צריכה את עזרתכם

צריכה את עזרתכם

יש לי גליל גבינת פרומעז, ויש גם עגבניות מיובשות יש למישהו מתכון מוצלח לפשטידה/קיש טעימים? לא מצאתי במאמרים. תודה רבה

pirge

New member
שטרודל "פרומעז" תכיני רק חצי כמות

שטרודל "פרומעז" --- 2 שטרודלים לפני שאני אתן את המתכון שתדעו שהוא לא שלי הוא ממסיבת יומולדת לחברה שמישהי הביאה. גם לה אין מקור. זה עבר מיד ליד. זה הדבר הכי טעים שהיה באותו ערב מתוך שולחן עמוס מטעמים. ובעיני—הרבה זמן לא אכלתי שטרודל "כזה" כזה......טעיםםםםםםםם אז עכשיו למתכון: המלית: 2 חבילות גבינת "פרומעז" וזהו..... את הבצק ללוש ביד: 200 גרם גבינת קשקבל מגוררת 1 כוס קמח רגיל 100 גרם אגוזי מלך קצוצים דק 6 כפות שומשום 2 כפות שמנת רגילה 80 גרם חמאה מומסת מעט פלפל שחור כאמור ללוש ביד. לחלק ל-2 לשטח עם היד----כל חלק על ניר אפיה נפרד. על כל חלק לשים לאורך גבינת "פרומעז" חצויה לאורכה זה בדיוק מתאים לאורך השטרודל. (2 חצאים מונחים אחד אחרי השני לאורך.) החלק החתוך שיהיה כלפי מטה. מגלגלים לרולדה בעזרת הניר אחרי הגילגול זורקים את הניר מניחים על ניר אפיה ואופים בחום 180 מעלות חצי שעה. אפשר להקפיא בתוך ניר האפיה –ולזרוק לפני שאופים. מתכון מחברה.

זפרנים

New member
שאלות בקשר לשטרודל

חייבים לשים את האגוזים ? או שניתן לוותר עליהם ? ועוד שאלה , אף פעם לא טעמתי את גבינת הפרומעז אבל שמעתי כל כך הרבה על השטרודל שמתחשק לי לעשות , היא מלוחה ? מתוקה ?

pirge

New member
תשובות.לא ניסיתי בלי אגוזים.כיוון ש

שהבצק מאד מיוחד במירקמו. ולא בצק רגיל...לא נראה לי שויתור על האגוזים יעשה טוב לבצק. הגבינה מאד מעודנת וטעימה,וזאת במידה ואת מחבבת גבינות עיזים...שלהן טעם מיוחד וקצת שונה. היא לא מתוקה ובכלל לא מלוחה. די ניטרלית ומשתלבת נפלא בבצק. בהצלחה ותהני במידה ותחליטי להכין. לי אף פעם לא מספיקה הכמות שבמתכון,ועלי להכפיל.....יש ביקוש רב לשטרודל הזה. בבקשה ובהנאה.

effyba

New member
טארט גבינת עזים ועגבניות מיובשות

מתכון: טארט גבינת עזים ועגבניות מיובשות רכיבים: לקלתית 1/2 1 כוסות קמח 125 גר' חמאה 1 חלמון, טרוף 1-2 כפות שמנת חמוצה לא היה לי אז השתמשתי בסימפוניה בטעם שום שמיר כי זה מה היה ודללתי במעט חלב לרוטב בשמל מהבשמל הכנתי כמות וחצי 25 גר' חמאה 2 כפות קמח 1/2 1 כוסות חלב 1 כוס מים 1 ביצה,טרופה היטב אגוז מוסקט מגורר מלח פלפל שחור 1/2 כפית זעתר(רצוי טרי)השתמשתי בטימין זה מה היה 1 כף ריחן טרי קצוץ 1 שן שום כתושה למלית 100 גר' גבינת עזים (מומלץ גליל פרומעז)חתוכה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ כ- 100 גר' עגבניות מיובשות משומרות בשמן, מסוננות (או עגבניות מיובשות בתפזורת, שרויות במים חמים כ- 1/2 שעה לפני ההכנה) 5 כפות גבינת פרמזן מגוררת אופן הכנה: מחממים את התנור לחום בינוני - גבוהה (190 מעלות) ומשמנים את התבנית. 2. הקלתית: שמים בקערה את הקמח, מוסיפים את החמאה וממוללים ביחד בין האצבעות, עד שנוצרים פירורים אחידים. מוסיפים את החלמון והשמנת החמוצה ומערבבים, רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק. הכל נעשה במגימיקס לשים קצת בידיים מעבירים לתבנית ומהדקים לדפנות אופים אפיה עיוורת כ- 10 15 דקות רק עד שולי הבצק מזהיבים, מוציאים מהתנור ולא מכבים אותו. 3. הבשמל: ממיסים את החמאה בסיר על להבה נמוכה, מוסיפים את הקמח ומערבבים בהתמדה 4-5 דקות, עד להזהבה. מסירים מהכירים ומויספים תוך ערבוב כרבע כוס חלב וכרבע כוס מים. מחזירים לאש ומבשלים על להבה נמוכה , תוך ערבוב והוספה הדרגתית של יתרת החלב והמים, בכל פעם שהרוטב מקבל מקרם דייסתי. ממשיכים לבשל דקות אחדות, עד שהרוטב מקבל מרקם של יוגורט. מסירים מהאש ומניחים לצינון. מוסיפים את הביצה הטרופה , אגוז מוסקט, המלח, הפלפל, הזעתר, הריחן, והשום. מערבבים. 4. הרכבת הטארט: מניחים על הבצק האפוי למחצה פרוסות של גבנית עזים ועליהן שכבת עגבניות מיובשות. יוצקים מלמעלה את הרוטב הבשמל, מפזרים מעליו את הפרמזןואפים 20-30 דקות עד שהמאפה מזהיב. מקור: לאשה 11.1.2.2000 הערות: מקור המתכון: fairy_mi הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

kalah

New member
יו, איך עשיתן לי חשק. ורעיון:

אני אשים עם הפרומעז קמת עגבניות מיובשות ואגלגל בשטרודל. אני עושה את זה עם בצק הירקות של טבעול: מורחת פסטו ועיגולי פרומעז/בולגרית וגם פרומעז עם עגבניות מיובשות וזיתים שחורים. מעדן. נדלקתי קשות על השטרודל.

תודה יקרות...

אם לא אתעצל- אכין את הטארט (נראה המון עבודה) אם כן- אכין את השטרודל שנראה סוף הדרך!

למעלה