צריכה את חוות דעתכן וניסיונכן

marchi30

New member
צריכה את חוות דעתכן וניסיונכן

אני בשבוע 6+6 לאחר טיפול IVF.
הבטא הראשונה היתה 37, ואחכ הכפילה עצמה כל יומיים, אך משלב מסיום הבטא גדלה פי 1.5 ולא פי 2.
נכון לאתמול הבטא 7900.
היום הייתי אצל הרופא בבדיקת אולטרסאונד - אמר שרואה שק הריון אבל ללא קוטב עוברי וללא דופק. אמר שככל הנראה זה לא הריון תקין אבל קבע לי בדיקה נוספת לעוד שלושה ימים.

1. האם מישהי היתה במצב דומה ובסוף כן היה דופק בשבוע מאוחר יותר?
2. במידה ולא יהיה דופק ואצטרך להוציא את השק-מה בדיוק הפרוצדורה? כדורים/גרידה? אשמח אם מישהי תוכל לתאר לי בפירוט את התהליך וכמה זמן אורך והאם מלווה בכאבים חזקים.
3. האם יתכן שההפלה תתרחש באופן טבעי? כמה זמן כדאי לתת לכך עד שלפנות לדרך לא טבעית?

צריכה עזרה.....תודה

מקוםבלב

New member
היי,

בשבוע כזה לא תמיד רואים דופק ולכן כדאי להמתין כמה ימים ולראות מה קורה.הבטא היתה אמורה להיות יותר גבוה אבל שוב,
הכי טוב זה לחכות ולראות מה קורה.
בשבוע כזה ישנן כמה אפשרויות,:ציטוטק, גרידה ולחכות שיסתיים לבד אבל יכול לקחת זמן.
האם את מקבלת תמיכה הורמונלית?
אם את לוקחת תמיכה אז ברגע שמפסיקים לוקח לגוף זמן להבין שהוא בהריון לא תקין ומתחיל תהליך של הפלה טבעית.
יכול לקחת זמן ומחייב מעקב אחר הבטא, הקשבה לגוף לראות שאין משהו חריג.
בציטוטק מקבלים את הכדורים ותוך כמה שעות אמור להתחיל תהליך של התכוצויות ברחם.יש כאלו שסבב אחד לא מספיק ודרוש עוד סבב.
יש גם מקרים בהם לא הכל וצא וצריך גרידה. התהליך גם דורש מעקב של אולטראסאונד ובטא.
בגרידה מגיעים בצום לבית חולים , יום קודם מחדירים למנריות או שמקבלים כדורים לריכוך צוואר הרחם והרחבה שלו.
תהליך הגרידה נעשה בהרדמה מלאה ולוקח מעט זמן. אחרי שמתאוששים ,יורדים מהמיטה לשרותים ומרגישים טוב משתחררים הביתה עם אנטיביוטיקה לכמה ימים יחד עם מנוחה.
אני מקווה שבכל זאת הדברים יסתדרו ויהיה דופק חזק וטוב.
אם יש שאלות נוספות, תשאלי.
שולחת חיבוק גדול

marchi30

New member
כמה שאלות בנוגע לגרידה ולרופאים מומלצים

ככל הנראה אעשה את הגרידה באסותא ת"א, שם גם עשיתי את טיפול ה-IVF.
מישהי יכולה להמליץ לי על רופאים מומלצים לביצוע הגרידה? כאלו שעובדים עם כללית מושלם?
יש לי ביטוח בריאות פרטי של מגדל - מה זה בדיוק אומר? מישהי יודעת?
מישהי יודעת לגבי זמינות של תורים באסותא?

כמו כן, האם ד"ר חן גולדשמיט מבצע גרידה באסותר או אצלו במרפאה בר"ג? עשיתי אצלו בעבר היסטרוסקיפה והוא ממש מקסים ומקצועי.

מקוםבלב

New member
היי,

תבדקי באסותא מי מבצע גרידות מהכללית או שבקופה תשאלי.
לגבי הביטוח הפרטי, תכנסי לאתר של מגדל ותבדקי מי הגינקולוגים שעובדים איתם .
אם תרצי ,תעלי פה את השמות ונוכל להמליץ לך.
יש לך סוכן ביטוח או שזה ביטוח קולקטיבי? אם יש לך סוכן, תבררי איתו מה הפרוצדורה.
דר' חן גולדשמיט עושה ברמת גן ניתוחים. תבררי אם הוא עושה גם גרידות.

marchi30

New member
שאלה על רופאים

היי,
תודה על המענה...
ד"ר ווליוביץ הוא רופא הפוריות שלי ואמר שהוא מבצע גם גרידות.
האם מישהי מכירה או עשתה אצלו את התהליך? המלצות/דיס המלצות?
לגבי פיריון הוא אלוף, אני פשוט תוהה עד כמה הוא טוב גם בביצוע גרידות....
לצערי, ד"ר גולדשמיטד תפוס עד אחרי פסח וזה כבר מאוחר לי....
יש המלצות לעוד רופאים שעובדים עם כללית מושלם?

ספרקית

New member
הייתי מחכה עוד קצת

לא מפתיע שלא רואים דופק כי בבטא כזו לא אמורים לראות דופק אבל אכן בשלב זה הבטא היתה אמורה להיות יותר גבוהה. האם הוא שלח אותך לבדיקת בטא חוזרת?
בסך הכל הריון תקין יכול להתפתח גם כאשר ההכפלות הן 1.5 ולא 2.

אני חושבת שאישית (על אף שברור לי שזה מאוד קשה) לא הייתי בודקת דופק שוב אחרי שלושה ימים. זה נורא מהר הייתי מחכה לפחות עוד שבוע-שבועיים.

אני מקווה שההריון הזה יתפתח בסופו של דבר באופן תקין למרות ההתחלה המקרטעת הזו

marchi30

New member
היי

הוא לא שלח אותי לבדיקת בטא נוספת אבל את חושבת שכדאי לי לבקש?
מתי לדעתך לבצע את בדיקת הבטא?
אני כבר ב"מוד" של ההריון נגמר ועכשיו עושה בירורים איזה רופא מומלץ יש באסותא לביצוע התהליך.
אולי את יכולה להמליץ?
הבעיה, שיש לי ביטוח פרטי במגדל ואין להם ככ הרבה רופאים בהסדר.

ספרקית

New member
אני חושבת שאין לך מה להפסיד

ולכן הייתי עושה עוד בטא כבר מחר.
ממש לא הייתי רצה לבצע גרידה עדיין.
מבחינת המלצה, אני את הגרידות עברתי באסותא אצל פרופ' מוטי גולדנברג ואני ממליצה עליו מאוד (רק לא יודעת אם הוא עדיין מבצע גרידות באסותא).

באופן אישי עברתי משהו מאוד דומה, הריון שנראה לרופאים במוקד (בשבוע 6) לא תקין, המלצה לביצוע הפלה מיידית באמצעות צייטוטק, החלטה שלי לחכות ואז (בשבוע 8) בדיקת דופק מוצלחת ושהובילה להריון (מאתגר, יש לציין, אך ללא שום קשר לבדיקת הדופק) שהסתיים בהמון אושר.

מקוםבלב

New member
בטא גם רופא משפחה יכול לתת

שמעתי דברים טובים על הרופא שהזכרת .
אני אסתכל על רשימת הרופאים של מגדל ואומר לך אם יש מישהו מומלץ.

מקוםבלב

New member
היי,

אני מסכימה שעדיף לחכות עוד שבוע לפחות אבל תעשי בטא ותראי מה המגמה.
הרי ברור שאם הבטא לא עולה אז אכן יש בעיה.
הסתכלתי באתר של מגדל ויש רשימת רופאים יפה ומכובדת.
בין היתר יש שם את:
פרופ' גולגנברג- מנתח באסותא, שווה לדבר איתו
דר' וגמן
דר' חן גולדשמיט
פרופ' ליסינג
אלקעלאי
דר' מני - מנהלחדר לידה באיכילוב
דר' טוגנטרייך.
זוהי רשימה מכובדת שאולי אחד מהם יוכל לבצע גרידה.

bubiba2

New member
המממ זה מזכיר לי שבהריוני השלישי

הגעתי לבדיקת US בשבוע 7+ 2 והרופא אמר שרואה תחילת דופק. זה היה הריון שמאד הפתיע אותנו (רצינו אך לא חשבנו שנקלט כה מהר- 11 חודש לאחר לידה) וגם בשל החרדות והלחצים לא היתי הכי בפוקוס.

כשהרופא אמר שרואה תחילת דופק- יצאתי עם תשובה זו ממרפאתו וקבענו להיפגש עוד שבוע.

דיברתי עם חברה שהיא אחות במקצועה ושאלתיה מה זה אומר- לא ידעה לענות בודאות. הרי מה זה תחילת דופק- או שיש או שאין. עד היום לא ברור לי למה הרופא התכוון. אולי ראה דופק איטי, אלוהים יודע. העובר התאים לשבוע רק שהיה 'תחילת דופק'. בשבוע 8+ 2 הגעתי לבדיקה חוזרת ואז ראו בבירור את הדופק. בטא הפסקתי לבדוק כי כבר לא היה טעם.

מה שאני מנסה להגיד שעדיף ללכת סביב שבוע 8 לבדיקת US ראשונה כי בבדיקה זו יודעים הכל בוודאות: מיקום שק ההריון, קוטב עוברי, דופק וכו'. אם אחד מאלה לא מתקיים 99.9% שההריון לא תקין. אני לא היתי מספידה עדיין את ההריון אלא ממתינה לשבוע 8.

הרפואה אינה מדע מדויק ולכן אי אפשר ב-100% לסמוך על מה שכתוב בספרים. היו דברים מעולם ולכן אין סיבה לא לשמור על אופטימיות זהירה

בהצלחה

אחרי 3 הפלות מוקדמות

בשלבים אלו בדיוק והריון תקין לאחריהם (טפו, טפו, טפו) כרגע בשבוע 22, אני יכולה לייעץ לך

גם הפעם, בשבוע 6 ראו רק שק ללא עובר ודופק. רופא של הקופה (מיון בקופ"ח) המליץ לי לפנות למיון בבי"ח על מנת "לטפל" בנושא. 3 ימים אח"כ כבר נצפה דופק אצל הרופא הפרטי.
בטא בדקתי רק פעם אחת. את הפעם השניה לא הספקתי לעשות (הרופא שלי ביקש שאמתין שבוע מהבטא הראשונה). התחיל לי דימום ולכן רצתי לעשות US בקופה. יצאנו בוכים. משוכנעים שזהו, לנו כבר לא יהיה ילד שלישי. והשאר היסטוריה. רק שיסתיים תקין
לשתינו

ודרך אגב, שווה להמתין

יש בי בדיעבד הירהורים לגבי אחת הגרידות, שאולי בוצעה באמת מוקדם מדי

marchi30

New member
בדיקת בטא

הבוקר עשיתי בדיקת בטא...ממתינה לתוצאות שיתנו אולי אינדיקציה נוספת.
אחהצ הולכת לרופא לאולטרסאונד נוסף.
בהתחלה הרגשתי שאני בהריון-עייפות חזקה וקצת סחרחורות, אבל כרגע כלום. כאילו לא בהריון בכלל....

יש תור באסותא לדר טוגנדרייך - האם הוא מומלץ לביצוע גרידות? אני עשיתי אצלו צילום רחם.
מישהי עשתה אצלו באסותא גרידה? ממליצה? מקצועי?

marchi30

New member
זה לא מסוכן?

האם זה לא מסוכן שהשק הריון ללא העובד נמצא אצלי בבטן וימתין שם עד ליום שישי?
האם לא יכולה להתפתח דלקת או זיהום?

marchi30

New member
כן, קיבלתי תשובה של הבטא

הבטא היום 16,522 שזה בדיוק הכפלות של 1.5 מהבדיקה הקודמת.
איך זה שהבטא ממשיכה לעלות ולא נעצרת? הגוף לא מזהה שההריון לא תקין?
הרי, ככל שהבטא תהיה גבוהה יותר כך יקח לה יותר זמן עד שתתאפס.

marchi30

New member
זה בעצם קצת פחות מהכפלה של 1.5

אולי זה מראה מגמת ירידה לאט לאט של ההכפלות....

ספרקית

New member
תשמעי, אין דבר שאני אוהבת פחות

מלנטוע תקוות שווא בבנות, אבל במקרה הזה אקח בכל זאת את הסיכון...
מהנתונים שאת מציגה כאן נשמע לי שהספדת את ההריון הרבה הרבה יותר מדי מוקדם.
נראה שהבטא עולה כי ההריון מתפתח.
ירידה בבטא בדרך כלל (לפחות בכל המקרים שראיתי עד היום) לא מתבטאת במגמת ירידה איטית בהכפלות אלא בירידה ממשית בבטא. זה נכון שישנם סיבוכי הריון שגורמים לעליות בטא תקינות אבל לא נראה שזה המקרה כאן.

בבקשה המתיני עם הגרידה לפחות עוד שבוע.

אני לא יכולה להבטיח לך שאם תחכי שבוע תגלי שההריון תקין אבל כן יכולה להבטיח שהמתנה של שבוע לא תסכן אותך בכלל (מבחינת זיהום או דברים דומים שדיברת עליהם) ושיש סיכוי לא רע בכלל שבעוד שבוע הרופא יופתע לגלות שהוא טעה באבחנה שההריון לא תקין.

למעלה