צריכה את דעתכן

mishtal

New member
אין ספק שאת לא מזיקה לה.

אם את מרגישה שיש לך רצון, יכולת וסבלנות להיות איתה בבית היא רק יכולה להרוויח מכך. מה שאת מתארת לגבי וויתור על צעצועים, יכול להתקשר לעיתים לטמפרמנט אישי שלה. באמצעות תיווך שלך את יכולה לעודד את הכישורים החברתיים שלה, אם ילד ניגש אליה, את יכולה לומר לה לדוגמא " הילד הזה רוצה לשחק איתך..." הרעיון הוא לומר לה במילים מה שאת חושבת שהיא מנסה להגיד או שמנסים לומר לה. ייתכן גם שכדאי לך להפגיש אותה עם קבוצה קבועה של ילדים ולא קבוצה מזדמנת בכל פעם.

רוני471

New member
תודה../images/Emo24.gif חשבתי לרשום אותה לחוג..

תודה על תגובתך!חשבתי לרשום אותה לחוג ואז היא תהיה עם חברת ילדים קבועה. רוני

רוני471

New member
צריכה את דעתכן../images/Emo140.gif

שלום לכולם! יש לי ילדה בבית בת שנה ו8 חודישים היא איתי בבית ועדיין לא במסגרת ,הבעיה שאני לא ממונעת ולכן במשך היום אנחנו מבלות בבית ובגינה הפרטית ואילו בשעות אחר הצהרים בחוץ בגמבורי קניון גן שעשועים מפגש עם חברים וכד" אני מוציאה אותה כל אחר הצהרים לפעילות שבה היא תהיה עם ילדים או תיראה אנשים נוספים.לאחרונה מצפוני משגע אותי אחותי שגננת במקצועה טוענת שאני מזיקה לילדה אני מגוננת עליה יותר מידי וזה שבמשך היום היא בבית מזיק לה.אני לא יכולה לשים אותה בגן כרגע ואני גם לא מאמינה שהיא מוכנה אני רוצה למשוך עוד חצי שנה לפחות בבית איתה.היא ילדה חכמה מאוד פיקחית מדברת ומתבטת יפה מאוד כולם טוענים שהתפתחותה מראה על כך שהיא חייבת להיות בגן. אני רוצה לציין שכשאנחנו מבלים בגמבורי ועם ילדים אחרים הם לא מתענינת במיוחד ,בדרך כלל מכים אותה והיא מחייכת בחזרה חוטפים לה צעצועים מהיד והיא מוותרת .וכשהיא רוצה צעצוע מילד היא מחייכת אליו אומרת בבקשה תודה ומצפה לקבל.אימרו לי האם אני מזיקה לה? היא מאוד עדינה מנשקת ומחבקת את כולם.האם אני פוגעת בה? שהיא איתי בבית? רוני

צימעס

New member
לא מזיקה, להפך!

אחותך, בהיותה גננת, לא יכולה שלא לחשוב שגן הוא הכי-טוב. לגבי חברת ילדים - היי רגישה לצרכיה. את יכולה להזמן אליכן בבוקר חברות עם ילדים שגם כן בבית.

ארנט

New member
להפך!

את ממש לא פוגעת בה, אלא להפך. היא רק בת שנה ושמונה חודשים ומה שחשוב לה כרגע זה דמות חמה ומטפלת ובהקשר הזה אין כמו אמא! מדברייך נשמע איזו אמא אוהבת ומשקיעה את ואין לי ספק שהשהייה שלך אתה בבית רק תורמת לה. בדרך זו היא תגיע לגן מוכנה ועם הרבה בטחון עצמי. העובדה שאת דואגת שהיא תשהה במחיצת ילדים אחרים בשעות אחה"צ תורמת גם כן.

לורליי43

New member
נזק היא מילה

חזקה מדי ולא ממש רלוונטית. יכול להיות שאחותך מתכוונת למערכת היחסים שילד יוצר כשהוא במסגרת עם מספר ילדים ללא האמא כמתווכת. בעיני אין ספק שמתפתחת מסוגלות שונה מבחינה חברתית , כשילד נמצא עם אמא שלו כגיבוי, לעומת סיטואציה שהוא לומד מערכת יחסים עצמאית יותר. אני חושבת שזה מאוד נחמד ותורם, אבל בגיל הזה לא הייתי בכלל מדברת על נזק בגלל שהסיטואציה הזו נמנעת ממנה. וכל אחד עושה לעצמו את השיקול מה טוב לילד שלו במסגרת היכולות שלו (כן עובד, לא עובד וכו'). מצד שני, את יכולה לשים לב אם את לא מגוננת עליה מדי ולא סומכת על היכולת שלה להסתדר, וזה ענין של גישה ושל מסרים שאת אולי משדרת לה.

למעלה