צריכה את עזרתכם!

שחף דור

New member
צריכה את עזרתכם!

שלום לכולם!
אני אפרוש בפניכם את סיפורי בקצרה, ואשמח מאוד לעצות/ רעיונות: אני בת 22, מתלבטת כרגע מה ללכת ללמוד, איפה ואיך (ממש כמו כולם) תחום התקשורת זהו בהחלט התחום העיקרי שמעניין אותי, זה מה שלמדתי בתיכון, בזה אני טובה.. ונדמה לי שגם בתחום הזה אני יכולה להצליח. מעבר לכך, תחום הקופירייטינג מושך אותי במיוחד.. אני חושבת שאני יכולה להיות מאוד מוצלחת בכל מה שקשור לרעיונות, יצירתיות, חוש טעם מפותח, אינטואיציה טובה, פסיכולוגיה של "צרכנים", דוברות או יחסי ציבור וכו' אני מבינה בכלליות שכל התחומים האלו קשורים לתחום הפרסום. אבל גם בתוכו יש רבדים שונים ומגוונים ומאוד קשה לי לדעת מה יותר מתאים לי ומה גם יותר יעיל למען העתיד שלי. בנוסף, אני בהתלבטות גדולה אם ללכת ללמוד תואר אקדמאי בתקשורת באונ' או מכללה, ופשוט להתמקד בכיווני פרסום ושיווק, או ישר ללכת למקום כמו "הבצפר" או תרצה גרנות" שהם באמת בתי ספר יותר ספציפים לתחומים שמעניינים אותי. מה שהופך את ההתלבטות ליותר קשה הוא החשש מ"להיכנס לחיים" בלי תואר. בלי בסיס כלשהו כביכול. חשבתי שיהיה לי עדיף קודם לעשות תואר בתקשורת כדי שאהיה רגועה לגבי ההשכלה שלי ואח"כ כבר ללכת לנסות את מזלי במשרדי פרסום, או לקחת בנוסף קורסים קטנים. מה דעתכם? אחרי שקראתי כאן בפורום, הבנתי שאולי עדיף לי לחסוך את הבזבוז זמן כביכול, וללכת ישר לבתי ספר שעוסקים בדיוק בתחום? (אבל כך במידה ולא ילך לי, נשארתי בלי כלום) אני באמת נורא מבולבלת,
וחבל לי לפספס, כי נראה לי שיש לי פוטנציאל להצליח.. אני גם לא באמת יודעת מהם הדרישות של משרדי הפרסום במידה וארצה להתקבל אליהם? האם הם יעדיפו תואר אקדמאי או קורסים במקום כמו הבצפר?! אני אודה לכם מאוד אם תאירו קצת את עיניי...

avi763

New member
קצת עזרה מידידים

תואר יכול להוסיף, גם הבצפר מקבל לחלק מהמגמות רק לאחר תואר (חלק מהדברים שציינת קשורים לקופירייטיג, חלק לפלנר). האם משרדי הפרסום יעדיפו תואר אקדמאי או קורסים במקום כמו הבצפר? משרדי הפרסום רוצים בעיקר ניסיון רלוונטי. תואר אקדמי והבצפר מוסיפים רבות, אין ספק, אך בלי ניסיון רלוונטי שערי הכניסה מאוד צרים. לכן כדאי ללמוד תואר ולאחר מכן או עדיף תוך כדי לימודים, לנסות להתקבל בחברה קטנה הקשורה בתחום ומשם להתקדם הלאה. אבי, מוקד הפרסום

נסים 17

New member
יש פלאפל שאסור למכור לתיירים

פעם אירחתי תייר בארץ. עברנו ליד דוכן פלאפל (אוריון בחיפה) והצעתי לו שנאכל מנה. הוא סיפר לי שהוא שמע המון על פלאפל ולכן אכל מנה בהזדמנות הראשונה שהיתה לו. הוא ממש לא נהנה. הוא גם סיפר לי איפה אכל והבנתי למה. שכנעתי אותו בכוח לנסות שוב, ואחרי מנה וחצי הוא שינה את דעתו. למה אני מספר את כל זה? כי נכנסה תיירת לפורום, ביקשה מנה ונפלה על הבסטונר הכי פחות מוצלח בשוק. עכשיו, מה היא תחשוב עלינו? תגיד, אבי ממוקד הפרסום, לא יותר פשוט להפנות אותה לשאלות נפוצות? יש שם אחלה תשובות.

avi763

New member
לנסים הבסטונר המצליח

מה האורחת תדע מהתשובה שלי? היא תדע שזו האמת שלי. עכשיו, נכנסה אורחת לפורום, ובמקום לענות לה עניינית את האמת שלך, מניסיונך, כפי שעשיתי אני, אתה בחרת להתעלם ממנה ולהשמיץ קולגה אחרת שלא בטוח שאתה מכיר. כי אם היית מכיר, אני בטוח שהיית מתנצל. הווה אומר, אולי אתה קופירייטר מוצלח, אבל מבחינת אישיותך... כקופירייטר אתה הרי יודע שלא כל זבל שתנסה למכור הצרכן תמיד תמיד יאכל. בעצם, אם ניסית להאכיל תייר בפלאפל אוריון, תשכח מהמשפט האחרון.

efeinsch

New member
יופי

עכשיו עשיתם אותי רעב, אתם והפלאפל שלכם. ועוד לא 11:00, לעזאזל.

שחף דור

New member
חברים ופלאפלים יקרים!

קודם כל תודה רבה לאבי על הייעוץ. בקשר ל"שאלות הנפוצות" אכן קראתי ועיינתי בהן, אבל המידע שם הוא יותר "יבש" ועובדתי מאשר פרקטי.. ולא ממש הרגשתי שקיבלתי מענה לשאלות שלי. אני חושבת שכדאי שאלמד קודם כל תואר ראשון בתקשורת ואח"כ אמשיך עם זה הלאה, אך השאלה שלי אליכם היא :
האם נהוג/ כדאי לעשות תואר ראשון בתקשורת ורק אז ללכת לתרצה גרנות- קורס קופי? (למשל) איפה הכי כדאי, מהן המכללות שיותר נחשבות בתחום? האם ללמוד למשל במכללת רמת -גן, או המכללה להוראה טכנולוגית בת"א תקשורת, זה יחשב כ"מספיק טוב" אח"כ בראיונות עבודה במשרדי פרסום? מה הכי יעיל? מה אתם ממליצים מנסיונכם האישי? אני צריכה טיפים! (כמובן שכל השאלות הן בהתחשב בעובדה שאני חושבת שאני יכולה להיות מוצלחת בתחום) מצטערת על כמות השאלות והתהיות, אבל מאוד יעזור לי אם תתיחסו!

cookimonster

New member
שחף היקרה

תרימי טלפון לביצפר יש להם ימים פתוחים שם תקבלי את כל המידע, לי זה מאוד עזר להחליט

נסים 17

New member
או.קי. אז הנה תשובה ישירה

שחף, אם ביקרת בשאלות הנפוצות ולא קיבלת תשובה, אשמע בקול אבי ואתן לך את האמת הפרטית שלי. זו תהיה תשובה טובה עבורי. נקודה. לא עבורך. כי את תחליטי לבדך בסופו של עניין. אז ככה- אני לא מכיר אף אחד שתואר ראשון הרג אותו, אני מכיר כמה שהוא בזבז להם זמן וכסף. אחרי התואר תהיי, כנראה, יותר בעניינים מאשר עכשיו (אני נזהר לא לכתוב חכמה יותר), ואז תנסי להתקבל למשרד פרסום, אם זה לא יעבור לך עד אז, ותגלי שמה שלמדת ממש לא מספיק, או לפחות לא מאד רלוונטי וכן, את צריכה ללכת לתרצה או לבצפר או לכל מקום אחר שמלמד קופי כמו שצריך. נגיד שהתקבלת, אני מתערב שמהר מאד תגלי שאין לך פור על מי שאין לו תואר. נגמר הקורס, יאללה ראיונות עבודה. שוב אני מוכן להתערב איתך שבתיק העבודות שלך אין שום דבר משנה ב' בתואר, גם לא משנה ג'. כל כולו מהקורס ומה שעשית אחרי שהוא נגמר. כאן בפורום מכירים אותי בשמי המלא, אז זה גם לא סוד שאני מלמד בכל מיני מקומות. אני מלמד במכללת כנרת, למשל, את החבר'ה שעושים תואר בתקשורת. בדיוק אחרי שני שיעורים הם מבקשים את הטלפון של אחד מהמקומות שמלמד קופי. הם נורא נהנים מהתואר, הלימודים מעניינים, מאתגרים, פותחים את הראש. הם לא פותחים את הדלת לקריאייטיב במשרדי הפרסום. ולא באמת משנה איזה שם של איזו מכללה יתנוסס בראש קורות החיים שלך. יש לך זמן? יש לך כסף? תעשי קודם תואר. ברור לך שאת הולכת להיות קופירייטרית במשרד פרסום? לכי ללמוד קופי. שחף, התשובה הזו טובה בשבילי, לא בשבילך. כבר אמרתי את זה בהתחלה. אגב, אני לא חושב שכתבתי כאן משהו שלא אמרו כבר קודם, כאן בפורום, לשחפים שחגו בשמי חופנו לפנייך.

MooHoo

New member
התשובה הזאת מתאימה גם לי...

הפרקטיקה האמיתית היא במקומות שמלמדים קופי נטו.

enwhysea

New member
אם את לא בטוחה

אז לדעתי עדיף תואר... אני מאמין שכל עוד בן אדם לא בטוח מה הוא רוצה לעשות, לא יזיק ללמוד עוד משהו... יכולים להפתח עולמות שלמים במהלך הלימודים לתאור שתביני בכלל בא לך להיות משהו אחרי בתחום התקשורת... קורסים של חצי שנה תמיד תוכלי לעשות, להשקיע בתואר זה משהו שנהיה יותר קשה לעשות עם השנים, יש עבודה ואלי משפחה או לפחות בן-זוג... תואר ראשון זה לא משהו שיעשה אותך overqualified אחר כך. ואם התחומים מעניינים אותך, בטח שתהני לדעת יותר

תשובה לשחף

השאלה הראשונה שאת צריכה לשאול את עצמך היא האם בא לך ללמוד. עזבי כרגע שיקולי קריירה ותחשבי האם אחרי השנים של השירות צבאי והטיול במזרח/דרום אמריקה יש לך רצון לחזור ללימודים. אם התשובה היא כן אז אני מאוד ממליץ שתעשי תואר ראשון. זה נכון שמאנשי קריאייטיב לא דורשים לימודים אקדמאיים אבל אני חושב שידע כללי בכל תחום שהוא זה דבר שמאוד עוזר לאנשי קריאייטיב. בנוסף את באמת לא יודע לאן תתגלגלי בחיים ומה תרצי לעשות בעוד 10 שנים ותאור ראשון תמיד פותח דלתות. זה שוב רק בתנאי שאת רוצה ללמוד ולא הולכת לעשות תואר כי צריך. אז באמת אין טעם. בקשר ללימודי הקופירייטינג, הסיבה שבתי הספר נותנים למועמדים לעשות קופיטסט היא כדי שתוכלי לדעת אם את מתאימה לתחום או סתם בזבזת את זמנך. אומרים שיש מקומות שמקבלים כל אחד כי הם צריכים את הכסף אז אני משאיר לך את השיקול להחליט איזה בית ספר הוא רציני באמת ושיטת הסינון שם היא מקצועית כי עדיף לקבל תשובה שלילית עכשיו מאשר לגלות את זה לאחר הקורס, אחרי שבזבזת שנה ו-15,000 ש"ח. מקווה שעזרתי.

שחף דור

New member
תודה רבה לכולם../images/Emo20.gif

ולמירן, כן, אני רוצה ללמוד! :) ואני באמת חושבת שאלך קודם כל לעשות תואר בתקשורת. בקשר למה שכתבת על הבתי ספר והקופיטסט- לא הבנתי אם זו הייתה סתם המלצה או רמיזה על המקומות שכתבתי שאני מתלבטת אם ללמוד בהם.. אשמח אם תסביר. בכל מקרה, למישהו יש איזו המלצה על מוסדות שכדאי ללמוד בהם תואר בתקשורת?

dreadlox

New member
ספיר

אני שומע דברים טובים מאוד על התואר במכללת ספיר. זו מכללה שהגדירה את התקשורת כתחום ההתמחות שלה ולכן המחלקה מקבלת יופי של תקצוב ומרצים. האווירה גם כן נחמדה, סוג של קומונה. 2 בעיות: הראשונה היא כמובן שהמכללה היא ליטרלי בטווח קסאמים ואם אני לא טועה נחת השנה קסאם בקמפוס. השנייה שזה לא תואר אוניברסיטאי, ויש אנשים כמוני שזה משנה להם... לא משנה כמה מכללה תהיה איכותית אני תמיד ארגיש שמכללה זה סוג של קייטנה בתשלום מופרז... אבל בכל מקרה שווה מאוד לברר פרטים עליה. תבדקי גם את התארים באוניברסיטאות ת"א וירושלים...

אני נמצא באותו מצב בערך

ממה שהצלחתי להבין מכמה חודשי קריאה בפורום (ולסבך את עצמי עוד יותר) : בדברים כמו קופי, ירצו לראות שלמדת אצל תרצה או בבצפר/עבודי וכו' (למרות שאני לא בטוח בקשר לכמה תופסים מהם בשוק בהשוואה לתרצה). תואר רלוונטי תמיד יכול לעזור (עצם זה שיש תעודה ולא בהכרח התוכן), אבל בתחומים מסויימים ירצו לראות שלמדת את התחום ספציפי ולא בהכרח תואר. בכל מקרה, אם יש זמן וכסף, תואר בתחום שמעניין תמיד מוסיף (גם אם לא לקבלת עבודה ספציפית). בהצלחה

למעלה