צריך פרטים על מק''מ

babylon_a1

New member
צריך פרטים על מק''מ

מה אני צריך לבקש בדיוק מהבנק ? האם זה משתלם יותר מפק"מ או פ"רי אני יכול להשקיע בפיקדון X שקלים וחוץ מעמלות אין סיכון כלשהו ?

bvb6

New member
מקמ

עדיף לבחור לבד מהעיתון מחיר / תאריך פרעון וזהו... את הריבית צריך לחשב לאחור , ברוב העיתונים , המקמ מוצג במונחי פקמ לצורך השוואה היתרון הכי גדול של המקמ הוא הנזילות בניגוד לפקמ המקמ סחיר בבורסה , בהצלחה

babylon_a1

New member
הבנק....

מבקש ממני ממי לקנות ובאיזה מחיר ? מאיפה אני אמור לדעת מה עדיף ? לפי איזה נתונים ? יש מדיע על זה אפשר לקרוא על זה ?

yair24

Member
אתה צריך לדעת

איזה עמלות הבנק לוקח לך על קניית מק"מ וחשוב לדעת שאתה לא קונה את המק"מ מהעיתון. לכן לא כל מה שהעיתון כותב נכון לכל בנק. (ההפך הוא הנכון מה שהעיתון כותב לרוב לא נכון לאף בנק על מק"מ.)

אמיר72

New member
בוא נעשה סדר

ככל מק"מ עדיף על פק"מ בכאשר אתה בתוואי של ריבית יורדת או ריבית יציבה. מדוע ? כיוון שבקניית מק"מ אתה מקבל מעשה ריבית קבועה, בהנחה שתחזיק עד הפדיון (ועל כך בהמשך). אם הריבית תעלה, הריבית בפק"מ תעלה אתה (פק"מ הוא בריבית משתנה( אך לא הריבית הגלומה במק"מ. עכשיו, איזה מק"מ בוחרים ? ככלל בוחרים את הארוך ביותר, ונשארים אתו עד לפדיון. הסיבה היא שעמלות הורגות את המק"מ. לשם דוגמה, ניקח מק"מ לחצי שנה, הנסחר בתשואה של 5%. בפועל, מאחר והוא לחצי שנה, התשואה היא 2.5%. עמלת קניה 0.1%, עמלת מכירה/פדיון 0.1%, דמי משמרת 0.1% ... והופ, למעלה משליש התשואה הלך לבנק, וזה עוד לפני מס רווח. אי לכך, מק"מים קונים ארוכים ככל האפשר, לא מוכרים באמצע תקופה אם לא מוכרחים, ומתווכחים על כל פיפס עמלה. אגב, מק"מ ארוך הוא תמיד הנמוך ביותר בטבלה.

למעלה