צריכה החיאה.

לירז36

New member
צריכה החיאה.

אני מרגישה קצת כמו רוח רפאים. כאילו חיי עוברים לנגד עיני וכל קשר בינם לביני מקרי בהחלט. קשה לי להסביר את זה. קצת כמו לראות טלויזיה ולא להבין שאתה אחד השחקנים, בעצם השחקן הראשי. כאילו אני לא ממש חיה.

לירז36

New member
.....

אני עושה כרגע שירות לאומי. תכף מסיימת... אני גרה עם ההורים ואחותי הגדולה, ויש לי חבר מקסים. על פניו הכל דבש. אין לי שום סיבה להרגיש ככה, אלא שאני לא מצליחה להרגיש אחרת. אני כל הזמן חיה בהרגשה שיש יותר מזה. שיש בי הרבה יותר, שאני לא מצליחה להביא את עצמי לידי ביטוי כמו שהייתי רוצה, משהו חוסם אותי. הדברים שאני חווה חולפים על פניי ולא באמת קורים. מפחיד.

mws

New member
המשהו הזה שחוסם

אלה תחושות? או מחשבות? משהו בנוסח " אני לא שווה, לא טובה, לא כמו שצריך?" הרבה מאיתנו חיים עם בקורת פנימית שחוסמת הרבה מאד מהיכולות שלנו ולא מאפשרת לנו להאמין בעצמנו. אפשר לעבוד על זה ולהפחית את העוצמה של הקולות הפנימיים האלה בטיפול. כדאי לך גם לבדוק מה המשמעות של הניתוק שלך ממה שקורה. אולי זה נובע ממשהו שקרה בעבר. אני חושבת שטיפול יכול לעזור לך. בהצלחה! מיכל

YEFENOF10

New member
לירז36

מתוך המעט שכתבת ניתן לי להבין שאת מפרשת בצורה שלילית את המצב שבו את נמצאת. זו פרשנות שלך אבל זה לא הכרחי לפרש זאת דווקא לשלילה. התופעה של "להשקיף על המתרחש" מצביעה על עולם פנימי שמעסיק אותך יותר מהעולם החיצוני ואופיינית לתכונת ה"מופנמות", (לא בהכרח סגירות רגשית אלא פשוט הגירויים הפנימיים תופסים את תודעתך יותר מאלה החיצוניים). למעשה אם תלמדי להפיק תועלת מהתכונה הזאת, תיווכחי לדעת שהיא מעניקה הרבה מאד כוח-פנימי. שימי לב שכל הרגשה שלילית לא נעימה מתחילה בתפיסת מצב או הגדרת מצב שעיקרה מחשבות שליליות והן שיוצרות את המצב הרגשי השלילי. אם רוצים לשנות הרגשה חייבים לשנות את המחשבה שהולידה אותה. כדי לשנות הרגשה יש צורך בהתייחסות מחודשת למצב שבו את נמצאת וראייתו כאתגר ולא כקושי. עניין נוסף: שימי לב שכאשר את רוצה משהו ומשיגה אותו את מרגישה טוב וכשאינך משיגה אותו את מרגישה רע. לכן הפתרון הוא ללמוד לרצות (שינוי חשיבה) מה שניתן להשיג, או לחילופין להציב אתגר אחד ויחיד שתילחמי להשגתו ואז יש סיכוי גדול יותר שתממשי אותו. בכל מקרה את חייבת לעשות עבודה עם עצמך בעיקר בנושא הסתכלות אתגרית על קשיים . מעשית זה להוציא מהמילון הפרטי שלך את המלה קושי, תסכול, באסה וכד' ולהחליפם ב"אתגר". באשר ל"התנעה מחודשת לחיים" לקבל כוחות ניתן דרך הדמיית המצב העתידי תארי לעצמך איך זה יהיה כאשר תשיגי את מה שחפצת בו, וגם דרך הפגות שונות (משהו שמנתק אותך מהכל ומרגיע ושנעים לך לעשותו), דרך העמקת קשרים בין אישיים ובעיקר באמצעות שינוי בתודעה, כלומר: למידה איך לפרש באופן מתמודד התרחשות או אירוע שכרגע את מפרשת אותו באופן שאינו מועיל לרווחתך. בהצלחה!

למעלה