפנות ? יש מבחן יותר מתאים? או בכלל בלי מבחן? פסיכולוג? פסיכיאטר?
ואם משהו במאוחדת עבר את התהליך ויכול להסביר איך זה עובד אני אשמח
תודה רבה

zivadina

New member
מציעה לך להגיע לפסיכיאטר לגיל הרך

במרכז לקשב וריכוז גהה יש מחלקה כזאת שעובדת עם רוב קופות החולים.
03-918600
אני משערת שיש עוד מחלקות פסיכיאטריות לגיל הרך שעובדים עם מאוחדת.

brum

New member
שלום לך

לפני שאת רצה לאבחון טובה, כדאי מאוד לקבל אבחנה מדויקת, שאותה לא עושים על ידי מספר שאלות סתמיות ובטח לא רק על סמך החשש של הגננת (שאין לה את הכלים המקצועיים לאבחן)
יש רופאי ילדים שעברו הכשרה מיוחדת לאבחן הפרעות קשב וזה אמור להיות אבחון של שעה לפחות ולא רק כמה שאלות וגם הייתם אמורים למלא שאלון ולתת לגננת למלא שאלון דומה
מלבד זה גם יש נוירולוגים ופסכיאטרים שאליהם בדר"כ פונים לאבחון.
האם הרופא יידע אותך כי ההמלצה לטיפול תרופתי היא מגיל 6?
האם הוא שלח את הילד לעשות בדיקות תפקוד כבד? (ויש המלצה גם על א.ק.ג.)?
האם הוא בדק שאין איזו בעיה אחרת שיכולה ל"התחפש" להפרעת קשב?
אם כל התשובות הם לא - כדאי שתמצאי מאבחן מקצועי.

ולגבי מבחן טובה - יתכן שבמקום שאת בדקת הם לא מתאימים את המבחן לגיל של הילד שלך, לא נראה לי שצריכה להיות בעיה להתאים מבחן טובה לילדים קטנים כי התוכנה שבודקת ילדים צעירים אפשר לסכם אותה בגסות כמשחק מחשב פשוט שבודק את מהירות התגובה, כדאי לבדוק אם יש מקומות אחרים שכן עושים לילד בגיל שלו.

ולבסוף אם את מעוניינת לפגוש וירטואלית עוד הורים לילדים עם עיכובים התפתחותיים שונים ראי קישור בחתימה שלי למטה

הגיע הזמן לאבחון כולל ומסודר. המושג 'עיכוב

התפתחותי' הוא מושג מעורפל, שלפעמים אין מנוס ממנו, אבל במקרה שלכם, הגיע הזמן להחליף אותו במשהו יותר ספציפי. בתור התחלה, עם כל חוסר הנעימות שבדבר, הגיע הזמן לאשש או לשלול אוטיזם ובו זמנית, לאשש או לשלול בעיות בשמיעה. צריך לגשת גם לפסיכולוג וגם לפסיכיאטר שמתמחה באוטיזם ובו זמנית לחפש מרפאת שמיעה שיכולה לאבחן ילדים, שאינם עוקבים אחרי הוראות היטב ואינם עושים פעולות מסובכות.

אה, וחשוב מכול, צריך הרבה אופטימיות. אסור להאמין לכל קמפיין זריעת הייאוש שרץ כרגע מסביבנו. שום לקות בעולם לא הופכת שום ילד למקרה אבוד. לא להאמין לפרסומות.

למעלה