צריך קצת מידע...

קוראים לזה "יידיש".

כל המילים שמוכרות לך מסבתא ואמא - באות מיידיש. טוף, מזל, משוגע, מוקום (כינוי אמטרדמי לאמסטרדם) ועוד כל מיני, שככל שמתקרבים לאמסטרדם, או ככל שהדובר מקורו בעיר הנ"ל או גילו מעל 30 וגם הוריו וסביו הולנדים - במילים הללו מוכרות להם... אותי משעשע לשמוע הולנדים אומרים "שלימזל"....

ayala26

New member
אני יודעת שזה יידיש

אבל שלא שמעתי את המילים פה לא ידעתי שאני מכירה יידיש

Or Jacob

New member
תודה ! בקשר לצבא : ברור שאני אנסה

לצאת קודם כל בצורה חוקית.. אני מקווה שזה יעבוד לא יודע... מישהו יכול לאשר את ההשערה שמדינה לא תתן ויזה למי שלא עשה צבא ? ממ הולנד זה נחמד אבל חסר שם הרים (אם כבר צפון אירופה אז למה לא להנות גם מסקי טוב ויערות אשוחים...). למישהו יש מידע לגבי עלות הלימודים בסקנדינביה (פינלנד\שוודיה\נורווגיה\דנמרק) ? איפה אפשר למצוא מידע כזה? מה לגבי ויזת עבודה ? אפשר ללמוד על בסיס ויזת עבודה (ואז יש יותר שעות עבודה)? גם בגרמנית יש "ח" לא ? ובסקנדינביות ? מישהו יודע? תודה! אור.

ayala26

New member
אני יכולה

אני שירתתי שירות צבאי לא מלא (13 חודשים מתוך 21) לא התקבלתי עקב כך לעבודה בתעשיה האוירית של ישראל אבל ויזה להולנד קיבלתי. בקשר ללימודים בדנמרק- לפני בערך שנה וחצי הגשתי בקשה למלגת תואר שני בדנמרק (טפסים קיבלתי בדואר אחרי שיחת טלפון עם משרד החוץ באחד המדורים שקשורים למלגות בחו"ל) הטפסים היו בדנית ולא התקבלתי כי צריך לדעת את השפה קודם. יש להם גם מלגות למדינות אחרות אבל זה תמיד למספר כל כך מצומצם של סטודנטים שאפשר לספור עם כף יד אחת.. ובקשר ל-40 שעות עבודה חודשיות. זה לא מעט לסטודנט ובטח לא לסטודנט לרפואה (שזה מה שאתה רוצה ללמוד נכון?) אני גם עבדתי במהלך השנה האחרונה של הלימודים (80 שעות בחודש) וזה היה קשה מאוד!!

ayala26

New member
אה ודרך אגב מכל סקנדינביה

אני חושבת שנורווגיה היא היפה ביותר!! אחרי שהייתי בסקנדינביה לפני כמה שנים חלום חיי היה לחיות באוסלו או ברגן אבל הגורל הביא אותי בסוף להולנד. גם טוב

doram44

New member
והפינים הכי מדליקים. מצחיקים .

גם הפינית. שלא דומה לשום דבר אחר חושבים שאולי להונגרית.

Sparker

New member
זה פשוט מאוד

- ויזת עבודה אתה פשוט מאוד לא יכול לקבל סתם כך. - אם כבר קיבלת צו ראשון אתה לא יכול לצאת בצורה חוקית אלא אם תקבל שחרור רפואי/נפשי או מצפוני (שזה כמובן לא רלוונטי...) - "מישהו יכול לאשר את ההשערה שמדינה לא תתן ויזה למי שלא עשה צבא ?" - לא חושב שממש מעניין אותם הנושא...

forglemmigej

New member
בררתי לך בשתי

אוניברסיטאות פה לגבי רפואה. אז יש לי חדשות לא טובות: אי אפשר ללמוד פה ,גם אם תשלם ,אם אתה לא חוקי. ומכיון שחוקי ההגירה קשוחים ביותר, בגלל הרבה מהגרים לא חוקיים שניצלו את המערכת ,הסכויים שיאשרו לך אשרה זמנית או ויזת סטודנט שואפים לאפס. במסגרת אותם חוקים קשוחים, גם אינך יכול להשאר פה עם יש לך חברה אלא אם אתה נשוי לה. וגם זה לא מבטיח כלום .הם יכולים להגיד לך שיש לך יותר זיקה לישראל מאשר לדנמרק .וכבר ראיתי מקרים כאלו. דנית היא שפה מאד מאד קשה, ומשתמשים בה בשרירי לשון שונים מאשר עברית. אגב למה שלא תלך לעתודה ?זה יכול לדחות לך את הצבא קצת

Or Jacob

New member
ממש תודה שביררת לי... מה בדנמרק

אי אפשר ללמוד אם אתה לא תושב המדינה ? אפילו בארה"ב אפשר ... את יודעת אולי משהו בקשר לשאר סקנדינביה ? אני מאמין ששבדיה ופינלדנד פחות קשוחות כלפי מהגרים , מישהו יודע? עתודה: זה בארץ ! ואני לא רוצה להישאר בארץ יותר מהמינימום שאני יכול. אור.

טיפ קטן גדול!!

אור,גם אני במצבך, אני בן 17 וחצי ולא מזמן השתחררתי בצורה חוקית מהצבא הצבא כיום מאוד מאוד מקשה על כאלה שרוצים להשתחרר ,אפילו נחקקו חוקים חדשים בעקבות גל המשתמטים (נראה לי שהכיתה שלי עלתה על שיאים חדשים) בכל מקרה...תפנים את מה שאני אומר לך טוב טוב אם אתה רוצה לצאת מהצבא אל תצהיר שאתה פציפיסט משום שזה לא יוביל אותך לכלום ובטח שלא ישחרר אותך אם אתה רוצה להשתחרר אז כדאי מאוד שתמציא לך סיפור אמין ואיתו תלך לקב"ן 21 נפשי זאת הדרך היחידה שלך להשתחרר,אלא אם כן יש לך נכות או צליאק או איזה מחלה אחרת שיכולה לשחרר אותך על רפואי (אני מניח שלא) אם אתה לפני הראיון האישי אז מצויין, מה שאתה צריך לעשות זה להגיד למאבחנת הפסיכוטכנית שאתה לא מוכן להתגייס כי יש לך בעיות כאלה ואחרות ואתה תתאבד עם יגייסו אותך ובלה בלה בלה , והיא כבר תפנה אותך לקב"ן אם אתה כבר אחרי הראיון אז תתקשר ללשכת גיוס הם כבר ידעו להפנות אותך לגורמים המתאימים... שחרור נעים!

Or Jacob

New member
תודה גם לך ולDIDAY . למישהו יש

מידע לגבי סקנדינביה ? קישורים לאתרים שיוכלו לעזור לי? אני יודע ששבדיה פעם היתה קולטת הגירה . זה עדיין ככה? תודה. אור

doram44

New member
חברה.

גם אם הם אומרים שהם קולטים/רוצים/פתוחים למהגרים זה ממש לא נכון. השבדים הם עם מאוד גאה ובדלני באוקטובר שנה שעברה ביליתי כמה שבועות האכסניה בשטוקהולם . יחד איתי היתה קבוצה של בעלי דרכונים ארופאים שבאו לחפש עבודה בשבדיה. החברה היו רציניים עם קורות חיים ממש לתפארת. בסיכומו איש מהם לא קיבל עבודה ואפילו ידעו כבר שבדית. וחזרו איש איש למקומו חלקם ללא חסכונות. היו. שם אנשי מחשבים ותקשורת מגרמניה, מעצבת מהולנד,ויווניה אחת. על הפנים. ואז סיפר לי חבר שבדי את העובדה הבאה. התנאי לעבודה בשסדיה היא דרכון סכנדינבי אחר... עד שנות החמישים השבדים לא שתו קפה או יין כי המשקאות האלה אינם גדלים בשבדיהמשום כך הם שתו בירה ווודקה. . שום דבר זר לא ממש נקלט שם. על הרקע הזה ההיסטוריה של ברלין מלאה הגירה מימי הביניים ועד היום. ותחשבו על זה...

diday

Member
הדנים והשבדים לא כל כך מחזיקים זה מ

תוחלת החיים בשבדיה היא כ5 שנים יותר גבוהה מזו של דנמרק. (מקווה שלא מבלבל מספרים). ככל הנראה כתוצאה מצריכת אלכוהול נמוכה, ומזון יותר בריא, ופחות שמן. נעשה סקר בדנמרק בו שאלו אנשים אם הם יסכימו לשנות את אורח חייהם על מנת להאריך את תוחלת חייהם בדומה לשבדיה. הרוב המוחץ של הדנים שהשתתפו בסקר (כידוע סקרים, אם נעשים נכון, משקפים את הלך הרוח של כל האוכלוסייה) ענה משהו כמו ש...אם כדי לחיות יותר הם צריכים לחיות חיים משעממים כגון אלה של השבדים הם מעדיפים לא לחיות כלל.

doram44

New member
אמרתי כבר שהכי נחמדים הפינים?

אז אמרתי!!! ההסטוריה של הסקנדינבים מלאה דם ומלחמות נכון שזה נגמר מזמן. אבל זה הולך ככה. בהתחלה היו הדנים שליטים של חצי עולם. כול סקנדינביה וגם חלק גדול מבריטניה. אחרכך היתה מלחמה והשבדים היו השליטים של כולם (גם הפולנים סבלו מהם)ואפילו דיכאו את נורווגיה מלאן זמן.באמצע היו גם רוסים מונגולים וקוזאקים... והיו מלחמות ורעב והגירה מסיבית ומחלות ומוות. השבדים הגרו לארצות השפלה ואחר כך לאמריקה ובכלל. אחר כך היתה שושלת צרפתית ממפשפחת נפולאון בשבדיה. אחר כך היו רוסים שכבשו את פינלנד. אחר כך היו גרמנים שכבשו את נורווגיה ופינלנד ודנמרק ושבדיה היתה כאילו נאטראלית.וזהו. אז אתם מבינים אלה עמים מאוד תועלתיים והם הבינו ראשונים שכדי להשאר חזקים כדאי ליצור הסכמים מסחריים. המהפכה התעשייתית וההסתפקות במועט כמו גם דגש על מדע וחידושים. הביאו במאה 150 שנה האחרונות לפיתוחים טכנולוגים מתקדמים נכון שתמיד היו בתחומי מיכון תעשיה כמו גם תיירות חזקה ועיצוב. האקלים קשה ,האדמה ברובה דלה ומסתבר שגם הרבה מיים יכול להיות בעיה... נו הלואי עלינו.ואין חורף כזה בהרבה מקומות...כשקייץ הוא בא +עם המון יתושים. אז זהו שאני תמיד מעדיפה פינים... קצת לגרד ומגלים את העם הכי אמין חוצפן, אמיץ וכן אפילו נדיב בהתחשב שהם רגילים להשאיר עיגול בקוטר של מטר וחצי בין אדם לשיני זה מפליא אותי שנולדים שם ילדים... על כול פנים בסקנדינביה אי אפשר לקיים קשר בלי רביעיית בירות כפולה צמוד. קרשים רבותי קרשים... זהו גמרתי עם ההכללות.

מעט על הקרירות השבדית

היה כאן דיון על שבדיה,סקנדינביה. אני לא עושה כאן הכללות גורפות, אבל חלק נכבד מן הסקנדינבים שפגשתי היו אדישים וחד סטריים ומעולם לא יצאו מגדרם בכיוון דו סיטרי.וברוב המקרים אני הוא שהחזקתי את הקשר במשך זמן. הם לא יזמו משהו בקשר לקשר שפיתחתי עמם: הכרתי בחורה סקנדינבית חצי יהודייה בארה"ב, היא הייתה חביבה ולבבית, אבל לא יצאה מגדרה והייתה די מרובעת.. לאחר שנפרדנו, עברנו לפסים של כתיבה האחד לשני. היא הייתה כותבת מכתב קצר ומספרת בעיקר על עצמה, לא יוזמת שאלות, לא מפתיעה, ממש שגרתית.ממש שיח חירשים. הייתי שולח לה מתנת יומולדת ומפתיע והיא היתה מגיבה בשוויון נפש. לפני שנתיים, התקשרתי אליה ושאלתי אותה לגורל מכתב ששלחתי ולא נענה, היא בתגובה הגיבה בשוויון נפש ואמרה כי לא קיבלה את המכתב- ביררתי שוב את הכתובת ושלחתי מכתב נוסף שני -גם אותו לא קיבלה... לי היה נראה שהיא מתחמקת מיצירת קשר... אמרתי לה -(בקול שקט)עד שלא אקבל ממך מכתב, לא אשלח לך אחד אחר. לפני כמה ימים השגתי את המספר שלה והתקשרתי, היא אמרה: "הלו" שמעה את הקול שלי(החזיקה אותי על הקו) ולא ענתה יותר. מיד ניתקתי ומחקתי את כל המספרי טלפון שקשרו אותי אליה

forglemmigej

New member
מידע אישי

על סקנדינוים (ואחד Søren במיוחד), יש לי להגיד לך, הם פשוט מאד מאופקים ולא מחצינים את הרגשות בכל תחום כמונו הישראלים. או בכלל האופי המזרח תיכוני. הם באמת לוקחים מהלכים בחיים יותר לאט ולאחר חשיבה מרובה . ולכן הכל מאורגן ומסודר פה ,ולא חפיף כמו בארץ. אני בכלל חושבת שאקלים קר משפיע על האופי בהתכנסות פנימה.אמהמה אחרי שמכירים אותם יותר טוב, הם מתגלים כמתוקים ביותר.

alexUK

New member
אם הם יותר מסוגרים מהאנגלים

אז נשמע לי ממש קשה לחיות שם למי שאינו בן המקום...

למעלה