צריכה את עזרתכם

2ע צ ו ב ה

New member
צריכה את עזרתכם

שלום לכם, שנינו בשנות השלושים המאוחרות לחיינו, חמש שנים ביחד,נשואים והורים לפעוטה. באופן טבעי, כמי שהכירו בשלב מאוחר יחסית בחיים, הביא כל אחד מאיתנו לקשר שלל חברים וחברות (בעיקר הוא). אני מודה, שבתקופה הראשונה, העובדה שהוא מוקף בידידות שעם חלק ניכר מהן היה לו קשר רומנטי/מיני, היתה לי קשה ולא טרחתי מעולם להסתיר זאת. גם העובדה שבתחילת הקשר הוא לא למד לאזן בין הזמן שהוא הקדיש לאותם קשרים לזמן שהוא הקדיש לנו, לא עזרה. מאידך, הזמן חלף ולאט לאט הדברים נרגעו והקושי פחת משמעותית. חלקם של הקשרים נותקו, חלקם הפכו לחברויות משותפות של כולנו ועם חלקם למדתי לחיות בשלום פחות או יותר. למרות הקושי, תמיד ידעתי (או כך לפחות קיוויתי) שתהא האמת מכאיבה ככל שתהיה, היא לא יסתיר ממני קשרים ופגישות ויהיה איתי גלוי ופתוח. לפני כמה ימים, בשיטוט בתא הדואר שלו, גיליתי התכתבות ערה שלו עם ידידה שלו משכבר הימים. אותה ידידה חיה בחו"ל, וגם איתה, יש לו הסטוריה רומנטית. ברגע של חולשה פתחתי את המיילים ומתוכם עלה כי הם בקשר טלפוני ואפילו נפגשו לפני זמן קצר בעת ביקורה בארץ. הופתעתי מאוד. גם כי לא ידעתי על שהם בקשר וגם כי לא סיפר לי על כך דבר (אם היה מדובר בחבר ולא חברה, אין ספק שהיה מספר). בעוד שבוע הוא נוסע (נסיעת עבודה) לעיר בו מתגוררת הבחורה וברור לי כי הם יפגשו. לפני יומיים, בשיחה שניהלנו על הנסיעה, שאלתי אותו כבדרך אגב, מה עם אותה בחורה ןבתגובה הוא ענה לי "לא יודע, המון זמן שאני לא בקשר איתה, אני יודע שהיא התחתנה לפני שנה"....
. רתחתי ואחרי כמה דקות התעמתתי איתו. לא נכנסתי לפרטים אבל הבהרתי לו שאני יודעת שהקשר שלהם הוא הרבה מעבר לכך. אמרתי לא שאני לא כועסת על עצם הקשר אלה על השקר. הוא ניסה "לשכנע" אותי שאין בינהם קשר (לא סיפרתי לו שקראתי את המיילים) וכשראה שאני בשלי, התעטף לו כהרגלו בשתיקה. כך נגמר לו היום. למחרת, קם חיבק, נישק, אמר שהוא אוהב וניסה התנהג כרגיל. אני לעומתו פגועה וכועסת. אני לא חושדת בו (המיילים הם בעלי אופי חברי ועיסקי לחלוטין ואין בהם ולו רמז דק על משהוא שמעבר לכך) ובכל זאת, משהוא בי התערער עד מאוד. למה היה צריך לשקר לי? מה זה מעיד על הקשר שלנו? מה עושים עכשו? נותנים לאבק לשקוע ושוכחים מזה בידיעה שהעברתי את המסר שלי? פותחים את זה בכוח לשיחה? אשמל לכל תובנה.

seeyou

New member
לכולנו יש מטרות בחיים וסדר עדיפויות

אני מניח שהוא לא עזב את הקשר עם הקודמות אפילו לא יום אחד. לך היה נוח לו היה נוח. חמש שנים הלך טוב(יחסי) עד הרגע שנודע לך האמת. ברור שלא ניתן להבליג על עמדתו, אבל כאן את צריכנה להחליט לאן היחסים שלכם. הרי לא חשוב אם הוא מודה באשמה או שאת צריכה צילום שלהם במיטה. יש לך כרגע את כול הכלפים ביד. Life consists not in holding good cards but in playing those you hold well. Josh Billings רק את יכולה להחליט. גם אם פותחים דף חדש זה מחזיק תקופה קצרה...הוא יחזור לסורו. מצד שני,את צריכה לחשוב על עתידך ועל עתיד ילדך. יוסי

libi4

New member
עצוב אכן

וקשה...מבינה אותך עם על המטען של הקשר מלפני הנישואין אך עיצה לי אחת אליך... יש לכם משהו מיוחד שקוראים לו זוגיות,יש לכם ילדה מקסימה....תני לו את המרחב והוא יחזור...ואני מאמינה שכן...גם הם צריכים לפעמים ריגושים.... אבל..אם משהו יקרה ....לא תוכלי לעצור זאת...אז תרגעי,צאי לקניון תקני איזה משהו לעצמך ולילדה,תהיי שמחה בחלקך....ותסתכלי על חצי הכוס המלאה... הכל יסתדר... רק טוב

לקרוא מכתבים של אחרים....

זה תמיד מסוכן ולא כדאי. לעניות דעתי הדבר החשוב והקובע הוא הבחירה של אישך בך כאשתו ואם ילדיו. החטטנות שלך, החרדה שלך מפגיעה ב"בילעדיות" שלך היא זו שממש מסכנת את הזוגיות שלכם. מניתוח קר של הארוע נראה שיתכן שאישך מודע לחוסר הנחת שלך מפגישות שלו עם ידידותיו, ולכן הוא, לעיתים, נמנע מלדווח לך עליהן. (יש חובת דיווח???) ככל שתחקרי יותר ויותר כך תסתבכי יותר. מציעה לך לדבר אתו בגילוי לב, לספר לו על הפלישה לפרטיותו ומה שלמדת ממנה, להתנצל בפניו על כך ולסגור את פרק הקינאה.

2ע צ ו ב ה

New member
תודה לכם על התגובות והמסרים

בהחלט הצלחתם לעשות לי סדר מסויים בראש.

יש לי עצה רעה בשבילך

החזירי לו באותו מטבע, מצאי לך גם כן "ידידי אינטרנט" ופשוט עשי מה שהוא עושה... נראה איך זה ימצא חן בעיניו. כשהוא נוסע "לנסיעות עסקים" ונפגש בהם עם עברו, צרי לך "הווה אחר" עם ידידי האינטרנט.... מעולם לא ייעצתי דבר כזה ולכן גם כתבתי עצה רעה. אבל... בעלך מתנהג אתך שלא ביושר, וזה כבר רע לזוגיות.

s h o o s h a

New member
עין תחת עין, שן תחת שן

האם נראה לך שבנקיטת שיטה זו תושג התוצאה המיוחלת, לתיקון ושיקום הזוגיות? הרי היום הזוגיות בנויה על העלמות מידע של בן הזוג מפני זוגתו. במה בדיוק יועיל מצב שבו גם היא תנקוט באותה שיטה? לאן זה אמור להוביל את שניהם? מלבד לקרע ענק ואולי אפילו להרס טוטאלי של משהו שכרגע הוא מינורי לחלוטין וניתן לתיקון בסיוע של גורם שלישי (יועץ/ מטפל זוגי) וכיו"ב. לתקוף חוסר יושר בחוסר יושר = בעיני פיצוץ שאין ממנו ניצולים. ולא לזה כיוונה הכותבת כשפנתה לכאן. הצעתי לך- שוחחי עמו. באופו הגלוי ביותר. לא ברמיזות ולא ברסיסי מידע. את כואבת את השקר שלו, אל תנהגי כמוהו. שימי את כל קלפייך על השולחן ותבדקו יחד לאן מובילים הדברים מכאן ואילך. ואם מצאתם שיש מקום לשפר אלא שאתם זקוקים, כאמור, לגורם נייטראלי, חישבו מי יהיה הגורם ופנו אליו במשותף. התייעצות תעלה על פני השטח דברים שכל אחד מכם נושא בחובו ולא משתף את בן זוגו. ייתכן ויעלו גם דברים מודחקים, כאלו שלא יהיה נעים לשמוע עליהם. אבל כדי לרפא מחלה, יש לברר ראשית את כל הסימפטומים ולמה הם מובילים ורק לאחר מכן לתת את הטיפול הכי נכון והכי יעיל. וזו, כמובן, דעתי האישית בלבד, במידה והזוגיות הזו חשובה לשניכם. בהצלחה

adam33

New member
בנעלייך..

אכן כך. את הרי יודעת בתוך תוכך שיש בנהם משהו ואף מעבר לכך. השאלה היא כזו כיצד את בונה מחדש מערכת יחסים שנפגעה בה האימון ההדדי בנכם כי מעתה ברור לך שהוא יסע לעיר הזו ולא משנה מה תגידי והרי ברור לך שהוא יראה אותה וברור לך שהוא יהנה לראות אותה ואת? תקססי את הצפרניים ותשבי בבית והית מתה לנסוע איתו ולא לתת לו את התענוג הזה אז אם היתי במקומך היתי פשוט זורם איתו מראה לו שהוא יכול לפגוש אותה ולומר שלום מראה לו שאת אשתו שאוהבת אותו והעיקר העיקר מנסה להרגיש כל הזמן מה היחס שלו האמיתי כלפייך אם פתחת את מכתביו אז מין הסתם קראת איך שהוא הגיב אלייך כשהוא כותב לה אני מתכון אם הוא כתב אישתי בטטה ומציקה לי ואני לא סובל אותה מרגע שהתחתנו? או שהוא כתב אני מת על אישתי ואוהב אותה מה שחשוב בעיקר זה מה שהוא חושב עלייך בלב כי אם הוא חש אהבה אלייך אז לא משנה היכן יהיה הוא תמיד ישמור לך אמונים ואם ההפך אז תחשבי כעת אנה פונות דרככם ומה עושים בהצלחה

לימור029

New member
למה את תמימה

את צריכה להגיד לו בפרצוף כל מה שאת יודעת, לדעתי הוא מסתיר משהוא אחרת הוא היה אומר לך. לי יש ידיד מלפני החתונה ועד היום אנחנו בקשר אבל בעלי יודע כשהוא מתקשר אלי ואפילו עם בעלי עונה הוא מדבר איתו ומבקש לדבר איתי, אני שלמה עם עצמי ויודעת שאין לי כל כוונה בקשר רומנטי עם הידיד שלי ולכן אין לי מה להסתיר ובאשר לבעלך אל תהי תמימה אני לא רוצה לתת לך הרגשה רעה אבל אל תיהי שעננה תיהי עם היד על הדופק. וחוץ מזה עם מפריעות לך הידידות שלו אז תבהירי את המצב לו ולהם למה את צריכה להרגיש רע.ועכשיו שאני חושבת על זה מעניין איך אישתו של הידיד שלי מרגישה כלפי רק פעם אחת יצא לי לדבר איתה אולי חצי דקה.אני יודעת שאין לי כוונות רומנטיות כלפיו השאלה אם היא רגועה. אחותי קחי את החיים בקלות ותיהי פתוחה להכל ועם תזדקקי לעזרה צרי קשר יש מי שיקשיב לך בהצלחה ובשורות טובות.

just married1

New member
בשום פנים ואופן לא להתעלם

אני לא הייתי מבליגה, מעמתת אותו עם הפרטים. אם חיטטת לו במייל כנראה שחשדת, ואם חשדת אז הוא נתן לך כנראה סיבה טובה, זה מה שמלמד אותנו הנשים שטוב לסמוך על האינטואיציה. בכל אופן למה שתאכלי את הלב שתפי אותו, ואם הוא יתפתל תבררי את הנושא עד הסוף. אחרת נוצר משבר אמון, אם אין שקיפות מלאה במערכת יחסים מתחיל משבר אמון שעלול לגרום לנזקים רבים, הכי בברזל כל עוד הוא חם. ואל תאכלי את ליבך, בהצלחה.

אז ככה....

לדעתי עצם העובדה שהוא שיקר מרמזת על משהו..עיזבי את כל ההכחשות שלו.הוא שיקר!!!למה לא שאלת אותו מדוע הוא שיקר?!תאמת שלא משנה מה תשאלי הוא עדיין ישקר לך...לדעתי הוא בקשר מיותר עסקי עם הבחורה הזאת!כי אם זה היה עיסקי בלבד אז הוא היה יכול להגיד לך.. אבל יכול להיות המצב שהוא ידע איך את התנהגת בעבר והוא לא רצה לעורר אותך שוב אז הוא פשוט התעלם מהעובדה!הסתיר את זה ממך!והמישך כרגיל ויכול להיות שזה עיסקי אבל הוא רצה לדבר איתה פשוט והוא ידע את לא ממש תתני לו...אבל האפשרות הזאת לא משכנעת אותי... את בטוחה שה"נסיעת עסקים" הזאת היא באמת מטעם העסק?!לדעתי את צריכה לברר עליה ותקני אותי אם אני טועה החשדות שלי ובטח שלך ושל כולם זה שהנסיעה במיוחחד בשבילה ואין סתם ידידות הרי אמרת שפעם היה להם קשר רומנטי ואני בטוחה שהם יחדשו אותו לדעתי תבררי על הנסיעה-האם היא באמת מעסקים?! ולדעתי אולי תסעי איתו (אפילו מבלי שהוא ידע) ותעקבי אחריו..אולי זה נשמע תינוקי אבל בהחלט יעיל!תבדקי אותו טוב טוב כי ברגע שבחור משקר זה אומר שיש משהו....מילא זה היה חד פעמי נגיד היא התקשרה והוא לא ידע מה לעשות והוא שיקר אז בסדר אפשר להבין אבל אני הבנתי שזה קשר מתמשך ואפילו פגישות והוא הסתיר את זה מממך..תבררי טוב טוב למה הוא הסתיר ומה הקשר שלו איתה!!!תעצרי את זה כל עוד את יכולה! ודלעתי תציבי לו אולטימטום:או אני או החברות שלך!

למעלה