צריכה את עצתכן

maya00071

New member
צריכה את עצתכן

אוטוטו בת 40. עם אנדו, ללא טיפולים ניתוחיים עד כה (דוחה עד אחרי ההריון שיגיע). עם שני ילדים. מנסה להכנס כחצי שנה, ללא הצלחה. אצל שולמן בטיפול - הוא אמר שתי הזרעות רגילות (ללא הורמונים כלל) ואחרי זה IVF. אני קצת בחשש מכל עניין ה IVF, גם בגלל הריון מרובה (ממש לא מתאים לנו) ובכלל עניין השאיבה קצת מטריד. שולמן אומר שהוא שומר את ההורמונים ל IVF ולא מוכן לנסות הזרעה ללא הורמונים. מה אתן חושבות ? ללכת לSECOND OPINION ?

זואילי

New member
הי מאיה

דווקא בIVF ניתן להחזיר עובר אחד, כי לרופא יש יותר שליטה על זה. עדיין, רק הטבע יחליט אם אותו עובר אחד יתפצל... לתאומים זהים. אבל כשהרופא מחליט כמה עוברים להחזיר - הוא מסתכל על כל התמונה - גילך, עבר מיילדותי, מצבך הבריאותי, כמה זמן ניסית להרות ועוד ועוד. אז סביר להניח שיכול להיות מצב בו הרופא יציע לך להחזיר 2 עוברים. תזכרי שגם את צד בעניין ואם יש לך דעה נחרצת ואת שותפה פעילה בטיפול - אז תמיד ניתן ליצור דו שיח עם הרופא ואחרי שאת מסבירה את השיקולים שלך והוא את שלו - מגיעים לעמק השווה. לגבי השאיבה, את יכולה למקד מה מטריד אותך שם? כרגע, אני לא רואה סיבה מוצדקת ללכת לסקנד אופיניון, אלא אם בכל מקרה את רוצה לשמוע 2 דעות אז כמובן שזו אופציה. אני נוטה להסכים עם שולמן שעדיף לשמור את ההורמונים לIVF. האם עשית את כל הבדיקות המקדימות? פרופיל הורמונלי מלא, בדיקת זרע לגבר, צילום רחם לך?

maya00071

New member
...

כן... הכל כבר מאחורי.. נותרו עוד כמה בדיקות דם זניחות לדקירה אחרונה במידה וההזרעה האחרונה לא תצליח. מכל השיחות על IVF נראה לי שזה סיוט ולא נעים. לא יודעת לשים את האצבע על מה. השאיבה - כואבת? מרגישים? מסוכנת ? אין לי מושג. אחרי שני הריונות שהגיעו אחרי חודש של ניסיון נשמע לי מוזר שאני בסרט הזה.

זואילי

New member
כן, זה סרט

שלוקח זמן לעבד ולקבל שהגענו עד הלום...
תראי, מכל הטיפולים שעשיתי, אני יכולה להעיד על עצמי שאצלי רק הסטימולציה (הזרקות ההורמונים) היה השלב הסיוטי. מכירה אנדואיות שלהן הסטימולציה עברה בקלילות... שאיבות - החלק שבאמת אהבתי בכל התהליך. מההרדמה לא חששתי, והיא אף היתה לי נעימה. כאבים לא היו לי כי מראש ביקשתי וולטרן בזריקה ואח"כ ככה לחיזוק - עוד אופטלגין לוריד. אז התעוררתי במרבית הפעמים ללא טיפת כאב. להרגיש? אולי כשהשפעת המשככים פגה - אז כן מרגישים את השחלות - מרגישים שעברת משהו. אבל אם את רגילה לכאבי אנדו, אז כאבי שאיבה לא משתווים לזה... תחשבי על נשים שעושות שאיבה בלי הרדמה... והן קמות כמו תותחיות אח"כ וחצי שעה אחרי הן בדרך הבייתה. מסוכן? יש דף הסבר עם סיכונים, אבל אם את מקבלת כיסוי אנטיביוטי, אם את בידיים מיומנות, אם הכל עובר כמו שצריך - אז הכל בסדר... לדעתי שוב, דווקא מפחיד יותר להגיע לגירוי יתר בזמן ההזרקות, מאשר לחשוש מסיכון בפעולת השאיבה עצמה. מציעה לך לקרוא על התהליך ולהבין אותו יותר, לקרוא חוויות של בנות מפורום פוריות. ברגע שאת מתחילה להכיר את העולם הזה, אז ברור, כל עוד לא קופצים למים ומתנסים - לא יודעים, אבל כמו רוב הנשים, מגלים שהשד בכלל לא נורא. (ואני יכולה להגיד בלי למצמץ שאם לא היה לי אנדו אלא רק בעיית "לא מוסברים" הייתי יכולה לראות את עצמי כמו הנשים שעושות עשרות רבות של IVF...). דבר נוסף, השאיבה האחרונה שלי הייתה כשמאחוריי 5 ניתוחים. הרופאים שלי - חששו מאוד מהשאיבה (בכל זאת, פעולה פולשנית על גוף "רגיש"). לפני השאיבה גם הגיע לחדרי הרופא המרדים כולו מוטרד ותיחקר אותי רבות על מצבי ואף התייעץ עימי אילו ממתקים לשים לי בעירוי
השאיבה עברה מצויין. שום כאבים, התעוררתי מאוד מהר והכל היה פרפקט. עדיין השאירו אותי שם כשלוש שעות כי היו קצת היסטריים לגביי. אז מאוד הערכתי את הדאגה ופשוט נתתי לעצמי לנוח. עם יד על הלב - השאיבה לדעתי באמת לא מפחידה בתהליך הזה. וכדאי גם, לפנות לאיש מקצוע מתחום הנפש כדי לעבד את הנושא. יכול מאוד לעזור לך להשלים עם השלב אליו הגעת. חזקי ואמצי! אין דבר העומד בפני הרצון

maya00071

New member
תודה...

ועוד שאלות. ההורמונים את מתכוונת להורמונים שמזריקים לפני - אלו שיכולים להטריף לי את האנדו ? הבנתי שיש פרוטוקול קצר ופרוטוקול ארוך ...

זואילי

New member
כן

אלה ההורמונים שמזריקים עד לשאיבה. והם שם בפרוטוקול ארוך או קצר. על סוגי פרוטוקולים יש המון מידע ברשת, וכמובן, גם בפורום השכן.

liats80

New member
תוספת

כמו שזואילי כתבה לך אחד הסיכונים היותר ממשיים הוא זה של גירוי יתר. למעשה יש שלושה או ארבעה שלבים לטיפולי הפריה. 1) דיכוי 2) סטימולציה 3) שאיבה 4)החזרה על הדיכוי לפעמים מדלגים. במקרה של אנדו בדר"כ כן מומלץ לעבור דיכוי. מדובר בזריקות שמדכאות את הפעילות ההורמונלית. פרוטוקול ארוך מערב דיכוי לפני תחילת הסטימולציה (בדר"כ מתחילים ביום ה21-22 למחזור). בנוסף, יש גם דיכוי ארוך של שלושה חודשים שניתן במקרים מסויימים (של אנדו פעיל). בזמן הסטימולציה למעשה מעודדים את השחלות לייצר בייציות. הגירוי הזה של השחלת עלול לגרום לכאבים (זה משהו נורמלי), אך יכול גם להית מאוד מסוכן אם מגיעים למצב של גירוי יתר. מעבר לזה כמו שציינת ההורמונים האלו וגם ההורמונים שניתנים לתמיכה יכולים להטריף את האנדו. זה סיכון ממשי שצריך לקחת בחשבון. כדאי מאוד להיות במעקב אצל רופא אנדו במהלך הטיפולים ולעדכן אותו ואת רופא הפריון על כל שינוי בתסמינים. לשאיבה יש את הסיכונים שלה - בעיקר ההרדמה וגם סכנה של זיהום. כמו שכתבתי קודם - עבורי הקטע הקשה הוא הפן הנפשי. אבל גם ההזרקות הן לא כיף גדול וגם לא התמיכה (שהיא אמנם לא כואבת, אבל גתופעות הלוואי שלה לא נעימות במיוחד). בקיצור כמו שזואילי כתבה - זה בהחלט סרט לא קל. אבל - המוני נשים עוברות את זה ואם תאלצי לעבור את זה אני בטוחה שתעשי את זה כמו גדולה. יחד עם זאת אני מחזיקה לך אצבעות להזרעה הנוכחית. בהצלחה!!!

liats80

New member
היי מאיה

זו שאלה לא פשוטה. למרות שעל פניו אני נוטה להסכים עם שולמן. תראי, ידוע שהורמונים מעודדים את התפתחות האנדו. וידוע גם שסיכויי ההצלחה עם הזרעות קטנים יותר בהשוואה להפריות. מכאן שיש הגיון ב"לשמור" את ההורמונים להפריות... יש גם עניין של המצב הספציפי. אני למדל עברתי שתי הזרעות עם הורמונים ובכלל לא ניסינו הזרעות ללא הורמונים. כי במקרה שלי הביוץ לא סדיר. הריון מרובה עוברים הוא בהחלט סיכון במקרה של הפריות (אבל לעיתים גם בהזרעות עם הורמונים). את יכולה תמיד להחזיר עובר אחד, אבל אין דרך להבטיח שהעובר הזה לא יתפצל . לגבי השאיבה, מדובר בפרוצדורה הכוללת בדר"כ הרדמה מלאה ותמיד ישנם סיכונים. כן ניתן לבצע שאיבה ללא הרדמה, אבל זה דורש כח סבל. מעבר לסיכונים, הקיימים, השאיבה עצמה באמת לא נוראית. ההדמה היא לזמן קצר ובדר"כ נותנים משככי כאבים כבר בזמן ההרדמה כך שאת מתעוררת עם מעט כאבים בהחלט נסבלים. באופן אישי אני חושבת שהחלק הקשה הוא הפן הנפשי ופחות ההליך עצמו. אבל זה מאוד אינדבידואלי כמובן. בלי קשר לכל זה, אני מאמינה שחשוב שהרופא יקשיב לכם ויסביר לכם את המניעים שלו ללכת עם אופציה א' ולא ב'. אני מניחה שרצית לכתוב שהוא לא מוכן להזרעה עם הורמונים. אני חושבת שבגלל הסיכון הנמוך שכרוך בהזרעות עם הורמונים לעומת הפריות ההחלטה במקרה הזה צריכה להיות שלכם. אבל שוב, עך פניו אני דווקא מסכימה עם ההמלצה של שולמן. זאת כמובן מבלי שאני יודעת דבר עם המקרה הספציפי שלכם. האם הביוץ שלך סדיר? האם הזרע תקין? ובקשר לדקונד אופיניון - תמיד מומלץ! בעיקר כשיש לך ספק כלשהו.

מאיה

מאחר שלא עברתי טיפולים לא אוכל לעזור. מקווה שהתשובות של הבנות עזרו לך מה שאוכל לומר מהכרותי הקצרה עם שולמן שניתן לסמוך עליו. מצד שני את מרגישה שזה לא מספק אותך לכי לחוות דעת שניה שיהיה בהצלחה

פז08

New member
מאיה יקרה

ברוכה הבאה. תראי, אני אמנם לא עברתי טיפולים. אבל ראיתי ממקום מאוד קרוב- גם אחות עם אנדומטריוזיס שעברה טיפולים (אצל שולמן......) וגם בתור אחת שעובדת ממש בתחום....... ולכן מרגישה שיכולה לענות לך ולו באופן חלקי: קודם כל, לגבי פרופסור שולמן, יש לו שם מעולה. מכירה הרבה בנות שמטופלות אצלו, חלקן במסגרת הטיפול ביחידה להפריה חוץ גופית במאיר אותה הוא מנהל, וחלקן בקליניקה הפרטית שלו. גם שמעתי מרופא בכיר שמכיר אותו, שהוא נחשב לאדם מאוד אמין ולא "גרידי". כלומר, במידה והוא חושב נאמר שלאישה אין סיכוי להרות באמצעות שיטה מסוימת, הוא לא "ימשוך אותה" סתם. כך שלדעתי את בידיים טובות. שולמן גם עבד שנים רבות בתל השומר ומכיר את נושא האנדו' מקרוב. יחד עם זאת, אני תמיד ממליצה, למי שקיבלה חוות דעת שהיא לא שלמה איתה, לגשת לחוות דעת נוספת. הדבר היחיד שיש לך להפסיד זה הזמן והכסף, וכמובן הבדיקה שהיא לא נעימה במיוחד...... מבחינת הכסף, אני לא יודעת איזה קופה את, אבל בכללית למשל, ניתן לגשת להתייעצות עם רופא מומחה דרך המושלם, רופא שרשום בספר נותני השירות, תמורת 100 ש"ח בשנה, 3 פעמים. שווה לך לבדוק בקופה שלך אם יש שירות מקביל. לפעמים הרבה לקוחות לא יודעים מה מגיע להם ומפספסים הזדמנויות להתייעצויות שחוסכות כסף.... אני בהחלט ניצלתי את זה בשנה האחרונה. אחד המומחים שהתייעצתי עמו למשל, הוא בארגבל המפורסם, פגישה של כחצי שעה אולי מעט יותר, תמורת 100 ש"ח (במקום 1000) בפרטי, עם תור מאוד זמין לעומת 3 חודשים בתל השומר....... לעניין ה- IVF. שווה בהחלט להבין למה נכנסים עוד לפני. כי בהחלט מדובר בתהליך לא פשוט. יחד עם זאת, אני חושבת שייתכן והפחדים עליהם את מדווחת, נובעים מהזר והלא מוכר. אולי אם תדעי יותר לקראת מה את הולכת, הדברים יראו פחות מאיימים. דווקא ההצעה של שולמן, בהיבט הזה נראית לי מאוד רלבנטית. אפילו רק מחזור אחד "טבעי", ללא הורמונים, יוכל לכוון ולהכין אותך יותר לאן את הולכת, ואותו (את פרופסור שולמן) וגם אותך, ללמד יותר על הגוף שלך, זמן הביוץ, כמות הזקיקים וכו'. אני רוצה בבקשה לתקן את ליאת תיקון קטן, בתקווה שאינני טועה ומטעה. ליאת כתבה שלפעמים מדלגים בהפריה חוץ גופית על שלב הדיכוי. למיטב ידיעתי, בהפריה חוץ גופית אין שום אפשרות לדלג על דיכוי. יכול להיות בהחלט, שבהתאם לפרוטוקול הדיכוי יופיע לא בהתחלה אלא לאחר תחילת הסטימולציה עם ההורמונים, אבל ללא דיכוי כלל, יש סיכוי סביר שאישה תבייץ עצמונית ואז השאיבה תתפספס.......... לגבי אנדו' והורמונים- בוודאי שהורמונים יכולית ללבות אנדו'. עם זאת, עם הרופא מבין באנדו' (ולמיטב ידיעתי שולמן מבין בכך) ואם האישה עומדת בקשר מתמיד עם רופא האנדו', אזי ניתן להתחיל עם כמויות קטנות יותר של הורמונים תוך מעקב בד בבד על מצב האנדו' בגוף. כך אפשר למזער נזקים ולאזן בין הרצון לשלוט באנדו כמה שיותר מחד, ומאידך לנסות להשיג הריון...... לגבי השאיבה עצמה- שוב- מאמינה שאם יכינו אותך יותר, פחות תפחדי. נכון, מדובר בפעולה הנעשית בהרדמה כללית, אבל יש לזכור שהיום אנחנו במאה ה- 21, יש רופאים מעולים, השיטות השתכללו, וההרדמה בה משתמשים היא הרדמה "שטחית" ולא עמוקה כמו זו בניתוח. כמו כן אני מבינה מדיווחים של בנות שעברו שאיבה עם אנדו', שלעיתים נותנים אנטיביוטיקה לנשים עם אנדו' על מנת למזער את הסיכון לזיהום. זה מה שאני יכולה לתרום. אני כאמור, לא עברתי על גופי ולא חוותי טיפולי פריון. לכן אני חושבת שאת יכולה להעזר המון במה שזואילי וליאת רשמו לך. אני גם מאמינה שרופא שמכיר אותך, את גופך, ההיסטוריה הבריאותית שלך ומצב האנדו' שלך יוכל בהחלט להכין אותך בצורה הטובה ביותר- פיזית ונפשית. אני גם מצטרפת להמלצת הבנות, לחפש מקור לליווי ותמיכה בהיבט הנפשי. יש בהרבה מרפאות / מרכזי אישה קבוצות תמיכה למיניהן. שוב- לא יודעת באיזה קופה את אבל שווה לך לברר בקופה. יש גם אפשרות לתמיכה של עובדת סוציאלית ו / או פסיכולוגית, לא יודעת הרבה לגבי התשלום, אבל בהחלט יש...... אז רק צריך לברר...... בינתיים שולחת לך הרבה
ובהצלחה!!

פז08

New member
אממממממ לצערי עדיין אין

אבל זה בהחלט משהו ששווה לחשוב עליו ולהרים את הכפפה.... אם יהיה ביקוש של מספר מינמאלי של בנות מאזור המרכז, ששייכות לכללית, אפשר לארגן משהו....

קבוצת תמיכה

בעמותת אנד"י עלה הרעיון להקים קבוצת תמיכה. כמובן שזה דורש מינמום מסויים של נשים והתארגנות בהתאם. במידה ויהיו מספיק פניות מנשים שמעוניינות להשתתף נוכל לקדם את הנושא בעמותה. מוזמנות לשלוח למייל שלי בעמותה [email protected] לינק לאתר אנד"י http://www.endi.org.il

למעלה