צריכה את עזרתם

צריכה את עזרתם

אז ככה- אני בחורה צעירה, אין לי תעודת בגרות ושנים לא נגעתי באנגלית, אני בקושי יודעת אנגלית, לא יודעת לקרוא(בזמנו בבית ספר הייתה לי זכות הקראה) עכשיו הגעתי להחלטה שאני מאוד רוצה ללמוד, להגיע ללימודים גבוהים ואף לחוגים נבחרים, הצבתי לעצמי מטרה וכמה זמן שזה יקח זה יקח ומה שאצטרך לעשות אעשה. עומדות לפני כמה אפשרויות בינהן אני מתלבטת, 1. השלמת בגרויות 2. מכינה של אחת האונבירסיטאות לחסרי תעודת בגרות. 3. לימודים באוניברסיטה הפתוחה. חשבתי בהתחלה ללמוד משהו כמו סוציולוגיה ותקשורת ולכן חשבתי ללמוד באוניברסיטה הפתוחה, סוציולוגיה זה משהו שתמיד הייתי טובה בו, ועכשיו אני יותר נוטה לכיוון של להשלים את הבגרויות או לעשות מכינה על מנת ללמוד משהו יותר מדעי אולי ביולוגיה אולי משהו כמו מדעי הקוגניציה או משהו כזה, אני מחפשת משהו שהוא שילוב של מדעי והומני יותר, להשלמת למכינה באוניברסיטה מה שאני הכי נוטה לכיוונו כרגע יש עוד זמן כי פיספתי את השנה הזאת, העניין הוא שאני רוצה להתחיל ללמוד עכשיו, אני יודעת שאחד מתנאי הקבלה למכינה הוא פסיכומטרי ושוקלת אם ללמוד עכשיו לפסיכומטרי, או לקחת איזשהו קורס אחד במקומות להשלמת בגרויות באנגלית,לגבי הפסיכומטרי אני חוששת מהאנגלית מאוד, וגם מהמתמטיקה שלא נגעתי מזמן, שאלתי היא לגבי האנגלית מה הכי כדאי לי לעשות, אולי לקחת איזשהו קורס שמתחיל מהיסוד בכל מיני מכונים , לא יודעת..או שבפסיכומטרי כבר ילמדו אותי...אני צריכה ללמוד אנגלית מהיסוד ולא יודעת איפה.. במכינה ילמדו אותי אם אלמד בה אבל אני מעדיפה את הזמן הזה עד המכינה לנצל בלימודי האנגלית, וללמוד אנגלית אולי לפני שאני מתחילה קורס פסיכומטרי שיהיה לי יותר קל ואוכל באמת להוציא ציון גבוה באנגלית בפסיכומטרי. לפי מה שהבנתי הקורסים של הפסיכומטרי הם בערך 3 חודשים לא? אני מצטערת שהודעתי מבולגנת,עם בעייה של מיקוד, וארוכה, בקיצור אני רוצה להגיע ללימודים גבוהים ורוצה לנצל את הזמן מעכשיו עד למכינה(שאליה אצטרך להגיע עם פסיכומטרי ורמת אנגלית כלשהי,מינימלית שאין לי כרגע) ולא יודעת איזה מסגרת של לימודי אנגלית הכי תתאים לי מתוך יציאה מנקודת הנחה שאני לא יודעת כלום באנגלית חוץ מהאותיות, לא לקרוא, לא לכתוב, לא דיקדוק, אוצר מילים דל ביותר. ואם בכל זאת ארצה ללמוד באוניברסיטה הפתוחה גם שם יש כל מיני קורסים באנגלית לא? מאיזה רמה? האמת שהודעתי כזו מבולגנת כי אני מרגישה שכאילו יש לי עוד הרבה מה לשאול ואני לא יודעת מה לשאול, בכל אופן יש לי ייעוץ בהכוונה לחיילים משוחררים עוד כמה ימים , אני מקווה שזה יגם יעזור לי ויעשה לי קצת סדר בראש לגבי למה לאיזה לימודים גבוהים אני באמת שואפת להגיע, ואיפה ואיך להתחיל לצעוד את הצעד הראשון בתחילת הדרך הזו, אשמח לכל התייחסות, תגובה, עצה. תודה מראש עלמה.

והאם לא יהיה לי קשה לעשות

פסיכומטרי אם לא עשיתי בגרות קודם?...אני מדברת על האנגלית והמתמטיקה, מצד שני לגבי המכינה של האוניברסיטה נדרש כבר פסיכומטרי כתנאי קבלה. אולי בכל זאת כדאי לי להשלים במכונים להשלמת בגרויות ואז לעשות פסיכומטרי? אבל המכינה של האוניברסיטה ניראת לי משהו יותר טוב.

אני מאוד רוצה להגיע בסופו של דבר

לרמה מאוד גבוה באנגלית, לרמת של שפת אם וגם לשפה גבוה באנגלית , למשל שאוכל לקרוא ספר של שייקספיר באנגלית,(ואולי אפילו ללמוד בעתיד בחו"ל לעשות וללמוד לתואר בשפה האנגלית) איך אוכל לעשות זאת? בדרך המהירה ביותר?

לפחות יש לי שאיפות, מקסימום זה

יצליח

תחילתו וסופו של דבר

כל לימוד אקדמי דורש ידע ברמה סבירה+ באנגלית. כך למשל גם מי שנתוני הקבלה שלו (בגרות ופסיכומטרי) אבל רמת הידיעות באנגלית נמוכה ידחה. באוניברסיטה הפתוחה אין דרישות קבלה למעט... ידע באנגלית. נראה לי שבשלב ראשון עליך לשפר את הידע בשפה בדרך ללימודים אקדמיים. לאחר מכן תוכלי לבחור את המשך הדרך. השאלה היא מה רמת הידע הנוכחית. נראה לי שכדאי לפנות ליועץ במכינה קדם אקדמית כלשהי, ולראות אם תוכלי להתקבל למכינה. אם כן, מה טוב. מכינה היא מסגרת טובה להשלמת בגרות. אלטרנטיבית שפרי את הידע באנגלית ופני ללמוד באוניברסיטה הפתוחה ללא תעודת בגרות.

מבחינה פרקטית, איפה ניתן ללמוד

אנגלית מהבסיס? אמורים להיות כל מיני מכונים לאנגלית לא? אשמח אם אוכל לקבל שמות של מכונים כאלה

ומה לגבי הפסיכומטרי?

בעקבות כל מה שאמרתי, האם אפשר ללמוד בנפרד לפסיכומטרי ושם בקורס אלמדו אותי מה שצריך או שצריך איזשהו בסיס כלהולכים ללמוד בקורס לפסיכוטרי?

הפסיכומטרי

באיזה אזור בארץ את רוצה ללמוד אנגלית? מוטב ללמוד קודם בקורס לאנגלית ורק לאחר מכם לפסיכומטרי.

אז איזה קורסים באנגלית יש?

אם תוכלו לתת לי שמות של מקומות, אני רוצה ללמוד אנגלית באיזור השרון(לא נתניה)

אנגלית

6/2004 אנגלית, ספרדית. תעודת גמר בהתאם למסלול לימודי יום או ערב דרישות השכלה לא מוגדרות+ ראיון/מבחן 09/8639222 דואר וינגייט 42902 מכללה לחינוך גופני ולספורט, השתלמויות, מכון וינגייט מידע נוסף במוסד 8/2004 אנגלית, אנגלית עסקית. תעודת גמר בהתאם למסלול לימודי ערב דרישות השכלה לא מוגדרות+ ראיון/מבחן 03/6113600 החילזון 12 בית הקריסטל 52522 בריטיש קאונסיל, רמת גן, מועצה בריטית לתרבות מידע נוסף במוסד 2/2004 אנגלית עסקית תעודת גמר בהתאם למסלול לימודי ערב דרישות השכלה לא מוגדרות+ ראיון/מבחן 03/6711900 פרץ ברנשטיין 7 כפר המכביה 52247 מרכז ישראלי לניהול, המי"ל, רמת גן 2003 אנגלית עסקית. אנגלית טכנית. אנגלית מדעית. תעודת גמר בהתאם למסלול לימודי יום או ערב דרישות השכלה לא מוגדרות+ ראיון/מבחן 03/5276910 ארלוזורוב 106 62097 בי"ס במילים אחרות תיעוד "וורד", ת"א ערבית, ערבית מדובר, עברית, אנגלית. גם קורסים מרוכזים. נפתח גם בת"א קורס ערבית מדוברת. תעודת גמר בהתאם למסלול לימודי יום או ערב דרישות השכלה לא מוגדרות+ ראיון/מבחן 09/8352312 ת.ד.6086 זלמן שזר 3 42160 אולפן עקיבא, מרכז לשפה ותרבות, נתניה אנגלית שוטפת, עסקית, הכנה למבחן אמי"ר ועוד. תעודת גמר בהתאם למסלול לימודי יום או ערב דרישות השכלה לא מוגדרות+ ראיון/מבחן 03/6292520 בן יהודה 32 בית אל על קומה 9 63805 בי"ס להכנה למבחנים באנגלית, ג'מקס, ת"א

תודה, אבל אלו כל המקומות?

או שיש עוד מכונים? ומה לגבי יותר איזור השרון-הרצליה,רעננה, כפר סבא, הוד השרון, רמת השרון?

למעלה