מאיה יקרה
ברוכה הבאה. תראי, אני אמנם לא עברתי טיפולים. אבל ראיתי ממקום מאוד קרוב- גם אחות עם אנדומטריוזיס שעברה טיפולים (אצל שולמן......) וגם בתור אחת שעובדת ממש בתחום....... ולכן מרגישה שיכולה לענות לך ולו באופן חלקי: קודם כל, לגבי פרופסור שולמן, יש לו שם מעולה. מכירה הרבה בנות שמטופלות אצלו, חלקן במסגרת הטיפול ביחידה להפריה חוץ גופית במאיר אותה הוא מנהל, וחלקן בקליניקה הפרטית שלו. גם שמעתי מרופא בכיר שמכיר אותו, שהוא נחשב לאדם מאוד אמין ולא "גרידי". כלומר, במידה והוא חושב נאמר שלאישה אין סיכוי להרות באמצעות שיטה מסוימת, הוא לא "ימשוך אותה" סתם. כך שלדעתי את בידיים טובות. שולמן גם עבד שנים רבות בתל השומר ומכיר את נושא האנדו' מקרוב. יחד עם זאת, אני תמיד ממליצה, למי שקיבלה חוות דעת שהיא לא שלמה איתה, לגשת לחוות דעת נוספת. הדבר היחיד שיש לך להפסיד זה הזמן והכסף, וכמובן הבדיקה שהיא לא נעימה במיוחד...... מבחינת הכסף, אני לא יודעת איזה קופה את, אבל בכללית למשל, ניתן לגשת להתייעצות עם רופא מומחה דרך המושלם, רופא שרשום בספר נותני השירות, תמורת 100 ש"ח בשנה, 3 פעמים. שווה לך לבדוק בקופה שלך אם יש שירות מקביל. לפעמים הרבה לקוחות לא יודעים מה מגיע להם ומפספסים הזדמנויות להתייעצויות שחוסכות כסף.... אני בהחלט ניצלתי את זה בשנה האחרונה. אחד המומחים שהתייעצתי עמו למשל, הוא בארגבל המפורסם, פגישה של כחצי שעה אולי מעט יותר, תמורת 100 ש"ח (במקום 1000) בפרטי, עם תור מאוד זמין לעומת 3 חודשים בתל השומר....... לעניין ה- IVF. שווה בהחלט להבין למה נכנסים עוד לפני. כי בהחלט מדובר בתהליך לא פשוט. יחד עם זאת, אני חושבת שייתכן והפחדים עליהם את מדווחת, נובעים מהזר והלא מוכר. אולי אם תדעי יותר לקראת מה את הולכת, הדברים יראו פחות מאיימים. דווקא ההצעה של שולמן, בהיבט הזה נראית לי מאוד רלבנטית. אפילו רק מחזור אחד "טבעי", ללא הורמונים, יוכל לכוון ולהכין אותך יותר לאן את הולכת, ואותו (את פרופסור שולמן) וגם אותך, ללמד יותר על הגוף שלך, זמן הביוץ, כמות הזקיקים וכו'. אני רוצה בבקשה לתקן את ליאת תיקון קטן, בתקווה שאינני טועה ומטעה. ליאת כתבה שלפעמים מדלגים בהפריה חוץ גופית על שלב הדיכוי. למיטב ידיעתי, בהפריה חוץ גופית אין שום אפשרות לדלג על דיכוי. יכול להיות בהחלט, שבהתאם לפרוטוקול הדיכוי יופיע לא בהתחלה אלא לאחר תחילת הסטימולציה עם ההורמונים, אבל ללא דיכוי כלל, יש סיכוי סביר שאישה תבייץ עצמונית ואז השאיבה תתפספס.......... לגבי אנדו' והורמונים- בוודאי שהורמונים יכולית ללבות אנדו'. עם זאת, עם הרופא מבין באנדו' (ולמיטב ידיעתי שולמן מבין בכך) ואם האישה עומדת בקשר מתמיד עם רופא האנדו', אזי ניתן להתחיל עם כמויות קטנות יותר של הורמונים תוך מעקב בד בבד על מצב האנדו' בגוף. כך אפשר למזער נזקים ולאזן בין הרצון לשלוט באנדו כמה שיותר מחד, ומאידך לנסות להשיג הריון...... לגבי השאיבה עצמה- שוב- מאמינה שאם יכינו אותך יותר, פחות תפחדי. נכון, מדובר בפעולה הנעשית בהרדמה כללית, אבל יש לזכור שהיום אנחנו במאה ה- 21, יש רופאים מעולים, השיטות השתכללו, וההרדמה בה משתמשים היא הרדמה "שטחית" ולא עמוקה כמו זו בניתוח. כמו כן אני מבינה מדיווחים של בנות שעברו שאיבה עם אנדו', שלעיתים נותנים אנטיביוטיקה לנשים עם אנדו' על מנת למזער את הסיכון לזיהום. זה מה שאני יכולה לתרום. אני כאמור, לא עברתי על גופי ולא חוותי טיפולי פריון. לכן אני חושבת שאת יכולה להעזר המון במה שזואילי וליאת רשמו לך. אני גם מאמינה שרופא שמכיר אותך, את גופך, ההיסטוריה הבריאותית שלך ומצב האנדו' שלך יוכל בהחלט להכין אותך בצורה הטובה ביותר- פיזית ונפשית. אני גם מצטרפת להמלצת הבנות, לחפש מקור לליווי ותמיכה בהיבט הנפשי. יש בהרבה מרפאות / מרכזי אישה קבוצות תמיכה למיניהן. שוב- לא יודעת באיזה קופה את אבל שווה לך לברר בקופה. יש גם אפשרות לתמיכה של עובדת סוציאלית ו / או פסיכולוגית, לא יודעת הרבה לגבי התשלום, אבל בהחלט יש...... אז רק צריך לברר...... בינתיים שולחת לך הרבה
ובהצלחה!!