צריך קווסט לאקזלטד

5 0 6

New member
צריך קווסט לאקזלטד

אני מתחיל היום משחק כמספר עם ארבעה שחקנים יחסית לא מנוסים ואני צריך עלילה או קווסט עד ארבע וחצי. תודה רבה מראש.

רמץ

New member
...הבנתי נכון?

אתה מתחיל סיפור אקזלטד בלי שיש לך סיפור להתחיל בו??! אתה מטורף! אקזלטד הוא משחק עלילתי, אתה לא יכול סתם לשרבט קומה או שתיים במבוך, לזרוק פנימה שני גובלינים ועכברוש ענק ולהגיד לשחקנים: "אתם מתחילים כאן". מטורף! אוקי... בקרת נזקים... אם לשחקנים שלך אין עדיין דמויות אז אין לך מה לדאוג. כל הפגישה הראשונה וכנראה גם חלק נכבד מהשניה יוקדש להסבר על העולם ובניית דמויות. אם יש להם דמויות מוכנות וממש דחוף לכם להפגש היום אז אפשר למצוא סיפורי התחלה מוכנים, כמו Tomb of the 5 corners שהוא משחק היכרות סביר (רחוק מלהיות תחליף הולם לסיפור רציני). אני אישית לא מצליח להוציא משם את ההרפתקה, אבל אני מאשים את המחשב הטרנטע שלי, אז אולי אתה כן תוכל. אם לא, תוכל להרשם ולנסות להוריד את זה מרשימת המוצרים הזו. בקשר לרעיונות: - לנסות לחלץ סולאר/לונאר לפני המצוד הפרא יתפסו אותו (זה היה סיפור קצר ונחמד). - לנסות להרוויח מסכסוך בין בתי האצולה של דמי הדרקון. - משא ומתן עם רוחות/פיות - אם יש בני כת הליקוי במעגל - כדי להיעזר בהם, לעצור אותם או ללמוד מהם. - לנסות לפתור בעיית אלמתים בכפר זה או אחר. - להתנקש במישהו (אציל מדמי הדרקון למשל) מטעם בית אצולה אחר, הגילדה, כת הנאורים, רווח אישי או כל סיבה אחרת... - ללמוד על הסידריאלים במרתפי כנסיות ומזרי מסדר הטהרה כדי למצוא סידריאל נאור רב עוצמה שהשמועה אומרת שהוא אוסף סולארים ומגונן עליהם... את כל ההרפתקות אפשר לטבל בשמועות על אוצר, חפצי קסם וידע נסתר. אבל שוב - צריך תכנון.

5 0 6

New member
יש כרגע רק שתי דמויות.

כי שני שחקנים עוד לא הכינו את הדמויות שלהם. ואני הייתי הולך על רעיון ההתנקשות. יש הצעות לפיתוח משימה כזאת?

Gilgam69

New member
חשוב מאוד שגם תשקול נקודות נוספות

העולם של אקזלטד הוא עולם מלא ועמוק, גדוש באינספור דברים. חשוב שתקדיש מחשבה גם לנקודות מעבר להרפתקה הראשונה: עד כמה הדמויות באמת יודעות מי הם ומי היו הסולארים? מה הן יודעות, אם בכלל, על העידן הראשון? על סוגי הנשגבים האחרים? חשוב לקחת בחשבון שהאמונה הרווחת היא שהסולארים הם אנת'מה, תועבות ושיקוצים, שדים המשחיתים את לבבות בני התמותה וגוזלים את נשמותיהם. סולארים חדשים הם לרוב בני אדם שחונכו על פי אותם ערכים, רק כדי לגלות בשלב מסוים בחייהם שהם עצמם אותם "שדים" נוראים.

תנשה משהו אחר..

אני חושב שכדי לו לנסות את העולם של מסטרה עול טוב ... או אפילו להמציא עולם משלך כמו שאני עשיתי.!! XD

5 0 6

New member
למזלי לקח המון זמן להכין את שתי

הדמויות של השחקנים הנותרים, אז לא שיחקנו. החלטנו שהם גרים בכפר על שפת הים, במפרץ הזה שמתחת לצ'ראק ומול סיג'אן. בכל-אופן, זה כפר ש-3/4 מהאנשים בו הם סולארים והשאר הם אנשים רגילים שלא ממש מודעים למה שהולך סביבם. הסולארים שחיים בכפר כמובן מודעים זה לזה והם דואגים להביא לכפר סולארים חדשים, כלומר, נערים שרק עברו EXALTATION. עכשיו, מה שחשבתי עליו זה אולי מישהו שיסגיר אותם למצוד הפראי, שיגיע לכפר כדי לחפש אותם ויהרוס את הכפר. רק עוד לא החלטתי עם הבוגד הוא בן-אדם רגיל או סולאר (שמסתיר את זהותו מהמצוד הפראי). מה דעתכם?

רמץ

New member
נשמע מעניין

רק קצת מפחית מתחושת העליונות הנשגבת. אתה לא באמת נשגב אם כולם סביבך נשגבים... או כמו שאמר הקבצן העיוור ב'דו"ח מיוחד': "בארץ העיוורים, האיש בעל העין האחת הוא המלך". חוץ מזה, זה רעיון נחמד. ספר על כך לכש-...

5 0 6

New member
אני לא מסכים.

מה זאת אומרת "אתה לא באמת נשגב אם כולם סביבך נשגבים"? זה כפר של נשגבים, למה ציפית? זה מעין מקום מפלט, לשם הם מביאים את הנערים הצעירים שרק הופכים לסולארים כדי שיוכלו להתחבא מפני המצוד הפראי. כמו שאמרתי-מקום מפלט. ומן הסתם, במקום מפלט לסולארים יהיו הרבה סולארים. לא הבנתי מה רע.

PUMI for ever

New member
הוא לא אמר שזה רע,

מה שהוא התכוון (לדעתי כמובן) זה שאם במקום אחר סולארים נחשבים למיוחדים (ואז לשחקנים יש "אקסטרה" ריגוש בלשחק אותם כי הם יודעים שהם לא כמו שאר האנשים שמסביבם) אז בכפר הזה הם לא. תחשוב על סופרמן בעולם קריפטון. שמה הוא לא מיוחד אלא סתם "עוד אחד". האם היית מתעניין לראות סרט על חיים של סתם אדם ממוצע או לראות אותו לומד להשתמש בכוחות העל שלו ואיך הוא מתפתח לגיבור על? שוב, אין בזה שום "דבר רע" אלא פשוט פספוס פוטנציאל. מצד שני אין גם הרבה רע בזה, בהתחשב בעובדה שהמצב הוא כך רק בכפר אחד מתוך רבים.

5 0 6

New member
שוב לא מסכים.

בקריפטון סופרמן היה סתם עוד אחד כי רק השמש שלנו נותנת לו כוחות, אבל זה לא קשור. הדמויות חיות בכפר שהוא ברובו סולארי, ונכון, הן לא מיוחדות ואין בזה שום ריגוש, אבל מי אמר שהדמויות מחפשות ריגוש? וחוץ מזה, אם המצוד הפראי יגיע לכפר כמו שאני רוצה, הם די יצטרכו לעזוב. אבל בוא נעזוב את זה, יש רעיונות לפיתוח הקווסט הזה של הגעת המצוד הפראי והריסת הכפר?

PUMI for ever

New member
אתה חייב להסכים

שאתה לא יכול להגיד שאני לא צודק בלי לשמוע טיעון נגדי, נכון? אז ככה, הקטע עם סופרמן כן קשור. זה לא משנה למה אין לו כוחות בקריפטון, העניין הוא שהוא לא מיוחד שמה, למה? לא כי כולם בעלי כוחות על (כי הם רגילים שם כמותינו) אלא כי לסופרמן אין כוחות שכאלה. כך גם החבורה שלך (רק ההפך): זה לא שאין להם את הכוחות שלהם, פשוט לרוב השאר גם יש אותם, ולכן האקסקלוסיביות יורדת. אף אחד לא אמר שהדמויות מחפשות ריגוש, חלילה!

ננסק

New member
לא הדמויות מחפשות ריגוש

השחקנים מחפשים. אני לא בא לשחק משחק אם הוא לא יעניין אותי. הרעיון הבסיסי של אקזולטד הוא שהדמויות הן ממש מיוחדות, מכאן נובע הכיף של המשחק. אני נהנה לשחק דמות שמסוגלת לקפוץ מראש הר אחד לראש הר אחר, לכופף עצים בידיה, ולשיר כל כך יפה עד שהדלתות נפתחות בפני ההתרגשות שאני מפיח בהן. אני לא נהנה לשחק דייג, שבמשך 40 השנה האחרונות ההתלהבות היחידה שלו היתה סופת שלגים. אומנם זו דוגמה מוקצנת, אבל אני מנסה להעביר רעיון. מה שאנחנו רוצים להגיד כאן, זה שבכפר שבו הרבה מהאנשים סולארים, השחקנים מפספסים חלק מהריגוש שהיו יכולים לקבל. יותר מדי אנשים דומים להם, הדמויות שלהם פחות מיוחדות מכפי שהיו יכולות להיות אילו היו - לפחות לפי ידיעתן - הסולארים היחידים בבריאה, למשל. אתה לא יודע איזו סערה היתה בחבורה שלי כשהדמויות גילו שיש עוד סולארים מלבדן, וכשפגשו באחד מהם. היה בלגן, היה מהומה - היה כיף!

Ferenheit

New member
אני הייתי חושש מפגיעה ב-SOD

אם אתה משחק משחק שמבוסס באופן משמעותי על הקאנון, בעולם קיימים בסך הכל כ-100 סולארים ברגע נתון. זה שיש הרבה יותר לא רק משנה את האווירה, אלא גם משפיע עלהתנהלות המערכה - המשחק מתוכנן למעט מאוד סולארים חזקים מאוד, והתוצאה תהיה שהסולארים האחרים (או כולם) יהיו חלשים מאוד (עד למידה בהם אין להם מעמד על קאנוני, ובמקרה הזה אולי עדיף לשחק דמי דרקון או מלכי דרקון). האפשרות השניה היא שתחזיק עוצמה מאוד מאוד גדולה במקום אחד ותתקשה לשמור על אמינות הסיפור במקביל לשמירה על אתגרים הולמים. דמיין את זה כך: אפשר לשחק את הדרקונים האדומים האחרונים בעולם אשר נעים תחת מסווה בצורה חלופית ומנסים לשרוד ביחד (למרות שהם עוצמתיים, אם האויבים יתאחדו נגדם הם יובסו, במיוחד משום שהם עדיין צעירים). זו נשמעת כמו מערכה סבירה בהחלט לדעתי. עכשיו שים אלף דרקונים כאלה ביחד - והמצב משתנה באופן מהותי. (אני קצת לא מאופס, מצטער אם כתבתי באופן לא ברור..)

רמץ

New member
למה ציפיתי?!

אני אומר שלדעתי בחרת בסיפור עם חסרון ואתה שואל אותי מה הפלא שיש חסרון אם בחרת בסיפור הזה... מה שרע הוא שהשחקנים, במקום לחוות את חווית משחק ה-High וה-Low (כפי שמוסבר די בהתחלה) שבו השחקנים נאלצים להסתיר את הכוחות שלהם מצד אחד ומתעלים על כל הסובבים אותם מצד שני, אז בסיפור שלך הם אינם חייבים להסתיר את כוחותיהם ליד שכניהם, אבל גם לא מתעלים עליהם. זה קצת גורע מהאוירה לדעתי. מצד שני, זה רעיון יפה ונחמד, ואם הכפר הזה יאלץ להתפרק בקרוב, אז זה אפילו רעיון די מגניב שגם יפתור את הבעיה המוצגת לעיל. אז קדימה קדימה וספר חוויות כשיהיו כאלו.

איזה משחק? (DND יענו?)...

כודם כל מה אתה משחק..? איזה גירסה וכל זה.. ? מה הדמויות, מה יש יותר קוסמים לוחמים כוהנים.. כי אם יהיה לך קבוצה של קוסמים לתשלך אותו למשימה קרבים או יש לך קבוצה של ברברים ואתה תשלך חותם למשימה שצריך שטק בא (יענו משימה לגנבים) תענה לי אל זה ותרכיב עוד ואני ימצא לך משימה טובה מהר מאוד .. אני אצמי משחק כבר הרבה זמן.... XD

DDN

New member
הוא משחק אקזלטד, לא D&D

והוא אמר. באקזלטד זה לא הולך לפי קוסמים ולוחמים אלא לפי דברים אחרים, מגוונים ומוזרים יותר.

5 0 6

New member
טוב, הפגישה עברה בשלום.

המצוד הפראי הגיע די בהתחלה, אחרי שני סיבובים סך-הכל. הראשון שראה אותם היה קיטארו, מקסטת הלילה (ואח שלי), והוא בהתחלה לא קלט מי אלה אז הוא ישב וחיכה. שלושת האחרים נפגשו בנפחייה של חבר שלי ודיברו על כל מיני דברים. בסוף קיטארו קלט שאולי יהיו בעיות ואמר לבת שלו להיכנס לאסם. בינתיים, מישהו נכנס לנפחייה והודיע שפלוגה מתקרבת לעיר (20 איש) מכיוון לוקשי. אז כולם יצאו אל החוות וחבר שלי, סיריו מקסטת השחר, יצא להביא סולאר מקסטת ליקוי החמה בשם רייבן. כולם הגיעו לשם ומצאו את קיטארו בחווה שלו. אז קן, מקסטת הלילה גם כן, השתמש בגרייספול קריין סטנס כדי לראות יותר טוב, וכמובן שהמצוד הפראי זיהו שהוא נשגב וירו עליו ואז על כולם. קיטארו ניסה להתקיף אותם, אבל פגעו בו וקן היה צריך להציל אותו. בכל אופן, הם התחילו לברוח בחזרה לכפר ואיבדו את רייבן. המצוד הפראי החל לשרוף את החוות ונכנס לכפר. קן הביא את הבת של קיטארו והם כולם הסתגרו בנפחייה. לפיד נזרק פנימה, אבל מאחר שזה בית מאבן (נפחייה) אז הם כיבו אותו במהירות. בסוף רייבן הצליח ליצור הסחה וכולם ברחו דרך היער (שלתוכו נורו חצים בעורים והוא החל לבעור) והגיעו לכפר סול מעברו השני. אנשי הכפר עמדו והביטו בכפר הבוער ושאלו את קן מה קרה, אז סיריו אמר שאנטמה רודפים אחריהם. ואני חשבתי שהם ייתקעו ויתחילו לגמגם, בחיי שזו הייתה הברקה! דם-דרקון אחד אמר שהוא יציל את הכפר מהאנטמה (מה שאומר שברגע שהוא יגלה שאלה חברי המצוד הפראי...). בינתיים החבורה התפצלה: קן הלך להשיג אוכל, סיריו הלך להשיג סוסים והרביעי, זירון, הלך עם קיטארו והבת שלו (שהוא סחב) לרופא, שהצליח להחיות אותה והמליץ להם להשאיר אותה מאחור בגלל שכך האנטמה יצליחו להשיג אותם בקלות. קיטארו לא הסכים כל-כך, אבל בסוף הדם-דרקון פגש את כולם והם החליטו שהוא ייגדל את הילדה וברחו משם בדרך לאייס-הום. נו? איך זה נשמע? לא כל-כך גרוע, נכון?

Gilgam69

New member
תגובות

אני חושש שידידי, שאתה מפספס כאן קצת. נתחיל בכך שאני מסכים עם הערותיהם של חבריי, ננסק, רמץ ופרנהייט. כפר שבו המוני סולארים הוא דבר מאוד... לא מותאם בנוח עם שאר העולם הקאנוני. אני לא רוצה בכלל להיכנס לעובדה שריכוז עצום כזה של סולארים ללא שום צל של ספק ימשוך את תשומת הלב של פלג הברונזה של הסיידריאלים ולא משנה כמה קשה יעבדו הסיידריאלים של פלג הזהב להסתירו. ומכאן ועד הגעת המצוד הפראי אל הכפר הדרך קצרה. מעבר לכך, אני חושב שאתה המעטת בערכו של המצוד הפראי. זוהי אינה חבורה נודדת של עשרות לוחמים. מדובר בגוף לוחם עצום בגודלו, מאומן להפליא ומצויד עד השיניים. מאות לוחמים, עשרות דמי דרקון, נזירים של המסדר הטהור, ספינות אויר, מכשפים וסביר להניח שכמה צעדני-מלחמה. הגוף הזה קם במטרה אחת והיא לצוד את הסולארים באשר הם. הוא בנוי לא כניסיון לצוד אותם. הוא בנוי להצלחה מובטחת. על כן רק מאז שנעלמה הקיסרית החלו הסולארים לחמוק מרשתו, אך עדיין זהו כוח צבאי אדיר. המעגל הסולארי שאני משחק בו, המורכב מ-4 סולארים בעלי ניסיון לא מבוטל לא הצליח אפילו להתחיל להמתמודד איתו ונאלץ לסגת (ולהגיע בטעות לעולם התחתון- אולי הדרך היחידה שבה המצוד לא היה ממשיך לרדוף אותם). זהו לבינתיים... עייפתי ואולי אמשיך אחר כך, למרות שהייתי מעדיף לשמוע את דעתך על הדברים הללו קודם על מנת שנוכל לראות איך אפשר להמשיך מכאן הלאה.

למעלה