צריכה את עזרתכן

מישמש33

New member
צריכה את עזרתכן

הייתי אמורה להיות מנותחת לפני חודשיים ובגלל יתר לח"ד נדחה הניתוח. בינתיים האנדו' התלבש גם על הכליה והאורטר ואחרי פגישה עם ד"ר נאדו והיום עם ד"ר סוריאנו נאמר לי שאם לא אעבור את הניתוח בשבועיים הקרובים, הכליה השמאלית שלי תפסיק לתפקד ותגיע לאי ספיקה, מה שמסבך את החיים כהוגן. הוחלט שאם לא ימצא לי תאריך בזמן הקרוב אצטרך לעבור הליך כירורגי להכנסת סטנט (אני חושבת שככה כותבים את זה) לניקוז הכליה ואז אוכל להיות רגועה יחסית לעוד חודש חודשיים. לחץ הדם שלי ירד מעט באמצעות טיפול תרופתי, אך עדיין לא יציב לגמרי ואני ממש לא מרגישה שבמצבי הנפשי הוא יוכל להתייצב יותר. מצד אחד אני מפחדת פחד מוות מניתוח עכשיו ובכלל, מצד שני מצבי הגופני בכי רע ואני עלולה לאבד כליה , אני מפחדת, מבולבלת ובעיקר מרגישה חסרת אונים וחסרת שליטה על החיים שלי. דווקא בחודשים האחרונים, התחלתי להשלים עם המחלה ולחיות איתה יותר בשלום, זה כנראה השפיע עליי ברמת המתח ורמת הכאבים פחתה למרות שאני על משככי כאבים 24/7 , אבל במינונים נמוכים ופתאום זה כמו בוקס לתוך הבטן אני לא יודעת מה יותר טוב לי שד"ר סוריאנו ימצא לי תאריך קרוב או שלחה"ד יסתדר לגמרי ויכניסו לי סטנט אני לא מסוגלת לחשוב בהיגיון כבר מרוב פחד ובלבול מצטערת על האורך, פשוט הייתי חייבת לפרוק את הכל, תודה שאתן כאן.

מיכל235

New member
../images/Emo201.gif

לא יודעת מה לענות לך, אכן עומדת בפניך התלבטות קשה. מציעה לך להתייעץ עם המשפחה הקרובה וביחד לנסות להגיע להחלטה האם לחכות ולעבור את ההליך הכירורגי או לעבור את הניתוח, כי בסופו של דבר הם אלו שיהיו סביבך ויעזרו לך. מחזיקה לך אצבעות
שההחלטה שתבחרי תהיה הנכונה. ושולחת לך המון
תרגישי טוב.

היי

אז יכול מאוד להיות שראיתי אותך שם גם אני הייתי אתמול במרפאה אז מי את....???????? (במסר) ככה אורטר סטנד/ט (אפשר בשני הצורות) כליה ניקוז מילים מאוד מוכרות לי שהרי עברתי את זה פעמיים ... כאשר יש חסימה על האורטר עושים ניקוז כיליה - מכניסים סטנט דרך המותן (בטשטוש) לכיליה ומרוקנים אותה כלומר לכמה ימים את משתינה דרך המותן.......אח"כ עוברים בדיקות לראות מה עם הכיליה והמעבר...זה נראה חיצונית כמו קטטר הסטנט יושב בתוך האורטר ומחוץ לגוף כלומר מהמותן האחורי את רואה צינורית קטטר מחוברת לשקית שתן. מקרה שני כאשר החסימה היא חסימה שצריך להסיר התהליך הוא הכנסת הסטנט לתוך האורטר כלומר הסטנט יושב בתוך האורטר (אין שום דבר מבחוץ) מהכיליה לשלפוחית ובכך "פותח" כביכול את האפשרות למעבר תקין של השתן גם את זה עם אני זוכרת טוב עשו לי בטשטוש.....ונראה לי שלזה התכוונו אצלך. התנסתי בשניהם לשאלות אני כאן (עם מיגרנה אבל כאן) אם לא הסברתי טוב אז את מוזמנת להתקשר אלי...... ומה לגבי המפגש את מגיעה?

מישמש33

New member
תודה על ההסבר המפורט, קצת יותר מרגיע לי עכשיו

ונראה לי שאת צודקת ושהאפשרות השניה נכונה לגביי, ואני חייבת לציין שאני קצת בשוק ממך... כמה שאת עברת, כל פעם אני קוראת תשובות שלך לכל מיני דברים שונים ומורכבים שהאנדו' מזמן לנו ותמיד יש לך גם דוגמא אישית, הוא לא עזב אותך בשקט האנדו' ולאור התשובות המשולבות תמיד בצחוק ואופטימיות, לא נותר לי אלא להצדיע.

מישמש33

New member
כנראה מחר

דיברתי עם חגית, היום הייתה ישיבת צוות, הנטיה לעשות את הניתוח בדחיפות ודווקא לא להכניס סטנט, אבל יש עומס גדול של ניתוחים לכן לא יודעת מה יהיה , מקווה באמת שמחר או לכל המאוחר יו ראשון כבר תהיה להם תשובה בשבילי

זואילי

New member
מישמשית

גם אם לא תקבלי מחר תשובה, נסי לא לחשוב על זה יותר מדי כדי לא להרוס לך את הסופ"ש עם דאגות בעניין מתי יגיע הטלפון המיוחל. הרי דאגות יהיו בכל מקרה ברגע שתגיע תשובה, מקווה שלא יחזיקו אותך יותר מדי באוויר. שיהיה בהצלחה ותעדכני.

לוואנדר

New member
מישמש 33

מישמש הי, כל כך מבינה אותך. לפחות את יודעת שאת בידיים טובות+ מיומנות של ד"ר סוריאנו. היי חזקה ובמעט שהכרתי את סוריאנו קרוב לוודאי ידע מה הכי טוב עבורך. לאוונדר

זואילי

New member
מישמשית

כמנותחת טרייה וכאחת שכליותיי ניצלו - אני קודם כל מבינה את הפחד והחרדה שלך. זק הסבירה לך על עניין הסטנט שאין לי מושג לגביו, ואם הבנתי נכון, כתבת שזה משהו שיוכל להחזיק אותך רגועה לזמן מה עד שימצא תאריך לניתוח. יקירתי, אין פחדנית ממני והחרדה לפני הניתוח הייתה רבה. אצלי היא התרכזה לא בניתוח עצמו אלא בעניין ההרדמה אשר חששתי ממנה מאוד. אבל גם אני התעוררתי ממנה והיום אני אדם חדש. איכות חיים עד ליום הניתוח (יותר נכון, עד לאהובתי זריקת הלוקרין) לא היה משהו שכתוב בלקסיקון שלי והיומיום עם כאבים זה לא משהו שיכולתי עוד לשאת. לכן ידעתי שלא משנה לי כבר מה יהיה בניתוח - כל מה שיקרה שם הוא עבורי בפירוש פרוצדורה טיפולית שאמורה לשפר את מצבי הבריאותי ואת איכות חיי. אני ממש לא רואה את עצמי הופכת לפריקית של ניתוחים, אבל תשמעי, שואלים אותי כל הזמן מה שלומי ואיך אני מרגישה, וסוף סוף שומעים ממני תשובה חיובית. זה לא היה ככה עד הניתוח.זה לא היה ככה מאז שהייתי בת 16. גם אם ביום יום (שלפני הניתוח) פתאום משהו לא היה כואב, זה רק בגלל שאיך שפתחתי את העיניים לקחתי איזה כדור לכאב שמתחיל את היום. והנה אני יום אחרי ששוחררתי מביה"ח ופקחתי את העיניים לעוד יום נטול כל מיחוש שהוא. אשמח לענות לך לכל שאלה במסר. שולחת לך

מישמש33

New member
תודה חמודה

אני כ"כ שמחה שחזרת אלינו ושאת אחרי ונראה שמרגישה סה"כ לא רע, תמשיכי עם האופטימיות, אין כמוך והעיקר תשמרי על עצמך

ר ו מ י ה

New member
מתקשה מאוד לייעץ

האם ד"ר סוריאנו צריך לחזור אליך בתשובה לגבי הקדמת הניתוח?

galim29

New member
מישמש יקרה.... ../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif זה קודם

לצערי לא יודעת כל כך מה להגיד ולייעץ.... אבל נשמע שאת צריכה קודם כל לייצב את עצמך מבחינת הכליה ולא לסכן את עצמך עוד יותר. באמת קשה להחליט. תקחי כמה ימים להיות בטוחה בהחלטה, אבל אם בכל מקרה תצטרכי ניתוח אולי שווה לעשות ולהציל גם את הכליה? אשמח לספר לך על שלבי הניתוח ואולי להרגיע במעט. עברתי לפני שנה (כרתו לי גם כיס מרה). לפחות בחלק הזה אוכל להרגיע קצת את חששותייך, מקווה לפחות. אל תהססי לפנות אלי במסר ולהתקשר... שולחת לך חיבוק גדול בינתיים... אנחנו כאן איתך.

מישמש33

New member
בנות יקרות

תודה על התמיכה וההרגעה, אני חייבת לציין שהיום מצבי הנפשי הרבה יותר טוב, נרגעתי קצת והכנסתי עניינים לפרופורציות. בנוסף, בימים האחרונים לחה"ד יציב יותר ולהפתעתי ממשיך כך (כנראה זה כרגע אך ורק בשליטת הטפול התרופתי ופחות קשור לתחושותיי) וזה בהחלט מעודד. אני מצפה לטלפון מחר מד"ר סוריאנו ואני בהחלט מאמינה שהוא יעשה את כל המאמצים בשביל לתת לי את המענה הנכון למצבי. אין לי ספק שמניתוח אין מנוס הן מבחינת המצב הרעוע והן מבחינת איכות חיי ואני מתחילה להכין את עצמי לזה. שוב תודה על החיזוקים.

אוזנית

New member
מישמש ../images/Emo201.gif

קודם כל רוצה לחזק אותך ומקווה שתהיי בריאה. אין לי הרבה מה לייעץ (ולכן גם לא כתבתי קודם...) אבל מאוד מבינה אותך וחושבת שגם שלשום הפרופורציות שלך היו בהחלט בגדר הנורמלי והמובן מאליו (כליות זה פלונטר אמיתי). שמחה שאת רגועה יותר. בכל מקרה מה שתחליטי, אנא עדכני אותנו ושיהיה בהצלחה.

טוב שאת יותר רגועה../images/Emo24.gifצר לי, אין לי תשובות

אבל מקווה שד"ר סוריאנו האיר אותך עוד קצת מעבר לזק (הבנתי שהיום את מקבלת תשובות ממנו). הרבה הצלחה במה שלא יהיה!

למעלה