צריכה את עזרתכן.....

adidush34

New member
צריכה את עזרתכן.....

התחלתי קורס תפירה בסיסי ופשוט התאהבתי. זה לא הולך להיות המקצוע שלי אלא אני הולכת לתפור בעיקר לעצמי ולמשפחה קניתי מכונת תפירה חדשה (ברנט 56) ועכשיו אני ממש מתלבטת אם לרכוש גם אוברלוק. הבעיה היא בעיקר כלכלית. ולכן יש כמה אופציות: ברנינה חדש D700 או שאפשר להסתפק בברנינה יד שניה 334ds או תעשייתית יד שניה של kingtex במצב חדש?????

שש שבע

New member
תעשיתית קינגטקס משומשת

היא מצוינת, ועובדת רצוף ומהר בלי להתעיף, למרות שאני בעד חדשות, אבל אם הייתי צריכה לבחור אז הייתי בוחרת בה. אבל אין לה פלטת כלה, ולכן אולי כדאי לשקול את אחת הברנינות בגלל תך הכלה.

adidush34

New member
מה זה תך כלה אם יורשה לי לשאול...

בנוסף גם הבנתי שהחיסרון בתעשייתית זה שהיא יודעת לעשות רק תפר אחד לעומת הביתיות

שש שבע

New member
אוברלוק עושה רק אוברלוק

גם הכיווץ הוא באוברלוק. ואה, יש תך ביטחון. לגבי "תעשיתיות עושות רק תפר אחד" זה נכון, וביתיות עושות הרבה תפרים, אבל אוברלוק עושה רק אוברלוק, ביתית לא עושה יותר מתעשיתית במקרה הזה, (פרט לתך כלה שהוא בעצם אותו התפר רק עם פלטה שונה) , אפשר לקנות פלטה נוספת רגילה ולגשת לחרט או כרסם בעל מקצוע, או סתם בעל עם ידים טובות שיצר את הלשונית שעליה החוטים מתלפפים, לכדי עובי של מחט ויש לך תך כלה למתעשיתית, רק במהירות סילון...

אוברלוק תעשיתי שלי יוקי עושה גם תפר כלה

הוא בן מאתים שנה ועובד כמו סוס כדי לעשות תפר כלה צריך להחליף את הפלטה לפלטה אחרת ולסובב את הברגים לשינוי רוחב תפר .

שש שבע

New member
גם שלי עושה, אבל היא לא נולדה ככה

ואם יש תעשיתית שנולדה עם תך כלה היא לא 5 חוטים, שנדמה לי שהקינגטקס המדוברת כזו.

lirola

New member
את יכולה לפרט לגבי השדרוג?

זו פלטה שאפשר להזמין או צריך להכין אותה באופן מיוחד? איך זה עובד.

הפלטה המיוחדת היא קומבינה שהטכנאי הכין

הפלטה מקטינה את רוחב התפר בגלל לשון שליבה צרה בחנויות ידועות כמו "הירשנזון" אמרו לנו שאין כזה דבר ועובדה שיש . הטכנאי שעשה לי את זה יוסי 052-4548070 "מכרתי " את שירותיו להרבה קולגות שלי את יכולה למסור שאני המלצתי הוא מראשון .

שש שבע

New member
חכמולוגית

ומה חידשת? שהכינו לך פלטה לתך כלה? זה לא מה שאמרתי? כי אוברלוק 5 חוטים לא עושה תך כלה. באוברלוק 3 חוטים תעשיתית יש אפשרות עוד מהתחלה לתך כלה. וב-5 חוטים צריך פלטה לכך... ככה אני עובדת עם שלי 14 שנה, בקינגטקס 5 חוטים...

שאלה קטנה נוספת האם הפלטה שהוא הכין גם

יוצרת גם תכים יותר רחבים או רק את התפר של הכלה .ז"א כשאת מסיימת עם תפר הכלה את צריכה להחליף את הפלטה?

lirola

New member
וגם באוברלוק תעשייתית 4 חוטים צריך

פלטה חלופית בשביל תפר כלה או לא?

lirola

New member
לדעתך כשאקנה תעשייתית אצטרך 4 או 5 חוטים

מצד אחד הבנתי את ההבדלים, שהחמישה חוטים מיועדת גם לניקוי וגם לחיבור של אריגים בעוד שהמכונה עם 4 חוטים רק תנקה אריגים. כך שלפי מה שאני מבינה אני צריכה רק את המכונה עם 4 חוטים. האם את רואה צורך כלשהו שאקנה 5 חוטים? יש איזה שימוש נוסף שאני לא יודעת עליו?

lirola

New member
כתבת על ההבדלים, עדיין לא הייתי סגורה

מה יותר מתאים לצרכים שלי. אבל תודה.

למעלה