צריך פורום תרבות ישראלית

freedom rider

New member
צריך פורום תרבות ישראלית

אבל אין, אז באתי לפה. ידיעה שהופיעה אתמול בידיעות וב-Ynet נשאה את הכותרת "הסטודנטים נבחנו על פיגועים ובתולות". מתברר שבמחן בחקר ביצועים בשאלה על ניתוח תורים, דמיונו של המרצה הביא אותו לחבר שאלה על שאהידים שממתינים להתאבדותם במערכת של כבישים, ושאלות כמו כמה בתולות צריך להכין עבורם בגן עדן. אני חייב לציין שנדהמתי. חשבתי וחשבתי, והגעתי למסקה שהמרצה הנכבד הזה הגיע להישג נדיר: הוא הצליח לעצבן את כולם. גם את הסטודנטים המוסלמים, גם את אלה שידיהם/משפחותיהם/חבריהם/סתם אנשים שהם מכירים נפגעו באינתיפאדה, גם את אנשי השמאל, גם את אנשי הימין, ולא ניכנס בכלל להנחות המתמטיות שהוא הניח שיכולות להיות נכונות רק אם המצב הפוליטי בקרב בפלשתינים הוא מסויים מאוד (ומתאים יותר להערכת השמאל את המצב מאשר את הערכת הימין). אבל, בלי שום קשר לדעותי הפוליטיות (אני מניח שהן ידועות לאלה שמכירים אותי מספיק זמן), אני חושב שיש כאן דוגמא אולטימטיבית לתרבות (או יותר נכון: תת-תרבות) הישראלית: אל תחשוב, תרביץ אותה, תעשה מה שבא לך, לעזאזל העולם, העיקר שלי יהיה בסדר ואחרי המבול. כן, זו התנהגות שאנו רואים יום יום בכבישים, בתורים, בבתי הספר, ובהחלטות הממשלה. והשאלה הקשה מכולם: למה אני ממשיך לחיות כאן?

nutmeg

New member
למה אתה ממשיך

לחיות כאן? אולי כי במקומות אחרים זה אותו הדבר רק בשפה אחרת? ואז . . . . . . היאוש . . . . . . . יותר נוח

יסמין43

New member
נכון, טעות, אבל נראה לי שלא זדון.

כלומר, אני מניחה שהוא התכוון סתם כבדיחה, ולא ראה איך זה יכול לפגוע. נכון שהבדיחה הזאת טובה לשיחת סלון בין חברים, שכולם מכירים את כולם ויודעים שאיש לא יכול להיפגע. אבל דווקא מזה לא הייתי מסיקה דברים רעים על ישראלים או על המדינה הזאת. זה קצת טיפשות עם חוסר רגישות או חוסר מחשבה. די אנושי.

freedom rider

New member
זו בדיוק הבעיה שלי

אם זה היה בזדון אז הייתי אומר: אוקיי הוא פסיכי, זה מה שיש. אבל הבעיה היא שזה בדיוק התמהיל שציינת: טיפשות עם חוסר רגישות, וכן, בהחלט חוסר מחשבה. זה אנושי כשיש את כל התכונות האלה בכמויות קטנות, אבל איכשהו נראה לי שיש פה את התכונות האלה בכמויות מסחריות. ני.

gracie

New member
אז אל תחיה פה!!!!

הדבר האחרון שאנחנו צריכים זה עוד אנשים שיגידו שהם לא רוצים לחיות פה!!! אף אחד לא מכריח אותך לחיות פה עם הישראלים חסרי התרבות הוולגרים האלה!

למעלה