צריכה את עזרתכם

nofi1456

New member
צריכה את עזרתכם

היי :)
אוקטובר הולך ומתקרב והאוניברסיטה (העברית,ירושלים) מתחילה לשלוח לי מיילים שהם כמו סינית בשבילי..
דברים כמו "צפיה בשנותן 2016" שיש שם מלא מבחנים מפורטים...אני צריכה לסמן שם משהו? לבחור? להירשם למבחנים האלה? לא מובן לי כל זה..

ושלחו לי גם פיילוט מערכת רישום לקורסים. אמנם, זה רק פיילוט, אבל נכנסתי אליו ועל ההתחלה יש דברים שלא ברורים לי.
איזה מסלולים אני צריכה לבחור, מה ההבדל דין השמות שלהם..
הכל נראה אותו דבר :(

אני יודעת שיש מוקד טלפוני שלהם אבל הוא פתוח בימים א-ה שעות 8:30-16:30 ואני עובדת בשעות האלה, אין לי אפשרות לדבר בטלפון..

אני מרגישה שאני חייבת שיהיה איתי מישהו צמוד שיסביר לי דבר דבר איך עושים..אני מפחדת לפספס את זמן ההרשמה לקורסים/מסלולים/מבחנים/מה שזה לא יהיה...

אם יש פה מישהו שמוכן לעזור אני ממש אשמח!!!!!
תודה מראש חברים

oromer

New member
מנהל
התחלה

קודם כל שיהיה בהצלחה.

קצת קשה לי להבין למה את בדיוק מתכוונת. איזה מבחנים יש בשנתון? זה יעזור אם תכתבי בדיוק.
ברמת העיקרון יש שם הסברים, את צריכה לשבת כשיש לך זמן ואת פנויה ולקרוא בסלבלנות הכל.
השנתון הוא כללי. אני מניחה שאת לא צריכה לעשות את כל המבחנים, אם בכלל. תבדקי מה כתוב לך במכתב קבלה. מה לבחור, תוכלי לקרוא בשנתון. תקראי אותו טוב לפני ואז תכנסי לפיילוט. יש לך הפסקה בעבודה?

nofi1456

New member
לצערי אין הפסקה בעבודה

אני בקופות בבנק ואני היחידה. אז אם אני לא שם, אין מי שיקבל את הלקוחות. אוכלת/הולכת לשירותים כשיש זמן...אבל לא בסגנון "עכשיו חצי שעה אני בהפסקה ואל תדברו איתי"..

לגבי שאר השאלות - איזה מבחנים יש בשנתון? שאלה מצוינת. נכנסתי לזה...ואין לי מושג איך להתחיל לקרוא את מה שכתוב שם. יש מלא קורסים מפורטים...חלקם חובה וחלקם בחירה..מה זה בחירה? כמה צריך לבחור? איך זה עובד? ולכל אחד כתוב סילבוס ותוכנית לימודים (שפשוט יש מלא חוגים מפורטים בפנים..מה קשור למה שם?), וכמה זמן הבחינה של אותו קורס וכו'..

מכתב קבלה - איזה מכתב קבלה? הדבר היחיד שבו אישרו לי קבלה זה במייל...שום דבר מעבר.

ואיך מתייחסים לכל זה אם התואר הוא דו חוגי? חיברתי בין 2 פקולטות שונות..
אני מרגישה שהכל כמו סינית בשבילי.. לא חשבתי שזה כל כך מסובך להרכיב מערכת..

שאלה שהתשובה אליה אולי תביא לי קצת אור - איפה אפשר למצוא סטודנטים שלומדים/למדו את מה שאני לומדת? אני מרגישה שבלי הדרכה צמודה ממישהו כזה, אני בכלל לא יכולה להתחיל את השנה..

תודה על התשובה :)

oromer

New member
מנהל
המשך

אם את לא יכולה לכתוב לי איזה מבחנים כתובים שם, אני לא יכולה לנחש. אם תכתבי אני אנסה לעזור לך. קורס חובה- קורס שחובה ללמוד. קורס בחירה- את צריכה לבחור מספר נ"ז מתוך היצע קורסים מסוים. שימי לב שיש קורסים מסוימים שהם קדם לקורסים אחרים. לרוב קורסי המבואות נלמדים בשנה הראשונה.
המלצה ככלית- אם תואר ראשון הוא 120 נ"ז, נסי כל שנה ללמוד 40 נ"ז.
בנוגע לקבלה- שאלתי כי למשל איזה רמה את באנגלית? אולי הם כתבו על מבחן אמיר או אמירם.
בנוגע לדו חוגי, את צריכה לבחור קורסים משתי החוגים שלך.
גם בבנקים כשיש פיצול יש הפסקה, בזמנים האלו. במקומך אפילו הייתי לוקחת יום חופש. חשוב לעשות את זה כמו שצריך כי אם לא תיקחי מספיק קורסים או לא תיקחי את הקדמים זה יכול להשפיע לך על ההמשך.
תראי בשנתון יש גם מידע שלא רלוונטי לך. תתמקדי בחוגים שלך, ובהנחיות כלליות.
את רוצה לשלוח לי במסר את השנתון? ותכתבי לי איזה חוגים תלמדי

nofi1456

New member
מנסה לענות על הכל

בוקר טוב :)

כאן אפשר לראות את השנתון http://shnaton.huji.ac.il

בחרתי, נגיד, פקולטה מנהל עסקים, ואז מסלול "כלכלה ומנהל עסקים בוגר", וזה מראה לי את כל הקורסים. נגיד שנתייחס כרגע לשנה א'. מראה לי סה"כ 9 קורסים..6 בכלכלה ו3 במנהל עסקים (הגיוני שרק 3?).
אם אני בוחרת את כולם - יוצא לי 32 נ"ז.
ליד כל אחד כתוב המבחן שלו.
אוקיי..עד עכשיו נגיד מובן.
ואז נכנסתי למערכת פיילוט של בניית מערכת ומופיעים לי גם קורסים של אבני פינה. הם הקורסים שמוגדרים כבחירה? או שיש משהו אחר שאני מפספסת? וגם - איך אני אדע כמה בוחרים? זה לא כמו מערכת שעות של בית ספר..באופן טכני אין בעיה פשוט למלא את כל השעות במקצועות אבל בתכלס אני לא יודעת כמה עומס יש באמת מכל קורס..

בקשר לקבלה - אני לא צריכה קורסים באנגלית כי יש לי פטור מהציון של הפסיכומטרי. לפחות בקשר זה אני יכולה להיות רגועה

עכשיו...אם מסתכלים בשנתון על שנים ב',ג'...יש קורסים חובה וקורסי בחירה. מה ההבדל בין קורסי הבחירה האלה ובין קורסי אבני פינה? ושוב אותה שאלה - איך אדע כמה לבחור? איך אדע כמה עומס באמת יש מכל קורס?

בקשר למבחנים - איך בכלל אפשר לבנות מערכת בלי לדעת תאריך (וחוצפה לבקש גם שעה?) של כל מבחן? אם המבחנים של הקורסים השונים יתנגשו לי? זה דופק את כל התואר..

מקווה שהצלחתי לענות על הכל ולעשות קצת סדר...קשה לעשות את זה כשבראש שלי יש כל כך הרבה בלאגן..
אגב בקשר לבנק, זה לא סניף רגיל אז אין את כל הקטע הזה של פיצול והפסקה.. אם לא תהיה ברירה אקח מתישהו בקרוב יום חופש, והיום אנסה בכל זאת להתקשר לאוניברסיטה בכל זמן פנוי שאני אמצא כדי שיענו לי על המון שאלות.

בכל מקרה תודה! מקווה שתוכלי לעזור לי :)
(אם יש עוד נתונים שלא כתבתי פה וקריטיים אז תגידי, ואשתדל לענות במשך היום)

המשך יום מקסים

oromer

New member
מנהל
נכנסתי

אבל בתוך הפקולטה למנהל עסקים לא מופיע לי המסלול של כלכלה וניהול בוגר.
בתוך מנהל עסקים יש אבני פינה, חשבונאות, מנהל עסקים והתמחויות במנהל עסקים.
אם תתני לי קישור ספציפי אני ממש אוכל לכוון אותך.
בנוגע למבחנים- כל קורס כתוב לך המבחן שלו. כל קורס שאת נרשמת אליו, עליך להשלים את כל החובות שלו. מבחן, עבודה, תרגילים- כל מה שתתבקשי.
כשאת נכנסת לשנתון, ומסמנת פקולטה וחוג כתוב לך קורסי חובה שנה א. בהרכבת מערכת תתחילי מקורסי החובה.
תשימי לב שהקורס של מנהל עסקים יסודות הכלכלה (מיקרו)- זה קורס שתלמידי כלכלה לא רשאים לקחת. את תצטרכי לקחת במסגרת החוג לכלכלה.
מתחת לכל קורס כתוב מי לא רשאי לבחור, ומה הדרישות קודמות, במידה ויש.
תשימי לב שיש שני קמפוסים והם לא ממש קרובים, תתחשבי בזה שיש אילוצי נסיעה.
אחרי שבחרת קורסי חובה תעברי לבחירה.
להרצאה יש כמה אופציות כדי שבאמת תוכלי להרכיב מערכת.
הם עוד לא בנו לוח מבחנים ובטח לא עבור סמסטר ב. בתחילת כל סמסטר יש תקופת שינויים. בתקופה זו תוכלי להוסיף ולהסיר, ולהחליף קורסים, תתחת מגבלות שונות כמו: מכסת סטודנטים. לרוב, כשמדובר בקורסי חובה, אם יש חפיפה את תקבלי מועד ג. יש מקומות שמאשרים עבור כל חפיפה של מבחנים.

nofi1456

New member
אוקיי אז מצאתי היום זמן לדבר עם האוניברסיטה

חידדו לי כמה דברים אבל עדיין לא את הכל. וכמובן בכל תגובה שלך עולות לי עוד שאלות חדשות ;)

בקשר לשנתון - אני לא מצליחה להוציא משם קישור ספציפי לבחירות שלי, רק משהו כללי. בכל מקרה מה שסימנתי (כדי שתוכלי להגיע לאותו דבר כמו שלי) -
פקולטה: ביה"ס למנהל העסקים
חוג: מנהל עסקים
מסלולים: כלכלה מנהל עסקים בוגר.
ואז עושה חפש.

-הנציגה אמרה שאין לי בחירה כי כנראה אין קורסי בחירה אצלי בשנה א', אולי בגלל ששילבתי בין 2 החוגים האלה אז אני לא רשאית לקחת את קורסי הבחירה שיש והוא מוריד לי אותם אוטומטית.
עכשיו, לגבי אבני פינה. הנושא הזה לא ברור לי בכלל. כמה אני צריכה לבחור? האם אני חייבת חלק מתחום מסוים וחלק מתחום אחר?
נגיד, מה שמופיע לי בפיילוט של בניית מערכת זה או קורסים מהתחום הניסויי או קורסים בתחומי הרוח. יכולה לבחור רק מהתחום הניסויי? כי תחום הרוח ואני לא ממש חברים..
ומבחינת השלמת נ"ז והעמסה על עצמי...איך אדע אם זה פחות מידי? יותר מידי? נגיד רק קורסי החובה של שנה א' הם 32 נ"ז. אז נגיד אם אני רוצה 40 זה רק על אבני פינה, זאת אומרת עוד 3-4 קורסים. הנציגה אמרה שזה מאוד אינדיוידואלי אבל לדעתה אולי כדאי שנה א' להעמיס קצת פחות..ואז מה? שנים הבאות יהיו לי ממש עמוסות..לא? הייתי רוצה לדעת מה הרוב עושים, רוצה ללמוד מטעויות של אחרים. אני מפחדת להעמיס על עצמי בשנה א', ומצד שני מפחדת לדחות הכל ולקרוס בסוף התואר.

לגבי השעות של הקורס ותאריכי המבחנים, הבנתי שמדובר רק בפיילוט ולא הכל קבוע וידוע..מאמינה שבבניית המערכת האמיתית זה ישתנה. מקווה.

אגב, בקשר לקמפוסים השונים. אחד הדברים ששמתי לב אליו במיוחד לפני שנרשמתי זה שגם מדעי החברה וגם מנהל עסקים נמצא בהר הצופים. אז למה בעצם שאצטרך לנסוע לקמפוס אחר? הדבר היחיד שאני יכולה לחשוב עליו זה רק אבני פינה - ולפחות בשנה א' אני רואה (לא בשנתון, אלא בפיילוט הרישום) שיש לי אופציות מאוד נרחבות לאבני פינה בהר הצופים. אני מפספסת משהו או שמהבחינה הזאת אני מכוסה (לפחות לשנה א')?

נראה לי זהו לבנתיים...
שוב תודה כמובן על כל העזרה :)

oromer

New member
מנהל
אצלי לא הופיע הבחירה

במסלול של כלכלה ומנהל עסקים בוגר. אם תשלחי לי קישור אני יוכל לעזור.
ראיתי שיש אפשרות לבחור מסלול של אבני פינה, אבל אני לא מכירה את התוכנית.
אני לא אמרתי שיש סיבה שתצטרכי לנסוע בין 2 קמפוסים. אמרתי שתשימי לב, שאת לא בוחרת שני קורסים עוקבים מבחינת השעות עם הפסקה קצרה באמצע בשני קמפוסים שונים. רק שתהיי ערה לדברים.
40 נ"ז כל שנה מחלק את העומס יחסית באופן שווה. כמובן שהמטלות של כל קורס והקושי שלו ישפיעו על העומס. את יכולה לעשות 38 בשנה א, 42 בשנה ב ו 30 ב ג. הרעיון הוא שאם שעומס לא שווה אז עדיף ששנה ב תהיה השנה היותר עמוסה. שנה א מתרגלת לאקדמיה ושנה ג ממש בא לך לסיים, ושיהיה לך מספיק זמן לתקן דברים ולא לגרור לעוד שנה רביעית
בנוגע לקורסי רוח- יש מקגמה ברוב המוסדות האקדמיים להכריח את הסטודנטים להחשף גם למדעי הרוח. להעשיר את הידע בתחומי דעת נוספים. זה מעיק אני מבינה, אבל זה נפוץ. אני נתקלתי בדרישה לקורס אחד, ובמקום אחר דרישה לשתי קורסים, סך הכל לאורך כל התואר. בפייסבוק יש קבוצות וניתן לקבל המלצות על קורסים. אני לא יודעת מה דורשים בעברית, אבל זה בטח משהו מינימלי.

nofi1456

New member
הבנתי..יש לי עוד שאלה

לגבי אבני פינה עדיין לא בחרתי סופית אבל הסיברו לי די הרבה על זה וסגרתי את נושא הבלבול..

שאלה נוספת - הרכבתי מערכת שעות ואז הוא הביא אותי ל"אישור מערכת"..ומבקש ממני לדרג את הקורסים..
לא הבנתי - באיזה קטע בדיוק אני צריכה לדרג אותם? כל הקורסים של הם קורסי חובה. הרי לא משנה מה אני אדרג, אני גם ככה חייבת לעשות אותם.
דווקא את הקורסים של אבני פינה שבחרתי (זה רק פיילוט אז זה לא סופי בכלל), לא מבקשים פה לדרג. סופר מוזר.
אז מה זה אמור להיות?
צירפתי תמונה שתבינו במה מדובר..

תודה :)

oromer

New member
מנהל
דירוג קורסים

אני יודעת שבמקומות מסוימים יש מכרז לקורסים.
היות והכל פה קורסי חובה לא נראה לי שלא ייתנו לך ללמוד קורס מסוים. אולי את צריכה לדרג את הקורסים לפי שעות?

nofi1456

New member
מסתבר שזה כן סוג של הגרלה

כשאני בוחרת את הקורסים יש אפשרות לבחור בין ימים שונים, שעות שונות, מרצים שונים...אז אם בקורס מסוים דירגתי 5, אז כנראה שסבירות גבוהה שישימו אות ביום/שעה/מרצה שביקשתי..אם דירגתי נמוך אז זה בטח על בסיס מקום פנוי בקבוצות השונות או משהו כזה..

בכל מקרה תודה :) בטוח אחזור בהמשך עם עוד שאלות :)

למעלה