צריכה את עצתכם

צריכה את עצתכם

שלום רב לכולם. אני קוראת כאן המון וכעת צריכה את עצתכם מנסיונכם במספר בעיות.... ומהקל אל הכבד.... ראשית אומר שאני 7 שנים ביחד עם בעלי מתוכן 5 שנות נישואים. והבעיה היא עם משפחתו ובעיקר עם אמו. 1. מה עושים עם חמות חוקרת שב"כ? כל היום רק שואלת איפה היינו, מה עשינו אם ירדנו שניה לקנות משהו מה קנינו. אם היא התקשרה ואנחנו לא בבית איפה היינו וכו וכו כיד הדמיון הטובה עליכם.... אי אפשר להיפגש עמה בלי שהיא "תראיין" אותנו, בעיקר אותי. הבעיה החמירה מאז נולד בננו לפני מספר חודשים ומאז היא מתחקרת בכל הקשור אליו ובעיקר "מתי הוריך ראו אותו לאחרונה" כדי שאז תוכל לרוץ לספר לכולם כמה הם לא רואים את הנכד והוריי כן.... 2. מה עושים שחמותי מבקרת את גיסתי כלתה השניה בנוכחותי? אני בטוחה שזה גם קורה להפך אבל שיבושם לה. בכל מקרה, אני לא צריכה לשמוע את הביקורת הזו... מה גם לכל אחת היא מספרת כמה היא מעדיפה שאנחנו נבוא ולא הם וכו.. 3. זה הדבר הכי קשה שיש לי איתה ועם משפחתו בכלל. חוץ מהדברים השגרתיים שאני צריכה לשמוע ממנה. כגון להוציא תמונת ולהראות כמה הנכד דומה לבנה [למרות שבני דומה לי בדיוק] ולספר לכל העולם שהוא אמר אבא ו"לשכוח" שהוא אמר "אמא" לפני [אצל בני זה AMA] שלזה כבר התרגלתי ואני נותנת לה להתלהב. אבל מאז לידת בני זה נהפך בלתי נסבל. שמעתי בביתי משפטים כגון "לא צריך את אמא עכשיו" "תבוא אלינו סבתא תגדל אותך" [לתינוק בן חודש]... משפחתו יודעת כמה ההנקה חשובה לי וכמה דמעות וקשיים חוויתי עד שהנקתי [בני לא ינק שבועיים ואני שאבתי ימים ולילות לקחתי יועצות ומה לא וכל זאת אחרי לידת ואקום עם המון טחורים ותפרים "גיהנום"] כשהצלחתי סוף סוף להניקו הם ניסו להניא אותי מלהניק מסיבות אינטרסנטיות לגמרי "לא טוב להיות צמוד תמיד לאמא" [תינוק בו חודש-חודשיים] "חבל שהוא לא לוקח בקבוק היה נשאר אצלנו" "אולי ישן אצלנו וניתן לו בקבוק". השיא היה שחמותי "תידרכה" את כולם [אני יודעת זאת ממקור ראשון] להגיד לי ולבעלי כמה הנכד רזה וחסר לו אוכל, כדי שאתן לו בקבוק ושלא מספיק ציצי וכל זאת כדי שישאר אצלם להרב שעות או לילה ואנחנו "נלך לטייל" [פתאום חשוב לה כ"כ שאנחנו נטייל]. לא משנה שבני היה שמנמן ובטיפת חלב אמרו לי להרגיע עם האוכל... אז הדבר האחרון שאפשר היה לומר עליו שהוא רזה. מאז שהוא נולד הם יודעים הכי טוב כי הם "גידלו כבר ילדים". בקיצור את תשבי בצד ותשתקי, מן הרגשה שאת הרחם שהביא לנו את הנכד וכעת תזוזי מהתמונה. בקיצור מאז אני לא מסוגלת להיות במגע איתם. אם הם באים או אנחנו הולכים אני משתגעת מהר מאד. מה לעשות? ניסיתי "לא לשמוע" אבל אז היא עוד יותר מגבירה את הניסיון שלה להוריד את הלגיטימציה שלי. לענות בתקיפות? אני לא כ"כ רוצה מריבות במשפחה אבל מצד שני אני לא מתכוונת לסבול ....

פלפלת164

New member
איפה בעלך בכל הסיפור ?לא הזכרת אותו בכלל

שיעמיד את אמא שלו במקומה ויבהיר לה את מקומה כל אחת ואחד עושה טעויות גם היא עשתה טעויות ואם את לא מבקשת עצה שלא תייעץ לך הייתי ממליצה לך להעמיד את בעלך מולה בתור התחלה שיהיה תקיף וברור ואם זה לא עוזר תבהירי לה את בצורה יפה שאין לה מקום להתערב לך בגידול וחינוך הילד שלךךךךךךךךךךךך והדגש על שלך,כל פעם אני קוראת פה ומשתגעת מהחמיות האלו שירפו קצת שיימצאו להן עיסוקים אחרים חוץ מלהתנחל לכלות בורידים

את צודקת בהחלט

לגבי בעלי. תחילה הוא דיבר בעדינות ויפה ו"רמז" קשה היה לו להאמין שמשמפחתו מתנהגת כך אבל כאשר ראה "הוכחות" [אם אפשר לומר כך] להתנהגותם התחיל להיות תקיף יותר וביחוד שהבין שהקשר בנינו יהרס אם לא יהיה לי גבר תומך מאחורי.

פלפלת164

New member
לדעתי הבעיה איתה ניתנת לפיתרון מיידי בעזרת

שיחה נוקבת ותקיפה של בעלך או אפילו שניכם איתה לבד ולהבהיר לה שאתם לא נמצאים בתחנת משטרה באיזה חקירה והיא עדיין לא עשתה הסבה לחוקרת ואף אחד לא אוהב שנכנסים לו לעורקים גם היא לא הייתה רוצה שכלתה תדגור לה על הוריד לכן הסבירו לה בצורה שלא משתמעת לשתי פנים שאם היא רוצה להמשיך בחיים רגילים ולראות הנכדים שתיתן לך לגדל אותם בשקט ואת ההמלצות שלה תשמור לעצמה שתהיה רק סבתא כי זה התפקיד שלה אם זה מוצא חן בעיניה או לא אין לה שום מילה בעניין חינוך הנכדים .

תמר36

New member
למה בכלל את מתיחסת לשטויות שלה?

היא מנסה להרגיז אותך ומצליחה. תנסי לזרום עם המוח המעווט שלה. למשל: לא צריך את אמא? בטח שלא צריך, אני כבר מארגנת לתינוק תיק, אין לי ספק שתוך יום החבילה חוזרת הנה.... אני לא הייתי עונה רק מלהגת ומצחקקת על האמירות המטופשות. עוד משהו, היא הריי מתה שתתיחסי למה שהיא אומרת, אז תני לה לדבר, תעשי את עצמך מדברת בטלפון או שקועה במשהו אחר ולא להגיב, כשהיא תראה שאין לה קהל הי, אוליי, תפסיק.

לאמא עם התינוקי הכי בעולם!../images/Emo95.gif

ואענה לך מהקל לכבד וקצת בהומור. א. חמותך חוקרת שב"כ ? שלחי אותה ליו"ש. וברצינות.כשהיא חוקרת עני לאקונית, בקצרה. למשל איפה הייתם ? בסידורים / יצאנו/ לא היינו בבית. כלומר תשובות שבמשך הזמן תבין לבד. ב. לגבי התינוק,וכאן חד משמעית. את אמא שלו. אל תאפשרי ! שלא יישן בלעדייך (בוודאי לא בשלב כה מוקדם). אל תתייחסי לנאמר. ואם ממש תרגישי צורך לענות, תהיי אסרטיבית ותעני מה שאת מבינה ברגישות אך בתקיפות. שהמסר יעבור חד משמעית. שיהיה ברור לכולם מי "הבוס". אל תהססי. איך שתציעי את המיטה כעת כך תשני עליה. גם אם יכעסו/ יעלבו לבסוף יבינו. ג. לגבי הריכולים על גיסתך. הזהרי. אל תשתפי פעולה ולו מהסיבה שזה עלול לגרום למריבה ביניכם (עם גיסתך) בשלב מסוים. וחוץ מזה הרבה כוח ובריאות.

להתמודד עם הומור ואדישות

1. לגבי החקירות: לענות בקצרה. למשל "היכן הייתם"? בסדורים. איזה סידורים? סתם, כל מיני. מה קניתם? סתם כל מיני וכדומה. בסוף ימאס לה לשאול אם התשובות שהיא מקבלת אינן מספקות את יצר הסקרנות. 2. לגבי גיסתך....אם היית דתית הייתי אומרת שמשפט כמו "בואי לא נגלוש ללשון הרע" עושה את העבודה בדרך כלל. ואם לא - אז לנסות להעביר נושא. או למצוא צידוק לגיסתך - אבל לא להגזים. (כי לפעמים כשמשבחים מישהו - גורמים להגברת הבקורת עליו). 3. לגבי התינוק : שתתלהב שהוא דומה לאבא שלו וכו'. זה ממש לא משנה. אבל לשים גבולות ברורים. מה הילד שלך אוכל, מה הוא לובש וכדומה - רק את ובעלך מחליטים. זה בכלל לא צריך להיות דיון משפחתי. להוריד מהר מהעץ שהילד ישן איתם בלעדייך. (אני תמיד אומרת שאם ילדיי לא יהיו איתי - אני לא אצליח לישון בלילה. אני מחוברת אליהם ולא רק הם אליי). להיות מאד ברורה בעניינים הללו ולא להניח פתח לדיון ("הילחד ינק עד גיל שנה לפחות. נקודה", "היכן שהילד נמצא - שם גם אני. נקודה".) להיות אסטרטיבית, אבל לא תקיפה מדי או חוצפנית מדי. פשוט לא להשאיר את פתח הכניסה לנושאים שאת לא מוכנה לדון עליהם. בהצלחה.

הבאת לי רעיון מצויין ותודה לך!

אני מחוברת אליו ולא נרדמת בלעדיו, ממש אהבתי את התשובות!

מעצבנת

לענות לה בתקיפות ופוליטיקה. תשאלי אותה אם היא הייתה משאירה ילד בן חודש לבד ללילה ?? ובלי ההורים זה לבד. קרציה.

פרצלה

New member
על משפט כמו לא צריך את אמא

וסבתא תגדל אותך הייתי מרחיקה ממנה את הילד.

pilpeletbm

New member
וואוו הצלחת להעלות לי את הדם לראש ../images/Emo46.gif

את חייבת להעמיד אותה במקום זה לא חייב להעשות במריבות , כמו שאמרו קודמותיי אסרטיביות !!!! כשאת אומרת משהו זה חייב להיות בטון שאינו משתמע לשתי פנים החלטתי להניק וזהו ! את לא חייבת הסברים לאף אחד. הילד צריך אותי בלילה ! ילד קטן לא מוציאה אותו מחוץ לבית ! הייתי מתקנת כאשר היא "שוכחת" שאמר קודם אמא, "הגזמת מה את לא זוכרת שאמר קודם כל אימא ?" עושה רושם שאם לא תעמידי גבולות עכשיו יהיה לך מאוד קשה אחר כך.

בבולה

New member
איזה דז'ה וו

חמותי הייתה נוהגת להגיד יומם וליל איך הבת שלי דומה לבנות שלה (וזה אמת, חצי מהמטען הגנטי שלה בא מהם). ואילו היום כשאפילו אני מודה בפה מלא שהיא מאוד דומה לצד "השני" (אין צדדים כולנו משפחה) היא מצידה טוענת "כן, כן אבל בהתחלה היא הייתה דומה שתי טיפות מים לך (כלומר לי, לאם הגאה)". כולנו אוהבים תינוקות, הם מתוקים, חמודים ויש להם ריח מדהים. קשה לה להיות תלויה בך כדי לקבל אותו וזו הצורה שלה לנסות לגרום לך לתת לה את הילד. אומנם האופן שבו היא עושה את זה קצת מעצבן אבל אני בטוחה שאם תסתכלי בעיניים יותר מפוכחות תראי שזה באמת בא מאהבה. כנ"ל דרך אגב היה אצלי לגבי הנקה.

למעלה