צריך קצת מידע...

Or Jacob

New member
צריך קצת מידע...

דבר ראשון אני בטוח ששאלו את זה לפני , חיפשתי ולא מצאתי אז אני שואל. אז ...... אני מתכנן לעזוב את הארץ ישר אחרי התיכון . חשבתי על גרמניה\סקנדינביה או משהו בסגנון . אני רוצה ללמוד רפואה וגם לעבוד כדי לממן את הלימודים . אני לא רוצה לחזור לארץ אני רוצה להשתקע שם . אין לי אזרחות אירופאית (למרות שיש לי שורשים גרמניים אבל בדקתי את זה ואי אפשר להשיג אזרחות בשבילי). אני מעדיף את סקנדינביה , אבל הבנתי שבגרמניה הרבה יותר קל . השאלות שלי: 1-איך בדיוק גרמניה עוזרת ? מה התנאים להגירה\לימודים ? 2-בסקנדינביה הרבה יותר קשה ? מה האפשרויות שם ? 3-אני יודע שקנדה למשל לפעמים עוזרת לישראלים שלא הסכימו להתגייס מסיבות מצפון ובארץ נחשבים עריקים . יש כזה דבר גם בגרמניה או סקנדינביה? 4-אפשר ללמוד בגרמניה\סקנדינביה בלי לדעת את השפה המקומית? 5-מידע והמלצות בנושאים אחרים.. אני יודע שזה הרבה שאלות , ניסיתי לחפש לבד ופשוט לא מצאתי . המון תודה מראש, אור.

Sparker

New member
"קצת מידע"

דבר ראשון, לגבי ההבדלים בין גרמניה לסקנדינביה (שלדעתי הם לא מהותיים) לגבי הגירה, אלו דברים שהחלק התאורטי שלהם מצוי באינטרנט לדעתי (בשפת מקור אני מניח), והחלק הפרקטי נמצא בידי אלו שכבר עברו את התהליך או בידי עו"ד ישראלים למיניהם שהתמחו בנושא עקב גל הביקושים של השנים האחרונות. (חלקם רמאים, זהירות
) בתור צעיר, ואני מניח שאתה מדבר על "הגירה" לבדך, אפשרויות ההגירה שלך די מוגבלות. בשביל שירצו אותך אתה צריך כסף (אם לא בשביל השקעה, לפחות בשביל לא להיות "עלוקה" על הכלכלה המקומית), ידע מיוחד, או בת/בן זוג מקומי. (אני מדבר בגדול ביותר, יש ניואנסים לכל דבר). האפשרות הפרקטית ביותר מבחינתך היא לבקש ויזת סטודנט, ולהאריך אותה מידי שנה. בזמן הזה, מי יודע מה יכול לקרות... תמצא בן/בת זוג, חברה שתרצה את שירותייך, או אפילו שתחליט שאין מקום כמו הבית... לגבי מצפון, זו אפשרות באמת מעניינת, שלדעתי היא כמו קב"ן בצבא; מסתובבות שמועות על אנשים שהצליחו לצאת (אני מדבר על אלה עם הסיפורים המשונים/מצחיקים/משוגעים), אין ממש מידע קונקרטי או רשמי, והצבא לא מודה בכלום ולא מוכן לפרסם כלום. זו סתם תיאוריה שלי, אבל לך תדע... תוכל לבקש מקלט מדיני, או הקלות למיניהן כ"נפגע טרור"... אבל דבר אחד די ברור - אתה סוגר לעצמך הרבה דלתות עם שימוש באפשרות הזו... שזה מזכיר לי, באחד מביקורי בשגרירות הישראלית במדריד, הגיע מרוקאי (אחד כזה ממרוקו) וביקש מקלט מדיני
המאבטח, בין העובדה שהוא לא הכיר את המילה (עבדכם הנאמן תרגם) ובין השוק המוחלט שלו, ממש לא ידע מה לעשות...הבחור טען שתמיד חש אהדה כלפי ישראל והוא מעוניין לחיות בה. (דבר לא ממש ברור לאור העובדה שהוא חי כבר כמה שנים בספרד...) נקבעה לו פגישה עם הקונסול או שגריר כמדומני ואין לי מושג מה קרה איתו. אני מניח משום מה שבקשתו לא אושרה... ולעינינינו (ככה כותבים
), מידע יותר ממוקד על סקנדינביה וגרמניה אולי ייתנו לך חברי הפורום האחרים. שפה - אם אתה מתכנן ל"הגר" למקום מסוים, מן הסתם ידיעת השפה הוא פרט חשוב וחיוני... לגבי אוניברסיטאות באנגלית, שוב, חברי הפורום מתבקשים להרים כפפה... עד כאן לבינתיים...

berlinale

New member
מידע...

פה אני עם ספרקי - הכי טוב שתקבל מידע רשמי בשגרירות. בגרמניה יש את ה - daad - גוף שמסייע לסטודנטים זרים ויש לו משרד בתל אביב. ככל הידוע לי, ויזת סטודנט אתה מקבל אחרי שהתקבלת לאוניברסיטה, ולפני כן אתה יכול לקבל ויזת תייר או ויזה של תלמיד בבית-ספר לשפות. סטודנט יכול לעבוד משהו כמו 40 שעות בחודש במסגרת הויזה. 4-אפשר ללמוד בגרמניה\סקנדינביה בלי לדעת את השפה המקומית? לא מוכר לי בית ספר לרפואה שלא בגרמנית וזה גם לא ממש הגיוני (איך תתקשר עם חולים בשנים הקליניות? בשפת הסימנים?). ואיך תסתדר אם לא תדע גרמנית?

Or Jacob

New member
תודה לשניכם, אבל :

1-איפה יותר קל לסטודנטים מהגרים?בסקנדינביה או גרמניה? 2-לספרקי : העדפה שלי לסקנדינביה היא בגלל: *קיץ קריר יותר *יותר אנשים דוברי אנגלית (הגרמנים דיי חד לשוניים לפי מה שהבנתי) *השפות הסקנדינביות יותר קרובות לאנגלית (יותר קל ללמוד). *הארצות הסקנדינביות יותר יפות לדעתי מבחינת הנופים . ממ זהו אני חושב..אם יש לכם עוד בבקשה תוסיפו אם אתם יכולים(ותודה) 3-מה הזכויות של סטודנט ? אין איזה אפשרות לעבוד יותר מ 40 שעות בחודש (זה כלום!) בצורה חוקית ? 4-עם וויזת תלמיד בביה"ס לשפות אפשר לעבוד באופן חוקי? 5-שכר הלימוד בגרמניה או סקנדינביה: יקר\זול יחסית לארץ ? 6-בתור "פליט" איזה דלתות אני סוגר לעצמי? 7-קראתי בכתבה ב"הארץ" שממשלת גרמניה נורא נחמדה למהגרים יהודים ושיש להם תנאים מיוחדים וממש סל קליטה . דיי פיקפקתי בזה כי זה נשמע מגוחך . אבל השבוע גם המורה שלי לפסנתר אמר לי משהו כזה . מישהו שמע על זה ? זה נכון ? על מה מדובר ? שוב המון תודה! אור.

Sparker

New member
ושוב...

דבר ראשון אודה לך אם לא תמספר ככה כל שאלה... זה עושה לי פלאשבקים מהצבא... (רק היה חסר שתכתוב - 8. לטיפולכם המהיר אודה) אז ככה, שוב אני מדלג על השאלות הספציפיות, אך רק אומר ש"קיץ קריר יותר" זו ממש לא סיבה... חכה לחורף חוכם
אם משהו כתוב ב"הארץ", אישית, אני נוטה להאמין לו, אבל אתה חייב לפמות לגורמים מוסמכים
פה לא תמצא תשובה... עם תלמד בבי"ס לשפות שנותן תואר ולא סתם תעודה, אני מניח שתוכל לעבוד. ובאופן עקרוני את מכסת השעות לא תוכל לעבור בצורה חוקית. איפה יותר קל
בגדול מבחינת זכויות אין הבדלים מהותיים בין שתי האפשרויות, אבל מה שכן מבדיל הם המנטליות, יוקר מחייה, שפה ומיקום בתוך המדינה.

tokit

New member
אענה לך על מה שאני יודעת..

וזה רק גרמניה. תראה.. אתה מאוד תמים. אף אחד בגרמניה (ולדעתי גם בסקנדינוויה) לא מחכה לך בזרועות פתוחות. כשאתה לומד שפה אתה מקבל ויזה ללימוד שפה, ולאחר שהתקבלת לאוניברסיטה אתה יכול להוציא ויזת סטודנט, אותה יש לחדש מידי שנה. כדי לקבל ויזת סטודנט אתה צריך להראות שיש מי שמממן אותך (בזמני זה היה סכום של 1000 מארק, שזה 500 יורו לחודש). כלומר: מישהו צריך להתחייב שהוא שולח לך את הכסף כל חודש. ולמה??? כי הם לא רוצים שתעבוד שם. האפשרות לעבוד כסטודנט מאוד מאוד מוגבלת במהלך הסמסטר, בערך 40 שעות בשבוע. בחופשים ניתן לעבוד יותר. כנ"ל לגבי תקופת לימוד השפה. אין אפשרות ללמוד רפואה בגרמניה לא בגרמנית. מה שכן.. הלימודים הם כמעט בחינם. עליך לשלם רק דמי רישום מדי סמסטר. אל תשכח שמגורים וכלכלה עולים כסף. לגבי מה שקראת בעיתון: המדובר על מהגרים מרוסיה, לא על ישראלים שמגיעים לגרמניה מישראל. אתה לא זכאי לכלום !!! אין לי מושג לגבי מעמד "פליט" על סמך זה שאתה לא מעוניין לעשות צבא. נראה לי קצת לא הגיוני.. לא כל כך פשוט לקבל שם מעמד של פליט. אתה צריך להוכיח שאתה נרדף בארצך..

berlinale

New member
עוד תשובות

1-איפה יותר קל לסטודנטים מהגרים?בסקנדינביה או גרמניה? קלות זה דבר יחסי ולאנשים מסוימים קל יותר במקום אחד מאשר אחר. אפילו בתוך המדינות: ידוע שבגרמניה לא דומים החיים בברלין לאלה שבמינכן ואפילו דניאל קנובלך המיסכן ברח מברלין (אוקיי - למי שלא מכיר - הנ"ל הוא איזה כוכבן לשעה מפס הייצור של דיטר בוהלן ממודרן טאקינג. חודשיים אחרי שעבר לברלין הוא בכה לאמאשלו שהוא רוצה הבייתה למינכן כי בברלין לא טוב לו בכלל. דרך אגב., זאת דוגמ לדברים האיומים שאנחנו צריכים לסבול בתור ישראלים בחו"ל. ליד דיטר בוהלן, דודו טופז הוא שיא העידון). 2-לספרקי : העדפה שלי לסקנדינביה היא בגלל: *קיץ קריר יותר *יותר אנשים דוברי אנגלית (הגרמנים דיי חד לשוניים לפי מה שהבנתי) *השפות הסקנדינביות יותר קרובות לאנגלית (יותר קל ללמוד). *הארצות הסקנדינביות יותר יפות לדעתי מבחינת הנופים . ממ זהו אני חושב..אם יש לכם עוד בבקשה תוסיפו אם אתם יכולים(ותודה) חיית פעם ביום חורף קר שנגמר בשלוש בצהריים מבחינת האור? יש לי משפחה בשוודיה ואם שוודית דומה למי מבין שתי השפות, זה לגרמנית ולא לאנגלית. 3-מה הזכויות של סטודנט ? אין איזה אפשרות לעבוד יותר מ 40 שעות בחודש (זה כלום!) בצורה חוקית ? ושוב אחזור על טענות קודמי - ללמוד רפואה קשה מאוד. בקושי יש לך זמן לנשום. בטח אם אתה לא לומד בשפת האם שלך. קודם נראה שתצליח לעבוד 10 שעות בשבוע עם הדרישות מתלמידי רפואה. 4-עם וויזת תלמיד בביה"ס לשפות אפשר לעבוד באופן חוקי? לא ככל הידוע לי. 5-שכר הלימוד בגרמניה או סקנדינביה: יקר\זול יחסית לארץ ? לא ידוע לי מה קורה במדינות סקנדינביה - ושוב עדיף שתברר בשגרירות. אבל בכל מקרה שכר הלימוד בגרמניה זול מאוד יחסית לישראל. מצד שני אתה צריך להוסיף הוצאות מחייה ולפחות בסקנדינביה מאוד יקר. 6-בתור "פליט" איזה דלתות אני סוגר לעצמי? בוא נגיד שאתה בחול ואבא שלך חוטף התקף לב. מה תעשה? אם תסע לישראל יעצרו אותך על עריקות. סתם דוגמה קטנה. 7-קראתי בכתבה ב"הארץ" שממשלת גרמניה נורא נחמדה למהגרים יהודים ושיש להם תנאים מיוחדים וממש סל קליטה . דיי פיקפקתי בזה כי זה נשמע מגוחך . אבל השבוע גם המורה שלי לפסנתר אמר לי משהו כזה . מישהו שמע על זה ? זה נכון ? על מה מדובר ? מדובר על יהודים מברית המועצות לשעבר, כפי שכבר צוין פה.

diday

Member
מידע על גרמניה

עלות הלימודים אפסית. בעבר יכולת כסטודנט זר לעבוד מספר שעות מוגבלות בשבוע + בזמן החופשות. אין לי מושג איך זה כיום. יוכלו לעזור לך בשגרירות גרמניה. סטודנט זר מחויב לעזוב את גרמניה עם גמר הלימודים. אם הוא נשאר בגרמניה אסור לו לעבוד במקצוע שאותו למד. הדבר נכון לאנשים ממדינות שמוכרות על ידי גרמניה כמדינות מתפתחות כמו כן פלשתינאים. אין לי מושג אם התקנה הזאת עדיין בתוקף (לפני 5 שנים הייתה) או אם היא תופסת לישראלים. תאלץ ללמוד גרמנית. ניתן לעשות את זה במעין מכינה לאוניברסיטה. לפחות לפני מספר שנים זה היה כך. פרטים בשגרירות. שפות סקנדינביות דומות יותר לאנגלית? איני בטוח. אני מכיר הרבה שטוענים ששפות סקנדינביות אינם שפות אלא מחלות גרון. יתרונות הגרמנית בהיותה שפה מאוד עשירה ובעלת התפוצה (עדיין?) הגדולה ביותר באירופה. הקיץ הסקנדינבי יכול להיות נעים, בדרך כלל יהיה קצר. החורף הוא עם מעט מאוד שמש. אם אתה עריק, זכור שמדינתך לא שוכחת ולא סולחת. ולבסוף. אמנם אף אחד לא מחכה או מצפה לך כאן, אבל יש בגרמניה בכל זאת קצת ישראלים שגם להם לא חיכו והם בכל זאת חיים כאן.

mightybaron

New member
מידע

אז ככה. אנסה לענות ברצינות ולא להוסיף על מה שכבר ענו. קודם כל, בצע חיפוס בפורום עם המילים: גרמניה, סל קליטה, רוסים, מענק. כבר היו דיונים בנושא. ולתשובות: 1. גרמניה לא תעזור לך תנאים ללימודים כמו שאמרו קודמי - DAAD 2. לא הייתי שם. אבל בגרמניה יש קהילות ישראלים רבות 3. לא שמעתי על זה - אבל אני לא ממליץ לשאול בשגרירות גרמניה בישראל אלא באחת תחנות ה meldestelle דרך אגב, אתה תצטרך גרמנית לשם כך(הם לא ידברו איתך אנגלית גם אם הם יודעים) 4.לא לא ושוב לא ידוע לי שברומניה יש אוני' ושם יש פקולטה לוטרינריה בעברית 5. אירופאים לא מתרחצים לעיתים תכופות, אז אני ממליץ בימים חמים בטראם לא לעמוד קרוב מדי לאנשים.

יש לי יש לי יש לי!!

אמ...אולי לא חשבת על זה קודם אבל מה אתה אומר על הולנד?! אבל דבר ראשון!! אולי אני טועה...אבל כדאי לך לצאת מהשירות הצבאי בצורה חוקית!! כי כשאתה מבקש ויזה מארץ מסויימת אני מניח שהיא יוצרת איזשהו קשר עם ארץ המקור שלך (ישראל) בין אם זה לקבל פרטים על העבר הפלילי שלך ובין אני לא יודע מה...אם הצבא יעלה (והוא יעלה) על זה שאתה מתכוון לברוח הוא יחסום לך את הגישה לצאת מהארץ. טוב ועכשיו למה הולנד: 1: יש שם מסלול כמעט בכל אוניברסיטה באנגלית הבעיה היא שהוא עולה קצת הרבה כסף בערך 10000 יורו לשנה מצד שני אתה יכול ללמוד את השפה ההולנדית כ8 חודשים בחינם (הממשלה מממנת) חוץ מזה שאם אתה מתכוון להשתקע באותה מדינה במוקדם או במאוחר תצטרך ללמוד את שפת המקום אז למה לא על חשבן המדינה?! דרך אגב עלות הלימודים בהולנדית היא זולה מאוד (כמו בגרמניה) 2:גם בהולנד קר (אמנם לא כמו בסקנדינביה אבל יחסית לישראל קר מאוד) 3:הולנד היא המדינה הכי ליברלית שיש וגם יחסית למדינות באירופה היא לא כל כך שונאת יהודים 4:הולנדית ממש דומה לאנגלית (אני התחלתי ללמוד והייתי בהלם כמה שהיא דומה) ועוד פלוס בשפה: ההולנדית לא כמו אנגלית מה שכתוב ככה קוראים (בדרך כלל) חוץ מזה שיש לך כבר את ה"ח" לא חבל לבזבז אותה?! טוב...מקווה שעזרתי ואם לא אל תהיה חצוף בכל זאת תודה לי!!!

een ogenblik

New member
הולנדית דומה לאנגלית?

למה אף אחד לא סיפר לי? |אוחנבליק שוב מדוכאת על כישורי השפה העלובים שלה|

ayala26

New member
אפשר למצוא קצת דמיון

אבל הדמיון רק מבלבל ומקשה עלי. אבל יש גם מילים שדומות לעברית. כשאמא של ג'ון אומרת לו "חוכם" זה בדיוק מאותן סיבות שאמא שלי היה אומרת לי "חוכם" ישבנו לא מזמן עם חברים והם כל הזמן שואלים איך אומרים את זה "בשפה שלך" ואיך אומרים את זה והם שאלו איך אומרים gek ואמרתי משוגע והם הכירו את המילה. ולעניין ההבדל בין הולנדית לגרמנית, אני מוצאת שהולנדית נעימה יותר לאוזן והגרמנית יותר אגרסיבית. כשאנחנו צופים בערוץ גרמני נשמע לי שהם כועסים אחד על השני..

een ogenblik

New member
אך, איפה היית כאשר דיברנו על

זה? דימיון בין שפות נקבע לדעתי על ידי דיקדוק, יותר מאשר על ידי מילים. אנגלית עתיקה, דומה להולנדית, יותר מאשר הולנדית דומה לאנגלית של ימינו אלו. אבל מה אני יודעת, אני זו שלא מצליחה ללמוד לדבר הולנדית.

ayala26

New member
אה זה היה בסוף שבוע

בסופי שבוע אין לי גישה למחשב. אבל הדקדוק בהולנדית בשונה מאנגלית ועברית מתסכל - העובדה שחוץ מהפועל הראשון כל השאר בסוף המשפט מחייבות אותי לתכנן וגם לזכור מה שרציתי להגיד
ולכן אני עדיין נאלצת להתשמש רק במשפטים ממש ממש קצרים אחרת אני שוכחת.

een ogenblik

New member
נו, זה מסביר הכל

הזכרון שלי אינו מוצלח מי יודע מה למטרות קצרות טווח שכאלו. מסמני סניליות ראשונים (אובדן זכרון לטווח קצר, שמירת זכרון לטווח ארוך), למי שמתעניין.

למעלה