צריך רעיונות

פפינס

New member
צריך רעיונות

עושים אצלנו בליל טו בשבט ארוחה משפחתית חלבית. אשמח לקבל רעיונות למתכונים בשילוב פירות או פירות יבשים, לסלט, פשטידות, תוספות וכ`ו. תודה מראש...

../images/Emo145.gifעוגה מיוחדת לטו בשבט של מגי מומלץ!!

זו הוריאציה שלי לפנפורטה, העוגה האיטלקית המשובחת. העוגה שלי מעט יותר קלילה מהפנפורטה המסורתית. הכמות מתאימה בדיוק לתבנית בגודל אינגליש קייק אחת. 4 ביצים 8 כפות קמח תופח או 8 כפות קמח לבן רגיל (אפשר גם מלא) + 1 כפית שטוחה אבקת אפיה 8 כפות סוכר חום או סוכר דמררה 1 כפית קינמון (אפשר, לא הכרחי) 300 גר' פירות יבשים ואגוזים יבשים שונים (אני שמתי אגוזי מלך, שקדים, אגוזי לוז, תותים מיובשים, דבלים וצימוקים). לטרוף בקערה 4 ביצים, להוסיף קמח וסוכר ולערבב היטב. להוסיף את הפירות היבשים והאגוזים ולערבב עד שכל האגוזים והפירות היבשים יהיה מכוסים בתערובת. להדליק תנור אפיה לחום נמוך 150 מעלות. להעביר את התערובת לתבנית אפיה משומנת. לאפות כשעה או עד שהעוגה מתייצבת לחלוטין. לצנן לחלוטין ורק אז לחתוך. מגי

../images/Emo145.gifעוגיות עם פרות יבשים

המצרכים כוס וחצי פירות יבשים חתוכים לקוביות בגודל 1*1 ס"מ חצי כוס אגוזי מלך שבורים גס חצי כוס סוכר חום 3 ביצים אופן ההכנה מקציפים את הביצים השלמות יחד עם הסוכר החום עד שמתקבלת בלילה חלקה ואוורירית מוסיפים את הפירות הקצוצים - רצוי שיהיו מגוונים ולא רק ממין אחד. תאנים (דבלים) מתקבלות מאד טעים באפיה, ומישמשים כתומים מוסיפים לעוגיה צבע. חוץ מזה אפשר תמרים, צימוקים, קוביות אננס או קוקוס, או בקיצור תערובת מכל מה שיש, כוס וחצי דחוסות מאד. מוסיפים את האגוזים מערבבים יחד כמה דקות מסדרים במגש גדול עטרות נייר (מנג'טים) קטנות יוצקים בערך כף לכל עוגיה אופים בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות, כעשרים דקות, או עד שפני העוגיה מזהיבים לא לנסות לאכול חם. לתת להתקרר ולהתייצב.

../images/Emo145.gifסלט פרות

מסדרים פירות חתוכים בשכבות, לפי סוג וצבע ומכינים "רוטב" העשוי ממיץ תפוזים מעט תמצית וניל ואם יש צורך במעט סוכר למעלה אפשר לקשט בפקאן סיני מסוכר בהצלחה ובתאבון.

למעלה