צריכה את עזרתכן

Shame in you

New member
צריכה את עזרתכן

הייתי היום אצל הגניקולוג. הוא נתן לי בדיקת קולונסקופיה לאיתור אנדו'. אבל אני צריכה את עזרתכן בעניין אחר- בלי קשר לחשד באנדו', הרופא נתן לי מרשם לגלולות נגד הריון, כדי להרגיע את כאבי המחזור. הבעיה היא, שכשאמרתי את זה לאמא שלי היא התחילה לצרוח עליי ואמרה שזה ממש לא בריא ועושה סרטן ועקרות ומיליון בעיות וזה מאוד מסוכן. שיערתי שאתן מבינות בגלולות יותר ממני, לכן רציתי לשאול אם זה באמת כזה או שהיא מגזימה.

נעמי 17

New member
טוב, מה יותר טוב? אנדו?

עקרות לא נובעת מגלולות, היא יכולה לנבוע מאנדו לא מבוקר. סרטן לא עלנו, אין לי מידע בדוק אבל הגלולות של היום אינן הגלולות של פעם הו מבוקרות , רמת ההורמונים נמוכה יחסית. אנדו ללא בקרה וללא גלולות בוודאות יכול לגרום למקרים מסכני חיים: אבדן כליה, חור בריאה, חסימות מעיים ודימום תוך בטני. השאלה היא מה עדיף?

Shame in you

New member
השאלה היא לא על אנדו'

כי עדיין לא אבחנו אותו. גם במידה שאין לי אנדו', הרופא ממליץ לקחת גלולות. ואני שואל, האם גם אם אני בריאה מהבחינה הזו, האם לדעתכן לקחת גלולות זה באמת כזה מסוכן.

זואילי

New member
לדעתי האישית

בלבד - זה באמת לא כזה מסוכן. האנדו מבחינתי הרבה יותר מסוכן. תעשי גוגל על גלולות - ותראי לעצמך ולאמא שלך מה כותבים היום על גלולות והיתרונות שלהם. אני חושבת שהגיע הזמן לקחת את אמא שלך איתך לבדיקות.... נכון שזה יישמע לך אולי מביך מאוד, אבל... אמא שלך לא צריכה להיות איתך בזמן הבדיקה הגניקולוגית. אם את מתביישת לדבר נגיד על יחסי מין וכו' - את יכולה כשאת נכנסת לרופא להגיד לאמא שלך שתתן לך דקה לבד. עדכני את הרופא שלא ידבר ליד אמך על סקס. בזה נגמר העניין. קראי לה להיכנס. כל שאר השאלות שתישאלי וכל ההסברים שתקבלי - אימך תשב לידך ותתחיל להפנים. ואם היא תרצה לצרוח על מישהו - שתעשה את זה על הרופא. (מה שסביר שלא יקרה). עכשיו - תראי לאמא שלך את אותו קישור שהיה פה לתוכנית שבה השתתף ד"ר סוריאנו והסביר על האנדו. תתחילו לקרוא שתיכן קצת יותר אינפורמציה. תעשי את הבדיקות שצריך. משם, הכל יהיה הרבה יותר פשוט (יחסית...)

נעמי 17

New member
הייתי עושה מחקר מעמיק

ומתייעצת עם מומחים בתחום. אין לי תשובה חד משמעית ואני לא מומחית

זואילי

New member
ולגבי הקולונו'

תעשי לעצמך טובה, אם כבר לעשות בדיקה זו - ועל מנת לאתר בה אנדו - תעשי רק אצל ד"ר בארגבל. גם עליו תעשי גוגל. לא היית במרפאת האנדו? כדאי מאוד לפני הכל.

למה לצרוח? מה קרה?

אפשר לדבר
תזמיני את אימך לקרוא קצת בפורום. אני נוטלת גלולות ברצף כי אין לי ברירה ומתפללת לטוב. בלי קשר לגלולות זה טוב להתפלל לטוב. יש הרבה דברים מסוכנים בחיים שלנו.חיים ומקווים לטוב.

Shame in you

New member
היא לא תקרא פה..

אבל לא משנה, אני אקח אם יהיה צריך, למרות התנגדותה. השאלה היא עד כמה גלולות הן דבר מסוכן. בשבילי אני שואלת, לא בשביל ההסכמה שלה.אגב, מדובר בתרופות meliane, או משהו כזה, אם מישהי מזהה

תראי זה לא משנה עד כמה זה מסוכן

כי אין לנו ברירה אחרת. יש כאן בנות שלא מקבלות מחזור שתיים שלוש וגם ארבע שנים רצוף. הן נוטלות גלולות ברצף בלי לקבל מחזור.אני בינהן. ואם אני מסתכנת? אז? יש לי ברירה? לא. מליאן אלו גלולות למניעת הריון.

Shame in you

New member
עוד שאלה, ברשותכן!

הרופא גם נתן לי קלנוסקופיה כדי לברר אם יש לי אנדו'. הבדיקה הזו כואבת?

זואילי

New member
הייתה לי תשובה בשבילך

אבל בגלל שאני עכשיו ממש מפחידה ולא נעימה, אז ויתרתי. תעשי פה חיפוש עם המילה קולונוסקופיה. תקבלי מושג. ולא... אני באמת חמודה, כשלא כואב לי.

lee E

New member
קצת פרטים.

ענו לך על רוב השאלות. ארוצה להוסיף שהגלולות של פעם אכן נחשדו בגרימת סרטן ושאר ירקות. הגלולות של היום מאוד בטוחות ואפילו נחשבות כמעבכות התפתחות תאים טרום סרטניים מסויימים. אין לאימך ולך מה לדאוג.

galias3

New member
thoughts about pills

And I think that pills are not good for us. I said it before in this forum and I say it again. I don't think that the doctors can say that pills are 100% safe and do not harm us, I do believe that there is a lot f money involved in this industry and no doctor wants to announce it's not good for us. If you read the small booklet attached to the pills packs you can read about all the bad things it can cause. From my experience I can say that after taking pills for 3 months continuosely I gained 5kg and lost any sexual desire, even after 1 month without pills! Also, I was extremely aggressive with the pills. Many of this forum regulars can be the life proof that pills improved their life quality but I think it's very individual. I feel extremely fat now

השאלה היא

מהי התחלופה והאם היא בכלל קיימת? אני, באופן אישי, חושבת שהשימוש בגלולות ברצף הוא הרע במיעוטו כרגע. האופציה האחרת (לא לקחת גלולות) תביא אותי ,במסלול המהיר, לניתוח נוסף. אין לי תופעות לוואי מהגלולות, כפי שתארת שהיו או שיש לך ואני מנובמבר על גלולות ברצף.ועדיין כל הצעה לתחליף אבדוק הייטב כי גם אני לא חושבת שעניין הגלולות הזה מייטיב איתנו בראייה הכוללת לטווח ארוך. שבת שלווה ונעימה, אניש.

galim29

New member
היי חמודה. תבדקי את העניין של הקולונוסקופיה

אני לא זוכרת אם את עושה את הבדיקות בתל השומר אבל קולונוסקופיה לא מגלה אנדו. ואם אעושה אותה רופא גסטרו שלא מכיר את האנדומטריוזיס אז הוא יכול לגרום נזק. אני מציעה שאם את כבר עושה אותה אז אצל בארגבל שמכיר את המחלה. מאוד חשוב שתבדקי טוב את הנושא לפני שאתעשוה אתהבדיקה כי היא לא בדיקה פשוטה עבור בנותעם אנדומטריוזיס ואם יש מעורבות של המעיים זאת לא בדיקה שמומלץ לעשות אותה.

גם אני כמו אניש

בנתיים אין תחלופה והגלולות מחזיקות יפה מאוד את האנדו קצר......אז אני איתן... לא יודעת להגיד מה הגלולות יעשו לנו בעתיד אבל גלולות נלקחות כבר המון המון המון המון שנים ועדיין לא הייתה עדות לסכנה בעקבותיהן.....או שאני לא מעודכנת... לגבי תופעות לוואי מלבד מיגרנות לא זכיתי באחרות ובנתיים עדיף מיגרנה על כאבי אנדו.

למעלה