צריכה את עזרתכן ..

NoGaE

New member
צריכה את עזרתכן ..

אני אמא לילדה מקסימה בת חצי שנה, כ- 4 חודשים הקטנה ניזונה מהנקה בלבד. ובעקבות התמעטות בחלב השלמתי את התזונה עם תחילף. בגיל 5 חודשים התחלנו עם מוצקים והולך מצויין [הנקה, ארוחת בוקר של פירות מלאה, תחליף, א.צהרים ירקות עם בשר + תחליף ובערב לפני השינה בקבוק עם חלב שאוב]. השבוע חזרתי לעבודה, אין מצב בו אני אוכל לשאוב בעבודה [סיבות אוביקטיביות תאמינו לי ..]. אני מעוניינת להמשיך להניק או לחילופין לתת לנסיכה חלב שאוב במקום התחליץ, אבל קשה לי [נפשית ופיזית] נראה כי הקטנה מלבד ההנקה בבוקר אינה מעוניינת לינוק יותר, זה עצוב לי וקצת קשה .. מצד שני לא ממש עוזר כדי לשמור על כמות תפוקה מינימלית לשאיבה. אני מרגישה שאני נמצאת באזור הדימדומים - לא פה ולא שם. לא מצליחה לגמור עם ההנקה, לא רוצה אבל קשה להמשיך ככה - מצב של כאבים בשדיים ולא ממש יוצא חלב. אני לא יודעת מה לעשות - בכל זאת להתעקש ולהמשיך? איך אפשר להמשיך ? או איך "לגמול את עצמי"? מצטערת שהשאלה היא ארוכה וקצת מבולבלת, אני בעצמי קצת מבולבלת בעניין. אשמח לקבל הצעות מכן או כל התייחסות. תודה.

גילי51

New member
בעיקר עידוד...

אל איוש,עליך לגדל את הילדה ,אמא עצבנית,לחוצה או מבולבלת לא תורמת לעניין,נסי להניק מתי שמזדמן לך וגם לשאוב ,כך לפחות תשמרי על כמות.אני מבינה את הרצון לא לתת את התחליף אולי הציעי לה יותר מזונות מוצקים ובמקום לתת לה בקבוק עם תחליף בנוסף לארוחת צהריים,הציעי עוד קצת מזון מוצק ומים(מתערבת איתך שאת הבקבוק עם תחליף היא שותה בגלל שהיא אולי צמאה או לא שבעה...),נסי לעשות מרטון שאיבה והנקה בסוף שבוע שאת נמצאת איתה.משאבה טובה וחזקה יכולה לעזור בהרבה ולקצר את זמן השאיבה. ודברי עם יועצת או רופא לגבי כאבים בשדיים,מצב של גודש יכול להחמיר ולגרום לדלקת חמורה,טפלי בעצמך.בהחלט קודם כל קשה לגמול את עצמך מהנקה ותמיד קיימת תחושה שלא עשית מספיק,חודשים שהנקת הם לזכותך...ולזכותה.וזה יותר טוב מכלום...את עושה את המקסימום!!! הרבה הצלחה בהמשך ,בתקווה שתמשיכי להניק למרות הכל!!!

NoGaE

New member
תודה רבה על ההתייחסות

שוב תודה רבה על ההתייחסות. רק בכדי להדגיש אני מבולבלת עם עניין ההנקה. הילדה מקסימה - לא חלמתי או תיארתי שיכול להיות כך, זה הרבה יותר טוב מכל חלום ומשאלה [טפו טפו טפו]. העניין עם ההנקה מדומה יותר ל"הפרה מעוניינת להניק יותר מאשר העגלה מעוניינת לינוק" משהו בסיגנון. מבחינתי להניק כמה שיותר - אין דבר טוב יותר מזה. וייתכן וכי יש גודש ולכן קצת כואב, העניין הוא כי קשה לי לווסת והתארגן כך שאוכל לשאוב די לארוחה - והשאיבות הרבות האלה הורגות אותי, במשך היום אין די חלב [לכן הקטנה גם לא רוצה לינוק] בלילה לפני השינה אני מצליחה לשאוב כ- 100 CC בממוצע, אך בלילה אני מתעוררת בגלל הגודש .. כך שאם אני קמה לשאוב אז לא נשאר לקטנה לארוחת הבוקר [פינוק הדדי לפני היציאה לעבודה]. אז .. לא יודעת רוצה להאמין שנמצא את הפיתרון , אשמח להצעות איך אפשר, אם בכלל, לווסת את השאיבות.

גילי51

New member
תמיד יש פתרון...../images/Emo6.gif

מוזר שאם תשאבי בלילה ,אז לא נשאר לך לבוקר.החלב תמיד ישנו,הוא לא נעלם סתם כך.ועוד נקודה,שאיבה/הנקה לתעים תכופות רק מגבירה את התפוקה,כך שאם את קמה באופן די שגרתי לשאיבה בלילה אחרי כמה זמן גוף אמור לקלוט את המסר.בכל זאת ,הייתי מציעה לך להמשיך לשאוב ולהניק,תנצלי את סופישבוע למרטון שאיבה/הנקה ותראי שכעבור זמן מה הכל מסתדר.תאמיני לי,(ניסיון אישי)עושים הרבה דברים על מנת שהנקה תסתדר ותעבוד!אז... אם רוצים אין זו אגדה.תמיד אמרתי,שהנקה היא לא רק אופן הזנה אלא משהו מעבר... מקווה שעזרתי,לפחות בעידוד ! בהצלחה רבה!!!! אמא של טל נ.ב-ניסית להיפגש עם יועצת הנקה מוסמכת ולשאול אותה לגבי הפתרון???ממליצה בחום.

למעלה