צריך עצות.

One Echoe

New member
צריך עצות.

אני צריך עצות לאיך לעבוד עם הקלאצ' בצורה טובה. אני כבר אחרי 20 שיעורים, אני כמעט שולט בהכל אבל עדיין יש לי בעיות עם הקלאצ' המעצבן הזה. יש לכם טיפים? כמו כן, אחת ולתמיד, למי אני אמור להביא זכות קדימה בצומת? לא משנה אם יש תמרור או אין.

Daemonlior

New member
יהיה יותר קל

אם תגיד מה הבעיה שלך עם הקלאץ'.. (ובאותה ההזדמנות, על איזה רכב אתה נוהג) לגבי זכות קדימה בצומת, האמת שזה כן משנה אם יש תמרור או אין..

One Echoe

New member
על הונדה,

אני לא זוכר איזה דגם. והבעיה שלי עם הקלאצ' היא שהוא קופץ לי לפעמים. יש רמזורים שצריכים לעבור אותם ממש בתוך שניות, ואז ישר הם חוזרים לאדום. מרוב הלחץ של לעבור את הרמזור בכמה שניות, הקלאצ' קופץ לי. אם אני מרים את הקלאצ' לאט, אני לא מספיק את הרמזור ואז אני צריך לעצור שוב. ולגבי הזכות קדימה - אז בבקשה תתן לי הסבר אם זה משנה.

Daemonlior

New member
הממ

אני מאמין שאתה נוהג על רכב בנזין, לכן: א. לתת גז כשאתה משחרר את הקלאץ' ב. לדעת להרגיש את הנקודה, ולשחרר בה את הקלאץ' לאט.. זה באמת עיניין שקשה להסביר בפורום, תנסה לראות איך תלמידים אחרים משחררים את הקלאץ', אולי זה יעזור לגבי מתן זכות קדימה בצומת ללא תמרורים (לא לך, ולא לזה מימינך), עליך לתת לו זכות קדימה. במידה ואתה פונה שמאלה בכזאת צומת, עליך לתת זכות קדימה גם לזה שמולך (במידה וכמובן לו אין שום תמרור) בגשר צר, זכות הקדימה לרכב שמגיע ראשון אאל"ט.. בעליה זכות הקדימה לרכב העולה.

gold ayelet

New member
אל תהייה לחוץ, אם אתה בצומת עם

מעבר חצייה פשוט תסתכל על הרמזור של ההולכי רגל.. ברגע שהוא נהייה אדום, תתחיל לעזוב את הקלאץ... ואז תספיק את הרמזור... פשוט תעזוב לאט עד שאתה מרגיש את הנקודה... תשאר עליה ואז תתן גז... ואם אתה לפעמים ברמזור ארוך, אז בנתיים תהיה על הנקודה ותעזוב ,ושוב תהייה על הנקודה ותעזוב.. תגיד למורה שלך שיתאמן איתך על זה... בקלאץ כל הקטע זה התרגול...

kkobi40

New member
הרמת הקל"ץ ומתן זכות קדימה בצומת

תלמיד יקר עם הרמת המצמד יש לתלמידים רבים בעיה אך כפי שציינת במס השעורים הזה הבעיה היתה צריכה להיפתר .עליך ליבדוק מס דברים א.אחיזת הדוושה ,אחיזת הדוושה צריכה להיות עם השליש העליון של הנעל {אצבעות כף הרגל} וכמו כן עקב הנעל שיהיה על ריצפת הרכב .ולא באויר.המצמד בנוי משני חלקים כאשר אתה מרים את המצמד מריצפת הרכב עד האמצע בערך אין תגובה הרכב עדיין לא זז אך מהרגע שהרכב מתחיל בתזוזה קלה עליך להרים את שארית המצמד בעדינות ולאט ,כמובן שמתחילת הרמת המצמד עליך לתת גז בערך 2000 סל"ד במד סיבובי המנוע. ההסבר הוא לריכבי בנזין .חשוב לדעת באיזה רכב הינך לומד דיזל או בנזין. לגבי מתן זכות קדימה \ בצומת עם תמרור הדבר פשוט גם אם יש תמרור עצור או תן זכות קדימה ,אתה חייב זכות לחוצים אותך מימין ומשמאל ,ואם באותו צומת אתה פונה שמאלה אתה חייב גם לבא ממול.בצומת ללא תמרורים הדבר שונה

aviGODFATHER

New member
בקשר לקלאץ' -

רק כשהקלאץ' מגיע לנק' החיכוך (הנקודה שבה האוטו מתחיל לרעוד) הוא עושה משהו - אין שום סיבה להרים לאט את הקלאץ' מהרצפה עד לנק' החיכוך - אתה אמור להרים את זה מהר, כמעט עד לנקודת החיכוך ורק שם להרים יותר באיטיות.

One Echoe

New member
חשבתי על זה,

אבל אמרתי לעצמי שרק אם אני לא אעבור את הטסט הראשון אני אעבור לאוטומט. אני לא מוותר בקלות.

אתה לא מוותר בקלות?

אם אתה עובר לאוטומט אם נכשלת טסט ראשון על ידני, אתה מוותר בקלות, בד"כ הדברים שנכשלים עליהם בטסטים, לא קשורים לסוג הגיר(ידני\אוטמטי), בד"כ זה מתן זכות קדימה, פניות(חד סיטרי\דו סיטרי וכו'), ועל זה צריך להקפיד גם כשאתה נוסע באוטומט. המעבר לאוטומט יעשה, מאחר שאתה כבר בשיעור 20, רק אם המורה לא מגיש אותך לטסט אחרי הרבה מאוד שיעורים, בגלל שיש לך בעיות עם הקלאצ', בכל מקרה, לא לוותר מהר. אני מכיר אחד(לא אחת) שנכשל 3 טסטים על ידני אחרי 40 ומשהו שיעורים בערך, עבר לאוטומט, ונכשל שם עוד 2 טסטים, ולמה? כי הטעויות שלו לא קשורות בכלל לגיר, כמו שציינתי למעלה.

aviGODFATHER

New member
../images/Emo45.gif

רוב הטעויות בטסטים קשורות לדברים שלא קשורים להילוכים ולקלאץ' אלא שגיאות כמו אי מתן זכות קדימה ודברים מהסוג הזה.

One Echoe

New member
לעזאזל...

בקצרה, כי אין לי כוח לשחזר את כל ההודעה:אתה מצחיק, כיוון שברור שהתכוונתי שאני אעבור לאוטומטי אחרי הטסט הראשון רק במידה ויהיו לי בעיות עם הקלאצ', זה היה מובן מאליו. וחוץ מזה, אם עוברים לאוטומטי זה נותן לך להתרכז יותר בשאר הדברים. אבל גם אחרי כל זה, אני כמעט בטוח שאני לא אעבור לאוטומטי ושאני אחרוש על הקלאצ' עד שאני אדע אותו כמו שצריך.

למה שתיגש לטסט כשאתה יודע

שיש לך בעיות עם הקלאץ'?? לא הבנתי את זה!! תיקח את כל הזמן שאתה צריך כדי לפתור את הבעיה הזו ואז תיגש תגיד תודה שזו הבעיה שלך על הכביש

One Echoe

New member
באותה מידה אתה יכול לשאול

מישהו "למה אתה ניגש לטסט אם יש לך בעיות עם זכות קדימה?", באופן כללי אתה ניגש לטסט כאשר אתה מרגיש מוכן. גם כשאתה הכי מוכן, תמיד עלולות להיווצר בעיות, וטעויות. בעיות עם הקלאצ', עם זכות הקדימה. אפילו שעבדת על זה הרבה, עדיין יכולות להיות לך טעויות. מובן מאליו, הלא כן? וזו לא הבעיה היחידה, אבל העיקרית בינתיים.

תמיד יכולות להיות בעיות

אבל אתה צריך לגשת כשאתה יודע שאתה בדר"כ שולט בזה.. והוא מודע לזה שהוא לא מצליח עם הקלאץ'. ולמה כולם חושבים שאני גבר? אני נקבה אחים שלי

ואתה מודע* בכל אופן בתור אחת שיש לה

כבר רישיון ועברה טסט ראשון.. אני יכולה להגיד לך שזה השקעה הרבה יותר נבונה מלגשת לאלפי טסטים לא מוצלחים וכמה שפחות שיעורים. אפילו כלכלית זה הרבה יותר משתלם.שיעור נגיד עולה 90 שקל זה בערך עוד 4-5 שיעורים ואחרי זה אתה תרגיש הרבה יותר מוכן... עובדה שאני חסכתי לעצמי "טסט אחד" וכל מי שעוד עשה את זה ממי שאני מכירה עבר ראשון כשהוא עשה את זה כי בתלס זה הדבר הכי חכם לעשות מה אתה יעני רוצהלהיות גבר כדי להגיד שעברת טסט בכמה שפחות שיעורים?

One Echoe

New member
שמעי, איבדתי אותך.

אין לי מושג מה את רוצה, ואיך הסקת שאני רוצה להיות "גבר", כמיטב ידיעתי אני גבר, למה שאני ארצה להיות גבר אם אני כבר זכר? את הקונוטציה השוביניסטית אני לא מכיר בלקסיקון שלי, לכן לא אתייחס אליה. לא אמרתי שאני אגש לטסט כאשר אני לא אשלוט על איזשהו פרמטר בנהיגה. לא יודע מאיפה הבאת את זה. אמרתי שאם יהיו לי בעיות עם הקלאצ' בטסט הראשון, אני אוותר ואעבור לאוטומטי. קראי לפני שאת מגיבה.

abcdcba

New member
צריך לגשת לטסט

כשאתה נוהג בלי שום בעיות- מה אתה חושב? שאם מישהו לא שולט במשהו אז בלי מורה הוא יסתדר יותר טוב??

One Echoe

New member
../images/Emo163.gif

כל הכבוד, עוד אחד שלא קורא לפני שהוא מגיב. איפה כתבתי שאני אגש לטסט לפני שאני אשלוט על כל הפרמטרים בנהיגה ולפני שאני ארגיש מוכן? גם כשאתה מרגיש מוכן, מן הסתם שאם אתה נכשל, זה בגלל בעיה כלשהי. גם אם תהיה הכי מוכן בעולם, תמיד יכולות להיות לך בעיות.

למעלה